שאלה לגבי שימוש במערכת הפעלה חוקית

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #1 

היי

אני רוצה להביא מחשב פרטי מהבית, שכולל מערכת הפעלה ואופיס חוקיים למהדרין ולחבר אותו בעבודה ,שיש בה מחשבים שגם בהם כמובן מותקנים מערכות הפעלה ואופיס חוקיים למהדרין, באישור הבעלים כמובן.

האם מהלך כזה הוא חוקי או שבמידה ומחשב מחובר בעבודה הרישיונות עבור מערכת ההפעלה והאופיס שלו אמורים להיות של העסק ולא שלי ,כמשתמש פרטי ?

תודה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

את זה תצטרך לשאול את האחראי בעבודה
במקום מסודר, סביר שלא תוכל לחבר מחשב פרטי ברשת של העבודה.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #3 

04/12/2024 10:44  
winner כתב:
את זה תצטרך לשאול את האחראי בעבודה
במקום מסודר, סביר שלא תוכל לחבר מחשב פרטי ברשת של העבודה.
...
מקום העבודה זו לא הבעיה ( חבר שלי ) אני שואל מבחינת החוק האם שימוש במחשב פרטי עם תוכנות חוקיות בעבודה זה תקין/חוקי או שנדרש שהתוכנות החוקיות, שבמחשב הפרטי שלי, תהיינה רשומות תחת העסק עצמו ?

לא רוצה שייווצר מצב שפתאום העסק חוטף קנס מטורף, בגין שימוש לא חוקי בתוכנות.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

אין שום מגבלה חוקית לשימוש ברישיון פרטי בעסק.
למעשה מיקרוסופט מתירה שימוש ב- Windows Home למטרות עסקיות, אם המגבלות שיש בשימוש כזה לא מפריעות לארגון.
מה גודל העסק? ואיזה סוג רישיון הוא קונה?
בארגונים של כמה עשרות מחשבים ומעלה כבר בכלל לא סופרים רישיונות אלא יש הסכמי Volume License.
אפילו בארגונים קטנים אפשר לרכוש רישיונות בקבוצות של 5, כדי לא להתעסק עם כל רישיון בנפרד.

גם במקרה שיש ביקורת של MS בעסק, ומוצאים שמחשב אחד מתוך כל המחשבים בעסק הוא ללא רישיון, לא מקבלים קנס, אלא דורשים ממך לרכוש רישיון עבור המחשב.
קנסות גדולים מקבלים רק עסקים שבאופן גורף ומודע משתמשים בתוכנות ללא רישיון מתאים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #5 

אין שום בעיה עם זה.

לרוב נמנעים מזה כי:
1. נניח והמחשב שלך מחובר לרשת ובגלל שהוא פחות מוגן חוטף וירוס או פריצה (או malware כזה או אחר), זה עלול לזלוג לרשת ולייצר בעיה לעסק
2. מבחינת חבות, הם לא יכולים להגיד לך מה להתקין או לא להתקין על המחשב הזה אז זה בעיה גם במבחינת כל מני תקנים ואחריות שיש בעסק (SOC2, ביטוח אחריות מקצועית וכו').

אבל תאכלס אין הבדל בין זה לבין טלפון, שכולנו מכניסים לעסק ומתחברים איתו לרשת המקומית...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

1. הארגון יכול לסרוק את המחשב בכל כלי שהוא משתמש בו כדי לוודא שהוא נקי לפני חיבורו לרשת.
אחרי החיבור לרשת הארגונית המחשב מנוהל באופן זהה לשאר המחשבים בארגון.
2. לא יכולים להגיד מה להתקין או לא - אבל כן יכולים להגיד שאם אתה לא מקבל את התנאים שלנו אז אתה לא יכול לחבר את המחשב שלך לרשת הארגונית.
כלומר זו החלטה שלך כמשתמש אם לקבל את תנאי הארגון או לא.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #7 

כדי לענות על שאלתך, יש לבדוק איזה רשיונות יש לך לתוכנות.
מיקרוסופט מציעה הסדרים לרשיונות למוסדות חינוכיים education eddition, שעולה פחות, ואינו מיועד למקומות עבודה.
שימוש בהם במקומות עבודה מהווה הפרה של ההצהרה של המשתמש מול מיקרוסופט.

בקיצור, אם אתה מחפש את דרך הישר, צריך לבחון איזה רשיונות הותקנו בכל תוכנה ותוכנה.
בהצלחה!

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

04/12/2024 10:57  
istarmini כתב:
מקום העבודה זו לא הבעיה ( חבר שלי ) אני שואל מבחינת החוק האם שימוש במחשב פרטי עם תוכנות חוקיות בעבודה זה תקין/חוקי או שנדרש שהתוכנות החוקיות, שבמחשב הפרטי שלי, תהיינה רשומות תחת העסק עצמו ?

לא רוצה שייווצר מצב שפתאום העסק חוטף קנס מטורף, בגין שימוש לא חוקי בתוכנות.
...
מייקרוסופט לא מגבילה אותך לגבי מה אתה יכול לעשות עם המחשב שלך. אין דבר כזה שאסור להשתמש ב-Windows או Office לצורך עסקי. רשיון שאתה קונה באופן פרטי יכול להיות אחד משני סוגים -
  • Retail - יש לך רשיון לשימוש בעותק אחד של Windows (או אופיס) על מחשב אחד, אבל אתה יכול להעביר אותו כרצונך. אתה יכול אפילו למכור אותו "יד שניה". אין שום בעיה עם העברת הרשיון לעסק.
  • OEM - זה לרוב מה שאתה מקבל כשאתה קונה מחשב חדש שמגיע עם Windows. הרשיון קשור לחומרה ולא ניתן להעביר אותו למחשב אחר, אבל אם אתה מוכר את המחשב, הרשיון עובר איתו. במילים אחרות, הוא קשור למחשב ולא למשתמש, אז גם כאן, אם אתה ממש לוקח את המחשב לעסק אין עם זה בעיה.
לרוב הסיבה שלא עושים דברים כאלה היא במדיניות של העסק -
  • הרבה עסקים לא יאפשרו להשתמש במחשב פרטי של עובד באופן כללי בגלל שיקולי אבטחת מידע - אין אפשרות לנטר את המערכת או לכפות מדיניות אבטחה של החברה, ככה שלרוב חברה לא תרצה שיהיה מידע פנימי שלה על מחשב פרטי של עובד.
  • חברות לרוב רוכשות מחשבים באופן מרוכז, ולרוב מאותו דגם או מספר קטן של דגמים. מחלקת ה-IT לא תתלהב מהקונספט של לתמוך במחשב שעובד הביא, ששונה מהחומרה שהם מכירים, במיוחד אם לא מדובר במחשב מותג אלא משהו שהורכב עבור הלקוח, ויכול לגרום לבעיות דרייברים בסיצואטיות מסויימות.
  • אם העובד יעזוב את החברה הוא ייקח את המחשב הפרטי שלו איתו (אלא אם הוא ממש מכר אותו לחברה), ועלול להישאר עליו מידע פנימי של החברה.
  • אם מדובר ב-Home Edition, יכול להיות שיהיו חסרים בו דברים שחברות צריכות, לדוגמה תמיכה ב-Active Directory.
  • לחברות גדולות לרוב יש הסדרי Volume License עם מייקרוסופט ויותר קל להן לנהל את הרשיונות במרוכז.
אם מדובר בחבר שלך אז אני מניח שאתה יכול לסגור את הסיפור איתו, אז זה אולי פחות רלוונטי במקרה שלך. המקרה היחיד שבו תהיה לך בעיה מבחינת הרשיון הוא אם זה Home Edition והחברה משתמשת ב-Active Directory.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”