ערב טוב,
אני רוצה לקנות מסך לחדר השינה, מרחק הצפיה הוא כ4 מטר.
אחרי שקראתי את ההודעות הרלוונטיות בפורום ובנוסף את המדריך פלסמה או LCD עדיין קיימת ההתלבטות הבאה:
אני ואישתי שתחיה לא מסוגלים לראות שידור טלוויזיה "מתוח" או "פרוס" בדקנו כבר מספר מסכים ובסופו של דבר לטעמנו האפשרות היחידה בצפיה בשידורים רגילים היא במצב 4:3.
אני נוטה לכיוון מסך LCD בעיקר בגלל הבעיה הבאה, ואני מצטט:
אם לא תצפו כל הזמן בסרטים עם פסים שחורים בצידי המסך, מרבית הסיכויים הם שלא תפגעו מהתופעה. אם אתם לקוחות של יס, שימוש במסך רחב בהחלט עוזר.
רוב השימוש במסך יהיה מן הסתם שידורי טלוויזיה (HOT) ובנוסף סרטי DVD והרבה תכני DIVX (סדרות טלוויזיה מארה"ב)
התקציב הוא עד 10000 ש"ח.
עכשיו לשאלות:
האם צפיה במצב 4:3 במסך LCD תגרום נזק?
אהבתי את הביצועים של הסמסונג 40" R81, לא יצא לי לראות את דגם ה- S81, האם הפרש הביצועים מצדיק הפרש של כ-2000 ש"ח?
לבלוע את הצפרדע ולקנות פלסמה איכותית 42"? אם כן איזו?
המלצות הערות והארות יתקבלו בברכה,
תודה מראש,
שלומי
עזרה בבחירת מסך
קודם כל למרחק צפיה שלך צריך לקנות מסך 50 אינצ אבל אפשר גם 42 למרות שזה יהיה טיפה קטן אולי.
לצרכים שלך עדיף פלאזמה גם בגלל שאתה הולך לצפות בעיקרון בDVD וכבלים/יס וגם בגלל שהגודל של המסך גדול.
אבל אם אתה מתכוון לצפות ביחס של 4:3 אז אל תיקח פלאזמה כי אתה רק תצרוב אותה וזה חבל.
אם אתה רוצה יש את הQ91 בתקציב שלך ואפילו פחות (42 אינצ), שהיא יודעת למתוח את התמונה דיי טוב, לך תראה אותה בחנויות.
לצרכים שלך עדיף פלאזמה גם בגלל שאתה הולך לצפות בעיקרון בDVD וכבלים/יס וגם בגלל שהגודל של המסך גדול.
אבל אם אתה מתכוון לצפות ביחס של 4:3 אז אל תיקח פלאזמה כי אתה רק תצרוב אותה וזה חבל.
אם אתה רוצה יש את הQ91 בתקציב שלך ואפילו פחות (42 אינצ), שהיא יודעת למתוח את התמונה דיי טוב, לך תראה אותה בחנויות.