בעיה ב-MESH ביציאה/כניסה לממ"ד
היי חברים,
ההורים שלי עברו לאחרונה דירה והעברתי את כל תשתית האינטרנט הקיימת שלהם לדירה החדשה.
הם מחוברים דרך סלקום סיבים 600.
יש סיב שמגיע עד לכניסה לבית ומתחבר לראוטר. בראוטר ה-WIFI כבוי.
הוא מחובר בכבלי CAT6 ל-3 יחידות DECO M4 ותיקים (אבל לגמרי מספיקים מבחינת מהירות),
יש אחד בסלון, אחד בחדר שינה מאסטר ואחד בממ"ד (הכבל מחובר ליציאה אחת של ה-M4 והיציאה השניה מחוברת לממיר של סלקום).
הבעיה שלפעמים כשיוצאים מהממ"ד לסלון הטלפון עדיין מחובר ל-DECO של הממ"ד והאינטרנט גוסס,
וכנ"ל במעבר מחדר אחר לממ"ד. בסוף יוצא שה-MESH הזה שכיסה בעבר דירה יותר גדולה, עושה יותר נזק מתועלת וצריך לכבות WIFI בממ"ד...
יש רעיונות איך לסדר את זה? צריך להחליף את ה-DECO?
תודה מראש לעוזרים.
ההורים שלי עברו לאחרונה דירה והעברתי את כל תשתית האינטרנט הקיימת שלהם לדירה החדשה.
הם מחוברים דרך סלקום סיבים 600.
יש סיב שמגיע עד לכניסה לבית ומתחבר לראוטר. בראוטר ה-WIFI כבוי.
הוא מחובר בכבלי CAT6 ל-3 יחידות DECO M4 ותיקים (אבל לגמרי מספיקים מבחינת מהירות),
יש אחד בסלון, אחד בחדר שינה מאסטר ואחד בממ"ד (הכבל מחובר ליציאה אחת של ה-M4 והיציאה השניה מחוברת לממיר של סלקום).
הבעיה שלפעמים כשיוצאים מהממ"ד לסלון הטלפון עדיין מחובר ל-DECO של הממ"ד והאינטרנט גוסס,
וכנ"ל במעבר מחדר אחר לממ"ד. בסוף יוצא שה-MESH הזה שכיסה בעבר דירה יותר גדולה, עושה יותר נזק מתועלת וצריך לכבות WIFI בממ"ד...
יש רעיונות איך לסדר את זה? צריך להחליף את ה-DECO?
תודה מראש לעוזרים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
יש לי פריסה דומה בבית עם M5 שמחוברים דווקא אלחוטית לראוטר ואין לי את הבעיה הזו.
יש באפליקציה של DECO תחת הגדרות מתקדמות 2 הגדרות שאולי משפיעות:
Fast Roaming - אצלי הוא לא מופעל
Beamforming - אצלי הוא מופעל
יש באפליקציה של DECO תחת הגדרות מתקדמות 2 הגדרות שאולי משפיעות:
Fast Roaming - אצלי הוא לא מופעל
Beamforming - אצלי הוא מופעל
אצלי גם עם M5 שניהם מופעלים ועובד טוב מאוד,...
לפי ההסברים Fast Roaming אחראי על מעבר מהיר וחלק ליחידה אחרת, רצוי להפעיל ולראות אם משתפר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78845
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים