התלאות של שחזור מידע מ-NAS שקרס (QNAP)

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #1 

אז לצערי הלך לי ה-NAS - לוח האם מת לגמרי. דיברתי עם טכנאי מהמעבדה שלהם (אחד היתרונות שיש ל-QNAP הוא שיש ליבואן הסדר עם מעבדה שנותנת שירות ותיקון), ונראה שתיקון יעלה יותר מחדש וגם ייקח כמה חודשים אם בכלל אפשרי (הדגם הספציפי, TS-653 Pro, כבר לא מיוצר, ואם בכלל יש לו לוחות אם זמינים יהיה צריך להזמין אותם במיוחד מהצירן). היה בן 8 במותו. בכל מקרה נקודת האור זה שמה שמת זה ה-NAS אבל הכוננים הקשיחים לא נפגעו. תכלס, הדבר ששווה הכי הרבה ב-NAS זה המידע שיש עליו, אז זאת הקלה.
הדגם החדש שמחליף אותו הוא TS-664, אבל לרוע המזל יש מחסור אצל היבואן. יש משלוח בדרך, מיועד להגיע בינואר, אבל בסופו של דבר רק החות'ים יחליטו מתי הוא יגיע בפועל.

יש לי כמובן גיבוי בענן לקבצים הכי קריטיים (מסמכים ותמונות), כשההנחה שלי היא שכל מה שהורדתי אני אוכל להוריד מחדש אז לא צריך לגבות... ההנחה הזאת שגויה, כי הבנתי שהיו לי יותר מידי דברים שטכנית הורדתי מהאינטרנט אבל בפועל עברתי הרבה תלאות כדי להשיג ובכלל לא בטוח שיהיה אפשר למצוא אותם שוב.
אז בכל אופן, הרעיון היה שעד שה-NAS החדש יגיע, אני אוציא את הקבצים שחשובים לי לחודשים הקרובים באמצעות חיבור למחשב לינוקס עם מתאמי USB ל-SATA. חשבתי שזה יהיה פשוט... טעיתי.

להרים את מערך ה-RAID דווקא היה חלק - פקודת madm אחת והמערך למעלה. הבעיה היא מה שקורה מכאן. כל Storage Pool הוא בעצם Logical Volume ברמת לינוקס, שזה לא משהו מיוחד - הרבה הפצות לינוקס משתמשות בזה. כשיוצרים Storage Pool חדש זה מבקש לבחור סוג, ונותן שלוש אופציות - סטטי (רגיל), Thin (יוצר LV מינימלי, והוא גדל ככל שנכתב מידע) או Thick (פתרון בינתיים, שבו הגודל נקבע ידנית אבל ניתן להגדיל ולהקטין בהמשך). בזמנו בחרתי ב-Thick - בלי לדעת שמדובר בפורמט ש-QNAP פיתחו והוא לא חלק מלינוקס סטנדרטי. הוא דורש שימוש ב-Kernel שלהם וב-LVM2 Tools שלהם. הם כן מפרסמים את הקוד הזה (כי הוא ברשיון GPL), אבל כמובן לא הוראות איך לבנות אותו או תמיכה בבעיות.

מכאן התחילה דרך תלאות:
  • נסיון לקמפל את ה-Kernel שלהם - לקח שעות לגרום לזה בכלל להתקמפל, ובסוף הוא בכלל לא עבד (המערכת נתקעה ואפילו לא הודפסה שגיאה למסך).
  • נסיון להעביר את הדרייבר הרלוונטי ל-Kernel רגיל - לקח כמעט יום (QNAP עשו המון שינויים בקוד), ובסוף הוא הצליח לאתחל, אבל לא הצליח להעלות את ה-LV. לא יודע אם עשיתי משהו לא נכון או ש-QNAP לא פרסמו את הקוד של איזה מודול שצריך.
בסופו של דבר מה שעבד זה איזה פרוייקט ישן שמנסה להתקין את כל QTS (מערכת ההפעלה של QNAP) על VM. יש סרטון של מישהו עושה את זה ולכאורה זה נראה קל, אבל במקרה שלי הוא פשוט סירב לזהות את הדיסקים. לקח יום שלם והמון חפירות באינטרנט להבין מה קורה שם (איזה באג מוזר שמונע זיהוי תקין). בסוף הצלחתי וזה זיהה את הדיסקים - אבל לא את ה-Storage Pools. היה צריך להרים הכל ידנית.

בשורה התחתונה, בסוף הצלחתי לקבל גישה לקבצים. המשתמש הממוצע בוודאות לא היה מצליח.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #2 

כל הפתרון של nas מחברה מסויימת מגביל מאוד לטעמי, וגם אתה משלם יחסית הרבה על חומרה חלשה (אבל כן יותר אסתטית ברוב המקרים)
לי יש מערך של 60 טרה בunraid
אם מחר הולך לי לוח אם, אז אני נכנס לksp ומחליף אותו.
והיתרון הנוסף של unraid זה שאפשר לעשות לכל דיסק mount בפני עצמו, כי זה לא raid :)
ועדיין ליהנות מהמנגנון של parity/dual parity.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

09/12/2024 10:32  
NegativeIQ כתב:
אז לצערי הלך לי ה-NAS - לוח האם מת לגמרי.
...
הבעיה היתה שנתקע על System Booting ולא מתקדם, או ממש מת ולא מדליק את המסך?

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

09/12/2024 11:27  
Amir64 כתב:
הבעיה היתה שנתקע על System Booting ולא מתקדם, או ממש מת ולא מדליק את המסך?
...
אתה רואה את ההודעה Loading initrd מ-GRUB ואז המסך הופך לשחור עם סמן מהבהב ונתקע ככה.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

אני לא מבין משהו.
למה לא לקנות NAS חדש של אותה חברה עם אותה מערכת הפעלה, ולהעביר את הדיסקים ?
הריי להעביר דיסקים מאחד לשני זה אפשרי בלי לאבד את החומר.. עשיתי את זה בעצמי כששדרגתי NAS .
יש באתר שלהם tool שמאפשר לך לבדוק לאיזה דגם אפשר להעביר את הדיסקים.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

09/12/2024 11:28  
NegativeIQ כתב:
אתה רואה את ההודעה Loading initrd מ-GRUB ואז המסך הופך לשחור עם סמן מהבהב ונתקע ככה.
...
זו כנראה הבעיה הידועה של מעבדי אינטל מאותה סדרה שקיימת ב- NAS הזה.
https://superuser.com/questions/1762455 ... -get-fixed
אם כן, אפשר להחיות את ה- NAS ע"י הלחמת נגד בערך של בסביבות 110 אוהם ב- Header LPC בלוח האם, כפי שמתואר כאן, בפורום של QNAP:
https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=135089&start=510

אני עשיתי את זה, וה- NAS המשיך לעבוד עד שהחלפתי אותו, כי זה פתרון שרק דוחה את הופעת הבעיה לכמה חודשים או שנים, עניין של מזל.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 09/12/2024 12:12, נערך 3 פעמים בסך הכל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

09/12/2024 12:02  
Lior_M כתב:
אני לא מבין משהו.
למה לא לקנות NAS חדש של אותה חברה עם אותה מערכת הפעלה, ולהעביר את הדיסקים ?
הריי להעביר דיסקים מאחד לשני זה אפשרי בלי לאבד את החומר.. עשיתי את זה בעצמי כששדרגתי NAS .
יש באתר שלהם tool שמאפשר לך לבדוק לאיזה דגם אפשר להעביר את הדיסקים.
...
קרא את סוף הפסקה הראשונה בפוסט הפותח... התשובה שם.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #8 

09/12/2024 10:32  
NegativeIQ כתב:
אז לצערי הלך לי ה-NAS - לוח האם מת לגמרי. דיברתי עם טכנאי מהמעבדה שלהם (אחד היתרונות שיש ל-QNAP הוא שיש ליבואן הסדר עם מעבדה שנותנת שירות ותיקון), ונראה שתיקון יעלה יותר מחדש וגם ייקח כמה חודשים אם בכלל אפשרי (הדגם הספציפי, TS-653 Pro, כבר לא מיוצר, ואם בכלל יש לו לוחות אם זמינים יהיה צריך להזמין אותם במיוחד מהצירן). היה בן 8 במותו. בכל מקרה נקודת האור זה שמה שמת זה ה-NAS אבל הכוננים הקשיחים לא נפגעו. תכלס, הדבר ששווה הכי הרבה ב-NAS זה המידע שיש עליו, אז זאת הקלה.
הדגם החדש שמחליף אותו הוא TS-664, אבל לרוע המזל יש מחסור אצל היבואן. יש משלוח בדרך, מיועד להגיע בינואר, אבל בסופו של דבר רק החות'ים יחליטו מתי הוא יגיע בפועל.

יש לי כמובן גיבוי בענן לקבצים הכי קריטיים (מסמכים ותמונות), כשההנחה שלי היא שכל מה שהורדתי אני אוכל להוריד מחדש אז לא צריך לגבות... ההנחה הזאת שגויה, כי הבנתי שהיו לי יותר מידי דברים שטכנית הורדתי מהאינטרנט אבל בפועל עברתי הרבה תלאות כדי להשיג ובכלל לא בטוח שיהיה אפשר למצוא אותם שוב.
אז בכל אופן, הרעיון היה שעד שה-NAS החדש יגיע, אני אוציא את הקבצים שחשובים לי לחודשים הקרובים באמצעות חיבור למחשב לינוקס עם מתאמי USB ל-SATA. חשבתי שזה יהיה פשוט... טעיתי.

להרים את מערך ה-RAID דווקא היה חלק - פקודת madm אחת והמערך למעלה. הבעיה היא מה שקורה מכאן. כל Storage Pool הוא בעצם Logical Volume ברמת לינוקס, שזה לא משהו מיוחד - הרבה הפצות לינוקס משתמשות בזה. כשיוצרים Storage Pool חדש זה מבקש לבחור סוג, ונותן שלוש אופציות - סטטי (רגיל), Thin (יוצר LV מינימלי, והוא גדל ככל שנכתב מידע) או Thick (פתרון בינתיים, שבו הגודל נקבע ידנית אבל ניתן להגדיל ולהקטין בהמשך). בזמנו בחרתי ב-Thick - בלי לדעת שמדובר בפורמט ש-QNAP פיתחו והוא לא חלק מלינוקס סטנדרטי. הוא דורש שימוש ב-Kernel שלהם וב-LVM2 Tools שלהם. הם כן מפרסמים את הקוד הזה (כי הוא ברשיון GPL), אבל כמובן לא הוראות איך לבנות אותו או תמיכה בבעיות.

מכאן התחילה דרך תלאות:
  • נסיון לקמפל את ה-Kernel שלהם - לקח שעות לגרום לזה בכלל להתקמפל, ובסוף הוא בכלל לא עבד (המערכת נתקעה ואפילו לא הודפסה שגיאה למסך).
  • נסיון להעביר את הדרייבר הרלוונטי ל-Kernel רגיל - לקח כמעט יום (QNAP עשו המון שינויים בקוד), ובסוף הוא הצליח לאתחל, אבל לא הצליח להעלות את ה-LV. לא יודע אם עשיתי משהו לא נכון או ש-QNAP לא פרסמו את הקוד של איזה מודול שצריך.
בסופו של דבר מה שעבד זה איזה פרוייקט ישן שמנסה להתקין את כל QTS (מערכת ההפעלה של QNAP) על VM. יש סרטון של מישהו עושה את זה ולכאורה זה נראה קל, אבל במקרה שלי הוא פשוט סירב לזהות את הדיסקים. לקח יום שלם והמון חפירות באינטרנט להבין מה קורה שם (איזה באג מוזר שמונע זיהוי תקין). בסוף הצלחתי וזה זיהה את הדיסקים - אבל לא את ה-Storage Pools. היה צריך להרים הכל ידנית.

בשורה התחתונה, בסוף הצלחתי לקבל גישה לקבצים. המשתמש הממוצע בוודאות לא היה מצליח.
...
1) כל הכבוד.
2) באמת נשגב מבינתי מדוע סיימת באמרה "המשתמש הממוצע בוודאות לא היה מצליח."... מה זו ההתנשאות הזו ? מה קרה, היית צריך צומי או טפיחה על השכם ? אם כן, קרא סעיף 1 שוב, אחרת - תחסוך מאיתנו אימרות מתנשאות שכאלה בפוסטים העתידיים שלך.
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 09/12/2024 18:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #9 

מה אתה רוצה? תקח 100 אנשים שיש להם nas בבית, 90 מהם לא יבינו בכלל על מה הוא מדבר בפוסט שלו.
מתחבר מאוד לאמירה שזה לא משימה למשתמש הממוצע.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

09/12/2024 17:57  
OMRIJ כתב:
מה אתה רוצה? תקח 100 אנשים שיש להם nas בבית, 90 מהם לא יבינו בכלל על מה הוא מדבר בפוסט שלו.
מתחבר מאוד לאמירה שזה לא משימה למשתמש הממוצע.
...
אולי כאלו שלא השתמשו מעולם במחשב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

גם כאלו שמשתמשים המון במחשב לא ידעו על מה מדובר.
מושגים טכניים בנושאים שרוב המשתמשים בכלל לא מכירים.
לקמפל קרנל לינוקס? מתי פעם אחרונה אנשים שאתה מכיר מהיומיום קימפלו קרנל של לינוקס? או התעסקו עם RAID בצורה כזו?
או התעסקו במערכות קבצים לא סטנדרטיות לחלוטין ועל מערכת הפעלה ש-95% מהמשתמשים אף פעם לא נגעו בה, שלא לדבר על החליפו קרנלים ועשו mount.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

09/12/2024 18:25  
TheCoolest כתב:
גם כאלו שמשתמשים המון במחשב לא ידעו על מה מדובר.
מושגים טכניים בנושאים שרוב המשתמשים בכלל לא מכירים.
לקמפל קרנל לינוקס? מתי פעם אחרונה אנשים שאתה מכיר מהיומיום קימפלו קרנל של לינוקס? או התעסקו עם RAID בצורה כזו?
או התעסקו במערכות קבצים לא סטנדרטיות לחלוטין ועל מערכת הפעלה ש-95% מהמשתמשים אף פעם לא נגעו בה, שלא לדבר על החליפו קרנלים ועשו mount.
...
מה אתה אומר...כאלו שמשתמשים המון במחשב ילכו ל-CHATGPT + google ואולי אפילו יגלו את רשתות ה-IRC הענפות בדגש על Freenode RIP כיום Libera ומהר מאוד יעלו על דרך המלך. כמובן שצריך לקרוא לא מעט, אך המשימה כמתוארת בתחילת השירשור לא פחות ברת השמה, גם ע"י המשתמש "הממוצע".

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

09/12/2024 18:18  
maorgr כתב:
אולי כאלו שלא השתמשו מעולם במחשב.
...
אתה מדבר שטויות.
אני לא מדבר פה על משתמש ממוצע בפורום הזה - כמעט כל מי שפה יש לו ידע טכני הרבה מעבר לממוצע.
כשאני אומר משתמש ממוצע אני מתכוון למישהו שתחום עיסוקו לא בטכנולוגיה. היכולת הבסיסית לתפעל מחשב היא משהו שהוא פחות או יותר חובה במאה ה-21, החל מילד בן שלוש ועד בומר בן 70, פחות או יותר כולם מחוברים, אבל זה שאתה יודע איך לחפש בגוגל או איך להוריד קובץ או איך לכתוב מסמכים ממש אומר שאתה יודע להתמודד עם מערכי RAID - סביר להניח שרובם אפילו לא שמעו את המושג. רובם כנראה אפילו יתקשו להתקין מחדש את Windows בלי לראות איזה מדריך ביוטיוב.
תחשוב שניה על בעל עסק קטן - שאלה רוב הלקוחות של QNAP ו-Synology. מישהו שהוא מעסיק גג 5-6 עובדים, ובטוח אין לו מחלקת IT משלו, והעסק שלו הוא לא מתחום הטכנולוגיה. עכשיו קורס לו ה-NAS - בתקווה יש לו גיבוי בענן, אבל אם היה משהו שהוא שכח לגבות, אין סיכוי בעולם שהוא יצליח לעשות משהו שלי לקחת שלושה ימים. הוא יצטרך לקנות NAS חדש מאותה חברה (בתקווה שתהיה איזו חנות שיש לה במלאי) ולהעביר את הדיסקים או לשלוח את הדיסקים למעבדת שחזור, שיקחו לא מעט כסף וכנראה בסוף יעשו בדיוק אותו דבר.

אישית הייתי מצפה מחברה שהעסק שלה הוא ליצור מוצר שאנשים בסופו של דבר מאחסנים עליו את החיים שלהם לספק ללקוחות איזשהו כלי שחזור, שתוכל לחבר את הדיסקים למחשב ובכמה קליקים לכל הפחות לקבל את האפשרות להעתיק קבצים מהדיסקים למחשב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #14 

09/12/2024 12:07  
Amir64 כתב:
קרא את סוף הפסקה הראשונה בפוסט הפותח... התשובה שם.
...
קראתי,
הבנתי, יש מספר לא קטן של דגמים שיכולת לבחור ומתאימים להעברת דיסקים.
פשוט נשמע לי מסוכן להתעסק עם דיסקים שהם חלק מ Raid ..
ואתה בעצמך אומר שזו היתה פעולה מורכבת ומסובכת ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

אתה מדבר שטויות.
אני לא מדבר פה על משתמש ממוצע בפורום הזה - כמעט כל מי שפה יש לו ידע טכני הרבה מעבר לממוצע.
כשאני אומר משתמש ממוצע אני מתכוון למישהו שתחום עיסוקו לא בטכנולוגיה. היכולת הבסיסית לתפעל מחשב היא משהו שהוא פחות או יותר חובה במאה ה-21, החל מילד בן שלוש ועד בומר בן 70, פחות או יותר כולם מחוברים, אבל זה שאתה יודע איך לחפש בגוגל או איך להוריד קובץ או איך לכתוב מסמכים ממש אומר שאתה יודע להתמודד עם מערכי RAID - סביר להניח שרובם אפילו לא שמעו את המושג. רובם כנראה אפילו יתקשו להתקין מחדש את Windows בלי לראות איזה מדריך ביוטיוב.

זו בדיוק הפואנטה שלי - היום, שלא כמו בעבר, יש Resources בכל נושא לאלו שרוצים לדעת, רוצים להתפתח ולא להיות מקובעים.

תחשוב שניה על בעל עסק קטן - שאלה רוב הלקוחות של QNAP ו-Synology. מישהו שהוא מעסיק גג 5-6 עובדים, ובטוח אין לו מחלקת IT משלו, והעסק שלו הוא לא מתחום הטכנולוגיה. עכשיו קורס לו ה-NAS - בתקווה יש לו גיבוי בענן, אבל אם היה משהו שהוא שכח לגבות, אין סיכוי בעולם שהוא יצליח לעשות משהו שלי לקחת שלושה ימים. הוא יצטרך לקנות NAS חדש מאותה חברה (בתקווה שתהיה איזו חנות שיש לה במלאי) ולהעביר את הדיסקים או לשלוח את הדיסקים למעבדת שחזור, שיקחו לא מעט כסף וכנראה בסוף יעשו בדיוק אותו דבר.

זו רשלנות ואם הוא לא השקיע בגיבוי נאות בידיעה שהוא נעדר ידע במחשבים, לא רק שזב"שו אלא שגם ישנה עילה לתביעה נגדו אם כמובן שינם מסמכים חשובים מאוד.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

כנראה שאתה חיי בבועה.
אני עובד בחברת IT וכולם מסביבי מתכנתים, כביכול משתמשים מתקדמים.
אם ההייתי מדבר איתם על אחד ממה שהוזכר כאן בשרשור רובם היו מסתכלים עלי כאילו נחתתי מהירח.
זה שהמידע נגיש ברשת וביוטיוב זה נכון, וזה שיהיה אחוז מסויים של משתמשים שינסו את זה גם נכון. אבל תהיה בטוח שרק אחוז קטן מהם יצליחו מבלי להרוס את מה שעוד נשאר על הדיסקים.
ובעולם האמיתי, רוב האנשים לא יתעסקו עם דברים כאלה, במיוחד כשמדובר על מידע שהם מעדיפים לא להרוס.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

כנראה שאתה חיי בבועה.
אם ההייתי מדבר איתם על אחד ממה שהוזכר כאן בשרשור רובם היו מסתכלים עלי כאילו נחתתי מהירח.
(או שאצלך בחברה, רמת הבינוניות-מינוס חוגגת...ואתה הרי יודע מה אומרים על צרת רבים, קנשניה?)

באמת שאין לי כוח מיותר להתווכח, אזי להלן התגובה הרצויה בעינייך

אתה צודק, אני טועה.

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

09/12/2024 23:59  
TheCoolest כתב:
כנראה שאתה חיי בבועה.
זה שהמידע נגיש ברשת וביוטיוב זה נכון, וזה שיהיה אחוז מסויים של משתמשים שינסו את זה גם נכון. אבל תהיה בטוח שרק אחוז קטן מהם יצליחו מבלי להרוס את מה שעוד נשאר על הדיסקים.
ובעולם האמיתי, רוב האנשים לא יתעסקו עם דברים כאלה, במיוחד כשמדובר על מידע שהם מעדיפים לא להרוס.
...
בוא נשליך זאת על כיול סאונד...האם בשביל לכייל את מערכת האודיו שלך כיום תצטרך לדעת טורי פורייה או המרות TD-FD כדי לכייל ב-90 אחוז יעילות את המערכת? ללללללאאאאאאא

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #19 

לא חושב שזו אנלוגיה טובה.
נתחיל בזה שרוב האנשים לא מכיילים שום דבר, לא רק סאונד. רוב המשתמשים עובדים במצב plug & play לא יותר מזה.
אבל גם אם נניח מישהו יחליט לשחק עם הגדרות או אפילו עם מיקום פיזי של הרמקולים, אלה דברים פשוטים מאד. צריך להכנס לתפריט עם השלט ולשנות מה שאתה רוצה.
אני לא בא להגיד שמה שפותח השרשור עשה הוא בלתי אפשרי, אני רק טוען שמרבית האנשים לא ידעו ואפילו לא ירצו לדעת את מה שעשה פותח השרשור.

אם יש למישהו על ה-NAS מידע רגיש והוא לא בטוח במה שהוא עושה, יש סבירות לא אפסית שאותו אדם יגרום ליותר נזק מאשר תועלת אם ינסה לתקן את זה עצמאית.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #20 

10/12/2024 19:43  
maorgr כתב:
בוא נשליך זאת על כיול סאונד...האם בשביל לכייל את מערכת האודיו שלך כיום תצטרך לדעת טורי פורייה או המרות TD-FD כדי לכייל ב-90 אחוז יעילות את המערכת? ללללללאאאאאאא
...
השוואה שגויה מהיסוד.
בכיול סאונד אתה יכול לעשות מה שמתכנן המערכת איפשר לך לעשות.
זה דבר שנועד מראש לאנשים שעושים Next, Next, וגם לאנשים שקצת רוצים להשקיע יותר כדי לקבל תוצאה טובה יותר.
אבל אם נמשיך באנאלוגיה שלך, אז מה שעשה פותח השרשור יותר דומה למה שעושה EVO לכיול אודיסי, ע"י בניית סקריפט שמאפשר לעשות דברים שמתכנני האודיסי לא התכוונו שיבוצעו.
וממש לא כל מי שכייל כמה פעמים באודיסי יודע לעשות את מה ש- EVO עושה.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”