תוכן DV לעומת HDR - מה אני מפספס
טוב, חצי דיון וחצי שאלה.. ואולי מתאים לפורום אחר (כיול תמונה?)
אבל זו שאלה שרציתי להעלות/לשאול את המומחים והחובבים כאן מזמן..
זה רק אני או שתוכן DV פשוט נראה לא טוב, בטח בהשוואה לתוכן HDR?
שקניתי את ה-Sony xh9096 שלי בזמנו היה פער מאוד גדול לרעת ה-DV.
ב-DV, התמונה היתה נראית הרבה פחות חדה, עם אפקט חום/צהבהב ולא נעים.
אמרתי לעצמי שאולי הטלוויזיה שלי (למרות שהיא לא דגם Entry) לא יודעת לנצל את התקן המתקדם הזה.
אבל גם שעברתי ל-OLED C1 (טלוויזיה מדהימה אגב, עד היום מתרשם ממנה) התמונה ב-DV פשוט
לא נראית טוב כמו תוכן HDR. למרות שההגדרות המקוריות טובות, ניסיתי לכייל ולשנות, אבל זה לא שינה
כמעט... רוב התכנים החדשים ב-Netflix הם DV ושמדי פעם קופץ תוכן HDR אני נדהם מהפער. תמונה
פחות "חומה" ויותר חדה משמעותית.
יכול להיות שזה רק אני או שיהיה כאלו שיגידו "DV מעביר את התמונה בדרך שיוצר התוכן רצה .."
אבל לעיניים הלא מקצועיות שלי, התוכן המתקדם הזה, נראה לא טוב, פחות punchy וחד וחסר
את אפקט "הוואו"...
מחשבות?
אבל זו שאלה שרציתי להעלות/לשאול את המומחים והחובבים כאן מזמן..
זה רק אני או שתוכן DV פשוט נראה לא טוב, בטח בהשוואה לתוכן HDR?
שקניתי את ה-Sony xh9096 שלי בזמנו היה פער מאוד גדול לרעת ה-DV.
ב-DV, התמונה היתה נראית הרבה פחות חדה, עם אפקט חום/צהבהב ולא נעים.
אמרתי לעצמי שאולי הטלוויזיה שלי (למרות שהיא לא דגם Entry) לא יודעת לנצל את התקן המתקדם הזה.
אבל גם שעברתי ל-OLED C1 (טלוויזיה מדהימה אגב, עד היום מתרשם ממנה) התמונה ב-DV פשוט
לא נראית טוב כמו תוכן HDR. למרות שההגדרות המקוריות טובות, ניסיתי לכייל ולשנות, אבל זה לא שינה
כמעט... רוב התכנים החדשים ב-Netflix הם DV ושמדי פעם קופץ תוכן HDR אני נדהם מהפער. תמונה
פחות "חומה" ויותר חדה משמעותית.
יכול להיות שזה רק אני או שיהיה כאלו שיגידו "DV מעביר את התמונה בדרך שיוצר התוכן רצה .."
אבל לעיניים הלא מקצועיות שלי, התוכן המתקדם הזה, נראה לא טוב, פחות punchy וחד וחסר
את אפקט "הוואו"...
מחשבות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי C1 ולמען האמת אין לי מושג על מה אתה מדבר.
לא שם לב לשום דבר חום.
בתוכניות HDR, למשל באמזון, אני חושב שיש להם בעיה ב-grading של חלק מהתכנים והם נראים לגמרי לא מציאותיים, כמו לשים את הטלוויזיה במצב חנות. התמונה נראית "מרהיבה", אבל לא מציאותית בכלל.
לא שם לב לשום דבר חום.
בתוכניות HDR, למשל באמזון, אני חושב שיש להם בעיה ב-grading של חלק מהתכנים והם נראים לגמרי לא מציאותיים, כמו לשים את הטלוויזיה במצב חנות. התמונה נראית "מרהיבה", אבל לא מציאותית בכלל.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
האם מדובר בניגון ישירות מהאפליקציה שמותקנת בטלוויזיה או אולי דרך סטרימר (ושם הבעיה) ?
- pearljam50000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 607
- נתן תודות: 341 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
מה זה DV?
תוכן שמנוגן מהאפליקציה המובנית..
@TheCoolest
אולי זו הבעיה שלי, אני כן מחפש תמונה מרהיבה.
שאני רואה סרטונים ביוטוב עם HDR התמונה נראית עשרות מונים יותר טוב מתוכן DV ב-Netflix למשל..
@TheCoolest
שאני רואה סרטונים ביוטוב עם HDR התמונה נראית עשרות מונים יותר טוב מתוכן DV ב-Netflix למשל..
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7651
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
יוטיוב לא מעביר HDR , מה שאתה רואה מומר ל SDR.14/12/2024 18:16Alospider כתב: תוכן שמנוגן מהאפליקציה המובנית..
@TheCoolest
שאני רואה סרטונים ביוטוב עם HDR התמונה נראית עשרות מונים יותר טוב מתוכן DV ב-Netflix למשל.....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אני יודע שככה היה בעבר הלא רחוק, יכול להיות שאני טועה והיום כן אפשרי, אם אתה טוען כך.14/12/2024 19:41Alospider כתב: מוזר לי מה שאתה אומר, כי הטלוויזיה מזהה אוטומטית את התוכן ומציגה את הסוג בפרופיל תמונה (גם DV וגם HDR)
ואני רואה בסרטונים מסוימים (בד"כ רשום בכותרת HDR) שהיא אכן מזהה את זה.....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מה אתה משווה?
צריך להשוות את אותו תוכן ב DV מול HDR.
לא נכון להשוות תוכן הדגמה יוטיוב ("פרפרים ודוגמניות"/Costa Rica 4K HDR... ) לסרט ב Netflix. אחד הופק כך שיראה מרהיב והשני לא בהכרח גם אם הוא עם DV.
האם ההגדרות טלוויזיה של יוטיוב זהות ל Netflix?
בד"כ צריך לכייל עבור כל כניסה או מקור מחדש.
צריך להשוות את אותו תוכן ב DV מול HDR.
לא נכון להשוות תוכן הדגמה יוטיוב ("פרפרים ודוגמניות"/Costa Rica 4K HDR... ) לסרט ב Netflix. אחד הופק כך שיראה מרהיב והשני לא בהכרח גם אם הוא עם DV.
האם ההגדרות טלוויזיה של יוטיוב זהות ל Netflix?
בד"כ צריך לכייל עבור כל כניסה או מקור מחדש.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 15/12/2024 8:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
באמאזון לא קופצת תגית של HDR בטלויזיות LG (לפחות לא כשהייתי מנוי שלהם).14/12/2024 13:16TheCoolest כתב: יש לי C1 ולמען האמת אין לי מושג על מה אתה מדבר.
לא שם לב לשום דבר חום.
בתוכניות HDR, למשל באמזון, אני חושב שיש להם בעיה ב-grading של חלק מהתכנים והם נראים לגמרי לא מציאותיים, כמו לשים את הטלוויזיה במצב חנות. התמונה נראית "מרהיבה", אבל לא מציאותית בכלל....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mulder
ברור שיש HDR ביוטיוב. יש HDR10 ויש HLG. לא יודע אם יש להם תכנים ב-DV.
@magshield
באמזון יש HDR10 ברוב תכני HDR, ויש להם תכנים גם עם DV אבל הרבה פחות.
ולפותח השרשור, מסכים עם מה שאומר ירון. אתה לא יכול להשוות תכני דמו לתכנים אמיתיים.
DV לא מיועד לספק תמונות מרהיבות, הוא מיועד לספק תמונה עם דיוק מירבי. ניתן להפיק בעזרת זה תכנים מרהיבים ואפשר להפיק תכנים שפשוט יראו מציאותיים.
ברור שיש HDR ביוטיוב. יש HDR10 ויש HLG. לא יודע אם יש להם תכנים ב-DV.
@magshield
באמזון יש HDR10 ברוב תכני HDR, ויש להם תכנים גם עם DV אבל הרבה פחות.
ולפותח השרשור, מסכים עם מה שאומר ירון. אתה לא יכול להשוות תכני דמו לתכנים אמיתיים.
DV לא מיועד לספק תמונות מרהיבות, הוא מיועד לספק תמונה עם דיוק מירבי. ניתן להפיק בעזרת זה תכנים מרהיבים ואפשר להפיק תכנים שפשוט יראו מציאותיים.
מרגיש שנוצר קצת סלט.. אסביר...
* אכן כמו ש@TheCoolest ציין, יש HDR ביוטוב. אני לא חושב שיש DV, לפחות לא מצאתי סרטון שהטלוויזיה מזהה ככזה..
* בזמנו, שקיבלתי את הסוני אני זוכר שביצעתי השוואה של סרטון לסרטון בנטפליקס, אחד ב-DV עם הנגן המובנה ואחד עם HDR בסטרימר חיצוני שהיה לי בזמנו.. ב-DV התמונה הייתה חשוכה משמעותית, עם פחות פרטים וגוון טיפה צהבהב/חום..
מסכים שהשוואה ישירה לסרטוני הדגמה לא נכונה (למרות שזה מבאס, כי מראה בעיניי את הפוטנציאל האמיתי של איכות התמונה).
אבל גם בהשוואה לתוכן אחר ב-4K בנטפליקס, הפער משמעותי בעיניי.
אשתי לדוגמא רואה Outlander (זרה) בנטפליקס שזה תוכן ב-4K (לא בטוח שזה HDR אפילו) והתמונה נראית מעולה.
יכול להיות שזו דעה שלי בלבד או "הבעיה" בכלל בתוכן שמנסה להיראות יותר "מציאותי" או סינמתי (ולא קשור ל-DV/HDR).
אבל מרגיש לי שרוב התכנים נראים פחות טוב מאיך שהם יכולים לראות. אם אני חוזר לדוגמא למעלה של Outlander התמונה נראית פשוט מצוין, בלי הרגשה שאני רואה משהו מצועצע מדי או לא מציאותי (מעבר לתוכן של הסדרה כמובן
)
* אכן כמו ש@TheCoolest ציין, יש HDR ביוטוב. אני לא חושב שיש DV, לפחות לא מצאתי סרטון שהטלוויזיה מזהה ככזה..
* בזמנו, שקיבלתי את הסוני אני זוכר שביצעתי השוואה של סרטון לסרטון בנטפליקס, אחד ב-DV עם הנגן המובנה ואחד עם HDR בסטרימר חיצוני שהיה לי בזמנו.. ב-DV התמונה הייתה חשוכה משמעותית, עם פחות פרטים וגוון טיפה צהבהב/חום..
מסכים שהשוואה ישירה לסרטוני הדגמה לא נכונה (למרות שזה מבאס, כי מראה בעיניי את הפוטנציאל האמיתי של איכות התמונה).
אשתי לדוגמא רואה Outlander (זרה) בנטפליקס שזה תוכן ב-4K (לא בטוח שזה HDR אפילו) והתמונה נראית מעולה.
יכול להיות שזו דעה שלי בלבד או "הבעיה" בכלל בתוכן שמנסה להיראות יותר "מציאותי" או סינמתי (ולא קשור ל-DV/HDR).
אבל מרגיש לי שרוב התכנים נראים פחות טוב מאיך שהם יכולים לראות. אם אני חוזר לדוגמא למעלה של Outlander התמונה נראית פשוט מצוין, בלי הרגשה שאני רואה משהו מצועצע מדי או לא מציאותי (מעבר לתוכן של הסדרה כמובן
נכון מה שאתה אומר, טכנית. בזמנו, כאשר נטפליקס התחילה לשדר תוכן DV, זכור לי שאמרו ששיפור התמונה, או לפחות התרשמות הצופים, מאפשר להם לא להגדיל את הרזולוציה ל-4K. אולי הלכו עם זה רחוק מדי.15/12/2024 0:52TheCoolest כתב: @mulder
---
DV לא מיועד לספק תמונות מרהיבות, הוא מיועד לספק תמונה עם דיוק מירבי. ניתן להפיק בעזרת זה תכנים מרהיבים ואפשר להפיק תכנים שפשוט יראו מציאותיים....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

יש אצלך אולי בעיה בעיבוד , DV לא צריך להיות בצבעים אחרים מ HDR.15/12/2024 9:34Alospider כתב: מרגיש שנוצר קצת סלט.. אסביר...
אבל מרגיש לי שרוב התכנים נראים פחות טוב מאיך שהם יכולים לראות. אם אני חוזר לדוגמא למעלה של Outlander התמונה נראית פשוט מצוין, בלי הרגשה שאני רואה משהו מצועצע מדי או לא מציאותי (מעבר לתוכן של הסדרה כמובן)
...
ניסית DV דרך נגן חיצוני ולא המובנה?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
מה הקשר בין הרזולוציה לטווח הצבעים ?15/12/2024 10:42mark13 כתב: נכון מה שאתה אומר, טכנית. בזמנו, כאשר נטפליקס התחילה לשדר תוכן DV, זכור לי שאמרו ששיפור התמונה, או לפחות התרשמות הצופים, מאפשר להם לא להגדיל את הרזולוציה ל-4K. אולי הלכו עם זה רחוק מדי....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
איזה סלט עשיתם 
הכל זה HDR...
DV שזה תקן ה HDR של דולבי כפי שהם קבעו אותו, בדרך כלל יראה "קולנועי" ונאמן יותר למציאות (חלק יקראו לתמונה כזו גוון "חם") מאשר תקני HDR אחרים.
ביוטיוב רוב התוכן ב HDR "רגיל" /HDR10 שנראה בדרך כלל יותר "זוהר/בהיר" עם יותר "פופ" ועם נטייה לגוון מעט קר יותר.
יש גם מעט תוכן HLG שנועד במקור לרשתות תקשורת חדשותיות למיטב זכרוני.
לטעמי האישי, DV נראה הכי טוב והכי טבעי.
כמובן הכל תלוי תוכן ורזולוציה.... כמו באודיו, יכול להיות תוכן שעבר המרה לדולבי אטמוס וישמע קטסטרופה וגרוע יותר מ" סתם" דולבי דיגיטלי AC3 "של פעם".

הכל זה HDR...
DV שזה תקן ה HDR של דולבי כפי שהם קבעו אותו, בדרך כלל יראה "קולנועי" ונאמן יותר למציאות (חלק יקראו לתמונה כזו גוון "חם") מאשר תקני HDR אחרים.
ביוטיוב רוב התוכן ב HDR "רגיל" /HDR10 שנראה בדרך כלל יותר "זוהר/בהיר" עם יותר "פופ" ועם נטייה לגוון מעט קר יותר.
יש גם מעט תוכן HLG שנועד במקור לרשתות תקשורת חדשותיות למיטב זכרוני.
לטעמי האישי, DV נראה הכי טוב והכי טבעי.
כמובן הכל תלוי תוכן ורזולוציה.... כמו באודיו, יכול להיות תוכן שעבר המרה לדולבי אטמוס וישמע קטסטרופה וגרוע יותר מ" סתם" דולבי דיגיטלי AC3 "של פעם".