עזרה בבחירת מערכת ההפעלה - TrueNAS vs Unraid?
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
אז אני הייתי בטוח שאני הולך על Xpenology (שזו מערכת כמו Synology) עם ציוד שלי, למה? כי אני יודע שהסיינולוגי מאוד מוכרת ויש להם הרבה אפליקציות ותמיכה,
אבל השתנתה דעתי והחלטתי ללכת על Unraid כי גם שם הבנתי שיש הרבה תמיכה, ואפשר להתקין הרבה דברים עם Docker.
אני יודע שיש עוד שחקנית מובילה בתחום (אולי יש יותר) שהיא TrueNAS,
אשמח לשמוע ממישהו שבדק את TrueNAS מול Unraid ויכול לסכם בכמה נקודות את ההבדלים, או מה עדיף?
אז אני הייתי בטוח שאני הולך על Xpenology (שזו מערכת כמו Synology) עם ציוד שלי, למה? כי אני יודע שהסיינולוגי מאוד מוכרת ויש להם הרבה אפליקציות ותמיכה,
אבל השתנתה דעתי והחלטתי ללכת על Unraid כי גם שם הבנתי שיש הרבה תמיכה, ואפשר להתקין הרבה דברים עם Docker.
אני יודע שיש עוד שחקנית מובילה בתחום (אולי יש יותר) שהיא TrueNAS,
אשמח לשמוע ממישהו שבדק את TrueNAS מול Unraid ויכול לסכם בכמה נקודות את ההבדלים, או מה עדיף?
הפערים בין השניים הצטמצמו עם השנים
אתה יכול ליצור מערך zfs בunraid, אתה יכול להשתמש בדוקר בtruenas וכו'
היתרון של unraid הוא בגמישות, אפשר לייצר מערך עם דיסקים בגדלים שונים ומשונים, להוסיף בעתיד דיסקים (אפשרי היום גם בzfs) ,ליהנות מparity (אחד או שניים) ולא לוותר על נפח אכסון. גם אם נופל דיסק מעבר לparity, אז לא מאבדים את כל המידע במערך, אלא רק את המידע שהיה ספציפית בדיסק שנפל.
הדוקר בunraid הוא הידידותי ביותר שנתקלתי הוא למשתמש המתחיל, כמעט כמו להתקין אפליקציה מחנות.
החסרונות של unraid הם המחיר, והעדכונים שהם לא תכופים (ולעיתים יציבים) כמו truenas.
אני משתמש מרוצה כבר כמה שנים טובות בunraid אחרי שניסיתי גם truenas וOMV.
אתה יכול ליצור מערך zfs בunraid, אתה יכול להשתמש בדוקר בtruenas וכו'
היתרון של unraid הוא בגמישות, אפשר לייצר מערך עם דיסקים בגדלים שונים ומשונים, להוסיף בעתיד דיסקים (אפשרי היום גם בzfs) ,ליהנות מparity (אחד או שניים) ולא לוותר על נפח אכסון. גם אם נופל דיסק מעבר לparity, אז לא מאבדים את כל המידע במערך, אלא רק את המידע שהיה ספציפית בדיסק שנפל.
הדוקר בunraid הוא הידידותי ביותר שנתקלתי הוא למשתמש המתחיל, כמעט כמו להתקין אפליקציה מחנות.
החסרונות של unraid הם המחיר, והעדכונים שהם לא תכופים (ולעיתים יציבים) כמו truenas.
אני משתמש מרוצה כבר כמה שנים טובות בunraid אחרי שניסיתי גם truenas וOMV.
לא הייתי הולך על Xpenology, יש אפשרויות הרבה יותר טובות בחינם.
+ 1 ל unraid,
כאחד שבא בלי רקע.
בהשוואה בין Truenas
היה לי קל יותר להתמצא unraid.
אבל Truenas מעולה, ומתאימה יותר
למערך מסיבי, ואולי מצריך יותר ידע טכני.
+ 1 ל unraid,
כאחד שבא בלי רקע.
בהשוואה בין Truenas
היה לי קל יותר להתמצא unraid.
אבל Truenas מעולה, ומתאימה יותר
למערך מסיבי, ואולי מצריך יותר ידע טכני.
ממליץ מאוד על unraid, למרות מודל התשלום החדש (למזלי יש לי מנוי לכל החיים שרכשתי במודל התשלום הקודם).
עברתי ל unraid מ qnap וזה היה עולם אחר. לא יצא לי להתנסות ב truenas.
עברתי ל unraid מ qnap וזה היה עולם אחר. לא יצא לי להתנסות ב truenas.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
תודה רבה לכולם,
אלך על Unraid בבוא היום.
אלך על Unraid בבוא היום.
איזה מודל תשלום חדש?03/01/2025 14:16ds123 כתב: ממליץ מאוד על unraid, למרות מודל התשלום החדש (למזלי יש לי מנוי לכל החיים שרכשתי במודל התשלום הקודם).
עברתי ל unraid מ qnap וזה היה עולם אחר. לא יצא לי להתנסות ב truenas....
מחירים גבוהים ומודל תשלום שנתי....
עדכנתי, הכל עובד כשורה....