צריך את עזרתכם לגבי מחשב Mac mini m4

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים יקרים,

אני די מיואש ואין לי כוחות בחיפושים אחר מידע, מקווה שתוכלו לעזור לי.

קניתי לאחרונה טלוויזיה מסוג Soundbar Samsung q990d + Mac mini m4 2024 + LG 4K Oled evo C4.
אני לא מומחה בכל התחום הזה, אין לי הרבה ניסיון, ולא יודע אם אצליח להסביר את עצמי נכון.

חיברתי את הסאונד בר לטלוויזיה לכניסה של eARC hdmi 2, ואת המחשב חיברתי ליציאת hdmi 1. במפרט של המחשב, רשום שהמחשב תומך בדולבי אטמוס.

1. הבעיה הראשונה - אני לא מצליח לצפות בתוכן עם Dolby atmos דרך המחשב, רק דרך הטלוויזיה עצמה ורק דרך האפליקציה של Amazon prime video.

האם יש דרך לצפות דרך המחשב בתכנים שתומכים בדולבי אטמוס? כי כאשר אני מתחבר ל-Amazon prime video או נטפליקס דרך המחשב, זה בכלל לא מראה את הסימן של הדולבי אטמוס, אותם הסרטים שאני צופה דרך מערכת הפעלה של הטלוויזיה ושם כן מראים את הסימן.

2. האם יש דרך לשמוע שירים בפורמט של דולבי אטמוס דרך הטלפון או שזה אפשרי ישירות דרך הטלוויזיה? אני גם לא מצליח לשמוע שירים דרך המחשב בפורמט הזה. כאילו המחשב לא תומך בזה בכלל. ניסיתי דרך Apple music.

ניסיתי גם לחבר את המחשב ישירות לטלוויזיה לכניסה של ה-eARC ללא הסאונד בר, וזה עדיין לא נתן לי לצפות או להקשיב בדולבי אטמוס (הטלוויזיה תומכת בפורמט הזה).

תודה רבה מראש לכל העוזרים והעונים ♥

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

כדי להעביר אטמוס ממחשב לטלויזיה או רסיבר תומכים, חייבים להפעיל תכונה שנקראת Audio Passthrough, שמעבירה את האודיו על HDMI ללא פענוח של המחשב.
זו תכונה שהמצאת בהגדרות של תוכנת הנגן המנגן את הסרט.
אני יודע שבמשך שנים אפל לא אפשרו את הפעלה הזו, אבל לאחרונה אני קורא שיש פתרון במכשירי אפל, בגרסה האחרונה של MACOS.
https://support.apple.com/en-il/guide/m ... a1461c/mac

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #3 

לא חושב שזה נתמך עדיין במק

Amir64
גורו
גורו

שליחה #4 

15/12/2024 6:57  
oferlaor כתב:
לא חושב שזה נתמך עדיין במק
...
אבל Apple בעצמם אומרים שכן...
הנה שוב הקישור
https://support.apple.com/en-il/guide/m ... a1461c/mac
לא יודע אם יש מגבלה במכשירים מסויימים אבל מבחינת מערכת הפעלה, מהגירסה האחרונה כתוב שכן תומך.

Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה רבה על התשובות.

אין לי את האפשרות הזאת בגלל בהגדרות Audio Passthrough. ממש מוזר, כי במפרט של המחשב רשום שיש תמיכה בדולבי אטמוס "Supported formats include AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus and Dolby Atmos"

התייאשתי ממש מהדולבי אטמוס הזה. כאשר אני מוריד את האפליקציות של Amazon prime video, Apple tv+ או נטפליקס וצופה דרך הטלוויזיה, הכול עובד מצוין. רק אם אני מתחבר דרך המחשב, אין לי בכלל את האפשרות הזאת (לא בדפדפן ולא באפל מיוזיק).

אולי יש מצב שתוכלו לעזור לי בבקשה בנושא הזה?

viewtopic.php?t=395565

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #6 

מה שתפס לי את העין זה שמעבר לאמזון פריים, אתה לא מצליח לקבל Dolby atmos גם דרך ה webOS במסך עצמו.
בדוק איזה מסלול נטפליקס ברשותך... תמיכה בפורמטים מתקדמים קיימת רק במסלול ה״יקר״.
לעניין ה Mac Mini - מניח ומאמין שלא רכשת את המחשב (רק) כתחליף לסטרימר...
בלי קשר לנושא ה Audio Passthrough, המלצתי היא להשקיע עוד ״קצת״ (~500 שקל אם אני לא טועה) ב Apple TV ולאפשר לכל רכיב בסטאפ שלך לעשות את מה שהוא הכי טוב בו.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

15/12/2024 13:04  
Alex8630 כתב:
אין לי את האפשרות הזאת בגלל בהגדרות Audio Passthrough. ממש מוזר, כי במפרט של המחשב רשום שיש תמיכה בדולבי אטמוס "Supported formats include AAC, MP3, Apple Lossless, FLAC, Dolby Digital, Dolby Digital Plus and Dolby Atmos"

רק אם אני מתחבר דרך המחשב, אין לי בכלל את האפשרות הזאת (לא בדפדפן ולא באפל מיוזיק).
...
יש לך גירסה אחרונה (macOS Sequoia 15) של מערכת ההפעלה?
בדפדפן אין לך מה לנסות. לא יעבוד בטוח.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #8 

העניין כאן הוא קונפיגורציה בתוכנה הספציפית. יש כאן פירוט מלא למה נתמך בכל דגם.
תנסה להפעיל Kodi, ולהגדיר בו passthrough. או להשתמש בספארי, כי לפי דולבי כרום ופיירפוקס לא נתמכים.

Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

15/12/2024 13:31  
sigamore כתב:
מה שתפס לי את העין זה שמעבר לאמזון פריים, אתה לא מצליח לקבל Dolby atmos גם דרך ה webOS במסך עצמו.
בדוק איזה מסלול נטפליקס ברשותך... תמיכה בפורמטים מתקדמים קיימת רק במסלול ה״יקר״.
לעניין ה Mac Mini - מניח ומאמין שלא רכשת את המחשב (רק) כתחליף לסטרימר...
בלי קשר לנושא ה Audio Passthrough, המלצתי היא להשקיע עוד ״קצת״ (~500 שקל אם אני לא טועה) ב Apple TV ולאפשר לכל רכיב בסטאפ שלך לעשות את מה שהוא הכי טוב בו.
...
אני מצליח לקבל את הדולבי אטמוס בכל הפלטפורמות, הבעיה שזה רק על גבי מערכת ההפעלה של הטלוויזיה webOS ולא דרל ה-Mac mini.
יש בכלל הבדל אם אני רואה את הסרטים דרך האפליקציה שהורדתי ב-webOS לבין אם אצפה בסרטים ישירות מ- Apple tv?

תודה ררבה על ההתייחסות והמענה.

Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

15/12/2024 13:59  
Amir64 כתב:
יש לך גירסה אחרונה (macOS Sequoia 15) של מערכת ההפעלה?
בדפדפן אין לך מה לנסות. לא יעבוד בטוח.
...
חיובי, מותקנת הגרסה הכי עדכנית של Sequoia. הייתי בטוח שזה אמור לעבוד דרך הדפדפן.

אבל גם באפל מיוזיק הדולבי אטמוס לא עובד, ונכנסתי להגדרות לפי ההסבר שיש בסרטונים ביוטיוב.
העניין כאן הוא קונפיגורציה בתוכנה הספציפית. יש כאן פירוט מלא למה נתמך בכל דגם.
תנסה להפעיל Kodi, ולהגדיר בו passthrough. או להשתמש בספארי, כי לפי דולבי כרום ופיירפוקס לא נתמכים.
...

באתר שהבאת, אין מידע לגבי מערכת הפעלה Sequoia ראיתי את האתזר הזה לפני שפתחתי את השרשור.

לגבי מה שרשמת, אבדוק את זה ויעדכן. תודה רבה לכם.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

15/12/2024 18:36  
Alex8630 כתב:
אני מצליח לקבל את הדולבי אטמוס בכל הפלטפורמות, הבעיה שזה רק על גבי מערכת ההפעלה של הטלוויזיה webOS ולא דרל ה-Mac mini.
יש בכלל הבדל אם אני רואה את הסרטים דרך האפליקציה שהורדתי ב-webOS לבין אם אצפה בסרטים ישירות מ- Apple tv?

תודה ררבה על ההתייחסות והמענה.
...
על פניו אתה אמור לקבל חוויה דומה מאותן אפליקציות על גבי פלטפורמות שונות. בפועל (לדעתי כמובן) הקונספט תקף בערבון מוגבל...
אני באופן אישי ״נוגע״ במע׳ ההפעלה המובנית (webOS וחברותיה) ובאפליקציות רק במעמד התקנת המסך ופה ושם כשנדרשים שינויים קטנים בהגדרות. הצפייה כולה נעשיית דרך סטרימר נפרד - ATV במקרה שלי אבל זה כבר נושא לשרשור נפרד 🤓
שוב רק מסקרנות - למה Mac mini בחיבור למסך OLED ??

Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

15/12/2024 18:58  
sigamore כתב:
על פניו אתה אמור לקבל חוויה דומה מאותן אפליקציות על גבי פלטפורמות שונות. בפועל (לדעתי כמובן) הקונספט תקף בערבון מוגבל...
אני באופן אישי ״נוגע״ במע׳ ההפעלה המובנית (webOS וחברותיה) ובאפליקציות רק במעמד התקנת המסך ופה ושם כשנדרשים שינויים קטנים בהגדרות. הצפייה כולה נעשיית דרך סטרימר נפרד - ATV במקרה שלי אבל זה כבר נושא לשרשור נפרד 🤓
שוב רק מסקרנות - למה Mac mini בחיבור למסך OLED ??
...
פשוט כל השנים התרגלתי לעבוד עם מחשבי מק, מחשב מק מיני קטן ונוח לשימוש עבורי. הרבה סרטים לא ניתן למצוא דרך סטרימר ואם יש איזשהו סרט שאני לא מוצא, פשוט נכנס לגוגל ומוצא את כל מה שאני צריך ללא פרסומות ועם איכות טובה.
עכשיו כשנכנסתי לעולם הזה, אני מבין שזה לא הדבר הכי פשוט שיש. חשבתי שאחבר את הטלוויזיה למחשב ואקבל את כל החוויות ואת כל מה שצריך, מסתבר שטעיתי.

עשיתי עכשיו ניסוי, נכנסתי דרך האפליקציה של ה-Apple tv במחשב, רשום שהסרט תומך בדולבי אטמוס אך בפועל הסאונד בר רושם "Stereo PCM" אותו הדבר לגבי Apple Music והדפדפן ספארי. אין לי שום אינדקציה לדעת אם הדולבי אטמוס עובד או לא. ניסיתי גם לחבר את המחשב ישירות לחיבור eARC, ללא הצלחה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

15/12/2024 19:59  
Alex8630 כתב:
פשוט כל השנים התרגלתי לעבוד עם מחשבי מק, מחשב מק מיני קטן ונוח לשימוש עבורי. הרבה סרטים לא ניתן למצוא דרך סטרימר ואם יש איזשהו סרט שאני לא מוצא, פשוט נכנס לגוגל ומוצא את כל מה שאני צריך ללא פרסומות ועם איכות טובה.
עכשיו כשנכנסתי לעולם הזה, אני מבין שזה לא הדבר הכי פשוט שיש. חשבתי שאחבר את הטלוויזיה למחשב ואקבל את כל החוויות ואת כל מה שצריך, מסתבר שטעיתי.

עשיתי עכשיו ניסוי, נכנסתי דרך האפליקציה של ה-Apple tv במחשב, רשום שהסרט תומך בדולבי אטמוס אך בפועל הסאונד בר רושם "Stereo PCM" אותו הדבר לגבי Apple Music והדפדפן ספארי. אין לי שום אינדקציה לדעת אם הדולבי אטמוס עובד או לא. ניסיתי גם לחבר את המחשב ישירות לחיבור eARC, ללא הצלחה.
...
רק להבהרה - אני האחרון שיאמר משהו בגנות ה Mac mini (או כל מק לצורך העניין 😉) רק שבקונטקס הזה אתה לדעתי משתמש בפלטפורמה הלא נכונה. תתחיל עם האפליקציות המובנות ב webOS ואם הכל לטעמך המשך להשתמש בהן. אם תרצה לעלות שלב בהמשך, אז שקול סטימר יעודי כמו ATV.
אתה יכול לקבל את אותה תוצאה עם ה Mac mini אבל הסירבול שכרוך בכך לא שווה (שוב לדעתי) עלות זניחה יחסית כמו של סטרימר יעודי.

Alex8630 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

15/12/2024 20:20  
sigamore כתב:
רק להבהרה - אני האחרון שיאמר משהו בגנות ה Mac mini (או כל מק לצורך העניין 😉) רק שבקונטקס הזה אתה לדעתי משתמש בפלטפורמה הלא נכונה. תתחיל עם האפליקציות המובנות ב webOS ואם הכל לטעמך המשך להשתמש בהן. אם תרצה לעלות שלב בהמשך, אז שקול סטימר יעודי כמו ATV.
אתה יכול לקבל את אותה תוצאה עם ה Mac mini אבל הסירבול שכרוך בכך לא שווה (שוב לדעתי) עלות זניחה יחסית כמו של סטרימר יעודי.
...
וה-ATV יהיה טוב יותר מאשר webOS, זה לא אותו הדבר? זה עובד עם כל טלוויזיה?

זה הדגם: KM7 PLUS 4K ATV ?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

15/12/2024 20:52  
Alex8630 כתב:
וה-ATV יהיה טוב יותר מאשר webOS, זה לא אותו הדבר? זה עובד עם כל טלוויזיה?

זה הדגם: KM7 PLUS 4K ATV ?
...
https://ksp.co.il/mob/item/231111

https://ksp.co.il/mob/item/231080

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”