בעיות שיתוף רשת מקומית חלונות 11 24H2

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

חוויתי בעיות בשיתוף כונני רשת בקליינטים של חלונות 11 בחיבור לשרת קבצים חלונות 10 פרו.
לאחר אתחול חלק מהתחנות של חלונות 11, חלק מכונני הרשת נעלמים (למרות שאני מריץ BATCH SCRIPT של שיתוף באמצעות NET USE בכל אתחול).
תחנה אחת למשל סירבה לגשת לתת תיקיות משותפות לאחר אתחול אבל לא לכונן הראשי המשותף.
נסיתי כל מיני דברים משינוי הגדרות ב gpedit.msc שקשורות ל INSECURE LOGON וגם ביטול של DIGITALLY SIGN COMMUNCATIONS אבל זה לא עזר.
מה שעזר בסוף זה הסרה של ה WINDOWS CREDENTIALS בתחנה וכניסה מחדש לכונן משותף בשרת הקבצים.

על פניו נראה לי שהשדרוג של חלונות 11 לגרסה 24H2 לא מייבא בצורה טובה כל מיני הגדרות. ראיתי את זה גם לפני מספר ימים בצורך בשינוי שפת ה UNICODE הלוך ושוב בגלל ג'יבריש וחשבשבת.

הייתי ממליץ למי שלא צריך שדרוג לחלונות 11 24H2 שיימנע מכך בשלב זה כדי לא לפגוע בפונקציות קיימות שעלולות להפסיק לעבוד *ובמיוחד* באם מדובר על מחשב עסקי או לשימוש למטרות עבודה.

Lamalo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

נראה שזה נעשה בכוונה ע"י מיקרוסופט. נתקלתי במאמר הבא בעדכון האחרון של הNAS שלי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4308
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #3 

@Fish72
מה שבטוח זה, זה שלא מדובר על בעיה או תופעה מערכתית כוללת כלשהיא.
אני כרגע בדקתי ולא רק שביומני אירועים שמרכזים את מה שמתרחש באלפי מחשבים שמחוברים ל AD, בממשק של DC שלהם לא רואים אצלי הודעות שגיאה כאלה בהתחברות לשיתופים שונים ממחשבים שעברו עדכון זה בזמן אחרון, אלה גם שבכל המחשבים הביתיים שאני עובד בהם אין תופעה כזו.
מצורף צילום מסך של מחשב עם WINDOWS 11 PRO שקיבל עדכון המדובר וממשיך להתחבר ללא שום בעיה לשיתוף SMB, גם למה שמשותף ממחשב שמריץ את WINDOWS 10 PRO וגם למה שמשותף במערכת SAMBA מתוך NAS ביתי. וזה עוד דרך חיבור VPN לרשת מרוחקת עם חיבור אינטרנט אחר.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1338
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #4 

מאשר שבעדכון ל-24H2 ישנם שינויים בריגיסטרי.
זה מה שעזר לי:
How to enable insecure guest logons in SMB2 and SMB3
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

16/12/2024 11:46  
sys_admin כתב:
וזה עוד דרך חיבור VPN לרשת מרוחקת עם חיבור אינטרנט אחר.
...
אולי משהו בתצורת ה VPN שלך עוקף את השינויים שנעשו לאחרונה (אולי מבצע אמולציה לגרסה שונה של SMB או לך תדע מה).
זו פעם שלישית שאני צריך לשנות הגדרות במחשבים מבוססי חלונות 10/11 ע"מ שמחשב מבוסס חלונות 11 יוכל לגשת למשאבי רשת (ופעם גם זה קרה בעת ניסיון לשיתוף מדפסת שהייתה מחוברת למחשב חלונות 10 HOME)
ואני לא מדבר ברמה של לבטל PASSWORD PROTECTED SHARING

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

16/12/2024 15:18  
Fish72 כתב:
אולי משהו בתצורת ה VPN שלך עוקף את השינויים שנעשו לאחרונה (אולי מבצע אמולציה לגרסה שונה של SMB או לך תדע מה).
זו פעם שלישית שאני צריך לשנות הגדרות במחשבים מבוססי חלונות 10/11 ע"מ שמחשב מבוסס חלונות 11 יוכל לגשת למשאבי רשת (ופעם גם זה קרה בעת ניסיון לשיתוף מדפסת שהייתה מחוברת למחשב חלונות 10 HOME)
ואני לא מדבר ברמה של לבטל PASSWORD PROTECTED SHARING
...
בתת רשת מקומית בטח ובטח שלא הייתה שום בעיה בהקשר זה של שיתופי SMB באף אחד של המחשבים שעודכנו לגרסת 24H2 אצלי. לא באלפי מחשבים שבסביבה ארגונית ולא בעשרות בסביבה ביתית.
הבאתי את הדוגמה של חיבור דרך VPN, דווקא בגלל זה, שבצורת חיבור זו, של תתי רשתות מרוחקות יש יותר אפשרות לחוות תופעות שונות בהקשר זה.
כמובן מדובר על כך שכל השיתופים במקרים אלה אצלי הם "PASSWORD PROTECTED SHARING"
וכמובן גם בשימוש בהתחברות דרך שורת פקודה אין בעיה כזו לאחר העדכון המדובר:

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אפשר למצוא באינטרנט מלא תיאורים של בעיות גישה לרשת הקשורות ל 24H2. זה שזה עובד בתצורת המחשבים שלך לא אומר שזה עובד בצורה תקינה בתצורה אחרת. לדוגמה :
24H2 :
Network sharing issue in Windows 11 24H2
There’s another related issue where the PC would not show up in the network list, or you can’t see other devices on the network. This makes it impossible to share files and printers between PCs.
This issue could be linked to Function Discovery Resource Publication (FDResPub), which basically allows Windows 11 to remain visible on the network. In some cases, FDResPub isn’t starting automatically as it should. Changing its startup type from “Manual (Trigger Start)” to “Automatic” seems to work in some cases.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

16/12/2024 16:00  
Fish72 כתב:
אפשר למצוא באינטרנט מלא תיאורים של בעיות גישה לרשת הקשורות ל 24H2. זה שזה עובד בתצורת המחשבים שלך לא אומר שזה עובד בצורה תקינה בתצורה אחרת. לדוגמה :
24H2 :
Network sharing issue in Windows 11 24H2
There’s another related issue where the PC would not show up in the network list, or you can’t see other devices on the network. This makes it impossible to share files and printers between PCs.
This issue could be linked to Function Discovery Resource Publication (FDResPub), which basically allows Windows 11 to remain visible on the network. In some cases, FDResPub isn’t starting automatically as it should. Changing its startup type from “Manual (Trigger Start)” to “Automatic” seems to work in some cases.
...
כמובן שיכול מאוד להיות שיש בעיה כזו, למשל כפי שראית את זה גם במחשבים אצל הלקוח שלך. אבל לא מדובר כאן על תופעה כוללת או כזו שבאה לידי ביטוי בכל או בכמות גדולה של מחשבים שעברו עדכון המדובר. אתה צריך לנסות לבודד את הסוג ההגדרות המשותפות במקרה שלך שגורמות לבעיה זו להופיע ולנסות לבטל אותם.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

במקרה האחרון מה שפתר את זה ב 24H2 זה הסרת ה WINDOWS CREDENTIALS הקשורים לכניסה לכונן המשותף ע"י שם משתמש וסיסמה.
במקרה של המדפסת שלא יכולתי לשתף במחשב חלונות 11 אלו היו שינויים ברמת הגדרות אבטחה ב GPEDIT.MSC.
בנוסף הבעיה עם הUNICODE שבחשבשבת.....שהצריכה את הפליפ-פלופ בין שפת הניהול....
יש עם העדכון האחרון 24H2 בעיות די מהותיות שאני שמח שמצאתי לרובן פתרון, אבל זה לא נראה טוב מהפרספקטיבה שלי כשמדובר על עשרות מחשבים עם חומרה שונה לעיתים.
זה ממש לשחק תופסת עם מיקרוסופט בכל עדכון גדול שכזה, לראות מה הם שברו הפעם...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”