לאחר ששמעתי וחקרתי המון מערכות בזמן האחרון קניתי את הרמקולים החדשים של Morel Sopran 934 ואת המגבר של NAD M33.
השילוב של השניים היה נשמע לי הכי טוב מבין כל המערכות ששמעתי, באותה נשימה זה לקח את התקציב לרכישה גם לקצה.
ה M33 סובל מבאג רציני שלא ניתן לתקן (באג חומרה). מחסור ב HEADROOM הגורם ל inter-sample distortion. כאשר הוא יגיע, תאזין לשיר Waste של אמנית בשם Rhye מתוך האלבום בשם Blood, ומיד תבין את גודל הטעות שעשית. תאזין לשיר בכל נגן אחר ותראה ששם אין את העיוותים בקול של הזמרת בכל פעם שהיא שרה גבוה.
זה קורה בכ 20% מהאלבומים הדיגיטלים בגלל יישום חומרה שגוי של ה DAC בכל הליין של חברת NAD משנת 2019. אם לא מאוחר, ההיתי מבטל את העסקה כי מדובר בהוצאה לא קטנה כלל...
בדגם החדש ה M66, NAD וצאו בהצהרה הזויה שהקדם כולל DAC מתקדם שמונע תופעת inter-sample distortion כאילו וזה נחדב ל"יתרון" שכן התופעה לא קיימת גם ב DAC של $10.
את המרקולים אני לא מכיר. אבל במחיר כזה, אפשר כבר היה לרכוש KEF Blade 2 Meta שלהם יש מלא ביקורות מוכחות עם מדידות שמוכיחות שזה רמקול מושלם מכל בחינה ושווה את תג המחיר שלו שנמוך מהרמקול תוצרת נס ציונה שלך שלכל הפחות היה אמור לעלות בארץ מחצית מהמחיר שהוא נמכר בארצות הברית ולא 20% יותר...
השקעות כאלו צריך לבצע רק לאחר שמתייעצים ולא אחרי.
בכל אופן ל M33 יש הרבה יתרונות כמו מערכת DIRAC אם כי ללא תמיכה ב DLBC למרות שיש שתי יצאות לסאב, ויש לו הגברה מעולה CLASS D של PURIFI אם כי מהדור הראשון. יכולת כבר לרכוש NAD C658 a שזה קדם עם יכולות דומות ולרכוש הגברה מסוג PURIFI מהגור החדש בנפרד בעלות הרבה יותר נמוכה מה M33.
תתחדש ותהנה מהרכישה, ולא משנה מה אחרים יגידו, האוזן שלך קובעת, במיוחד אחרי ששמעת לא מעט מערכות כמו שציינת.
אגב ה"חברה מנס ציונה" כמו שהגדירו את זה לפניי בזלזול מוציאה יופי של רמקולים! שמעתי אותם לא מעט בתערוכות ויש במה להתגאות.
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000
אגב, שכחתי לציין שאותה בעיה של CLIPPING במכשירי NAD מאז אחד מהעדכונים שלהם, הפכה ללהיות מוגבלת רק למקרה בו מפעילים את יציאות הסאב וחותכים את הקרוסאובר לקדמיים. היא כבר אינה קיימת לאלו שלא עושים שימוש בסאב, שזה כמובן הגבלה ליכולות של אותם מוצרים שכוללים תמיכה ב DIRAC. אפשר לראות המון שרשורים בנושא אצל משתמשי NAD ולא רק ה M33. גם ב C658 שלי יש את הבעיה עד היום, אותה פתרתי למרות השימוש בשני סאבים, מתוך ROON. פשוט הוספתי HEADROOM של 3 דציבל והבעיה נעלמה רק שאני מפסיד 3 דציבל מהתחום הדינאמי.
מי שרוצה להבין מה זה intersample peak distortion יש כאן סרטון:
השירות של NAD בזמנו האשים את מהנדסי ההקלטות שהן התופעה קורית והתעלם מהעובדה שהתופעה לא קורית ברוב המוצרים האחרים כמו רסיברי קולנוע ביתי.
בכל אופן, זה לא משהו שאף אחד מצפה לראות במוצר הי אנד. הם היום למדו מהטעויות ובסדרות משנת 2023 הבעיה לא קיימת עוד.
לגבי הרמקולים, אז טעות שלי לגבי המחיר. בחיפוש מהיר ראיתי שהם מתומכרים בחול ב 22 אלף יורו שזה מעט פחות מה BLADE 2 META, אבל בארץ הם מתומכרים כמעט 50% פחות מה KEF. לא יודע מה קורה היום עם מורל, אבל בשנות ה 80 היו המון תלונות על שריפת טיוטרים ספונטנית ועד היום יש תלונות על האלמנטים לרכב שלהם. מניח שבהי פי המצב שונה כי במעט הדגמים שיש עבורם ביקורות, הם דווקא מקבלים הרבה שבחים אם כי לא יצא לי לראות אף ביקורת אוביקטיבית עם מדידות עדיין.
אז לסיכום, אם אין לך כל כוונה להוסיף סאב, הבעיה של ה CLIPPING לא צריכה להדאיג וגם אם כן, אפשר להתגבר עליה עי הורדת העוצמה ברמה הדיגיטאלית כמו עי ה DSP בתוכנת ROON. מלבד הבאג הנל, המגבר נמדד מצויין.