קידוח בתקרת בטון - שאלות
אני צריך לעשות כמה קידוחים בתקרת בטון בדירת מגורים בשביל להתקין שניים כאלה.
והם צריכים להיות במרחק 50ס"מ בערך אחד מהשני, התקנה עם ברגי ג'מבו, כמובן. סה"כ, 8 קידוחים, 4 ו-4.
אני לא יודע איזה תקרה יש לי: אולי זאת תקרת צלעות וכמו שאתם בטח מנחשים לא מתחשק לי לשחק צוללות על התקרה, קידוחי ניסיון וכד', במיוחד כשאני צריך לעשות די הרבה קידוחים של שני מתקנים כאלה שצריכים להיות מותקנים במרחק די ספציפי אחד מהשני ובערך באמצע החדר.
יש לכם רעיון איך אני יכול לבדוק איפה לקדוח? ניסית עם האפליקציה הזאת בנייד לבדוק איפה יש ברזל בתקרה (שם בטוח יש בטון, נכון?) ואני מקבל אזורים ממש ממש קטנים שבהם הערכים קצת יותר גבוהים מהסביבה. לא משהוא מאד מעורר בטחון.
יש לכם ניסיון עם משהוא כזה? עצות? רעיונות?
והם צריכים להיות במרחק 50ס"מ בערך אחד מהשני, התקנה עם ברגי ג'מבו, כמובן. סה"כ, 8 קידוחים, 4 ו-4.
אני לא יודע איזה תקרה יש לי: אולי זאת תקרת צלעות וכמו שאתם בטח מנחשים לא מתחשק לי לשחק צוללות על התקרה, קידוחי ניסיון וכד', במיוחד כשאני צריך לעשות די הרבה קידוחים של שני מתקנים כאלה שצריכים להיות מותקנים במרחק די ספציפי אחד מהשני ובערך באמצע החדר.
יש לכם רעיון איך אני יכול לבדוק איפה לקדוח? ניסית עם האפליקציה הזאת בנייד לבדוק איפה יש ברזל בתקרה (שם בטוח יש בטון, נכון?) ואני מקבל אזורים ממש ממש קטנים שבהם הערכים קצת יותר גבוהים מהסביבה. לא משהוא מאד מעורר בטחון.
יש לכם ניסיון עם משהוא כזה? עצות? רעיונות?
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
ואם קדחת בבלוק, אז מה?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
יש היום דיבלים מצויינים שמתאים גם לבלוק איטונג.
...
לא הייתי בונה על זה שיעמוד בעומס. זה עבור טבעות אולימפיות....
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
יש לך אפשרות לעלות לגג מתחת לרעפים ? לרוב לא מטויח
אני גר בקומה 2 בבניין רב קומתי....
לא נראה לי שהמתקן הזה יחזיק עומסים רגעיים שיכולים להיות גבוהים מאד גם אם תצליח לקדוח אותו בתקרה.
שים לב שמתקנים כאלה בד״ה מקובעים לרצפה ומחוזקים עם כבלים, אאל״ט ההתקנה צריכה לעבור אישור של מישהו (מהנדס?)
יש לך מספיק גובה בחדר בכלל? תקרות בגובה סטנדרטי בד״כ לא גבוהות מספיק.
שים לב שמתקנים כאלה בד״ה מקובעים לרצפה ומחוזקים עם כבלים, אאל״ט ההתקנה צריכה לעבור אישור של מישהו (מהנדס?)
יש לך מספיק גובה בחדר בכלל? תקרות בגובה סטנדרטי בד״כ לא גבוהות מספיק.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
בוודאי שיחזיק אם הוא מותקן נכון.10/12/2024 13:57borsood כתב: לא נראה לי שהמתקן הזה יחזיק עומסים רגעיים שיכולים להיות גבוהים מאד גם אם תצליח לקדוח אותו בתקרה.
יש לך מספיק גובה בחדר בכלל? תקרות בגובה סטנדרטי בד״כ לא גבוהות מספיק....
בד"כ המתקנים שאתה מדבר עליהם מותקנים במתקן ספורט ללא תקרה, אז הם מקובעים לאדמה.
בתוך מבנה, תולים אותם מהתקרה. רק צריך לעשות את זה נכון.
8 ברגים מתאימים שמקובעים לבטון יחזיקו הרבה יותר מהמשקל שייפול עליהם בזמן אימון.
* אני בטוח שהוא לא הולך לעשות תרגיל טבעות אולימפי, כמו שאתה מכיר. לזה הגובה של תקרה סטנדרטית אכן לא מספיק.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
@שלגון
לדעתי השכרה לכמה שעות של גלאי מתכות יעשה את העבודה במציאת הצלעות.
אפשרות מלוכלכת היא לקלף את הטיח באיזור בו אתה רוצה למקם את הבסיסים, ולראות ממש את הצלעות.
לדעתי השכרה לכמה שעות של גלאי מתכות יעשה את העבודה במציאת הצלעות.
אפשרות מלוכלכת היא לקלף את הטיח באיזור בו אתה רוצה למקם את הבסיסים, ולראות ממש את הצלעות.
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 291
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
קודם תוודא שזה אכן תקרת צלעות, תשיג את התכניות של הבניין
אולי דרך הועד בית או הועדה המקומית לבנייה אצלכם
אולי דרך הועד בית או הועדה המקומית לבנייה אצלכם
וידאתי, זה רשום בשרטוטים של הבניין (הם לא מפורטים, פשוט זה כתוב באיזה מקום) וגם דפקתי פה ושם בתקרה ובאמת יש מקומות שנשמעים חלולים.10/12/2024 14:49Adigaforever כתב: קודם תוודא שזה אכן תקרת צלעות, תשיג את התכניות של הבניין
אולי דרך הועד בית או הועדה המקומית לבנייה אצלכם...
כתוב שזה יכול לשאת 450 ק"ג (סטטי, אני מניח?) אני שוקל סדר גודל 90ק"ג ואני מתקין שניים כאלה בשביל טבעות. לא נראה לי שאני מגיע ל- 900ק"ג רגעי מתרגילים כמו מתח וכדומה. זה לא לשימוש אקרובטיקה במקרה שלי, לפחות.10/12/2024 13:57borsood כתב: לא נראה לי שהמתקן הזה יחזיק עומסים רגעיים שיכולים להיות גבוהים מאד גם אם תצליח לקדוח אותו בתקרה.
יש לך מספיק גובה בחדר בכלל? תקרות בגובה סטנדרטי בד״כ לא גבוהות מספיק....
התקרה סטנדרטית בגובה 2.60מ'.
קצת פספסתי אותך בזמנים אבל הנה 2 השקלים שלי:
בזמנו תליתי על התקרה אצלי בבית מתקן מתח וגם אצלי יש צלעות.
הדרך שבה אני מצאתי פתרון הייתה עם מסמר ארוך. קצת עשה חורים בתקרה אבל בעזרתו הצלחתי להבין איפה יש בטון (המסמר נתקע) ואיפה יש בלוק (המסמר עובר חלק)
הדרך שבה אני מצאתי פתרון הייתה עם מסמר ארוך. קצת עשה חורים בתקרה אבל בעזרתו הצלחתי להבין איפה יש בטון (המסמר נתקע) ואיפה יש בלוק (המסמר עובר חלק)
אחלה טיפ! אם אני אצטרך לעשות את זה שוב אני בטוח אעשה משהוא כזה.08/03/2025 16:09amitmanor כתב: קצת פספסתי אותך בזמנים אבל הנה 2 השקלים שלי:
הדרך שבה אני מצאתי פתרון הייתה עם מסמר ארוך. קצת עשה חורים בתקרה אבל בעזרתו הצלחתי להבין איפה יש בטון (המסמר נתקע) ואיפה יש בלוק (המסמר עובר חלק)...