עזרה בתכנון חדר קלנוע בבית חדש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הי,
כרגע יש לי התקנה מלפני 15 שנה, 7.1 בסיסי
Main Focal Chorus V 816V, center Focal Chorus V CC800V,
maurdaunt short MS903S מעל קידמיים כערוץ גובה, Emotiva ERD1 אחוריים, SUB maurdaunt short MS907W
Denon AVR 1910.

בונה בית (שלב תכנון, הכל עוד פתוח). יהיה חדר קלנוע במרטף, ראה תמונה.
מתלבת איזו תצורת רמקולים לשים. אני כניראה אמשיך עם הרמקולים קדמיים, סנטר וסאב, כל יתר - אופציונאלי, מגבר יוחלף.
ירוק - Focal Chorus, זה מה שיישאר. כחול - זה מה שאפשר להתקין על הקיר, אדום - על התקרה. מעל הקדמיים אפשר גם לשים זוג, כמו שיש לי עכשיו, אם צריך.
חלון בצד שמאל הוא לכל הגובה, אפשר לצאת ממנו לחצר אנגלית. ניתן להגדיל אותו כך שיתפוס כל הקיר, או להקטין.
גובה תקרה - 240.
רוחב מסך - עד 350 (עכשיו יש לי 320, אז משהו בין לבין)

אשמח להמלצות, ביעקר לגבי מיקומים ושיטה - 5.1.4, 7.1.2, 7.1.4 וכו - יש יותר מידי אופציות
צריך להכין תוכנית חשמל ולקבוע איפה יהיו חיבורים 8O

תודה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #2 

קח את הסירטוט ששיתפת תדביק בצט gpt ותשאל איפה נכון להתקין רמקולים ,לא תאמין איזה מדוייק זה

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

חדר כזה לדעתי מחייב מסך שקוף אקוקסטית כל שכל הסט הקדמי יהיה מאחורי המסך. זה אמנם יקטין את מרחק ההקנה לסביב 4.5 מ' אבל זה מרחק מספק בכדי לפתוח מסך מספיק גדול של סביב 140 אינץ בפורמט 21:9 שייתן לך לצפות בסביב 112" בתכני 16:9 שזה אידיאלי למרחק ישיבה של סביב 4 מ' (לא רואה סיבה לא להרחיק את הספה עוד כ-0.6 מ' אחרונה ולהתקין את המקרן על הקיר שמול המסך ולא על התקרה.

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

רעיון נחמד, לא חשבתי. התוצאה ה"גולמית" שלו הייתה מוזזת ימינה מסיבה לא ברורה, אבל אחרי התיקון, זה מה שהוא מציע.
07/12/2024 18:29  
claudia5 כתב:
קח את הסירטוט ששיתפת תדביק בצט gpt ותשאל איפה נכון להתקין רמקולים ,לא תאמין איזה מדוייק זה
...
בנתיים מצאתי איזה wizard לתכנון רמקולים, והוא מציע: הבדלים:
  • מיקום רמקולים צדיים - בידיוק מהצד, או קצת מאחור
  • מיקום של הרמקולים אחרויים - chat gpt מרשה לשים אותם ליד הקיר, wizard רוצה אותם עומדים הרבה יותר קרוב
  • מיקום רמקולים עליים - chat gpt מוציא אותם מגבולות של הספה,wizard ממקרב אותם כך שהם יותר קרובים למרכז של הספה בשני צירים
אם אני מקמבן שתי המלצות ולוקח בחשבון נוחות שימוש במרחב (ללא רמקולים עומדים במעבר), אז יוצא לי זה: רמקולים אחרויים לא סימטריים (אתקין אותם על הקיר מסובבים לכיוון הספה).

מה אתם חושבים ?

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

07/12/2024 19:14  
idan309 כתב:
חדר כזה לדעתי מחייב מסך שקוף אקוקסטית כל שכל הסט הקדמי יהיה מאחורי המסך. זה אמנם יקטין את מרחק ההקנה לסביב 4.5 מ' אבל זה מרחק מספק בכדי לפתוח מסך מספיק גדול של סביב 140 אינץ בפורמט 21:9 שייתן לך לצפות בסביב 112" בתכני 16:9 שזה אידיאלי למרחק ישיבה של סביב 4 מ' (לא רואה סיבה לא להרחיק את הספה עוד כ-0.6 מ' אחרונה ולהתקין את המקרן על הקיר שמול המסך ולא על התקרה.
...
אפשר להרחיק את הספה, אי אפשר לקרב את המסך - בפינה ימנית תחתונה יש דלת לחדר בצד ימים, גם כך רמקול front left מפריע שם במעבר וקנירה נצטרך "לקצר" את רוחב של המסך, כך שרמקול יעמוד יותר רחוק מהדלת.
לגבי התקנת מקרן על הקיר האחורי - כן, זה אופציה, פשוט לא ברור מה אני מרוויח אם בכל מקרה יש מגבלה על רוחב של המסך.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #6 

זו האופציה הנכונה יותר לאטמוס והסראונד אפשר להזיז כמטר קדימה.
מצטרף לדעתו של עידן לגבי מסך ורמקולים מאחורי המסך, קח בחשבון שנדרש מסך שקוף אקוסטית
ורמקולים שקועים/צמודים לקיר ואם אני לא טועה רצוי מרחק של 10 ס"מ בין הרמקולים למסך ATS.
12345.jpg
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@niko
אפשר כמה שאילות ?
1. למה צדדיים הזזת ל 90 מעלות במקום 110 מעלות שוויזרד של אטמוס מיקם אותם ? אני לא מתווכח, פשוט שם היה טווח זוויות, מ 90 עד משהו, לא זוכר, ו 110 צויין כזוית אידאלית.
2. מיקומים של עיליים - חוץ מהזזה "דרומה" אתה גם "מסכים" עם ה וויזרד שלהם לגבי קרבה למרכז החדר. ראיתי שהרבה אנשים דווקא מרחיקים אותם לצדדים. פרקטית זה לא משנה לי, אבל אם אתה יכול להסביר מה הבדל - אשמח.
3. נקודה הכי בעייתית - אחוריים. איך שאתה (וויזרד של אטמוס) מציבים אותם, הם חייבים להיות עומדים (או יורדים מתקרה עד גובה 120, עוד יותר גרוע). זה יהיה ממש נורא להרחיק אותם לקירות ולסובב פנימה, כמו שציירתי בתרשים שלי ? לחלופין - אפשר לוותר עליהם ולהישאר רק עם עלייים מאחור ? הרמקול הימני יוצא ממש מול דלת כניסה, אם עושים דלת רחבה כמו שאשתי רוצה 😂
4. מה ייתרון של מסך אקוסטי שרמקולים עומדים מאחורה ? זה לא מאפשר לי לעשות מסך רחב יותר, ויקרב את המסך ספה בכחצי מטר. אני יכול להרחיק מקרן עד הקיר האחורי, כך שסה"כ רוחב של המסך יישאר כ 3 מטר (עוד לא עשיתי חישובים). ראיתי כמה חדרי קלנוע אבל עף פעם לא עם הרמקולים מאחורה המסך.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

חייב לומר משהו שנכון לכל השאלות, כולנו עושים פשרות גם בחדרים ייעודיים ולא נמצאים באולפני דולבי 🙂 , נראה שיש לך התחלה מעולה וזה חלל גדול 👌
1. משמיעה בתצורה כזו, 110 בד"כ זה המצב כשיושבים צמודים לקיר אחורי, בנוסף הפרדה/הרחקה מסראונד BACK.
2. הקרבה למרכז היא אכן בניגוד להצבה שיש באתר דולבי, נסה לחפש בערוץ יוטיוב home theater gurus הסבר
על הזוויות ומיקום אטמוס.
אציין שחבר האתר MAD🙏 יידע אותי על צורת הצבת האטמוס הזו.
3. קשה לומר, אולי על הקיר האחורי מעל הדלת וזווית כלפי הספה/MLP ? בכל מקרה הייתי עושה הכנה .
4. מממ להיפך, מסך אקוסטי לא מגביל אותך ברוחב המסך כמו רמקולים "לפני" המסך.
כמה יקרב תלוי ברנקולים שיהיו, אם אתה בוודאות משאיר את הקיימים אז אתה צודק ופחות מתאים.
מסך אקוסטי מאפשר הצבת רמקול סנטר מאחורי המסך שזה המיקום האידאלי, כל הווקאל מגיע ממרכז המסך.
ראית לא רואים הרבה כי זה בד"כ מייקר את המסך ואם קנית רמקולים שאינם צמודים/שקועים קיר תצטרך להחליף רמקולים...

נחזור לפשרות, בוודאי שאפר להגיע לתוצאה מעולה בלי מסך אקוסטי🙂
גם עם הרמקולים הקיימים חסר הרמקול הכי חשוב בק"ב, הסאב.
יש לך חלל מעולה, יש סאבי/ם?
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@niko

אני מוכן לפשרות. אשתי פחוט 😂

כן, כמובן יש SUB,

SUB maurdaunt short MS907W

חשבתי למקם אותי בפינה שמאלית תחתונה, ליד הקיר עם החלון, כך הוא לא יפריע לאף אחד.

אני די אוהב אל הרמקולים הקיימים (LCR - Main Focal Chorus V 816V, center Focal Chorus V CC800V,) ולא חושב שאחליף אותם ללא סיבה.

הם ממש לא שקועים ויחסית יפים. אני מבין את הקטע של "מרכז" מאחורי המסך, אבל 15 שנה שומעים אותו מתחת למסך והתרגלתי.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

זכית 😄...
אין בעיה עם הרמקולים, כן מציע לך לשדרג את הסאב למשהו שמתאים לחלל ובכלל
ישדרג לך את החוויה בצורה משמעותית.
וחלילה שלא נשכח, טיפול אקוסטי.
8)

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

@niko

לגבי SUB - הוא יהיה קטן לדעתך? עכשיו בחדר (גם פינה במרתף, אבל ללא קיר מפריד משער מרתף) אני מכוון אותו אולי ל 25-30% עוצמה (כיול אוטומטי של מגבר, אבל בגדול גם לטעמי), אחרת הוא מרעיד את כל הבית. ואם כבר - יש טעם לשים 2 SUB בפינות שונות של החדר ?

לגבי טיפול אקוסטי - זה פחוט לחוץ לי ממש עכשיו (חייב לתת לאדריכל נקודות חשמל), אבל זה בהחלט צד הבא. יש משהו שמומלץ לעשות בשלב התכנון ? קירות יהיו קירות גבס (מאחורי קיר בטון של המרתף). יש פה אנשים שיכולים להמליץ מה לעשות (במחיר/מאמץ סביר, סה"כ זה חדר הקרנה בבית, לא בית סביב קולנוע עם תקינה בינלאמית ) ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #12 

07/12/2024 21:00  
Dumalkin כתב:
רעיון נחמד, לא חשבתי. התוצאה ה"גולמית" שלו הייתה מוזזת ימינה מסיבה לא ברורה, אבל אחרי התיקון, זה מה שהוא מציע.

home_cinema_large_room_chat_gpt.png

בנתיים מצאתי איזה wizard לתכנון רמקולים, והוא מציע:
home_cinema_large_room_atmos_wizard.png

הבדלים:
  • מיקום רמקולים צדיים - בידיוק מהצד, או קצת מאחור
  • מיקום של הרמקולים אחרויים - chat gpt מרשה לשים אותם ליד הקיר, wizard רוצה אותם עומדים הרבה יותר קרוב
  • מיקום רמקולים עליים - chat gpt מוציא אותם מגבולות של הספה,wizard ממקרב אותם כך שהם יותר קרובים למרכז של הספה בשני צירים
אם אני מקמבן שתי המלצות ולוקח בחשבון נוחות שימוש במרחב (ללא רמקולים עומדים במעבר), אז יוצא לי זה:
home_cinema_large_room_fused_v1.png

רמקולים אחרויים לא סימטריים (אתקין אותם על הקיר מסובבים לכיוון הספה).

מה אתם חושבים ?
...
רמקולי האטמוס בתיקרה אמורים , לפי דולבי, להיות בקו הקידמיים שלך .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

08/12/2024 15:01  
istarmini כתב:
...
בדפים מוכנים שלהם - כן. כשאני מפעיל את ה-WIZARD שלהם הוא ממקם אותם הברה יותר קרוב למרכז של החדר, גם בציר "קדימה/אחורה", גם "ימינה/שמאלה". גם מה ש @niko שלח למלה - רמקולים הררבה יותר קרובים למרכז החדר.
בגדול אין לי בעיה לעשות לפי הציור שלהם, חוץ ממיקום של האחוריים. אם אני לא רוצה להעמיד אותם על הרצפה, אצטרך להרחי'' אותם לקיר אחורי, הם יהיו יותר רחוקים מעיליים אחוריים.
https://www.dolby.com/about/support/gui ... etup-guide

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

08/12/2024 15:20  
Dumalkin כתב:
בדפים מוכנים שלהם - כן. כשאני מפעיל את ה-WIZARD שלהם הוא ממקם אותם הברה יותר קרוב למרכז של החדר, גם בציר "קדימה/אחורה", גם "ימינה/שמאלה". גם מה ש @niko שלח למלה - רמקולים הררבה יותר קרובים למרכז החדר.
בגדול אין לי בעיה לעשות לפי הציור שלהם, חוץ ממיקום של האחוריים. אם אני לא רוצה להעמיד אותם על הרצפה, אצטרך להרחי'' אותם לקיר אחורי, הם יהיו יותר רחוקים מעיליים אחוריים.
https://www.dolby.com/about/support/gui ... etup-guide
...
מה יותר פשוט מלשלוח להם מייל ולשאול לפשר ההבדלים בין הכתוב לבין ה WIZARD ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

08/12/2024 15:27  
istarmini כתב:
מה יותר פשוט מלשלוח להם מייל ולשאול לפשר ההבדלים בין הכתוב לבין ה WIZARD ?
...
WIZARD שלהם מיועד לאנשי מקצוע, אני ממש לא קהל יעד שלהם. יותר פשוט (ובדרך כלל יותר יעיל) לשאול בפורומים ולחפש ברשת - וזה מה שאני עושה. יש אנשים שמבינים ומוכנים לעזור, כולל הסברים שאני יכול להבין.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

08/12/2024 15:31  
Dumalkin כתב:
WIZARD שלהם מיועד לאנשי מקצוע, אני ממש לא קהל יעד שלהם. יותר פשוט (ובדרך כלל יותר יעיל) לשאול בפורומים ולחפש ברשת - וזה מה שאני עושה. יש אנשים שמבינים ומוכנים לעזור, כולל הסברים שאני יכול להבין.
...
אין שום בעיה הכל טוב גם אני ניסיתי לעזור ואתה העלת שאלה נכונה .
דרך אגב אני אצלי התקנתי לפי מה שרשום באתר שלהם לא ידעתי בכלל שיש wizard כזה או אחר.
אני במקומך שולח מייל, תתפלא כמה מהר תקבל תשובה .
לשיקולך
בהצלחה בתכנון וכמובן בביצוע.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

08/12/2024 15:01  
istarmini כתב:
...
אתה צודק, זה מה שמופיע באתר של דולבי...
ממליץ לראות את הסירטון
8)

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

08/12/2024 12:58  
Dumalkin כתב:
@niko

לגבי SUB - הוא יהיה קטן לדעתך? עכשיו בחדר (גם פינה במרתף, אבל ללא קיר מפריד משער מרתף) אני מכוון אותו אולי ל 25-30% עוצמה (כיול אוטומטי של מגבר, אבל בגדול גם לטעמי), אחרת הוא מרעיד את כל הבית. ואם כבר - יש טעם לשים 2 SUB בפינות שונות של החדר ?

לגבי טיפול אקוסטי - זה פחוט לחוץ לי ממש עכשיו (חייב לתת לאדריכל נקודות חשמל), אבל זה בהחלט צד הבא. יש משהו שמומלץ לעשות בשלב התכנון ? קירות יהיו קירות גבס (מאחורי קיר בטון של המרתף). יש פה אנשים שיכולים להמליץ מה לעשות (במחיר/מאמץ סביר, סה"כ זה חדר הקרנה בבית, לא בית סביב קולנוע עם תקינה בינלאמית ) ?
...
לדעתי הסאב הזה לא יכול למלא את החלל(26 מ"ר?) בבאס איכותי אבל זה גם עניין של תקציב וציפיות,
יצא לך לשמוע סאבים אחרים ? אולי כדאי לעשות סיבוב חנויות מתמחות ולשמוע.
באופן כללי 2 עדיפים על אחד במיוחד אם יש מס' צופים.
בכל אופן דעתי זו דעה אחת...חברים נוספים יכולים לתרום מניסיונם ודעתם לגבי סאב/ים לגודל חלל.

טיפול אקוסטי זה עולם שלם ומומלץ להתחיל שם, הטיפול הוא לחלל ולא למערכת כך שלא משנה מה תהיה המערכת הטיפול
יעזור למערכת להשמע במיטבה.
8)

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3720
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #19 

רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Dumalkin פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

08/12/2024 19:17  
big007 כתב:
תנסה פה

https://www.audioadvice.com/blogs/exper ... esign-tool
...
לא נפתח לי (אתר עצמן כן עובד, כשמנסה להפעיל את ה tool שלהם כותב refused to connect)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”