מחפש תוכנה חינמית לניהול ועד בית, כולל הפקת קבלות דיגיטליות
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני מחפש דרך להיפטר מקבלות הנייר של ועד הבית, שהן מסורבלות וכמובן מיושנות, כלומר שאוכל להפיק קבלה דיגיטלית שאוכל לשלוח אותה בוואטס אפ לדיירים.
כיום אני משתמש בגליון אקסל רגיל, אחד חדש לכל שנה, שבו אני רושם ומסכם עם נוסחאות אקסל פשוטות את ההכנסות וההוצאות של הבניין + משתמש באתר של הבנק לצפייה בפעולות וביתרה.
יש את האתר לניהול ועד הבית של האגודה לתרבות הדיור, אבל הוא ארכאי כמו הפנקסי קבלות מנייר שהם נותנים, בקבלות הדיגיטליות שלהם יש רק צ'ק או מזומן ואין העברה בנקאית, וגם אי אפשר לבחור טווח של חודשי תשלום, ראו תמונה לדוגמא:
יש גם את אתר שכנים, הנותן אפשרות גם לגבייה עם כרטיס אשראי בעמלת סליקה של 1.6%, וחשבתי אולי להירשם לאתר הזה, וכמובן לא להשתמש באופציית כרטיס האשראי:
https://shchenim.co.il/page/software
אני כמובן הייתי מעדיף תוכנה מקומית חינמית, כדי לא להיות תלוי באתר שנותן שירות כזה.
מה דעתכם? יש למישהו נסיון עם ניהול "דיגיטלי" של ועד הבית?
כיום אני משתמש בגליון אקסל רגיל, אחד חדש לכל שנה, שבו אני רושם ומסכם עם נוסחאות אקסל פשוטות את ההכנסות וההוצאות של הבניין + משתמש באתר של הבנק לצפייה בפעולות וביתרה.
יש את האתר לניהול ועד הבית של האגודה לתרבות הדיור, אבל הוא ארכאי כמו הפנקסי קבלות מנייר שהם נותנים, בקבלות הדיגיטליות שלהם יש רק צ'ק או מזומן ואין העברה בנקאית, וגם אי אפשר לבחור טווח של חודשי תשלום, ראו תמונה לדוגמא:
יש גם את אתר שכנים, הנותן אפשרות גם לגבייה עם כרטיס אשראי בעמלת סליקה של 1.6%, וחשבתי אולי להירשם לאתר הזה, וכמובן לא להשתמש באופציית כרטיס האשראי:
https://shchenim.co.il/page/software
אני כמובן הייתי מעדיף תוכנה מקומית חינמית, כדי לא להיות תלוי באתר שנותן שירות כזה.
מה דעתכם? יש למישהו נסיון עם ניהול "דיגיטלי" של ועד הבית?
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
יכול להמליץ על digital-invoice לניהול און ליין כלכלי וחשבוניות. זה לא ספיציפי לועד בית וזה חינם אם מספר הטרנזקציות מספיק נמוך.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1106 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על התשובות, אבדוק ואנסה.
ואשמח כמובן להמלצות גם מכאלה שממש התנסו בגזברות ועד בית בצורה דיגיטלית כלשהי מעבר לקובץ אקסל וקבלות מנייר.
ואשמח כמובן להמלצות גם מכאלה שממש התנסו בגזברות ועד בית בצורה דיגיטלית כלשהי מעבר לקובץ אקסל וקבלות מנייר.
בוקר טוב,
אני עובד עם חברה שנקראת blink.co
הם מרכזים את כל נושא הגביה ומעבירים את הכסף לחשבון הועד בצורה מרוכזת פעם בחודש - יש מעקב על חייבים והם גם מוציאים את הקבלות למשלמים ,
יש הפרדה בן תשלומים חד פעמיים של בעלי דירות ותשלומים שוטפים של שוכרים. יש אפשרות להכניס לשם את את נושא התשלומים כדי לייצר דוחות.
הם שולחים תזכורות לדיירים שטרם שילמו ומעבר לכניסה שלי לקראת סוף החודש כדי לוודא ממש אין התעסקות מצידי.
עולה כמה שקלים פר דייר לחודש אבל לפחות מבחינתי שווה את כל ההתעסקות.
אני עובד עם חברה שנקראת blink.co
הם מרכזים את כל נושא הגביה ומעבירים את הכסף לחשבון הועד בצורה מרוכזת פעם בחודש - יש מעקב על חייבים והם גם מוציאים את הקבלות למשלמים ,
יש הפרדה בן תשלומים חד פעמיים של בעלי דירות ותשלומים שוטפים של שוכרים. יש אפשרות להכניס לשם את את נושא התשלומים כדי לייצר דוחות.
הם שולחים תזכורות לדיירים שטרם שילמו ומעבר לכניסה שלי לקראת סוף החודש כדי לוודא ממש אין התעסקות מצידי.
עולה כמה שקלים פר דייר לחודש אבל לפחות מבחינתי שווה את כל ההתעסקות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
יש לך באמת דיירים שצריכים קבלות או שזוהי יוזמה שלך? אתה סתם מוסיף לעצמך עבודה שלא צריך. תן קבלות מנייר רק למי שמבקש.
ותחסוך את התשלום לאגודה לתרבות הדיור, זה לא נותן כלום.
ותחסוך את התשלום לאגודה לתרבות הדיור, זה לא נותן כלום.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נותן קבלות לאלה שלא משלמים בהוראת קבע. חלק ביקשו (עצמאיים בעלי עסק וכו), וחלק משתמשים בזה כדי לדעת כמה הם שילמו (למרות שתמיד יכולים לשאול אותי).
תרבות הדיור דווקא כן עזרו לנו קצת פה ושם, אם כי לא הרבה.
תרבות הדיור דווקא כן עזרו לנו קצת פה ושם, אם כי לא הרבה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למזלי יש לי שותף בועד הבית שמתעסק בכל הקטסטרופות המעצבנות כמו בעיות אינסטלציה וכו.
אני הסתפקתי בגזברות, מצלמות במעגל סגור (דווקא היה כיף לעשות את זה) וענייני חשמל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
היום הייתי מרכז את כל זה מול NotebookLM. כיום אני מנהל את כל הכספים שלי מולו והצלחתי לחסוך בעזרתו לא מעט כסף. זה כמו רואה חשבון פרטי, אבל יכול לשמש לכל מטרה בעצם.
אשמח קצת להסברים איך אתה עובד איתו - נשמע מענייןHuber כתב: היום הייתי מרכז את כל זה מול NotebookLM. כיום אני מנהל את כל הכספים שלי מולו והצלחתי לחסוך בעזרתו לא מעט כסף. זה כמו רואה חשבון פרטי, אבל יכול לשמש לכל מטרה בעצם....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
מבחינתי מה שאני עושה איתו זה ניהול כספים/השקעות/הוצאות. פתחתי "מחברת" יעודית לזה, העליתי לשם את כל המידע מחברת האשראי, מהבנקים, מקרנות הפנסיה, כל התשלומים שיש לי כגון מנויים, ביטוחים, מים/חשמל/גז/ארנונה וכו - כל החשבוניות/הוצאות וכל מה שקשור לכספים והוא נתן לי תמונה מאוד ממוקדת ויפה על מה שקורה עם ההוצאות שלי מול ההכנסות, אפא אני עומד מבחינה כספית/השקעות, והכי חשוב הוא מצא לי המון חריגות כגון חיובים כפולים בביטוחים (שהסוכן ביטוח ה"מבריק" שלי פספס), חיוב חריג בחשבון המים (מסתבר שהם חייבו אותנו לפי נפש אחת בלבד ולא 4 כפי שהיה צריך, מה שכמעט הכפיל את החיוב) ועוד ועוד. הוא מתפקד אצלי כרואה חשבון לכל עניין ודבר בקלות מדהימה וחסך לי אלפי שקלים בשנה על הוצאות מיותרות ונתן לי מבט על שלא היה לי לפני על הנכסים והחסכונות שלי.
כלי מדהים.
אבל כמו שזה מנהל אצלי כספים זה יכול לנהל כל דבר אחר כל עוד אתה מספק לו את המידע/נתונים.
כלי מדהים.
אבל כמו שזה מנהל אצלי כספים זה יכול לנהל כל דבר אחר כל עוד אתה מספק לו את המידע/נתונים.