חזרתי ממבחן שמיעה למגבר CLASS D
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
הרגע פתחתי את דלת ביתי וישר התיישבתי לשתף אותכם בחוויה.
לפני הירידה לפרטים במילה אחת ווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווואוווווווווווווווווווווווווו!
מדובר בבחור מאיזור הקריות,מהנדס אלקטרוניקה מבריק חובב סטריאו אמיתי .
ממציא מעת לעת טכנולגיות חדשות בכל תחום אפשרי.
הרעיון של המגבר הבריק למוחו כבר די הרבה זמן,תהליך הפיתוח נמשך לא מעט זמן והנה הגיע שעתו ....המגבר חזר מסדרת בדיקות מקיפה מצד חברה מתעניינת בגרמניה ...לפי מה שאני מבין הגרמנים הופתעו והעניין עומד בהתפתחות עיסקית.
קצת פרטים על המגבר:
שנאי עגול יחיד ,שני מודולים ואיזה רכיב עם בערך 12 קבלי פילים שאני משער שתפקידו ליישר את הזרם.
המודולים אינם מודולים שמובססים על קיט מסויים או כאלה שקיימים ועברו מודיפקציה...
מדובר במודול חדשני בעל הספק אימתני של 500W RMS לצד.
כניסות XLR .
המגבר שוקל בערך 10 קילו כאשר רוב המשקל זה השנאי והקופסא .
הכל נכנס לתוך קופסת אלומיניום לא מחמיאה מכוערת ותעשייתית - הופתעתי שפרט לכמה חריצי איוורור בודדים הקופסה די אטומה,אך היות ומדובר באב הטיפוס .
השאיפה היתה להספק גבוה ונצילות מקסימלית...ומחיר ריאלי.
כמובן איכות איכות איכות.
לצורך הבדיקה התפרסנו באיזור פתוח ללא מחסומים והחזרים
וכמובן משיקולי הספק והצורך לבחון את העוצמה הענקית (!) הזו המיקום היחידי שאפשר לבחון מפלצת כזו היא בחוץ,למשימה נרתמו צמד JBL (בגירסא הלא הביתית).
למגבר שודך לפ טופ עם כרטיס קול חיצוני .
נכון- די מאכזב אבל בטוחני שלעתיד יתברר שאם בתצורה הדי עלובה הזו ביחס למגבר שכזה
שכזה,הפוטנציאל אדיר.
שמענו הרבה קטעים ,בעיקר קטעי אינסטרומנטלים עם נגיעה לטינית- הרבה כלי הקשה וכלים אקוסטים אך קיצביים ועמוסים מאוד.
כזה פירוט ומיקוד לא שמעתי אף פעם,גבוהים ונמוכים שלא יודעים שובע (טווח התדרים באיזורה 30 KHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מדוד ).
הרזולציה כל כך גבוהה שנדמה היה שאני עומד מול כלים חיים- אל נא נשכח שפרט למגבר כל הרכיבים די ממוצעים ומטה אך עדיין העוצמה האדירה (60 אחוז מהמגבר נוצל בערך)הזו בשילוב פירוט כזה פשוט הפיל לי את הלסת .
באתי עם המון ספקות,CLASS D לשמוע בחוץ רמקולים מסחריים ולפ טופ נשמע כמו בזבוז זמן אך המגבר הזה פשוט השאיר אותי המום.
די התעניינתי מה מידת החום,-תיארתי לעצמי שהוא בוער:
חברים,אני מדבר על עוצמה אדירה בשטח פתוח.המגבר עבד בערך שלוש שעות כמעט רצוף.
בכל אופן...הבחור שמח לשאלתי ופתח את המכסה העליון והניח את ידו על השנאי המודולים כאילו מדובר בחיית מחמד- להפתעתי המגבר כמעט ולא מתחמם.
באשר לסאונד:כל החגיגה הלטינית הדי עמוסה נשמעה כאילו עמדתי ברחובות ברזיל כאשר קרנבל של 1000 מתופפים מנגנים לידי ,כלי נשיפה למינהם הכל חי ובועט!
הבמה ענקית ,במיוחד הקדמית ,דיוק ועומק..
לגבי ה MID יש לי קצת פחות מחמאות אך בטוחני שזה נובע מאופי הרמקול MID מפורט שאני כמעט בטוח ששמעתי את תעלת הרוק בקטע השירה של ריקי גל... אך עדיין קצת מתכתי ,אולי זו העוצמה שגורמת למתכתיות ,האוזניים באמת בקושי עומדת בזה,אני לא סגור על החלק הקריטי של ה MID
-אבל אני אופטימי.
בכל אופן ,הוא הסביר שדי בקלות הוא יכול להקטין את ההספק למערכת ביתית ...
אבל בינינו מי רוצה??? שיהיה 500 W לצד אז מה...הספק כזה ישלוט בכל רמקול קשה שיהטל בו כבובה על חוט .
לכל אורך ההאזנה מדי פעם הוחלף המגבר במגבר CLASS AB אימתני ששוקל בערך כמוני - אני כרגע לא זוכר את השם אבל מדובר במגבר שעולה כמה עשרות אלפי שקלים.
אני הרגשתי שפשוט עושים עוול למגבר ובעליו- המגבר פשוט נשמע צעצוע שלא ראוי לעמוד לצד ה CLASS D אם אני אנסה לתאר אז כמו האזנה עם אטמים מול הCLASS D.
כל זמן ההקשבה חשבתי על המפונקים בביתי- SONUS FABER EXTREMA שכרגע משודכים ל MERIDIAN עם הספק לא רע...של 400 W בברידג',אך לפעמים עדיין לא מספיק...
אוייש לחשוב לשדך מגבר כזה עם איזה PRE מנורות נשמע כמו אידליה אודיופילית(אוקסימרון משהו).
אני בקרוב מבקר אצלו במעבדה עם ה MERIDIAN ואולי אם עזרה של שני חברים אני אעמיס גם את הEXTREMA למבחן האזנה אודיופילי יותר בתנאי בית.
שורה תחתונה- אני מאיץ בו לעלות לאתר ולכתוב קצת יותר ברמה הטכנית,דיברתי איתו על הדגמה לחברי הפורום והוא אומר שהוא אפילו ישמח לבחון כדי לקבל פרספקטיבה מול מגבר CLASS D אחר(יש מתנדב?).
אני מבטיח שבביקור הבא (הקרוב) יתועד בתמונות ופרטים שמרוב התרגשות פשוט נשכחו.
לפני הירידה לפרטים במילה אחת ווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווואוווווווווווווווווווווווווו!
מדובר בבחור מאיזור הקריות,מהנדס אלקטרוניקה מבריק חובב סטריאו אמיתי .
ממציא מעת לעת טכנולגיות חדשות בכל תחום אפשרי.
הרעיון של המגבר הבריק למוחו כבר די הרבה זמן,תהליך הפיתוח נמשך לא מעט זמן והנה הגיע שעתו ....המגבר חזר מסדרת בדיקות מקיפה מצד חברה מתעניינת בגרמניה ...לפי מה שאני מבין הגרמנים הופתעו והעניין עומד בהתפתחות עיסקית.
קצת פרטים על המגבר:
שנאי עגול יחיד ,שני מודולים ואיזה רכיב עם בערך 12 קבלי פילים שאני משער שתפקידו ליישר את הזרם.
המודולים אינם מודולים שמובססים על קיט מסויים או כאלה שקיימים ועברו מודיפקציה...
מדובר במודול חדשני בעל הספק אימתני של 500W RMS לצד.
כניסות XLR .
המגבר שוקל בערך 10 קילו כאשר רוב המשקל זה השנאי והקופסא .
הכל נכנס לתוך קופסת אלומיניום לא מחמיאה מכוערת ותעשייתית - הופתעתי שפרט לכמה חריצי איוורור בודדים הקופסה די אטומה,אך היות ומדובר באב הטיפוס .
השאיפה היתה להספק גבוה ונצילות מקסימלית...ומחיר ריאלי.
כמובן איכות איכות איכות.
לצורך הבדיקה התפרסנו באיזור פתוח ללא מחסומים והחזרים
וכמובן משיקולי הספק והצורך לבחון את העוצמה הענקית (!) הזו המיקום היחידי שאפשר לבחון מפלצת כזו היא בחוץ,למשימה נרתמו צמד JBL (בגירסא הלא הביתית).
למגבר שודך לפ טופ עם כרטיס קול חיצוני .
נכון- די מאכזב אבל בטוחני שלעתיד יתברר שאם בתצורה הדי עלובה הזו ביחס למגבר שכזה
שכזה,הפוטנציאל אדיר.
שמענו הרבה קטעים ,בעיקר קטעי אינסטרומנטלים עם נגיעה לטינית- הרבה כלי הקשה וכלים אקוסטים אך קיצביים ועמוסים מאוד.
כזה פירוט ומיקוד לא שמעתי אף פעם,גבוהים ונמוכים שלא יודעים שובע (טווח התדרים באיזורה 30 KHZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מדוד ).
הרזולציה כל כך גבוהה שנדמה היה שאני עומד מול כלים חיים- אל נא נשכח שפרט למגבר כל הרכיבים די ממוצעים ומטה אך עדיין העוצמה האדירה (60 אחוז מהמגבר נוצל בערך)הזו בשילוב פירוט כזה פשוט הפיל לי את הלסת .
באתי עם המון ספקות,CLASS D לשמוע בחוץ רמקולים מסחריים ולפ טופ נשמע כמו בזבוז זמן אך המגבר הזה פשוט השאיר אותי המום.
די התעניינתי מה מידת החום,-תיארתי לעצמי שהוא בוער:
חברים,אני מדבר על עוצמה אדירה בשטח פתוח.המגבר עבד בערך שלוש שעות כמעט רצוף.
בכל אופן...הבחור שמח לשאלתי ופתח את המכסה העליון והניח את ידו על השנאי המודולים כאילו מדובר בחיית מחמד- להפתעתי המגבר כמעט ולא מתחמם.
באשר לסאונד:כל החגיגה הלטינית הדי עמוסה נשמעה כאילו עמדתי ברחובות ברזיל כאשר קרנבל של 1000 מתופפים מנגנים לידי ,כלי נשיפה למינהם הכל חי ובועט!
הבמה ענקית ,במיוחד הקדמית ,דיוק ועומק..
לגבי ה MID יש לי קצת פחות מחמאות אך בטוחני שזה נובע מאופי הרמקול MID מפורט שאני כמעט בטוח ששמעתי את תעלת הרוק בקטע השירה של ריקי גל... אך עדיין קצת מתכתי ,אולי זו העוצמה שגורמת למתכתיות ,האוזניים באמת בקושי עומדת בזה,אני לא סגור על החלק הקריטי של ה MID
-אבל אני אופטימי.
בכל אופן ,הוא הסביר שדי בקלות הוא יכול להקטין את ההספק למערכת ביתית ...
אבל בינינו מי רוצה??? שיהיה 500 W לצד אז מה...הספק כזה ישלוט בכל רמקול קשה שיהטל בו כבובה על חוט .
לכל אורך ההאזנה מדי פעם הוחלף המגבר במגבר CLASS AB אימתני ששוקל בערך כמוני - אני כרגע לא זוכר את השם אבל מדובר במגבר שעולה כמה עשרות אלפי שקלים.
אני הרגשתי שפשוט עושים עוול למגבר ובעליו- המגבר פשוט נשמע צעצוע שלא ראוי לעמוד לצד ה CLASS D אם אני אנסה לתאר אז כמו האזנה עם אטמים מול הCLASS D.
כל זמן ההקשבה חשבתי על המפונקים בביתי- SONUS FABER EXTREMA שכרגע משודכים ל MERIDIAN עם הספק לא רע...של 400 W בברידג',אך לפעמים עדיין לא מספיק...
אוייש לחשוב לשדך מגבר כזה עם איזה PRE מנורות נשמע כמו אידליה אודיופילית(אוקסימרון משהו).
אני בקרוב מבקר אצלו במעבדה עם ה MERIDIAN ואולי אם עזרה של שני חברים אני אעמיס גם את הEXTREMA למבחן האזנה אודיופילי יותר בתנאי בית.
שורה תחתונה- אני מאיץ בו לעלות לאתר ולכתוב קצת יותר ברמה הטכנית,דיברתי איתו על הדגמה לחברי הפורום והוא אומר שהוא אפילו ישמח לבחון כדי לקבל פרספקטיבה מול מגבר CLASS D אחר(יש מתנדב?).
אני מבטיח שבביקור הבא (הקרוב) יתועד בתמונות ופרטים שמרוב התרגשות פשוט נשכחו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ובכל זאת - העסק מבוסס על אלקטרוניקה מסויימת?
אתה יודע של מי הציפ'ים?
אתה יודע של מי הציפ'ים?
מרתק ועושה חשק.
אבל לא מבין למה צריך להעמיס "אקסטרימות" ולהסיעם למעבדה ( ומדובר בפרוייקט שינוע לא קטן להערכתי ), במקום להביא את המגבר אליהם ואז לקבל גם אקוסטיקה מוכרת יותר, שהיא קריטית לבדיקה כזו.
- yuvalb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
צפיד,
נהניתי לקרוא
כל הנושא של הגברה דיגיטלית הוא מאוד מעניין...
לאחרונה יצא לי לשמוע לאחרונה את ה T-AMP (אמנם Class T ) ופשוט המגבר הזה שינה לי את הפרספקטיבה לגבי עולם ההגברה.
נראה שזה הכיוון בעולם ההגברה וכנראה כשהעסק אף ישתפר בעתיד, לא נצטרך לשפוך עשרות אלפי שקלים על מפלצות של 80 ק"ג בשביל להגיע להניע איזשהו רמקול מפונק...
נהניתי לקרוא
כל הנושא של הגברה דיגיטלית הוא מאוד מעניין...
לאחרונה יצא לי לשמוע לאחרונה את ה T-AMP (אמנם Class T ) ופשוט המגבר הזה שינה לי את הפרספקטיבה לגבי עולם ההגברה.
נראה שזה הכיוון בעולם ההגברה וכנראה כשהעסק אף ישתפר בעתיד, לא נצטרך לשפוך עשרות אלפי שקלים על מפלצות של 80 ק"ג בשביל להגיע להניע איזשהו רמקול מפונק...
נישמע סופר מעניין
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שלום צפיד .
נשמע ממש מענין .
לא הייתי מתנגד להיות שם בעצמי , לפי ההתלהבות בדבריך עושה רושם שהמגבר האמור סיפק חוויה גדולה למי שהיה במבחן השמיעה הזה
.
נשמע ממש מענין .
לא הייתי מתנגד להיות שם בעצמי , לפי ההתלהבות בדבריך עושה רושם שהמגבר האמור סיפק חוויה גדולה למי שהיה במבחן השמיעה הזה
לו הייתי רוטשילד ...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

קבלו תיקון!
בטעות כתבתי W500 לצד...
אז קבלו תיקון ...
מדובר ב1KW לצד.
סה"כ 2KW RMS
ממש הסתובב לי הראש אותו יום.
מרטין,
המגבר שהושווה מסוג קורק ,משהו כזה.
אני אבדוק שבמשך היום לגבי דגם.
liorms
שאתה אומר צ'יפים את מתכוון למודול?
כפי שכתבתי המודולים הם פיתוח שלו,הם לא מבוססים על משהו קיים.
אז קבלו תיקון ...
מדובר ב1KW לצד.
סה"כ 2KW RMS
ממש הסתובב לי הראש אותו יום.
מרטין,
המגבר שהושווה מסוג קורק ,משהו כזה.
אני אבדוק שבמשך היום לגבי דגם.
liorms
שאתה אומר צ'יפים את מתכוון למודול?
כפי שכתבתי המודולים הם פיתוח שלו,הם לא מבוססים על משהו קיים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
צפיד,
כלומר ההשוואה בכל מקרה היתה לאיזה מגבר PA, כן?
הכוונה בצ'יפים היא לרכיב עצמו שעושה את ההגברה.
ברור שיש מעגל שלם מסביב, אבל אני משער שאת הרכיב עצמו הוא לא פיתח ובקשר למסביב, גם שם אין הרבה מה לעשות. יצרן רכיב ההגברה נותן בדפי הנתונים שלו את הרכיבים והתיכנון שיש לעשות.
כלומר ההשוואה בכל מקרה היתה לאיזה מגבר PA, כן?
הכוונה בצ'יפים היא לרכיב עצמו שעושה את ההגברה.
ברור שיש מעגל שלם מסביב, אבל אני משער שאת הרכיב עצמו הוא לא פיתח ובקשר למסביב, גם שם אין הרבה מה לעשות. יצרן רכיב ההגברה נותן בדפי הנתונים שלו את הרכיבים והתיכנון שיש לעשות.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לא מפתיע אותי.
לי יש מגבר סטריאו קלאס T ברכב. מגבר קטנטן , שדוחף 170 RMS לכל צד. והוא פתוח וצלול , ותענוג.
לצערי עשו שחיטה לא נורמלית למגברים הדיגיטלים. אין מה לעשות כמו במגברי קלאס A, AB ,וכו .. כאשר בונים זול, ולא משקיעים ומי שתכנן לאותו מגבר את המעבד וכל הרכיבים לא נכון, ואספקת החשמל לא נכון , לא יקבל משהו טוב.
מגבר קלאס D שבנוי נכון וטוב ישמע מעולה , יהיה מאוד נציל , וכו..
לי יש מגבר סטריאו קלאס T ברכב. מגבר קטנטן , שדוחף 170 RMS לכל צד. והוא פתוח וצלול , ותענוג.
לצערי עשו שחיטה לא נורמלית למגברים הדיגיטלים. אין מה לעשות כמו במגברי קלאס A, AB ,וכו .. כאשר בונים זול, ולא משקיעים ומי שתכנן לאותו מגבר את המעבד וכל הרכיבים לא נכון, ואספקת החשמל לא נכון , לא יקבל משהו טוב.
מגבר קלאס D שבנוי נכון וטוב ישמע מעולה , יהיה מאוד נציל , וכו..
-
צפיד
-
- חבר ותיק

עדכונים:
המגבר השני שהCLASS D הושווה אליו הוא CROWN ולא כפי שרשמתי מקודם.
מרטין,
הבחור שוקד על מפרט מסודר בימים אלו,אני מבטיח לעלות אותו בהקדם.
יאיר,
אני יותר ממבטיח לך שבאיזור פתוח שSP עומדת בערך כ 17 מטר לערך אכן האוזניים הדהדו
גם ביום שאחרי.
המגבר השני שהCLASS D הושווה אליו הוא CROWN ולא כפי שרשמתי מקודם.
מרטין,
הבחור שוקד על מפרט מסודר בימים אלו,אני מבטיח לעלות אותו בהקדם.
יאיר,
אני יותר ממבטיח לך שבאיזור פתוח שSP עומדת בערך כ 17 מטר לערך אכן האוזניים הדהדו
גם ביום שאחרי.
אני אמור די בקרוב (בשבוע הבא אי"ה) לקבל את ה CLASS D של פנסוניק, דגם SA-XR55. כמעט לא שמעו עליו ואותו בארץ (כולל בפורום זה...) למרות שהוא יובא ארצה ושווק ע"י יורוקום. ראו שרשור ב AVS:שורה תחתונה- אני מאיץ בו לעלות לאתר ולכתוב קצת יותר ברמה הטכנית,דיברתי איתו על הדגמה לחברי הפורום והוא אומר שהוא אפילו ישמח לבחון כדי לקבל פרספקטיבה מול מגבר CLASS D אחר(יש מתנדב?)....
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthr ... ?t=530504
אם מתארגנת איזושהי השוואה אני אשמח להביא אותו.