מחשב "מקצר" ראוטר
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
לקוח שלי שמנוי בתשתית ADSL של בזק מסר לי כי ביקר אצלו טכנאי של בזק ולאחר בדיקות והחלפה של הנתב מצא כי אחד המחשבים "מקצר" את הנתב ומפיל אותו. הוא ניתק את המחשב וכרגע הרשת/אינטרנט עובדת לו ב-2 מחשבים.
הלקוח נמצא במבנה מאוד ישן ואני לא בטוח לגבי תקינות החשמל במבנה. אמנם מחובר לו אל פסק לעמדה "המקצרת", אך שמתי לב שברגע שאני מכבה ומדליק את המדפסת שמחוברת לאותה עמדה בכבל USB (היא לא מחוברת לאל פסק), המסך מחשיך ל-2 שניות.
אגיע אליו מחר לנסות חלק מהדברים הבאים :
1. להחליף כבל רשת בין העמדה המקצרת לנתב
2. להוסיף כרטיס רשת ג'יגהביט חיצוני
3. לחבר את המחשבים שמחוברים לנתב של בזק בסוויץ ואז לנתב
4. להחליף ספק כח במחשב
מה אני יכול לבדוק ברמת תקינות החשמל או שזה משהו שעדיף שחשמלאי יעשה וייתכן שכלל לא קשור לבעיה ?
תודה
הלקוח נמצא במבנה מאוד ישן ואני לא בטוח לגבי תקינות החשמל במבנה. אמנם מחובר לו אל פסק לעמדה "המקצרת", אך שמתי לב שברגע שאני מכבה ומדליק את המדפסת שמחוברת לאותה עמדה בכבל USB (היא לא מחוברת לאל פסק), המסך מחשיך ל-2 שניות.
אגיע אליו מחר לנסות חלק מהדברים הבאים :
1. להחליף כבל רשת בין העמדה המקצרת לנתב
2. להוסיף כרטיס רשת ג'יגהביט חיצוני
3. לחבר את המחשבים שמחוברים לנתב של בזק בסוויץ ואז לנתב
4. להחליף ספק כח במחשב
מה אני יכול לבדוק ברמת תקינות החשמל או שזה משהו שעדיף שחשמלאי יעשה וייתכן שכלל לא קשור לבעיה ?
תודה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בכדי שאפשר יהיה להציע לך משהו שתוכל לבדוק ברמת תקינות של דבר כלשהו, קודם תצטרך לספר לנו מה המשמעות של מושג: מחשב "מקצר" ראוטר.
האם ה"ראוטר" זה אחרי שהוא מחובר למחשב עם כבל רשת לא נדלק?
האם, הוא נדלק ולא עולה?
האם, הוא נדלק ועולה, אבל קו DSL לא מסתנכרן?
האם, הוא נדלק, ועולה ואפילו קו DSL מסתנכרן, אבל החייגן לספק לא עולה?
האם, זה משהוא אחר לגמרי, למשל, נדלק, אבל עולה בלהבות אחרי שנדלק?
בקיצור, ללא התיאור של הבעיה, לא ניתן גם לדעת מה יכולה להיות התקלה, אם בכלל.
האם ה"ראוטר" זה אחרי שהוא מחובר למחשב עם כבל רשת לא נדלק?
האם, הוא נדלק ולא עולה?
האם, הוא נדלק ועולה, אבל קו DSL לא מסתנכרן?
האם, הוא נדלק, ועולה ואפילו קו DSL מסתנכרן, אבל החייגן לספק לא עולה?
האם, זה משהוא אחר לגמרי, למשל, נדלק, אבל עולה בלהבות אחרי שנדלק?
בקיצור, ללא התיאור של הבעיה, לא ניתן גם לדעת מה יכולה להיות התקלה, אם בכלל.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

לפי מה שהבנתי משיחתי עם הלקוח האורות בראוטר דלוקים אבל אין רשת מקומית בעת ה"קצר". קצת קשה להוציא מהלקוח הספציפי הזה מידע טכני רלבנטי.
לא אתפלא אם מחר אגיע ואמצא את הראוטר מפוחם אחרי שהוא "הדליק" אותו
חח
לא אתפלא אם מחר אגיע ואמצא את הראוטר מפוחם אחרי שהוא "הדליק" אותו
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם: "האורות בראוטר דלוקים אבל אין רשת מקומית בעת ה"קצר"", אז מן הסתם שלפי התיאור שלך, רוב הסיכויים שאין כאן שום קשר לקצר. וקצר בכלל זה מושג ודבר אחר לגמרי, שבא מתחום של חשמל למשל או לכל היותר של אלקטרוניקה.04/12/2024 16:37Fish72 כתב: לפי מה שהבנתי משיחתי עם הלקוח האורות בראוטר דלוקים אבל אין רשת מקומית בעת ה"קצר". קצת קשה להוציא מהלקוח הספציפי הזה מידע טכני רלבנטי.
לא אתפלא אם מחר אגיע ואמצא את הראוטר מפוחם אחרי שהוא "הדליק" אותוחח
...
-
Fish72
- חבר מביא חבר

הייתי אצל הלקוח היום ובדקתי את כבל הרשת בבודק רצף והוא נראה תקין לחלוטין. חיברתי אותו לנתב של בזק והמחשב לא קיבל אינטרנט, אבל הוא לא הקריס את הרשת. החלפתי את הכבל והאינטנרט במחשב המדובר "חזר".
הלקוח טען גם שהרשת קרסה לא תמיד מיידית לאחר חיבור הכבל ה"מקצר". בכל מקרה זה עובד ברציפות כבר כשעה וחצי ואני ממשיך לעקוב אחרי זה.
תודה לעוזרים.
הלקוח טען גם שהרשת קרסה לא תמיד מיידית לאחר חיבור הכבל ה"מקצר". בכל מקרה זה עובד ברציפות כבר כשעה וחצי ואני ממשיך לעקוב אחרי זה.
תודה לעוזרים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

עד כמה שאני זוכר הסברתי כבר פעם או פעמיים בפורום זה ממש למה "בודק רצף" או אורגן אורות, כזה למשל: לא נותן כלום, ושום דבר ולא בודק, אם חיבור רשת דרך כבל זה יהיה תקין או לא, ואם לא, אז היכן הבעיה בכבל זה או באיזה מחבר בו.05/12/2024 10:33Fish72 כתב: הייתי אצל הלקוח היום ובדקתי את כבל הרשת בבודק רצף והוא נראה תקין לחלוטין. חיברתי אותו לנתב של בזק והמחשב לא קיבל אינטרנט, אבל הוא לא הקריס את הרשת. החלפתי את הכבל והאינטנרט במחשב המדובר "חזר".
תודה לעוזרים....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

חחחח אורגן אורות.....משהו דומה. רציתי רק לוודא שאין גיד מנותק או משהו כזה. בהחלט זה לא בודק יוקרתי שבודק רוחב פס/מוליכות ודברים מתקדמים אחרים, אבל ל-99 אחוז מהחיווט שאני מבצע פעם בכמה שנים זה סבבה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא רק לא מוליכות ולא את רוכב פס, אלה אפילו את תקלות הכי נפוצות ושכיחות בנקודות רשת, כאלה כמו למשל את הבעיה של splitted pairs, דבר זה לא יכול לזהות בכלל. ובגלל זה, הוא מיותר לגמרי ואפילו מזיק ביותר, מסיבה פשוטה, שאם מישהו שיחבר אותו לנקודת תקשורת לא תקינה כלשהיא, עוד יהיה מסוגל לחשוב שהיא תקינה.05/12/2024 10:59Fish72 כתב: חחחח אורגן אורות.....משהו דומה. רציתי רק לוודא שאין גיד מנותק או משהו כזה. בהחלט זה לא בודק יוקרתי שבודק רוחב פס/מוליכות ודברים מתקדמים אחרים, אבל ל-99 אחוז מהחיווט שאני מבצע פעם בכמה שנים זה סבבה...
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 05/12/2024 11:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
רק לדוגמה, חיווט שגוי של הגידים, שלא לפי T568, למשל כזה:
1. חום
2. כחול
3. כתום
4. ירוק
5. כחול\לבן
6. ירוק\לבן
7. חום\לבן
8. כתום\לבן
המכשיר יראה שהכל תקין, אבל הכבל לא יעבוד.
הנה, אתה רואה שהבודק מראה כבל תקין, אבל יש לך הוכחה שהוא לא תקין, אז מה שווה הבדיקה?
1. חום
2. כחול
3. כתום
4. ירוק
5. כחול\לבן
6. ירוק\לבן
7. חום\לבן
8. כתום\לבן
המכשיר יראה שהכל תקין, אבל הכבל לא יעבוד.
הנה, אתה רואה שהבודק מראה כבל תקין, אבל יש לך הוכחה שהוא לא תקין, אז מה שווה הבדיקה?
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אני בד"כ בודק רק כבלים שאני הכנתי ולא כבלים קנויים מוכנים. המוכנים בדרך כלל קצרים ואני מיד מחליף אותם במקרה של חשד.זה מצמצם מעט את הסיכוי לכשל באבחון מבחינת סדר הגידים. אני מחווט לפי סטנדרט 568B
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Amir64
בדיוק כך, ולא רק זה, אלה שנניח שהמחברים מחווטים בסדר נכון מבחינת הצבעים של הגידים, אבל, הכבל עצמו הוא באיכות ירודה ונוצר בו מצב זה של ערב דיבור בין הזוגות, בדיוק כפי שה splitted pairs יוצרים אותו. או בכלל, מצב שכיח ביותר נוסף, הכבל היה תקין, אבל תוך כדי משיכה או פריסה שלו נוצרה בו מאיכה או סיבוב, דבר שגורם לאותה התופעה בדיוק של ערב דיבור בין הזוגות בנקודה זו. כמובן, גם בשני המקרים הנפוצים אלה אורגן אורות מזיק זה יראה שהנקודת רשת תקינה, גם במצב שהיא לא תקינה בכלל וינסה לבלבל ולשגע את מי שחושב לסמוך על "בדיקות" כאלה.
בדיוק כך, ולא רק זה, אלה שנניח שהמחברים מחווטים בסדר נכון מבחינת הצבעים של הגידים, אבל, הכבל עצמו הוא באיכות ירודה ונוצר בו מצב זה של ערב דיבור בין הזוגות, בדיוק כפי שה splitted pairs יוצרים אותו. או בכלל, מצב שכיח ביותר נוסף, הכבל היה תקין, אבל תוך כדי משיכה או פריסה שלו נוצרה בו מאיכה או סיבוב, דבר שגורם לאותה התופעה בדיוק של ערב דיבור בין הזוגות בנקודה זו. כמובן, גם בשני המקרים הנפוצים אלה אורגן אורות מזיק זה יראה שהנקודת רשת תקינה, גם במצב שהיא לא תקינה בכלל וינסה לבלבל ולשגע את מי שחושב לסמוך על "בדיקות" כאלה.