איזה ראוטר מומלץ להעברה מהירה של קבצים ברשת ביתית?
יש לי DLINK DI 524 וקצב התעבורה שלו בין מחשבים בבית מאוד מאכזבת, 7 ג'יגה לוקח כשעתיים במקרה הטוב. בדקתי באתר DLINK והנושא הזה לא כ"כ ברור לי, רשום שם במפרט של מוצרים שונים שהמקסימום שלהם הוא D-Link 108G: 108Mbps ואחר כך
• 54Mbps
• 48Mbps
השאלה שלי, מה זה הנתון הראשון שם 180 G? ואיך אני יכול לדעת אם אצלי זה יעבוד על מקסיום או על מינימום (1 מגה לשניה)? אשמח להבהרה בנושא
תודה מראש לעונים
• 54Mbps
• 48Mbps
השאלה שלי, מה זה הנתון הראשון שם 180 G? ואיך אני יכול לדעת אם אצלי זה יעבוד על מקסיום או על מינימום (1 מגה לשניה)? אשמח להבהרה בנושא
תודה מראש לעונים
המהירות התעבורה המקסימלית ברשת אלחוטית בתקן Gkouliben1 כתב:יש לי DLINK DI 524 וקצב התעבורה שלו בין מחשבים בבית מאוד מאכזבת, 7 ג'יגה לוקח כשעתיים במקרה הטוב. בדקתי באתר DLINK והנושא הזה לא כ"כ ברור לי, רשום שם במפרט של מוצרים שונים שהמקסימום שלהם הוא D-Link 108G: 108Mbps ואחר כך
• 54Mbps
• 48Mbps
תודה מראש לעונים...
היא 54Mbps (מגה ביט)
יש ראוטרים משופרים (מימו וכו"..) שמגיעים ל 108Mbps.
בפועל המהירויות שלהם קטנות בהרבה בגלל overhead של הפרוטוקול/הצפנה/רעשים...
הדור הנוכחי של הנתבים האלחוטיים אינו מתאים כלל להעברת תכני HD .
דור הנתבים החדש "pre N " שהתקן הסופי שלו עדיין לא אושר, אבל כבר משווקים אותו מספר יצרנים, נותן מענה טוב להעברת תכני HD .
לפי הדיווחים והבנצ'מרקים הטווחים והקצבים גבוהים בהרבה לעומת תקן G
והם תואמים לאחור .
לסיכום: אם אתה מתכונן להעביר וידאו ברשת אלחוטית לך על הראוטרים בתקן
pre N יש לציין שהם יקרים היום בהשוואה לתקן G אבל המחירים צפויים לרדת
אז אם אפשר לחכות - עדיף
קרא את השרשור הזה :kouliben1 כתב:עודד, חן חן על התשובה המפורטת.
לא מדובר עדיין ב-HD, אלא בקבצי וידיאו\DATA רגילים שאני לפעמים רוצה להעתיק ממחשב למחשב. על איזה מכשיר תקציבי היית ממליץ בכל זאת בימים אלה?...
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =105836527
וכאן רשימת נתבים מומלצים (באדום):
http://www.netcheif.com/Articles/L2TPRo ... outers.htm
- once_again
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני משתמש בנתב ישן (G) של Edimax ומעביר קבצים מהמחשב ל HTPC במהירות של 3 מ"ב בשניה.
אמנם לא מהיר אבל אין שום בעיות.
אמנם לא מהיר אבל אין שום בעיות.
- once_again
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אכן אלחוטי.
המרחק - בערך 8 מטרים.
אני מעביר גם קבצים גדולים מאד.
אמנם לוקח זמן אבל אין שום בעיות כגון ניתוקים וכיו"ב.
המרחק - בערך 8 מטרים.
אני מעביר גם קבצים גדולים מאד.
אמנם לוקח זמן אבל אין שום בעיות כגון ניתוקים וכיו"ב.
לי יש Draft N של Netgear. הקצב המוצהר (מה ששווה ערך ל- 54 של G) הוא 300. כמובן שבפועל הקצב האמיתי קטן בהרבה (לא מדדתי בדיוק).
רק שים לב שצריך להצטייד גם הראוטר וגם במתאמים למחשב שהם מתאימים.
עוד משהו - לפי מה שהבנתי ממישהו שקצת חקר את הנושא אם יש לך רשת שהראוטר הוא N ויש בה מחשבים שמחוברים חלקם ב- G וחלקם ב- N הקצב יורד ל- G גם במחשבים עם מתאמים של N. שוב, מתוך שמועה ולא ידע (אצלי כל המחשבים עם מתאמים N - פשוט היה מבצע ב- COMPUSA וקניתי את הראוטר ב 60$ ומתאמים במחיר דומה)
עוד משהו - לפי מה שהבנתי ממישהו שקצת חקר את הנושא אם יש לך רשת שהראוטר הוא N ויש בה מחשבים שמחוברים חלקם ב- G וחלקם ב- N הקצב יורד ל- G גם במחשבים עם מתאמים של N. שוב, מתוך שמועה ולא ידע (אצלי כל המחשבים עם מתאמים N - פשוט היה מבצע ב- COMPUSA וקניתי את הראוטר ב 60$ ומתאמים במחיר דומה)
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק
אתה יכול לנדב קצת נתונים לגבי המהירותyyy35yyy כתב:לי יש Draft N של Netgear. הקצב המוצהר (מה ששווה ערך ל- 54 של G) הוא 300. כמובן שבפועל הקצב האמיתי קטן בהרבה (לא מדדתי בדיוק).
עוד משהו - לפי מה שהבנתי ממישהו שקצת חקר את הנושא אם יש לך רשת שהראוטר הוא N ויש בה מחשבים שמחוברים חלקם ב- G וחלקם ב- N הקצב יורד ל- G גם במחשבים עם מתאמים של N. שוב, מתוך שמועה ולא ידע (אצלי כל המחשבים עם מתאמים N - פשוט היה מבצע ב- COMPUSA וקניתי את הראוטר ב 60$ ומתאמים במחיר דומה)...
ובאיזה מרחקים מהנתב היא מושגת.
ואיזה דגם הנתב.
תודה
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מי שמחפש דרך טובה למדוד...
אפשר להסתכל כאן בהודעות האחרונות שלי
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=45
מסתבר שה EVEREST נותנת נתוני קצב ברשת
אפשר להסתכל כאן בהודעות האחרונות שלי
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 4&start=45
מסתבר שה EVEREST נותנת נתוני קצב ברשת
- wing2005
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
yyy35yyy ,yyy35yyy כתב:לי יש Draft N של Netgear. הקצב המוצהר (מה ששווה ערך ל- 54 של G) הוא 300. כמובן שבפועל הקצב האמיתי קטן בהרבה (לא מדדתי בדיוק).
עוד משהו - לפי מה שהבנתי ממישהו שקצת חקר את הנושא אם יש לך רשת שהראוטר הוא N ויש בה מחשבים שמחוברים חלקם ב- G וחלקם ב- N הקצב יורד ל- G גם במחשבים עם מתאמים של N. שוב, מתוך שמועה ולא ידע (אצלי כל המחשבים עם מתאמים N - פשוט היה מבצע ב- COMPUSA וקניתי את הראוטר ב 60$ ומתאמים במחיר דומה)...
א) איך הבאת pre-N לארץ? הבנתי שיש בעיה עם משרד התקשורת.
ב) החנות compusa שולחת לארץ?
תודה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
התשובה היא כואבת ..kouliben1 כתב:יש לי DLINK DI 524 וקצב התעבורה שלו בין מחשבים בבית מאוד מאכזבת, 7 ג'יגה לוקח כשעתיים במקרה הטוב. בדקתי באתר DLINK והנושא הזה לא כ"כ ברור לי, רשום שם במפרט של מוצרים שונים שהמקסימום שלהם הוא D-Link 108G: 108Mbps ואחר כך
• 54Mbps
• 48Mbps
תודה מראש לעונים...
אין חייה כזו. אין כזה דבר "תעבורה מהירה" ברשת אלחוטית. זה פשוט עובד לאט במקרה הטוב ורע במקרה הרע ..
מה שכן, כל ראוטר בחיבור קווי בין מחשבים יעשה לך את העבודה כמו שצריך.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
התשובות האחרונות של Lior_M ושל boazj לדעתי הן הכי נכונות,
לא יודע להסביר מדוע אצלי הלכו 5 ראוטרים (אני אשם מן הסתם
) אבל הפתרון שלי אחרי כל הניסיונות הוא כזה:
ראוטר שבזק נתנו לי מתנה G רגיל ונינוח
סוויץ 1GB שמחבר בין כל המחשבים הנייחים
בשורה התחתונה אחרי הקונפיגורציה הזו גם העברת קבצים מהנייד שמחובר באלחוטי עלתה פלאים, אני בטוח בסיבות הטכניות אבל זה לא ממש משנה, אלחוטי אינו הפתרון בשלב זה להעברת קבצים גדולים ונפחים משמועתיים.
ד"א - הפתרון הנ"ל הזיק לכיס שלי אך ורק ב 300 ש"ח וכעת אני מעביר את עיקר הקבצים במהירות מדהימה, בין השאר כאשר אני חייב להעביר לנייד או מהנייד נפחים ממש גדולים - עוד כבל מוכן מהסוויץ והכל קל ונוח.
לא יודע להסביר מדוע אצלי הלכו 5 ראוטרים (אני אשם מן הסתם
ראוטר שבזק נתנו לי מתנה G רגיל ונינוח
סוויץ 1GB שמחבר בין כל המחשבים הנייחים
בשורה התחתונה אחרי הקונפיגורציה הזו גם העברת קבצים מהנייד שמחובר באלחוטי עלתה פלאים, אני בטוח בסיבות הטכניות אבל זה לא ממש משנה, אלחוטי אינו הפתרון בשלב זה להעברת קבצים גדולים ונפחים משמועתיים.
ד"א - הפתרון הנ"ל הזיק לכיס שלי אך ורק ב 300 ש"ח וכעת אני מעביר את עיקר הקבצים במהירות מדהימה, בין השאר כאשר אני חייב להעביר לנייד או מהנייד נפחים ממש גדולים - עוד כבל מוכן מהסוויץ והכל קל ונוח.