PPPOe offloading / Half bridge
-
DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
היי חברים,
מסתבר ש- PPPOe כן יוצר אתגר ביצועים:
ב- UDM ונגזרותיו הביצועים גרועים מאד באופן שלא ניתן לקבל קצבים מעל 2.5G למרות שהחומרה מסוגלת לזה
ב- OPNSense / pfSense למרות השימוש ב- VirtIO או RSS יש ליבה אחת עמוסה יותר מהאחרות, מה שקובע בסופו של דבר את הקצבים שניתן לקבל עבור חומרה ספציפית, או לחילופין, זה מוריד את ה- Headroom הקיים עבור שרותים נוספים שמעמיסים גם הם את המעבד
ב- OpenWRT עם הרבה Tweaks ניתן להגיע למצב משביע רצון של עומסים מאוזנים ונמוכים
וכנראה שיש עוד דוגמאות. מצד שני PPPOe לא תורם דבר (זה לא יותר מאובטח לצורך העניין) פרט לנוחות של הספקית שיכולה להשתמש בחלק מה- Legacy מימי ה- xDSL.
הרעיון והשאלה היא זו:
ניתן להגדיר קופסה או VM שתבצע אימות ו- PPPOe בלבד. כל פונקציות ה- NAT, Routing, Firewall יתבצעו על ידי הנתב הקיים כפי שהוא, רק ללא העומס הנוסף של PPPOe. הנתב הקיים יתחבר לאותה קופסה או VM ב- DHCP.
באופן הזה ניתן להשתמש באותו "PPPOe Bridge" במערכת הפעלה שתהיה האופטימלית ביותר לשירות כזה, וכל שאר הפונקציות ניתנות לשימוש בהתאם למה שהמשתמש מעדיף ולצרכיו.
OpenWRT מזכירים את הנושא, זה נקרא Half Bridge - ואין דוגמא:
https://openwrt.org/docs/guide-user/net ... ridge-mode
יש לי רעיון כללי איך להגדיר כזה דבר ב- OpenWRT ללא ניתוב וללא Firewall, (עם ניתוב זה לא בעיה אבל לא עשינו כלום). האם מישהו ניתקל בקונפיגורציה דומה? רעיונות?
כיוון נוסף יכול להיות דגם של GoFiber GF10SK שהוא Bridge ONT בעל יכולות L3 כמו PPPOe (מדף המידע שלהם)
https://gofiber.ai/product/gf10sk/ וכמובן שלא בטוח שאפשר - פשוט מעניין
אשמח לדעתכם המלומדת
מסתבר ש- PPPOe כן יוצר אתגר ביצועים:
ב- UDM ונגזרותיו הביצועים גרועים מאד באופן שלא ניתן לקבל קצבים מעל 2.5G למרות שהחומרה מסוגלת לזה
ב- OPNSense / pfSense למרות השימוש ב- VirtIO או RSS יש ליבה אחת עמוסה יותר מהאחרות, מה שקובע בסופו של דבר את הקצבים שניתן לקבל עבור חומרה ספציפית, או לחילופין, זה מוריד את ה- Headroom הקיים עבור שרותים נוספים שמעמיסים גם הם את המעבד
ב- OpenWRT עם הרבה Tweaks ניתן להגיע למצב משביע רצון של עומסים מאוזנים ונמוכים
וכנראה שיש עוד דוגמאות. מצד שני PPPOe לא תורם דבר (זה לא יותר מאובטח לצורך העניין) פרט לנוחות של הספקית שיכולה להשתמש בחלק מה- Legacy מימי ה- xDSL.
הרעיון והשאלה היא זו:
ניתן להגדיר קופסה או VM שתבצע אימות ו- PPPOe בלבד. כל פונקציות ה- NAT, Routing, Firewall יתבצעו על ידי הנתב הקיים כפי שהוא, רק ללא העומס הנוסף של PPPOe. הנתב הקיים יתחבר לאותה קופסה או VM ב- DHCP.
באופן הזה ניתן להשתמש באותו "PPPOe Bridge" במערכת הפעלה שתהיה האופטימלית ביותר לשירות כזה, וכל שאר הפונקציות ניתנות לשימוש בהתאם למה שהמשתמש מעדיף ולצרכיו.
OpenWRT מזכירים את הנושא, זה נקרא Half Bridge - ואין דוגמא:
https://openwrt.org/docs/guide-user/net ... ridge-mode
יש לי רעיון כללי איך להגדיר כזה דבר ב- OpenWRT ללא ניתוב וללא Firewall, (עם ניתוב זה לא בעיה אבל לא עשינו כלום). האם מישהו ניתקל בקונפיגורציה דומה? רעיונות?
כיוון נוסף יכול להיות דגם של GoFiber GF10SK שהוא Bridge ONT בעל יכולות L3 כמו PPPOe (מדף המידע שלהם)
https://gofiber.ai/product/gf10sk/ וכמובן שלא בטוח שאפשר - פשוט מעניין
אשמח לדעתכם המלומדת
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
PPPoE זו הדרך של הספקיות להתעלל בנו למוות.
בדירה הקודמת שלי היה לי חיבור עם תשתית פרטנר, והם הואילו להעיף את התועבה הזו, ולתת לי חיבור DHCP נקי.
בדירה הנוכחית פרטנר העבירו את הסיבים ברחוב לפני שהבניין נבנה, אז למרות שיש עיגול שלהם במדרכה ממש בכניסה לבניין, ולמרות שלבניינים ממול יש, אצלנו הם מחברים רק דרך תשתית בזק - ולטענתם אין להם אפשרות להסיר את זה.
בדירה הקודמת שלי היה לי חיבור עם תשתית פרטנר, והם הואילו להעיף את התועבה הזו, ולתת לי חיבור DHCP נקי.
בדירה הנוכחית פרטנר העבירו את הסיבים ברחוב לפני שהבניין נבנה, אז למרות שיש עיגול שלהם במדרכה ממש בכניסה לבניין, ולמרות שלבניינים ממול יש, אצלנו הם מחברים רק דרך תשתית בזק - ולטענתם אין להם אפשרות להסיר את זה.
אתה יכול לעשות את זה אם ראוטר שתומך ב nat 1:1 אבל אתה צריך בישביל זה איפי קבוע,
עשיתי את זה אם אודיוקודק של בזק,
הגדרתי לו חייגן של פרטנר אם איפי קבוע ועשיתי עליו nat 1:1 לכיוון כתובת lan מקומית 172.18.10.2
תוצאה סופית זה שאודיוקודק של בזק עושה את כל החיבור של החייגן ומעביר את התעבורה as is לכיוון 172.18.10.2
שמוגדר על פיירוול של פורטיגייט 100e מבחינת הפיירוול הוא רואה את התעבורה שקוף.
האודיוקודק לא עושה שום דבר פרט ל pppoe ו nat 1:1 כל השאר השירותים שלו מבוטלים כולל הוויפי.
עובד פצצה.
אתה גם יכול להקים מכונה של לינוקס להגדיר חייגן nat 1:1 חוקים ב iptables כדי שהמכונה לא תהיה חשופה לעולם.
ורגל lan שלה תגדיר בפיירוול שלך.
הגדרתי לו חייגן של פרטנר אם איפי קבוע ועשיתי עליו nat 1:1 לכיוון כתובת lan מקומית 172.18.10.2
תוצאה סופית זה שאודיוקודק של בזק עושה את כל החיבור של החייגן ומעביר את התעבורה as is לכיוון 172.18.10.2
האודיוקודק לא עושה שום דבר פרט ל pppoe ו nat 1:1 כל השאר השירותים שלו מבוטלים כולל הוויפי.
עובד פצצה.
אתה גם יכול להקים מכונה של לינוקס להגדיר חייגן nat 1:1 חוקים ב iptables כדי שהמכונה לא תהיה חשופה לעולם.
ורגל lan שלה תגדיר בפיירוול שלך.
כן ממש התעללות מוות,16/12/2024 15:05dr0r כתב: PPPoE זו הדרך של הספקיות להתעלל בנו למוות.
בדירה הנוכחית פרטנר העבירו את הסיבים ברחוב לפני שהבניין נבנה, אז למרות שיש עיגול שלהם במדרכה ממש בכניסה לבניין, ולמרות שלבניינים ממול יש, אצלנו הם מחברים רק דרך תשתית בזק - ולטענתם אין להם אפשרות להסיר את זה....
כל הספקיות שרוכבות על סיבים של בזק החיבור הוא רק pppoe בגלל שתשתית של בזק
לא בנויה לחלק ב dhcp,היתרון זה שבזק זה gpon לעומת זאת אני מחובר אם dhcp בפרטנר p2p
אבל בגלל שזה p2p אם אין חשמל במעלית אין לי אינטרנט זה המינוס היחידי.
-
DanielGR
- גורו רשתות

תודה,16/12/2024 21:05MrYair כתב: אתה יכול לעשות את זה אם ראוטר שתומך ב nat 1:1 אבל אתה צריך בישביל זה איפי קבוע,
עובד פצצה.
ורגל lan שלה תגדיר בפיירוול שלך....
זה מקרה פרטי ומנוון של Double NAT, החיבור בוודאי עובד אבל NAT של 1:1 הוא עדיין NAT. מה שחיפשתי זה משהו מינימליסטי ביותר שלא יצרוך שום משאבים פרט לפתיחה של ה-PPPOE Payload, ולא שייוצר צוואר בקבוק חדש.
על איזה קצבים בדקת את זה?
הטריגר לדיון הוא שיש בעיית ביצועים בשימוש ב-PPPOE אבל היא בעיקר באה לידי ביטוי בקצבים גבוהים, בוודאי ב-5Gbps, ב-1Gbps זה די לא רלוונטי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

כן, דיברתי על זה עם מתקין של פרטנר (שישב אצלי שעות כדי לגרום למערכת שלהם לקבל את ה-SFP). התשתית של ה-P2P כל כך יקרה שזה יותר משתלם להם לעבוד מעל ה-GPON של בזק, גם אם הם מרוויחים פחות.16/12/2024 21:09MrYair כתב: כן ממש התעללות מוות,
כל הספקיות שרוכבות על סיבים של בזק החיבור הוא רק pppoe בגלל שתשתית של בזק
לא בנויה לחלק ב dhcp,היתרון זה שבזק זה gpon לעומת זאת אני מחובר אם dhcp בפרטנר p2p
אבל בגלל שזה p2p אם אין חשמל במעלית אין לי אינטרנט זה המינוס היחידי....
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
זו הסיבה שאני ״נאחז״ בחיבור ה P2P הקיים של פרטנר .... השכונה בה אני מתגורר רושתה כולה על ידי פרטנר עוד בימים שבזק לא היו בתמונה ורק סלקום ופרנטר שלטו בסצנת הסיבים (אנלימיטד ככל הידוע לי מעולם לא הגיעו למודיעין). מבירורים שעשיתי, מסתמן שאין להם תכנית לשנות את מה שכבר קיים בשנים הקרובות אבל זה כמובן יכול להשתנות ברגע שיצוצו בעיות תחזוקה וכד׳ ...17/12/2024 9:12dr0r כתב: כן, דיברתי על זה עם מתקין של פרטנר (שישב אצלי שעות כדי לגרום למערכת שלהם לקבל את ה-SFP). התשתית של ה-P2P כל כך יקרה שזה יותר משתלם להם לעבוד מעל ה-GPON של בזק, גם אם הם מרוויחים פחות....
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- dr0r
-
- חבר ותיק

גם אצלנו הם פרסו, אבל בנו את הבניין כמה שנים אחרי כן.17/12/2024 12:09sigamore כתב: זו הסיבה שאני ״נאחז״ בחיבור ה P2P הקיים של פרטנר .... השכונה בה אני מתגורר רושתה כולה על ידי פרטנר עוד בימים שבזק לא היו בתמונה ורק סלקום ופרנטר שלטו בסצנת הסיבים (אנלימיטד ככל הידוע לי מעולם לא הגיעו למודיעין). מבירורים שעשיתי, מסתמן שאין להם תכנית לשנות את מה שכבר קיים בשנים הקרובות אבל זה כמובן יכול להשתנות ברגע שיצוצו בעיות תחזוקה וכד׳ ......
P2P נפלאה ברמת לקוח, אבל כנראה יקרה מדי לספק התשתית. אם פרטנר היו פורסים GPON לבניינים חדשים זה היה מצויין - אפשר היה להיפטר מה-PPPoE שבזק סתם גוררים איתם מימי ה-ADSL. הבעיה היא שהמעבר רחוק מלהיות טריוויאלי, אז בינתיים אנחנו תקועים עם התשתית של בזק...
-
DanielGR
- גורו רשתות

לשים דברים בפרספקטיבה:
זה לא שיש צורך ״נואש״ לפתור את הבעיה הזו. בחיבורים בקצבים של 1Gbps ו- 2.5Gbps זה די Non issue, בקצבים של 5Gbps זה גם פתיר, צריך לשים לב לחומרה שמשתמשים בה במקרה של X86, וייתכן שצריך גם Tweaks, יש ניואנסים כאלו.
חומרה חזקה יותר היא פיתרון Brute force, ופתרונות כאלו עד גבול מסוים - עובדים. שחיבור של 10G יהיה זמין יהיה צורך בפיתרון אחר.
זה לא שיש צורך ״נואש״ לפתור את הבעיה הזו. בחיבורים בקצבים של 1Gbps ו- 2.5Gbps זה די Non issue, בקצבים של 5Gbps זה גם פתיר, צריך לשים לב לחומרה שמשתמשים בה במקרה של X86, וייתכן שצריך גם Tweaks, יש ניואנסים כאלו.
חומרה חזקה יותר היא פיתרון Brute force, ופתרונות כאלו עד גבול מסוים - עובדים. שחיבור של 10G יהיה זמין יהיה צורך בפיתרון אחר.
נכון זה nat אבל ב nat 1:1 אין לך צורך בהפניית פורטים משה nat 1:1 עושה זה מתרגם איפי קבוע חיצוני לכתובת lan פנימית16/12/2024 22:35DanielGR כתב: תודה,
זה מקרה פרטי ומנוון של Double NAT, החיבור בוודאי עובד אבל NAT של 1:1 הוא עדיין NAT. מה שחיפשתי זה משהו מינימליסטי ביותר שלא יצרוך שום משאבים פרט לפתיחה של ה-PPPOE Payload, ולא שייוצר צוואר בקבוק חדש.
על איזה קצבים בדקת את זה?
הטריגר לדיון הוא שיש בעיית ביצועים בשימוש ב-PPPOE אבל היא בעיקר באה לידי ביטוי בקצבים גבוהים, בוודאי ב-5Gbps, ב-1Gbps זה די לא רלוונטי....
לכן כל התעבורה שמגיע מבחינת פיירוול קצה התעבורה שקופה לגמרי.
האודיוקודק של בזק בחיבור חייגן סחב בלי בעיה סביב 850+ ו 100 העלאה יציב,זה ראוטר יחסית ישן שלהם שבזק משתמשת בו לטובת לקוחות
סנטריקס שלהם.
אפשר לעשות איתו מלא דברים רק חבל שהחומרה שלו לא חזקה,
אפשר אפילו להגדיר אליו קו voip של כל נותן שירות voip.
יש לו גם כניסת sfp וגם מודם vdsl מובנה.
אם אתה מריץ פיירוול בצורת vm על פרוקסמוקס או esxi תרים מכונת לינוקס תגדיר חייגן אם nat ו iptables רק בישביל המכונה לא תהיה חשופה
מצד החייגן תגדיר nat 1:1 ואת הכתובת lan של המכונה תציג לפיירוול,משכן שוב אתה חייב איפי קבוע,אישית לא מצאתי דרך לגרום לזה לעבוד אם איפי דינאמי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

נכון, זה מה שאמרתי, שאם היה לפרטנר GPON זה היה מצויין. זה רק בזק שתקועים בעידן האבן.17/12/2024 12:54OMRIJ כתב: Gpon לא אומר PPPOE...
זאת רק הדרך שבחרו ליישם אוטנטיקציה בחלק מהספקיות בארץ (בעולם זה הולך ונעלם)...
אבל אז אתה תקוע עם הוט......

- dr0r
-
- חבר ותיק

השאלה היא איך מבוצע המעבר. עובר לי ליד הבית סיב ל-P2P, שכנראה משמש גם את הבניינים ממול. אם בשביל לפרוס אצלנו GPON הם צריכים להחליף את המערכת בכל הבניינים ברחוב שכבר מחוברים ל-P2P, זה לעולם לא יקרה. הם בנו את התשתית שלהם בצורה מאוד מסודרת, הם לא בזק שתלו תיבות על עצים כמו בהודו... הסיכוי שהתשתית תעשה להם צרות ברמה שתצדיק החלפה הוא אפסי, ואני בספק אם הם יעבירות תשתית כפולה. האפשרות היחידה שמשהו ישתנה היא אם עבודות המטרו ישמידו להם את התשתית (ובמדינת חלם ממש לא אתפלא).