הדגם החדש שמחליף אותו הוא TS-664, אבל לרוע המזל יש מחסור אצל היבואן. יש משלוח בדרך, מיועד להגיע בינואר, אבל בסופו של דבר רק החות'ים יחליטו מתי הוא יגיע בפועל.
יש לי כמובן גיבוי בענן לקבצים הכי קריטיים (מסמכים ותמונות), כשההנחה שלי היא שכל מה שהורדתי אני אוכל להוריד מחדש אז לא צריך לגבות... ההנחה הזאת שגויה, כי הבנתי שהיו לי יותר מידי דברים שטכנית הורדתי מהאינטרנט אבל בפועל עברתי הרבה תלאות כדי להשיג ובכלל לא בטוח שיהיה אפשר למצוא אותם שוב.
אז בכל אופן, הרעיון היה שעד שה-NAS החדש יגיע, אני אוציא את הקבצים שחשובים לי לחודשים הקרובים באמצעות חיבור למחשב לינוקס עם מתאמי USB ל-SATA. חשבתי שזה יהיה פשוט... טעיתי.
להרים את מערך ה-RAID דווקא היה חלק - פקודת madm אחת והמערך למעלה. הבעיה היא מה שקורה מכאן. כל Storage Pool הוא בעצם Logical Volume ברמת לינוקס, שזה לא משהו מיוחד - הרבה הפצות לינוקס משתמשות בזה. כשיוצרים Storage Pool חדש זה מבקש לבחור סוג, ונותן שלוש אופציות - סטטי (רגיל), Thin (יוצר LV מינימלי, והוא גדל ככל שנכתב מידע) או Thick (פתרון בינתיים, שבו הגודל נקבע ידנית אבל ניתן להגדיל ולהקטין בהמשך). בזמנו בחרתי ב-Thick - בלי לדעת שמדובר בפורמט ש-QNAP פיתחו והוא לא חלק מלינוקס סטנדרטי. הוא דורש שימוש ב-Kernel שלהם וב-LVM2 Tools שלהם. הם כן מפרסמים את הקוד הזה (כי הוא ברשיון GPL), אבל כמובן לא הוראות איך לבנות אותו או תמיכה בבעיות.
מכאן התחילה דרך תלאות:
- נסיון לקמפל את ה-Kernel שלהם - לקח שעות לגרום לזה בכלל להתקמפל, ובסוף הוא בכלל לא עבד (המערכת נתקעה ואפילו לא הודפסה שגיאה למסך).
- נסיון להעביר את הדרייבר הרלוונטי ל-Kernel רגיל - לקח כמעט יום (QNAP עשו המון שינויים בקוד), ובסוף הוא הצליח לאתחל, אבל לא הצליח להעלות את ה-LV. לא יודע אם עשיתי משהו לא נכון או ש-QNAP לא פרסמו את הקוד של איזה מודול שצריך.
בשורה התחתונה, בסוף הצלחתי לקבל גישה לקבצים. המשתמש הממוצע בוודאות לא היה מצליח.