15/12/2024 20:42
aka_katz כתב:
שלום חברים.
מחפש כונן nas להזרמה ללא קידוד של סרטים לרחבי הבית, וקליינט טורנטים שיתמוך בטורנטים פרטיים
...
אם אתה מחפש משהו קל להפעלה, שני השחקנים הגדולים הם Synology ו-QNAP. יש עוד יצרנים קטנים יותר אבל נראה לי שעדיף ללכת על החברות המוכרות.
לצורך הזרמה ללא קידוד אתה לא צריך NAS חזק במיוחד, אפשר ללכת על הבסיסיים יותר. כל דבר עם חיבור רשת 1 ג'יגה או יותר יספיק. מה שכן, אני ממליץ לך מאוד לקנות NAS עם לפחות ארבעה כוננים, כי באלה שיש להם רק שניים (לדעתי אין כאלה עם שלושה) אין לך ממש אפשרות ליתירות - יש לך בחירה בין RAID0, שאם דיסק קשיח אחד הולך, כל מה שהיה על ה-NAS הלך (גם אם הדיסק השני תקין) או RAID1, שבו שני הכוננים הם העתק זהה אחד של השני, מה שבעצם אומר שחצי מהמקום "מבוזבז".
שימוש ב-NAS עם ארבעה כוננים ומעלה נותן לך את האפשרות להשתמש ב-RAID5 או RAID6 כדי להתאושש מנפילה של דיסק אחד או שניים בהתאם. שים-לב ש-RAID זה לא תחליף לגיבוי, וזה קריטי שאת המסמכים והתמונות והדברים החשובים שלך תגבה לענן ו/או כונן חיצוני, אבל אפילו סרטים ודברים שהורדתי מהאינטרנט אני אישית לא הייתי שם על RAID0.
לגבי טורנטים,
גם ל-Synology וגם ל-QNAP יש קליינט טורנט בסיסי מובנה. הוא טוב מספיק לאתרים ציבוריים אבל לא בהכרח לאתרים פרטיים, בעיקר כי להרבה אתרים פרטיים יש רשימה סגורה של קליינטים מותרים לשימוש, והקליינטים המובנים של Synology ו-QNAP כמעט אף פעם לא מופיעים בהן. אתרים קפדניים במיוחד עלולים להעיף אותך על עצם זה שהשתמשת בקליינט לא מורשה, ואחרים אולי יאפשרו לך להתמש בו אבל אם קורה משהו בגלל באג בקליינט זאת תהיה בעיה שלך.
מה שאתה כנראה תרצה זה להשתמש ב-rTorrent, הקליינט שכמעט כל הסידבוקסים משתמשים בו, שהוא מוכר ומותר לשימוש כמעט בכל מקום, והוא גם ממש גמיש עם המון אפשרויות קונפיגורציה. ב-QNAP יש אותו כאפליקציה מוכנה לשימוש שאפשר להוריד מהחנות, אבל היא בתשלום. ב-Synology אין גם את זה. בשניהם אבל אפשר להתקין אותה (בחינם) ע"י שימוש בדוקר או ב-Entware. אם יש לך קצת נסיון בלינוקס לא אמור להיות יותר מידי בעייתי.