איזה mesh הכי מומלץ ל-2 קומות?
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: Elad Cohen
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי, אני גר בדירת 2 קומות (70 מ״ר כל קומה) ומחובר עם 3 יחידות של Google Wifi (דור ראשון), ודי סובל מעוצמת החיבור בקומה השניה. כל היחידות מחוברות קווית - המודם של הוט מחובר ליחידה המרכזית ישירות. מהיחידה המרכזית אני מחבר סוויץ׳, וממנו יוצא ל-2 הנקודות האחרות בבית קווית (אחת נוספת בקומה התחתונה, ועוד אחת בקומה העליונה).
אני צריך המלצה למערכת Mesh מודרנית (או אפילו לא? הבנתי שהראוטרים של אסוס יכולים לתפקד בקונסטלציה כזו למשל) שתתן עבודה.
תקציב הוא לא בעיה, רק שיהיה זמין לקניה בארץ (או אמזון).
תודה!
אני צריך המלצה למערכת Mesh מודרנית (או אפילו לא? הבנתי שהראוטרים של אסוס יכולים לתפקד בקונסטלציה כזו למשל) שתתן עבודה.
תקציב הוא לא בעיה, רק שיהיה זמין לקניה בארץ (או אמזון).
תודה!
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 191 פעמים
נשמע כמו בעיה אחרת - אתה בטוח שכולן משתמשות בחיבור הקווי בינהן? לפעמים סוויצ׳ים עושים בעיות בחיבור מהסוג שאתה מתאר.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
קנה 3 יחידות כאלו, זה יהיה די והותר.
https://ksp.co.il/web/item/231112
אם תרצה משהו אסתטי יותר:
https://ksp.co.il/web/item/248430
https://ksp.co.il/web/item/231112
אם תרצה משהו אסתטי יותר:
https://ksp.co.il/web/item/248430
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

עדיף כמובן במסלול הקצר ביותר, ללא שום יחידה נוספת בדרך שמחלקת כתובת IP (המודם שלך אולי?).
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

תוכל להרחיב? למודם שלי יש יציאות WAN, וזה מה שניסיתי במקור בחיבור הקיים עם ה-google wifi. כל הראוטרים היו מחוברים ישירות למודם. בחיבור הזה היו לי בעיות (לא זוכר כרגע בדיוק מה), ולכן שיניתי את החיבור לסוויץ׳ - הראוטר הראשי מתחבר בלבד למודם, וממנו יציאת ה-WAN מחוברת לסוויץ׳ שאליו מחוברות שתי היחידות הנוספות.
האם החיבור שניסיתי במקור עם החיבור הישיר למודם צריך לעבוד במקרה כזה?
האם החיבור שניסיתי במקור עם החיבור הישיר למודם צריך לעבוד במקרה כזה?
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 524 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
רצוי שתסביר את צורת החיבור אל ספק האינטרנט. אני מניח שמצד הספק יש לך נתב (מה שאתה מכנה מודם) שאליו אתה רוצה לחבר כמה רכיבי Mesh. אם זה אכן המצב אזי:
- יחידות ה Mesh (או הסוויצ׳ים אם זו בחירתך) צריכים/ות להתחבר לשקעי LAN (לא אל שקע ה WAN)
- ודא שיחידת ה Mesh הראשית מוגדרת כ Access Point (AP) ולא כנתב (router)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
עדיף לחבר את הסוויץ׳ לפני היחידה של המאש, ואפשר גם בלי הסוויץ׳ בכלל.
לגבי וויפי מודרני וויפי 6 הכי משתלם, ועדיף tri-band כי זה יכול לעבוד ללא רשת קווית. אם רשת הקווית אפשר להסתדר גם עם dual band
ממליץ על אסוס zenwifi XT9
לגבי וויפי מודרני וויפי 6 הכי משתלם, ועדיף tri-band כי זה יכול לעבוד ללא רשת קווית. אם רשת הקווית אפשר להסתדר גם עם dual band
ממליץ על אסוס zenwifi XT9
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

אז קניתי 3 יחידות של ASUS ZenWiFi XD5, חיברתי כפי שהצעתם (ללא סוויץ׳, כל היחידות מחוברות למודם של הוט) ו...
1. מהירות הגלישה לפי ספיד טסט ירדה ל-50% בקומה הראשונה (בדקתי רגע לפני הניתוק של ה-Google Wifi), ובאופן כללי יש לי delay די רציני על גלישה.
ֿ2. מהירות הגלישה לפי ספיד טסט קפצה ל-200% ממה שהייתה בקומה השניה.
ניסיתי גם במצב AP וגם ראוטר.
במצב ראוטר, המערכת בחרה נקודה אחת כנקודה הראשית - אמנם רק נקודה נוספת אחרת מחוברת אליה, זו בקומה ראשונה. בקומה השניה נראה שהנקודה התחברה לנקודה בקומה הראשונה שהיא לא הראשית.
לשתי הנקודות רשום שה-uplink type שלהן הוא 5ghz. האם זה אומר שהן לא עובדות עם החיבור הקווי...?
עצות לפי שאני תולש את השערות? זה נחמד שיש שיפור בקומה השניה, אבל לא על חשבון הקומה הראשונה...
כאמור, זו הטופולוגיה שלי כרגע:
חיבור של הוט -> מודם של הוט.
מהיציאות lan של המודם של הוט חיבור קווי לשלושת הראוטרים החדשים של אסוס (2 בקומה למטה, 1 בקומה למעלה).
1. מהירות הגלישה לפי ספיד טסט ירדה ל-50% בקומה הראשונה (בדקתי רגע לפני הניתוק של ה-Google Wifi), ובאופן כללי יש לי delay די רציני על גלישה.
ֿ2. מהירות הגלישה לפי ספיד טסט קפצה ל-200% ממה שהייתה בקומה השניה.
ניסיתי גם במצב AP וגם ראוטר.
במצב ראוטר, המערכת בחרה נקודה אחת כנקודה הראשית - אמנם רק נקודה נוספת אחרת מחוברת אליה, זו בקומה ראשונה. בקומה השניה נראה שהנקודה התחברה לנקודה בקומה הראשונה שהיא לא הראשית.
לשתי הנקודות רשום שה-uplink type שלהן הוא 5ghz. האם זה אומר שהן לא עובדות עם החיבור הקווי...?
עצות לפי שאני תולש את השערות? זה נחמד שיש שיפור בקומה השניה, אבל לא על חשבון הקומה הראשונה...
כאמור, זו הטופולוגיה שלי כרגע:
חיבור של הוט -> מודם של הוט.
מהיציאות lan של המודם של הוט חיבור קווי לשלושת הראוטרים החדשים של אסוס (2 בקומה למטה, 1 בקומה למעלה).
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

מעדכן גם כשחלק מהניסויים שלי כלל ניתוק שני ה-nodes הנוספות והשארת הבודדת, המהירות בקומה הראשונה קפצה למה שהייתה במקור ללא בעיות (כמובן עם אפס קליטה בקומה השניה).
אולי זה פרט מידע רלוונטי
אולי זה פרט מידע רלוונטי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שים יחידה אחת של ASUS בנקודה ראשית. את 2 היחידות הנותרות חבר ליחידת ה- ASUS הראשית.
תוודא דרך הממשק כי כל היחידות מחוברות קוית ב- 1Gbps.
אם לא ברור לך איך, תעיין במדריך הפעלה של הנתב, יש שם הסבר טוב עם דיאגרמות.
אם אפשר, תהפוך את המודם של הוט לגשר בלבד, ללא יכולות ניתוב.
תוודא דרך הממשק כי כל היחידות מחוברות קוית ב- 1Gbps.
אם לא ברור לך איך, תעיין במדריך הפעלה של הנתב, יש שם הסבר טוב עם דיאגרמות.
אם אפשר, תהפוך את המודם של הוט לגשר בלבד, ללא יכולות ניתוב.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין אין ברירה, אז דרך הסוויץ. הוא רכיב שלא אמור להוריד את המהירות מהיחידות.
באפליקציית ASUS ROUTER קל לראות איזה מכשירים מחוברים לאיזה ראוטר במאש.
להבנתי המהירות בחיבור לראוטר הראשי (זה שמחובר למודם של הוט) היא איטית בקונפיגורציית מאש, אבל מהירה ללא מאש. אם זה המצב ייתכן באמת שה UPLINK כלומר החיבור בין הראוטר הראשי למשני משתמש בערוץ הוויפי 5ghz ולכן משאיר פחות רוחב פס למכשירים האחרים. כלומר המאש לא משתמש ברשת הקווית, ואת זה צריך לתקן.
הייתי מנסה לחבר את היציאה של הראוטר הראשי לרשת הקווית (במקום המודם של הוט, כלומר שהמודם של הוט לא יתחבר לרשת הקווית, אלא רק לכניסת WAN של הראוטר הראשי, ויציאת ה LAN של הראוטר הראשי תחובר לרשת הקווית).
להבנתי המהירות בחיבור לראוטר הראשי (זה שמחובר למודם של הוט) היא איטית בקונפיגורציית מאש, אבל מהירה ללא מאש. אם זה המצב ייתכן באמת שה UPLINK כלומר החיבור בין הראוטר הראשי למשני משתמש בערוץ הוויפי 5ghz ולכן משאיר פחות רוחב פס למכשירים האחרים. כלומר המאש לא משתמש ברשת הקווית, ואת זה צריך לתקן.
הייתי מנסה לחבר את היציאה של הראוטר הראשי לרשת הקווית (במקום המודם של הוט, כלומר שהמודם של הוט לא יתחבר לרשת הקווית, אלא רק לכניסת WAN של הראוטר הראשי, ויציאת ה LAN של הראוטר הראשי תחובר לרשת הקווית).
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

טוב זה מה שהיה חסר לי - תודה! הצלתם אותי
ברגע שעשיתי את זה, שתי היחידות השתנו ל-ethernet, המהירות בקומה הראשונה חזרה למקור ובקומה השניה קיבלתי מהירות של 80-120 (בעבר זה היה 30 עם הגוגל וייפי).
אני תוהה אמנם למה בקומה השניה עדין אין לי את המהירות שיש לי בקומה הראשונה (500), גם אם אני עושה בדיקת מהירות צמוד לנקודה...? דרך האפליקציה של asus, אפשרות ה-diagnosis לנקודה הזו אומרת לי שהכל ״מושלם״, אז אני רוצה להאמין שאין לי בעיות בחיבורים עצמם או בכבלים.
לרפרנס - זו הטופולוגיה כרגע:
מודם של הוט (במצב ברידג׳, ביקשתי את זה מהם כבר לפני שלוש שנים).
אליו מחובר לכניסת ה-WAV ה-node הראשי של אסוס.
מנקודת ה-LAN שלו מחובר סוויץ׳, אליו יוצאות 2 nodes נוספות של אסוס - אחת בקומה הראשונה ביחד עם הראשי, ואחת בקומה שניה.
הרשת מקונפגת להיות router ולא ap.
קראתי שאולי הסוויץ׳ מגביל את המהירות, זה הסוויץ׳ שיש לי:
https://www.amazon.com/gp/product/B00A1 ... =UTF8&th=1
ברגע שעשיתי את זה, שתי היחידות השתנו ל-ethernet, המהירות בקומה הראשונה חזרה למקור ובקומה השניה קיבלתי מהירות של 80-120 (בעבר זה היה 30 עם הגוגל וייפי).
אני תוהה אמנם למה בקומה השניה עדין אין לי את המהירות שיש לי בקומה הראשונה (500), גם אם אני עושה בדיקת מהירות צמוד לנקודה...? דרך האפליקציה של asus, אפשרות ה-diagnosis לנקודה הזו אומרת לי שהכל ״מושלם״, אז אני רוצה להאמין שאין לי בעיות בחיבורים עצמם או בכבלים.
לרפרנס - זו הטופולוגיה כרגע:
מודם של הוט (במצב ברידג׳, ביקשתי את זה מהם כבר לפני שלוש שנים).
אליו מחובר לכניסת ה-WAV ה-node הראשי של אסוס.
מנקודת ה-LAN שלו מחובר סוויץ׳, אליו יוצאות 2 nodes נוספות של אסוס - אחת בקומה הראשונה ביחד עם הראשי, ואחת בקומה שניה.
הרשת מקונפגת להיות router ולא ap.
קראתי שאולי הסוויץ׳ מגביל את המהירות, זה הסוויץ׳ שיש לי:
https://www.amazon.com/gp/product/B00A1 ... =UTF8&th=1
-
Indigon
- חבר שרק התחיל

עדכון נוסף: העפתי את הנקודה הנוספת שהייתה בקומה הראשונה, וכרגע יש שתי נקודות בלבד. נראה שהכיסוי של הנקודה הראשית בקומה הראשונה מספיק (לא מגיע ל-500 בכל רחבי הקומה אבל ל-480), ובקומה השניה המהירות קפצה פלאים, כנראה לאור זה שהחיבור בקומה השניה לא מתחרה בזה של הקומה הראשונה - עדין לא בשיא בכל מיני חדרים אבל אני מניח שזה קשור לאופי המרחב שלי בקומה השניה.
אתה אמור לקבל כמעט אותה מהירות גם בקומה השנייה, אם ה uplink עובד ברשת הקווית כמו שצריך. אם זה עדיין הרבה פחות, אז ייתכן שיש באמת איזה גורם מגביל כמו הסוויץ׳. האם אתה עדיין משתמש בו ? אם כן אולי אפשר לנסות בלעדיו. חוץ מזה כל שאר הקונפיגורציה והטופולוגיה של הרשת שלך נשמע הגיוני כרגע (כולל העובדה שמספיק ראוטר מאש אחד בכל קומה, חבל שקנית שלוש יחידות).