באג מעצבן באודיו של TCL c755 חדשה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום חברות וחברים.

בשעה טובה (או לא), התחדשתי ב C755 חדשה בגודל 50". היא יומיים אצלי, ונתקלתי בבאג מטריד: אני נהנה מאופציית "Dialog Enhancer" או "מגביר דו שיח" בעברית, ומגדיר אותה על הכי גבוה, וזה משפר את השמע באופן ניכר, בכל מצבי השמע (רגיל, סרט, מוזיקה, קול, משחקים, או ספורט). אבל כשאני מחליף מקור, למשל מהמחשב לסטרימר, זה מתאפס ועובר למצב 'כבוי'. כשעוברים להגדרות אודיו, אז התצוגה על המסך נשארת על 'גבוה', אבל צריך לשנות ידנית ל- 'כבוי' ולהחזיר חזרה ל- 'גבוה', כדי שה 'מגביר דו שיח' באמת יחזור לפעול.

לי זה מאוד מפריע. עוד מישהו עם טלוויזית TCL כלשהי שנתקל באותו באג? אני על גרסה V135.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

ניסית לעדכן לגרסה האחרונה (V420) ולבדוק שוב?

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

היי, המסך אצלי רק יומיים, ואני קצת חושש להתקין ממקור חיצוני. האם במסך שלך אתה חווה את אותה בעייה? צריך לבדוק את זה כפי שתיארתי.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #4 

אני חייב לשאול - המסך מגיע עם מערכת הפעלה גוגל TV אז למה אתה צריך לחבר אליו מחשב וסטרימר?

אני מניח שלא כל יציאות ה HDMI זהות - ניסית לחבר ליציאות שונות?

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אני משתמש בטלוויזיה גם כמוניטור למחשב וגם לצריכת מדיה. את הסטרימר (מי בוקס 3) הוספתי בעיקר לצרכי בדיקה, אבל בנוסף השלט שלו יותר נוח מזה של הטלוויזיה.

בקשר לכניסות ה HDMI, הרי שיש שני מכשירים מחוברים בו־זמנית (מחשב וסטרימר), מקור נוסף הוא מסך הבית של הטלוויזיה עם האפליקציות המובנות שלה, ועוד מקור הוא עידן פלוס שמחובר באנטנה. בכל ארבעת המקורות אופציית ה- "מגביר דו שיח" מוגדרת על הכי גבוה, כך שיש לי ארבעה מקורות שונים שאני יכול להחליף ביניהם, ותמיד כשאני מחליף (גם למסך הבית או עידן פלוס שלא קשורים ל HDMI), התופעה מתרחשת. לכן לא מצאתי צורך להחליף כניסות.

אתה יכול לחבר משהו ל- TCL שלך ולבדוק אם התופעה קיימת?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #6 

בדקתי ואצלי ב TCL אין את האופציה הזו - הבנתי שזה רק בדגמים החדשים

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

למה אתה צריך עידן פלוס חיצוני? המקלט הפנימי לא מספק אותך?

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

איפה כתבתי שאני משתמש במקלט חיצוני?

Drleo
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

תבטל את האפשרות שההגדרה תקפה לכל המקורות, אחרי זה תגדיר את מה שאתה צריך ידנית לכל מקור וההגדרה צריכה להשמר לפעמים הבאות.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה, אבל כבר עשיתי את הנסיונות האלו. יש לך טלוויזית TCL? אם יש, תוכל לבדוק אצלך?

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

עדכון: בדקתי שוב, וזה קורה רק במכשירים שמחוברים ב HDMI. האפליקציות המובנות (שמוטמעות בטלוויזיה), וגם הטיונר (שמחובר לאנטנה חיצונית), נשארים על High. האחרים, כאמור, עוברים ל Off ברגע שמחליפים למשהו אחר (למרות שבתצוגה זה נשאר על High), וצריך לשנות ידנית כל פעם. אולי זה משהו בהגדרות ה- HDMI?

nihility
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

אני התקנתי את הגרסה הכי חדשה, אני מוכן לנסות לראות אם הבעיה נפתרה.

אתה יכול לכתוב בדיוק מה צריך לעשות כדי לשחזר את זה? אני אנסה אצלי.
תכתוב צעד אחרי צעד מה לעשות ואני אנסה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה! אתה צריך לחבר משהו לאחת מכניסות ה- HDMI – מחשב או סטרימר, ולהפעיל איזה סרטון עם סאונד, למשל מיוטיוב, שבו מישהו מדבר – למשל ביקורת טלוויזיה או אנבוקסינג.

אח"כ תיכנס ל-כל ההגדרות -> תצוגה וצליל -> צליל -> הגדרה מראש של צליל -> מגביר דו שיח. ב- 'הגדרה מראש של צליל' יש כמה מצבים: רגיל, סרט, מוזיקה, קול, משחקים, או ספורט, ולא משנה איזה מהם מוגדר לך. ב- 'מגביר דו שיח' יש ארבעה מצבים מ 'כבוי' ועד 'גבוה'. תבחר ב 'כבוי' ותעבור ישירות ל 'גבוה' כמה פעמים כדי שתוכל לשמוע את ההבדל בסרטון המנוגן. החדר צריך להיות שקט כדי שתבחין בהבדל.

תישאר במצב 'גבוה' ותעבור לכמה שניות למקור אחר, למשל אנטנה, או מסך הבית של הטלוויזיה, או כניסת HDMI אחרת אם יש לך עוד מכשיר שמחובר, ותחזור חזרה לכניסת ה- HDMI המקורית עם הסרטון שעדיין מנוגן.

אצלי שומעים שאפקט ה 'מגביר דו שיח' נעלם, כאילו הוא היה על כבוי. אם אני נכנס שוב להגדרות הצליל, אני רואה אותו עדיין על 'גבוה', אבל זה פייק: אני מעביר ל 'כבוי' ולא שומע הבדל בצליל. מחזיר שוב ל 'גבוה' ורק אז האפקט חוזר.

נסה ותגיד לי איך זה אצלך.

nihility
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

14/12/2024 1:19  
llime כתב:
נסה ותגיד לי איך זה אצלך.
...
עריכה: הגרסה אצלי היא קושחה V8-T653T01-LF1M999.001554
זו קושחת בטא , יש לה מראה שונה וכמה הגדרות חדשות
מפה: https://www.avforums.com/threads/tcl-c8 ... t-32652344

שמתי מוזיקה דרך המחשב בHDMI 1

כנראה שאין יותר 'מגביר דו שיח' בהגדרות (ראה תמונה תחתונה), כי sound preset ישר פותח בתחתית המסך בחירה ואין עוד אפשרויות.
אבל אם אני משנה אתsound preset ל voice
אז אני שומע הבדל
במעבר למסך הבית ואז חזרה ל HDMI 1 אופי הצליל לא משתנה

אז כנראה תוקן הבאג בגרסת הבטא של הקושחה

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה רבה על הבדיקה!.. התפריט אצלך נראה שונה לחלוטין מזה שאצלי: יש לי sound mode ולא sound preset, יש לי advanced settings במקום other settings, ואין לי בכלל acustic laboratory או sound customization. אבל נראה לי שהסיבה שאתה לא מוצא את 'מגביר דו שיח' (voice enhancer), היא בגלל שה Audio Processing אצלך הוא על Off. גם כשאצלי זה על Off אין את האפשרות הזאת (ועוד כל מיני כמו Bass Enhancer). נסה לשנות את ה Audio Processing ל Auto, ותבדוק מה קורה.

nihility
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

17/12/2024 20:56  
llime כתב:
שה Audio Processing אצלך הוא על Off. גם כשאצלי זה על Off אין את האפשרות הזאת (ועוד כל מיני כמו Bass Enhancer). נסה לשנות את ה Audio Processing ל Auto, ותבדוק מה קורה.
...

הפעלתי Audio processing על Auto ואז הופיע לי האפשרות של dialog enhancer תחת sound customization
העברתי לHigh ומשתחזר לי הבאג שלך
סגרתי את תפרטי האודיו, העברתי מHDMI1 למסך הבית של אנדרויד, חזרתי לHDMI1 ופתחתי את תפריט האודיו.
זה נשאר מסומן על High אבל בעצם זה מבוטל כי לא שומעים את זה בפעולה.

אז לא פתרו את זה גם בגרסת הבטא.

בלי קשר, גם שמתי לב שביציאה האופטית אף אחת מההגדרות האלה לא עושה כלום. שזה הגיוני כי גם הווליום לא משפיע על היציאה האופטית

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אז כנראה זה באג בכל הטלוויזיות מהדגם הזה. מעניין אם זה מופיע גם בדגמים אחרים מסדרת C, במיוחד C845 ו- C855. לגבי היציאה האופטית, אצלי לא מחובר לשם שום דבר, אבל אם לך מחובר סאונדבר, אז אופציות כאלו צריכות להיות בתפריט שלו עצמו.

אגב, היה אצלי טכנאי של SG, ורוצים להחליף לי את הטלוויזיה, אבל מהתגובה שלך אני מניח שאין טעם.

nihility
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

להבנתי, לכל הדגמים האלה יש את אותה הקושחה ולכן לכולם יש את הבאג:
98C655/ 85C655Pro
98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955

זה משוגע לגמרי להציע להחליף לך את הטלויזיה בשביל זה. מן הסתם זה לא יפתור כלום.
מה שצריך, זה לפנות לתמיכה הטכנית של TCL כדי שיתקנו את זה בגרסה הבאה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”