ראשית, הקדמה קטנה. בהמשך לדיון לא קצר שפתחתי על המגבלות הברורות (לדעתי) של פורמט ה-MP3 אשר נגרר לוויכוח מרתק (שלעיתים קצת התחמם
אשית אני אפתח ואציין כי אני את הבדיקה כבר ערכתי לעצמי. התוצאות בין ה-MP3 הזה לבין ה-MP3 שאני קידדתי בעצמי התוצאות זהות. בקטע הראשון הבדלתי נכונה פעמיים, ופעם אחת לא הבדלתי, אך בארבעת הקטעים האחרים הבדלים נכונה בכל 3 הפעמים. מבחינתי, MP3 הוא פורמט לא מספק. הבחינה הייתה עיוורת לגמרי כאשר אין לי מושג מה מתנגן (המחשב ניגן עם מסך כבוי, רק אח שלי שהיה אחראי על הרשימה הפעלה ידע מה מתנגן - יותר מידע על זה יש בדיון בקישור) עם זאת, אחרי הבדיקה הזו יש לי כמה תובנות, והן:
הגבול של ה-MP3 הוא טוב יותר ממה שחשבתי, בהחלט הפתיע אותי לטובה ביחס למה שאני רגיל ממנו (למרות שהוא פורמט נחות ביחס לחדשים). עם זאת, אני עדיין עומד מאחורי דעתי שהוא צריך לחלוף מן העולם כי יש פורמטים קטנים ואיכותיים יותר, ושמי שיש לו את הציוד שציינתי בדיון כדאי שישקיע בפורמט איכותי יותר. מעבר לזה, MP3 ברשת מקודד גרוע בהרבה מאשר אלה שאני אצרף לדיון הזה, ולכן שימוש בהם עם ציוד סביר פלוס הוא הפסד.
אני את הבדיקה ביצעתי עם Zhaolu 2.5A שמחובר לרסיבר Denon AVR-1906 שמגבר אוזניות AKG K1000.
כאמור, אני מעלה את חמשת הקטעים (כל אחד בנפרד) כאשר בכל קובץ יש 3 קטעים זהים אשר אחד מהם הומר ל-FLAC ובחזרה, השני ל-MP3 ובחזרה, והשלישי ל-WAV ובחזרה.
ice2k (בחור מהפורום של HWzone שם נפתח הדיון במקור הוא זה שביצע את ההמרה לפורמטים הדחוסים - מי שעבר על הדיון המקורי יבין למה) השתמש במקודדים הבאים לצורך MP3 ו-AAC:
למעבר לעמוד ההורדה לחצו על הקטע.LAME 3.98 BETA 5 PRESET INSANE
NERO ENCODER 1.1.34.2 LOW COMPLIXITY VBR MODE, Quality =76 (0.76)...
קטע ראשון: Conard Hoffler - Guido Balestracci - Suite No. 6 in G major (Primitiae Chelice, 6), for viola da gamba & bass
קטע שני: Tchaikovsky - Overtures & Fantasies - Romeo And Juliet Fantasy Overture
קטע שלישי: O-Zone Percussion Group - La Bamba - Conflict Of Interest
קטע רביעי: Riverside - Out Of Myself - Reality Dream II
קטע חמישי: Vision Divine - The Perfect Machine - The Perfect Machine
כל שעליכם לעשות הוא להוריד את הקבצים, לשמוע, לבדוק אם אתם שומעים הבדל או לא. במידה וכן, לשלוח לי הודעה פרטית עם מה נשמע לכם טוב יותר בכל אחד מהקבצים a, b, או c. כמובן שאין לכם דרך לדעת מה מהם היה שמור באיזה פורמט, וזה לא עיקבי בין הקטעים. מה שאומר ש-mp3 לדוגמא, יהיה מסומן כל פעם באות אחרת.
עוד כמה ימים כשאני אראה שכבר אין עוד מתנדבים להאזנות, אני אפרסם את המספור של הקטעים כפי שהם, ואז כל אחד יידע עד כמה הוא צדק/טעה.
בהתחלה התכוונתי לשמור את זה קטן יותר, כיוון שזה היה מיועד לפורום ההוא שבו היה הדיון המקורי, ובעתיד לעשות משהו עם קצבי דגימה קטנים יותר. עם זאת, יואל הציע לפרסם גם פה ולראות מה אנשים פה (שלרובם יש ציוד איכותי ואוזן מנוסה) יגידו על הבחינה הזו שהיא למעשה בדיקה של 100% מהפוטנציאל של הפורמט.
ברגע שתהייה כמות של לפחות 25 אנשים אני אפרסם את התוצאות.
אני מאמין שיהיו כאלה שלא ירצו לעשות את זה בכדי שאם הם לא ישמעו הבדלים /ישגו לא יקרה שזה קצת "מביש". אין לכם מה לדאוג. אני אשמור את התוצאות לעצמי בלבד. אני אפרסם נתונים מספריים ללא שום איזכור של שמות.