שאלה בנוגע לתצורת נתב POE
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
לקוח שלי עובר למשרד חדש (מדובר על משרד עם 4 עובדים, 5 מחשבים ו-6 מכשירי טלפון + פקס).
נכון להיום במשרד הישן תשתית האינטרנט שלו היא HOT וספק 015 (הועבר מאנלימיטד) ובנוסף יש לו שרת טלפוניה של סלקום (טלפונים של YEALINK).
באופן מפתיע למיטב הבנתי הוא עובר למשרד בבנין משרדים יוקרתי רב קומות שהוקם לפני כ-4 שנים ויש בו רק נקודת רשת אחת ליד כל עמדת עבודה.
הלקוח יצר קשר עם חברת IT שממוקמת באותו בנין שאליו הוא עובר ואשר מספקת לו אינטרנט מאובטח בכבל רשת שמגיע ישירות לארון התקשורת במשרד החדש שלו, ובנוסף יחידה אלחוטית של ARUBA.
בשיחה שהייתה לי עם האיש הטכני של החברה, נתבקשתי לרכוש מתג 24 פורטים (12 מהם POE):
https://sivim.co.il/product/aruba-jl813a
מה שאני מנסה להבין מבחינת טופולוגיה הוא :
אם הוא משתמש בשרת טלפוניה הישן מהמשרד הקודם, כיצד למעשה אני מחבר/מגדיר אותו כשיש לי רק יציאת רשת אחד ליד כל עמדת עבודה ?
האם אפשר למעשה שגם הטלפוניה וגם האינטרנט "יישבו" על אותו חיבור שמגיע למשרד, או שיש צורך בתשתית נוספת של סלקום לצורך הטלפוניה נטו ?
למיטב הבנתי (במידה וקיים חיבור אינטרנטי נפרד לשרת הטלפוניה של סלקום) :
שרת הטלפוניה ייחובר לסוויץ ה POE וגם כבל הרשת שמספק אינטרנט למשרד.
יש לוודא שטווח הכתובות של שרת הטלפוניה יהיה שונה מטווח הכתובת של נתב האינטרנט שמחובר למשרד.
כבל הרשת היוצא מכל נקודת רשת יתחבר לטלפון וממנו ישורשר למחשב.
כל טלפון יקבל כתובת IP סטטית בטווח הכתובות של נתב הטלפונים של סלקום. (וחשמל דרך ה POE שבנתב).
כל מחשב יקבל כתובת סטטית בטווח הכתובות של החיבור שמגיע למשרד.
במידה ולא קיים חיבור אינטרנטי נפרד לשרת הטלפוניה של סלקום, יש להגדיר את נתב הטלפוניה של סלקום לקבל גישה לאינטרנט ע"י הגדרת כתובת החיבור בהתאם לחיבור שנכנס למשרד, ושאר ההגדרות כפי שציינתי מעלה.
נ.ב. לי נראה שהכיוון הראשוני היה שהוא יקבל גם שרותי טלפוניה מחברת ה IT שמספקת לו את חיבור האינטרנט והוא החליט שהוא לא מעונין בכך. זה למעשה היה מייתר את השימוש בנתב הטלפוניה מהמשרד הישן ומפשט את הדברים.
מה דעתכם ?
לקוח שלי עובר למשרד חדש (מדובר על משרד עם 4 עובדים, 5 מחשבים ו-6 מכשירי טלפון + פקס).
נכון להיום במשרד הישן תשתית האינטרנט שלו היא HOT וספק 015 (הועבר מאנלימיטד) ובנוסף יש לו שרת טלפוניה של סלקום (טלפונים של YEALINK).
באופן מפתיע למיטב הבנתי הוא עובר למשרד בבנין משרדים יוקרתי רב קומות שהוקם לפני כ-4 שנים ויש בו רק נקודת רשת אחת ליד כל עמדת עבודה.
הלקוח יצר קשר עם חברת IT שממוקמת באותו בנין שאליו הוא עובר ואשר מספקת לו אינטרנט מאובטח בכבל רשת שמגיע ישירות לארון התקשורת במשרד החדש שלו, ובנוסף יחידה אלחוטית של ARUBA.
בשיחה שהייתה לי עם האיש הטכני של החברה, נתבקשתי לרכוש מתג 24 פורטים (12 מהם POE):
אם הוא משתמש בשרת טלפוניה הישן מהמשרד הקודם, כיצד למעשה אני מחבר/מגדיר אותו כשיש לי רק יציאת רשת אחד ליד כל עמדת עבודה ?
האם אפשר למעשה שגם הטלפוניה וגם האינטרנט "יישבו" על אותו חיבור שמגיע למשרד, או שיש צורך בתשתית נוספת של סלקום לצורך הטלפוניה נטו ?
יש לוודא שטווח הכתובות של שרת הטלפוניה יהיה שונה מטווח הכתובת של נתב האינטרנט שמחובר למשרד.
כל טלפון יקבל כתובת IP סטטית בטווח הכתובות של נתב הטלפונים של סלקום. (וחשמל דרך ה POE שבנתב).
במידה ולא קיים חיבור אינטרנטי נפרד לשרת הטלפוניה של סלקום, יש להגדיר את נתב הטלפוניה של סלקום לקבל גישה לאינטרנט ע"י הגדרת כתובת החיבור בהתאם לחיבור שנכנס למשרד, ושאר ההגדרות כפי שציינתי מעלה.
נ.ב. לי נראה שהכיוון הראשוני היה שהוא יקבל גם שרותי טלפוניה מחברת ה IT שמספקת לו את חיבור האינטרנט והוא החליט שהוא לא מעונין בכך. זה למעשה היה מייתר את השימוש בנתב הטלפוניה מהמשרד הישן ומפשט את הדברים.
מה דעתכם ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
נתחיל מהדברים הכי פשוטים.22/12/2024 15:15Fish72 כתב: שלום חברים,
מה דעתכם ?...
עד כמה שאני זוכר כרגע, חברת סלקום לא מספקת "שרתי טלפוניה" לעסקים בגודל כזה כברירת מחדל, שהם סוג של SMB, אלה ללקוחות יותר גדולים. כך שאתה צריך בכלל לבדוק, מה זה אותו "השרת טלפוניה" של סלקום שיש לו, ויכול מאוד שבסוף אתה בכלל תגלה ש... אין לו שום שרת טלפוניה, אלה מה שיש לו זה בכלל שירות של IP CENTREX.
בשלב הבא, נניח וגילית שכן יש לו שרת טלפוניה, אז אתה צריך להבין מה הדרישות של חיבור אינטרנט לשרת זה. האם הוא נדרש לכתובת IP קבוע ואם זה רק כתובת של סלקום למשל, אם כן, אז אתה תידרש לחיבור של סלקום לצורך זה. חיבור תשתית או חיבור לוגי.
מנגד, אם יתברר שאין שום שרת טלפוניה של סלקום ומה שיש זה שירות של IP CENTREX של סלקום, אז אתה תצטרך לבדוק מה סוג החיבור לשירות זה דורשים לו בסלקום. למשל, ללקוחות ברמה של משרד ביתי, נהוג בסלקום לחבר קו נתונים נפרד שלהם ובמקרים בודדים זה יהיה חיבור שמשתף קו אינטרנט של סלקום ולא של ספק אחר.
לחיבורים עסקיים של IP CENTREX, סלקום מספקים גם חיבור VPN מעל חיבור קיים של הלקוח, אפילו, אם זה חיבור של ספק אחר. אתה צריך לודא, אם זה המצב, אז להשתמש במכשיר טרמינצייה של שירות VPN זה אצל הלקוח וגם לא לשכוח לדאוג להגדרות QOS על החיבור זה לצורך VPN זה.
ואם בכלל המצב שיש CHANNEL BANK של פורטים FXS שסלקום סיפקו והטלפונים הם טלפונים אנלוגיים שמתחברים עליו, אז זה בכלל סיפור אחר, עם תשתית נפרדת.
בכלל, אתה צריך להבין איך מספקת חברת IT בבניין משרדים זה בחיבור של נקודת רשת המדוברת. האם מדובר שמספקים ללקוח טווח כתובת או כתובת בודדת IP אמיתית ? האם שמים אותו מאחורי NAT של כל הבניין ? האם לקוח צריך לדואג לחיבור של ספק אינטרנט לבד? או שמדובר על דבר אחר לגמרי ולהבין מה הוא הדבר זה.
בשלב הבא, אחרי שתבין את הנושא הקודם, תוכל להבין, אם לקוח בכלל צריך נתב ואם איזה יכולות שירותים ומשאבים הוא יהיה.
בשלב הבא, אתה צריך להגדיר את הנתב, אם יהיה ואם לא, אז לקבל מהחברה את ההגדרות של נתב של הבניין ולהגדיר את המתג של הלקוח, כך שיהיו בו לפחות שני VLANs, אחד ל DATA ואחד ל VOICE. אחרי זה אתה צריך לשייך את הפורטים של המתג זה ל VLANs הנכונים. לבצע הגדרות של QOS על בסיס של VLANs במתג זה וכו'. כל הדברים הטריוויאליים.
בשלב הבא אתה מחבר את הטלפונים לפורטים שהוגדרו ל VLAN הנדרש ואת המחשבים, מדפסות וכו' לפורטים ששויכו ל VLAN רלוונטי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גם, אם מדובר על כך שבכל עמדת מחשב יש רק נקודת תקשורת בודדת, אז עם הנושא של טלפוניה זה כבר מצריך את זה שהטלפוני IP יתמכו בכך בהקשר זה. זאת אומרת, שלטלפון IP יש שני פורטים של RJ45 ואחד מהם מתחבר לנקודת תקשורת, מקבל מתח POE, ומוגדר כ VLAN TRUNK והפורט השני יתחבר לכרטיס רשת של מחשב והוא ישויך ל VLAN של DATA.22/12/2024 17:07Fish72 כתב: תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני מחר אחה"צ אבקר פיזית ב-2 האתרים (הישן והחדש) ואעדכן....
אם לפשט את זה לגמרי, זה יראה כך:
-
Fish72
- חבר מביא חבר

שוב תודה.
אני מעלה איזה רעיון לחיבור פשטני של הרשת ואנא תקנו אותי אם אני טועה :
בהנחה ובוצעה אקטיבציה מול סלקום לאחר שהועברה מרכזית הטלפון של סלקום למשרד החדש, קיימת האפשרות שמרכזית הטלפון של סלקום תהיה אפילו על אותו טווח כתובות IP מקומיות שהאינטרנט שמסופק למשרד יתן (למשל המרכזיה תשב על הכתובת 192.168.1.10 והטלפונים יישבו על הכתובות 192.168.1.11-20) וכתובות הIP המקומיות עבור המחשבים/מדפסות יהיו למשל 192.168.1.100-120, וכך אפשר יהיה לעבוד ללא הצורך בהגדרות VLAN וכו'. כלומר כל עוד יש יציאת RJ45 לטלפון שמקבל מתח מפורט POE וכתובת הIP המקומית שלו סטטית ושונה מהמחשב והוא מתפקד כמעין מיני-מתג, המחשב יוכל לעבוד מול כתובת סטטית אחרת שמוגדרת בנתב שמספק אינטרנט למשרד.
אני יודע שזו לא הצורה האולטימטיבית והבטוחה לחבר את כל הציוד הזה, אבל מענין אותי האם מבחינה רעיונית זה אפשרי.
בהנחה ובוצעה אקטיבציה מול סלקום לאחר שהועברה מרכזית הטלפון של סלקום למשרד החדש, קיימת האפשרות שמרכזית הטלפון של סלקום תהיה אפילו על אותו טווח כתובות IP מקומיות שהאינטרנט שמסופק למשרד יתן (למשל המרכזיה תשב על הכתובת 192.168.1.10 והטלפונים יישבו על הכתובות 192.168.1.11-20) וכתובות הIP המקומיות עבור המחשבים/מדפסות יהיו למשל 192.168.1.100-120, וכך אפשר יהיה לעבוד ללא הצורך בהגדרות VLAN וכו'. כלומר כל עוד יש יציאת RJ45 לטלפון שמקבל מתח מפורט POE וכתובת הIP המקומית שלו סטטית ושונה מהמחשב והוא מתפקד כמעין מיני-מתג, המחשב יוכל לעבוד מול כתובת סטטית אחרת שמוגדרת בנתב שמספק אינטרנט למשרד.
אני יודע שזו לא הצורה האולטימטיבית והבטוחה לחבר את כל הציוד הזה, אבל מענין אותי האם מבחינה רעיונית זה אפשרי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

נניח שיש באמת מרכזית טלפון וזה לא שירות IP CENTREX, כפי שאני מנחש שקיים במקום ושאין בכלל שום מרכזיה שם. אז לעבוד באותו טווח כתובות ברשת מקומית DATA ו VOICE, יכולים, אבל לעבוד ממש לא טוב.22/12/2024 20:38Fish72 כתב: שוב תודה.
אני יודע שזו לא הצורה האולטימטיבית והבטוחה לחבר את כל הציוד הזה, אבל מענין אותי האם מבחינה רעיונית זה אפשרי....
וזה מסיבה פשוטה מאוד והיא, שאם אתה שם את DATA ואת ה VOICE באותו טווח כתובות ומה שגרוע יותר, באותו סגמנט של L2 ברשת, אז מן הסתם שאתה לא יכול להגדיר בצורה הגיונית את אבטחת QOS לשירותי VOIP. ובכל פעם ש DATA תגמור את הרוחב פס של רשת זו, והיא תעשה את זה מייד שאתה מעתיק קובץ מספרייה משותפת או בכל פעולה אחרת, אז שירות של טלפון ברשת זו יפסיק לתפקד בצורה סבירה. והלקוח מאוד לא ישמח על כך.
זו אחת הסיבות, שכבר לפני רבע מאה, בשלב שעברו לעבוד עם טלפונית IP, משתמשים ל VOICE ב VLAN נפרד ברשת מקומית ושומרים לו QOS מוגדר.
כך שאני מקווה שאתה כבר מבין למה ממש לא כדאי לך לנסות לעשות דברים משונים שכאלה.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אני מבין את מה שאתה אומר ומבין גם למה יש קטגוריית VOICE ספציפית בהגדרות ה VLAN.
מסקרן אותי על איזו תשתית יושבת הטלפוניה במשרד הישן. כנראה בגלל זה בעבר התקינו להם נתב פורטינט במשרד הישן שמשמש כנתב QOS (לדעתי הוא לא מעודכן כבר כמה שנים מבחינת אבטחה).
מחר יהיו לי יותר פרטים ואדווח.
תודה.
נ.ב. האם ה QOS יכול למעשה להיות מוגדר לטווח כתובות בנתב שמספק את הרשת למשרד או שהוא חייב להיות במתג שיותקן במשרד ויחובר פיזית לנקודות ?
מסקרן אותי על איזו תשתית יושבת הטלפוניה במשרד הישן. כנראה בגלל זה בעבר התקינו להם נתב פורטינט במשרד הישן שמשמש כנתב QOS (לדעתי הוא לא מעודכן כבר כמה שנים מבחינת אבטחה).
תודה.
נ.ב. האם ה QOS יכול למעשה להיות מוגדר לטווח כתובות בנתב שמספק את הרשת למשרד או שהוא חייב להיות במתג שיותקן במשרד ויחובר פיזית לנקודות ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

QOS בנתב קשור לנושא של WAN וההגדרות של QOS ב LAN צריכות להתבצע במתג ברמה של VLANs, כי הרי שם מדובר על שמירת מה שנדרש לכל סגמנט L2 מוגדר.22/12/2024 22:37Fish72 כתב: אני מבין את מה שאתה אומר ומבין גם למה יש קטגוריית VOICE ספציפית בהגדרות ה VLAN.
תודה....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

טרם ביקרתי באתר הלקוח אבל אני מנסה להבין את תצורת ה VLAN שעשויה להתאים.
מצורף תכנון שרשמתי שבו :
פורט 1 במתג הוא פורט WAN
פורט 2 הוא פורט שמתחבר לטלפון IP ואליו משורשר מחשב
פורט 3 הוא לנקודת גישה POE עם רשת לאורחים ורשת מקומית
פורט 4 הוא למרכזיית/נתב טלפוניה (במידה ויש)
האם בתצורה כזו אני יכול להבטיח QOS עבור הVOIP ? או שאני חייב שהפורט שאליו הם מתחברים יוגדר כ TAGGED ל V20 ? אני לא בטוח שתהיה לי גישה לשינוי בממשק הטלפוניה כי אלו טלפוני YEALINK שנמכרו עם חבילת תקשורת של סלקום.
מצורף תכנון שרשמתי שבו :
פורט 1 במתג הוא פורט WAN
האם בתצורה כזו אני יכול להבטיח QOS עבור הVOIP ? או שאני חייב שהפורט שאליו הם מתחברים יוגדר כ TAGGED ל V20 ? אני לא בטוח שתהיה לי גישה לשינוי בממשק הטלפוניה כי אלו טלפוני YEALINK שנמכרו עם חבילת תקשורת של סלקום.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

עדכונים :
במשרד הישן של הלקוח יש מתג POE של DLINK DGS-1201-10P שמספק את הקישוריות לטלפונים של YAELINK. הוא מחובר לנתב של סלקום וכנראה שהוא מספק את האינטרנט לטלפוניה. כך שאין מרכזיה/שרת טלפוניה במשרד (שירות סנטריקס ?). יש גם נתב של UNLIMITED שמחובר לנתב FORTINET שכנראה מספק אינטרנט לשאר המשרד.
במשרד החדש של הלקוח יש 2 נקודות רשת בכל עמדה, כך שאין בעיה בהפרדה פיזית של תשתית הטלפוניה והמחשבים.
כנראה שסלקום תעביר את המתג + הטלפונים למשרד החדש. הם יגיעו מחר לראות את התשתית במשרד החדש ואז אדע האם הם "יישבו" על תשתית הרשת הקיימת או בחיבור נפרד משלהם. אפשרות נוספת היא שאותה חברה שמספקת את האינטרנט למשרד (דרך נתב צ'קפוינט), תספק גם שרותי טלפוניה אם זה לא יסתדר עם סלקום.
אז אם באמת תהיה הפרדה מוחלטת של הטלפוניה והרשת, המתג ARUBA שהזמנתי לא יצטרך איזה קינפוג מסובך (מה שגם נתב רגיל היה מסוגל לעשות....).בנוסף, הלקוח אמר לי היום שהוא שוקל להוסיף מצלמה אל מול הכניסה למשרד, כך שלפחות ה POE שבנתב ה ARUBA יוכל לעזור במקרה הזה מבחינת אספקת מתח, וניתן יהיה להגדיר לו QOS על ערוץ הוידאו שלא יטחן את ה UPLOAD.
במשרד הישן של הלקוח יש מתג POE של DLINK DGS-1201-10P שמספק את הקישוריות לטלפונים של YAELINK. הוא מחובר לנתב של סלקום וכנראה שהוא מספק את האינטרנט לטלפוניה. כך שאין מרכזיה/שרת טלפוניה במשרד (שירות סנטריקס ?). יש גם נתב של UNLIMITED שמחובר לנתב FORTINET שכנראה מספק אינטרנט לשאר המשרד.
במשרד החדש של הלקוח יש 2 נקודות רשת בכל עמדה, כך שאין בעיה בהפרדה פיזית של תשתית הטלפוניה והמחשבים.
כנראה שסלקום תעביר את המתג + הטלפונים למשרד החדש. הם יגיעו מחר לראות את התשתית במשרד החדש ואז אדע האם הם "יישבו" על תשתית הרשת הקיימת או בחיבור נפרד משלהם. אפשרות נוספת היא שאותה חברה שמספקת את האינטרנט למשרד (דרך נתב צ'קפוינט), תספק גם שרותי טלפוניה אם זה לא יסתדר עם סלקום.
אז אם באמת תהיה הפרדה מוחלטת של הטלפוניה והרשת, המתג ARUBA שהזמנתי לא יצטרך איזה קינפוג מסובך (מה שגם נתב רגיל היה מסוגל לעשות....).בנוסף, הלקוח אמר לי היום שהוא שוקל להוסיף מצלמה אל מול הכניסה למשרד, כך שלפחות ה POE שבנתב ה ARUBA יוכל לעזור במקרה הזה מבחינת אספקת מתח, וניתן יהיה להגדיר לו QOS על ערוץ הוידאו שלא יטחן את ה UPLOAD.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בוא ננסה להבין את מה תכננת.23/12/2024 12:15Fish72 כתב: טרם ביקרתי באתר הלקוח אבל אני מנסה להבין את תצורת ה VLAN שעשויה להתאים.
מצורף תכנון שרשמתי שבו :
פורט 1 במתג הוא פורט WAN
האם בתצורה כזו אני יכול להבטיח QOS עבור הVOIP ? או שאני חייב שהפורט שאליו הם מתחברים יוגדר כ TAGGED ל V20 ? אני לא בטוח שתהיה לי גישה לשינוי בממשק הטלפוניה כי אלו טלפוני YEALINK שנמכרו עם חבילת תקשורת של סלקום....
מה מתחבר לאותו פורט 1 שהוא WAN במתג? האם זה נתב שאתה צריך להביא ולהגדיר? האם זה חיבור של רשת של בניין משרדים שיש לה נתב משלה? מה ההגדרות שהם סיפקו לך של חיבור זה?
בכל מקרה, בצד של הפורט 1 זה בתוך המתג אתה צריך להגדיר את VLAN Trunk עם הפרטים שתואמים למה שיתחבר עליו בצד השני ( של נתב שלך שתגדיר או של רשת של הבניין המשרדים ).
גם בציור שלך ממש לא מובן מה ניסית לעשות, בכלל שיש על הפורטים של במתג משויכים במקביל מספר VLANs לא מתויגים, איך אתה חושב שבפורט אחד הם יתקיימו אחד ליד השני? ולשם מה זה יכול לעזור?
בקשר לטלפוני YEALINK, אם לך לא תהיה גישה להגדרות שלהם, אז מן הסתם שאתה לא תוכל להגדיר אותם לעבוד בתוך הרשת שתקים.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

מה מתחבר לאותו פורט 1 שהוא WAN במתג?
חיבור של רשת בנין המשרדים עם כתובת IP חיצונית קבועה. טרם קבלתי את הכתובות המקומיות או של ה WAN.
בכל מקרה, בצד של הפורט 1 זה בתוך המתג אתה צריך להגדיר את VLAN Trunk עם הפרטים שתואמים למה שיתחבר עליו בצד השני ( של נתב שלך שתגדיר או של רשת של הבניין המשרדים ).
גם בציור שלך ממש לא מובן מה ניסית לעשות, בכלל שיש על הפורטים של במתג משויכים במקביל מספר VLANs לא מתויגים, איך אתה חושב שבפורט אחד הם יתקיימו אחד ליד השני? ולשם מה זה יכול לעזור?
הבנתי. כלומר עלי להגדיר לא יותר מ UNTAGGED VLAN בודד בפורט מסויים כי אחרת המתג לא ידע איך לנתב ציוד שלא מוגדר לתקשר עם VLAN מוגדר.
בקשר לטלפוני YEALINK, אם לך לא תהיה גישה להגדרות שלהם, אז מן הסתם שאתה לא תוכל להגדיר אותם לעבוד בתוך הרשת שתקים.
[/quote]
שאלה : אם אני מגדיר פורט ספציפי לשימוש הטלפוניה ומסמן אותו VLAN 30 TAGGED וגם VLAN 1 UNTAGGED ומחבר אליו את המתג של DLINK שאליו מחוברת כל הטלפוניה כדי שיהיה מקושר לאינטרנט באמצעות מתג ARUBA הראשי, איך אני מוודא שהמתג של DLINK אכן מתחבר ל VLAN 30 שיצרתי על הנתב של ARUBA ? אם הבנתי נכון זה משהו שניתן לבצע מממשק הניהול של ה DLINK שמנוהל ע"י סלקום ?
תודה
נ.ב. אולי פשוט יותר יהיה לקבוע אותו VLAN ID במתג ARUBA כמו ה VLAN ID הנוכחי שהDLINK משתמש בו במשרד הישן.
חיבור של רשת בנין המשרדים עם כתובת IP חיצונית קבועה. טרם קבלתי את הכתובות המקומיות או של ה WAN.
הבנתי. כלומר עלי להגדיר לא יותר מ UNTAGGED VLAN בודד בפורט מסויים כי אחרת המתג לא ידע איך לנתב ציוד שלא מוגדר לתקשר עם VLAN מוגדר.
[/quote]
שאלה : אם אני מגדיר פורט ספציפי לשימוש הטלפוניה ומסמן אותו VLAN 30 TAGGED וגם VLAN 1 UNTAGGED ומחבר אליו את המתג של DLINK שאליו מחוברת כל הטלפוניה כדי שיהיה מקושר לאינטרנט באמצעות מתג ARUBA הראשי, איך אני מוודא שהמתג של DLINK אכן מתחבר ל VLAN 30 שיצרתי על הנתב של ARUBA ? אם הבנתי נכון זה משהו שניתן לבצע מממשק הניהול של ה DLINK שמנוהל ע"י סלקום ?
תודה
נ.ב. אולי פשוט יותר יהיה לקבוע אותו VLAN ID במתג ARUBA כמו ה VLAN ID הנוכחי שהDLINK משתמש בו במשרד הישן.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אז כפי שאתה רואה, מסתמן, כפי שגם חשדתי מההתחלה,23/12/2024 18:27Fish72 כתב: עדכונים :
כנראה שסלקום תעביר את המתג + הטלפונים למשרד החדש. הם יגיעו מחר לראות את התשתית במשרד החדש ואז אדע האם הם "יישבו" על תשתית הרשת הקיימת או בחיבור נפרד משלהם. אפשרות נוספת היא שאותה חברה שמספקת את האינטרנט למשרד (דרך נתב צ'קפוינט), תספק גם שרותי טלפוניה אם זה לא יסתדר עם סלקום....
אם יחברו במשרד החדש את המתג הישן ואת הפורטים שלו יחברו רק לנקודות רשת שמחוברות לטלפונים, אז במתג של ARUBA לא יהיה צורך להגדיר את החלק של רשת VOICE.
רק צריכים להבין איך יתחבר קו נתונים של סלקום לדבר זה.
אז אם באמת תהיה הפרדה מוחלטת של הטלפוניה והרשת, המתג ARUBA שהזמנת לא יצטרך איזה קינפוג מסובך יותר ממה שזה היה, אם זה היה מחובר על אותו המתג וכל מה שתצטרך להגדיר זה כל הרשתות, רק ללא הרשת של ה VOICE, כולל גם כל ההגדרות הנדרשות להן. ובכל מקרה אתה צריך להבין איך מתג זה יתחבר לעולם החיצון ( לאינטרנט ), אם אתה צריך לחבר למתג זה ולהגדיר את הנתב שלך שהזכרת כאן, או שמדובר על חיבור דרך רשת של בניין המשרדים? ואם כן, אז האם הם מספקים לך טווח כתובות IP חוקיות ? כתובת בודדת חוקית ? שמים אותך מאחרי NAT של הרשת שלהם?23/12/2024 18:27Fish72 כתב: אז אם באמת תהיה הפרדה מוחלטת של הטלפוניה והרשת, המתג ARUBA שהזמנתי לא יצטרך איזה קינפוג מסובך (מה שגם נתב רגיל היה מסוגל לעשות....).בנוסף, הלקוח אמר לי היום שהוא שוקל להוסיף מצלמה אל מול הכניסה למשרד, כך שלפחות ה POE שבנתב ה ARUBA יוכל לעזור במקרה הזה מבחינת אספקת מתח, וניתן יהיה להגדיר לו QOS על ערוץ הוידאו שלא יטחן את ה UPLOAD....
בקיצור, מכל זה לא מובן כלום, אבל מאוד מעניין.
בקשר למצלמה.
היא צריכה גם להקליט משהו? לקוח ירצה להתחבר עלייה גם מבחוץ ?
בכל מקרה, רוב הסיכויים שצריך יהיה גם מכשיר NVR. וגם לצורך זה שאפשר יהיה להתחבר מבחוץ למצלמה זו תצטרך להגדיר את החיבור של שרת VPN ברשת זו, בכדי שניתן יהיה לגשת למצלמה זו ולהקלטות שלה בצורה מאובטחת.
כל הנושאים אלה גם עברנו בשרשורים הקודמים שפתחת בעבר.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

"רק צריכים להבין איך יתחבר קו נתונים של סלקום לדבר זה" את זה סלקום יגיעו לבדוק היום. חשבתי שאולי יהיה צורך לחבר את מתג ה DLINK שלהם לרשת שמסופקת למשרד מבנין המשרדים.
"בקיצור, מכל זה לא מובן כלום, אבל מאוד מעניין" חחחח
אעדכן בהמשך. תודה על העזרה.
אעדכן בהמשך. תודה על העזרה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם מצד אחד על פורט זה מספקים לך "חיבור של רשת בנין המשרדים עם כתובת IP חיצונית קבועה", אז אתה תצטרך נתב משלך שהכתובת זו תהיה מוגדרת לרגל WAN שלו ולצד הרגל שתתחבר למתג אתה תגדיר את ה NAT שלך עם טווח כתובות פנימיות שתבחר. אבל, אם אתה מצד השני כותב, ש: "טרם קבלתי את הכתובות המקומיות או של ה WAN", אז זה דבר אחר לגמרי ומדובר על כך שהחיבור יהיה של רשת NAT פנימית של בניין המשרדים ויהיה לו מיפוי לכתובת IP חוקית אחת. האם היא משותפת לכל המשרדים השונים שנמצאים בבניין זה? האם זה כתובת שממפים רק לרשת של הלקוח? לפי זה אתה תוכל בכלל לדעת מה לעשות הלאה, אם בכלל. גם את ההגדרות של VLAN Trunk מצד של רשת של בניין המשרדים צריכים לספק לך ואתה צריך להגדיר בהתאם את ה VLAN Trunk במתג של הלקוח.24/12/2024 10:11Fish72 כתב: מה מתחבר לאותו פורט 1 שהוא WAN במתג?
...
24/12/2024 10:11Fish72 כתב: בכל מקרה, בצד של הפורט 1 זה בתוך המתג אתה צריך להגדיר את VLAN Trunk עם הפרטים שתואמים למה שיתחבר עליו בצד השני ( של נתב שלך שתגדיר או של רשת של הבניין המשרדים ).
הבנתי. כלומר עלי להגדיר לא יותר מ UNTAGGED VLAN בודד בפורט מסויים כי אחרת המתג לא ידע איך לנתב ציוד שלא מוגדר לתקשר עם VLAN מוגדר....
כל פורט שהוא עם יותר מ VLAN אחד, הוא כבר VLAN Trunk ובו יכול להיות רק Untagged VLAN בודד וכל השאר צריכים להיות tagged מן הסתם.
מתג לא מנתב ציוד, בטח ובטח מתג L2 כזה כמו זה מהשרשור זה. הוא ממתג את המסגרות ומי שצריך לנתב מנות, זה הנתב שיהיה מחובר לרשת זו.
שאלה : אם אני מגדיר פורט ספציפי לשימוש הטלפוניה ומסמן אותו VLAN 30 TAGGED וגם VLAN 1 UNTAGGED ומחבר אליו את המתג של DLINK שאליו מחוברת כל הטלפוניה כדי שיהיה מקושר לאינטרנט באמצעות מתג ARUBA הראשי, איך אני מוודא שהמתג של DLINK אכן מתחבר ל VLAN 30 שיצרתי על הנתב של ARUBA ? אם הבנתי נכון זה משהו שניתן לבצע מממשק הניהול של ה DLINK שמנוהל ע"י סלקום ?24/12/2024 10:11Fish72 כתב:
בקשר לטלפוני YEALINK, אם לך לא תהיה גישה להגדרות שלהם, אז מן הסתם שאתה לא תוכל להגדיר אותם לעבוד בתוך הרשת שתקים....
תודה
[/quote]
אם למתג של DLINK יחוברו רק טלפונים בלבד, אז לכל פורט שלו לא צריך יהיה להגדיר יותר מ VLAN Untagged בודד.
במשרד הישן, לפי מה שרשמת, למתג של DLINK לצורך של חיבור לשירות של IP CENTREX של סלקום היה מחובר נתב נוסף. האם גם במשרד החדש לצורך כך יהיה נתב נוסף של סלקום? אם כן, אז גם יהיה קו נתונים פיזי נוסף לצורך זה? האם זה יהיה חיבור VPN דרך אינטרנט לרשת של סלקום? או שזה יהיה חיבור אחר? בכל מקרה, רוב הסיכויים שסלקום לא יסכימו לחבר את השירותי IP CENTREX שלהם דרך רשת רשת פנימית של בניין משרדים ללא ערוץ VPN נדרש לכך.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בכל מקרה, לפני שאתה מנסה לשעות משהו, אתה צריך להבין איך דברים הפשוטים האלה עובדים, מה מתחבר למה, איך מגדירים את זה, ולוודא שאתה יודע איך להגיר את הציודים ושיש לך בגלל ממשק ניהול של הציודים אלה. אחרת, את תהיה תלוי בכל שמי שיצטרך לבצע את ההגדרות אלה זה כל מני גורמים כמו ילדים מתמיכה של סלקום, אז לא תצא מזה וגם, אם זה יראה לך שכאילו הכל עובד, אז בהמשך תצטרך לחזור כל פעם מחדש לאותו הסיפור ולאותו הלקוח.24/12/2024 10:32Fish72 כתב: "רק צריכים להבין איך יתחבר קו נתונים של סלקום לדבר זה" את זה סלקום יגיעו לבדוק היום. חשבתי שאולי יהיה צורך לחבר את מתג ה DLINK שלהם לרשת שמסופקת למשרד מבנין המשרדים.
אעדכן בהמשך. תודה על העזרה....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

להבהרה : ARUBA זה מתג חדש שטרם הוגדר ואשר יותקן במשרד החדש.
ה DLINK הוא מתג אשר מחובר במשרד הישן ומתחבר לאינטרנט דרך נתב VDSL של סלקום (וייתכן שגם לנתב FORTINET שראיתי שם בארון התקשורת).
היום אחה"צ כסלקום יגיעו לסיור במשרד החדש, אוכל להבין האם הם מתכוונים לחבר את ה DLINK שמועבר מהמשרד הישן לנתב VDSL שלהם במשרד החדש או שהם ירצו לחבר בתצורה שונה (אולי הם ירצו גם להעביר את נתב הFORTINET הלא מעודכן לצורך אבטחה/VPN).
ה DLINK הוא מתג אשר מחובר במשרד הישן ומתחבר לאינטרנט דרך נתב VDSL של סלקום (וייתכן שגם לנתב FORTINET שראיתי שם בארון התקשורת).
היום אחה"צ כסלקום יגיעו לסיור במשרד החדש, אוכל להבין האם הם מתכוונים לחבר את ה DLINK שמועבר מהמשרד הישן לנתב VDSL שלהם במשרד החדש או שהם ירצו לחבר בתצורה שונה (אולי הם ירצו גם להעביר את נתב הFORTINET הלא מעודכן לצורך אבטחה/VPN).
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אמרתי ללקוח מלכתחילה לקחת חבילת תקשורת הכוללת ספק/תשתית/טלפוניה מספק אחד מסודר, אבל הוא קיבל בעבר חבילה של 1000/100 ב-250 שח (כולל טלפוניה לדעתי) והוא לא מבין שהוא לא יכול לקבל את המחיר הזה לאחר מעבר למשרד החדש.24/12/2024 10:48sys_admin כתב: בכל מקרה, לפני שאתה מנסה לשעות משהו, אתה צריך להבין איך דברים הפשוטים האלה עובדים, מה מתחבר למה, איך מגדירים את זה, ולוודא שאתה יודע איך להגיר את הציודים ושיש לך בגלל ממשק ניהול של הציודים אלה. אחרת, את תהיה תלוי בכל שמי שיצטרך לבצע את ההגדרות אלה זה כל מני גורמים כמו ילדים מתמיכה של סלקום, אז לא תצא מזה וגם, אם זה יראה לך שכאילו הכל עובד, אז בהמשך תצטרך לחזור כל פעם מחדש לאותו הסיפור ולאותו הלקוח....
היום חבילה עסקית בסיסית של 50/50 עם טלפוניה עולה איזה 800 שח לחודש לדעתי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אתה צריך להבין שכל החבילות תקשורת הסגורות לא רק שלא מספקות ללקוח את החבילת השירותים הבסיסית ההגיונית ושהוא גם משלם על כך מחיר גבוהה, אלה שגם אתה לא יכול אחרי זה לספק שום תמיכה או שירות נדרש.24/12/2024 11:17Fish72 כתב: אמרתי ללקוח מלכתחילה לקחת חבילת תקשורת הכוללת ספק/תשתית/טלפוניה מספק אחד מסודר, אבל הוא קיבל בעבר חבילה של 1000/100 ב-250 שח (כולל טלפוניה לדעתי) והוא לא מבין שהוא לא יכול לקבל את המחיר הזה לאחר מעבר למשרד החדש.
היום חבילה עסקית בסיסית של 50/50 עם טלפוניה עולה איזה 800 שח לחודש לדעתי....
בגדול, כפי שכבר הסברתי לך בשירשורים הקודמים, מומלץ שאתה תזמין ללקוח רק את חיבור אינטרנט עם כתובת קבועה ( ולא מאחורי NAT, כפי שזה מסתמן גם הפעם ) ותגדיר לו כבר לבד את כל מה שנדרש, אם זה FIREWALL ושרת VPN לחיבור מרחוק, אם זה מרכזיית טלפון IP, שההפצה שלה זמינה גם בחינם. כמובן גם את כל הציודים כמו מתג, טלפונים וכו' אתה צריך להגדיר לבד. כי, אם בסוף יוצא שמי שבוחר, מגדיר ומתחזק את הציודים זה ספק של אותן חבילות תקשורת סגורות, אז בסופו של דבר, גם אין ללקוח אפילו את המינימום השירותים האפשריים הגלומים בטכנולוגיות אלה וכל דבר שהית יכול להגדיר תוך כמה דקות, אתה תקבל תשובה מהילדים שנותנים תמיכה, שזה לא אפשרי והם לא תומכים בכך.
וכך שוב פעם יוצא, שהלקוח משלם מחיר מופקע על שירות מוגבל, אתה לא יכול לתת לו שום שירות בהקשר זה, אף אחד לא מרוצה.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אני מבין את מה שאתה אמרת כבר בעבר מימי הדיונים על PFSENSE אבל אני אישית מתעסק בעיקר בתחזוקת PC בעיקר ורק לעיתים רחוקות מאוד נדרש להתעסק בכל נושא הרשתות/אבטחה וכו'. לי אישית ההשקעה בתחום לא כדאית בגלל שמלבד עקומת למידה די רצינית, זה מטיל אחריות די כבדה לכל נושא של תקלה במערכות המורכבות הללו ואני מאוד בעד "שקט תעשייתי" ושעות עבודה מוגדרות ולא מוכן לקחת את האחריות הזאת על עצמי.
אני חושב שכקריירה, מה שאתה מציע הוא ייחודי, מאוד מקצועי, גמיש בחומרה ומציע אפשרות של סל שרותים נרחב וטוב מאוד ללקוחות.
אני חושב שכקריירה, מה שאתה מציע הוא ייחודי, מאוד מקצועי, גמיש בחומרה ומציע אפשרות של סל שרותים נרחב וטוב מאוד ללקוחות.