ZTE F601 מול Go Fiber GF25C לשימוש עם נתב פרטי בתשתית בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Igoruts פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
שם מלא: איגור מלמד
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

סוף-סוף הגיעה לבנייון שלנו תשתית הסיבים האופטיים של בזק. אחרי שחיפשתי בקבוצה הזאת ובמקורות אחרים, החלטתי להתחבר לפרטנר, מהירות 1 ג'יגה. אני רוצה להשתמש בנתב פרטי (ASUS RT-AX56U, לא נראה לי שזה משנה).

מכל הרשימה הרשמית של ציוד תואם באתר בזק, מצאתי רק שני מכשירים שאפשר לקנות די בקלות ובמחיר סביר: ZTE F601 מעלי אקספרס ו-Go Fiber GF25C שנמכר בארץ ועולה בערך פי 3.

אני מניח שיש פה אנשים שהתנסו עם שני המכשירים הנ"ל. האם יש יתרון משמעותי לאחד מהם, גם מבחינת המהירויות וגם מבחינת יציבות החיבור? ראיתי פה כמה דיווחים על ה-ZTE ששבק חיים אחרי זמן קצר מדי. מצד שני, במחיר של Go Fiber אחד אפשר לקנות 3 ZTE, אם אורך החיים זאת הבעיה היחידה. אשמח לכל מידע מבעלי ניסיון.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

אצל חלק מהאנשים ה-ZTE עובד ללא בעיות ואצל חלק אחר היה צורך בהחלפה עקב בעיות התחממות או יציבות. זה מכשיר זול סה"כ ולפעמים זה סוג של הימור.
שים לב גם שההבדל המשמעותי בין המכשירים הוא שה-Fiber GF25C תומך במהירות 2.5g. זה יתרון אם אתה שוקל לשדרג את המהירות בעתיד, וזה כמובן מסביר את המחיר הגבוה יותר בהשוואה ל-ZTE.

לדעתי, אם אין לך כוונה לשדרג את המהירות ל-2.5g גיגה בשנים הקרובות (תצטרך גם נתב חדש שתומך בזה), לך על ה-ZTE. מקסימום תחליף אותו אם יהיו בעיות.
בהצלחה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1330
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #3 

עם GF25C זה גם סוג של השקעה לעתיד. ואפשר להשיג אותו בהנחה עם קופון.
לא ידוע לגבי ה-ZTE אבל אם הוא זול מדי, יכולים לחסוך בספק הכוח שלו וזה יכול לגרום לבעיות.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

אני יכול לומר שעם הZTE היו לי עוצמות חלשות וניתוקים רגעיים (שניהם לא ידעתי או הרגשתי) עפ חבר שעובד בבזק ובדק את החשבון שלי אחרי שהמכשיר התחיל להתנתק באופן רציני

לא יודע לומר אם יש קשר לעובדה שהמתקין של בזק חיבר upc לapc והעלים לי את המתאם שקניתי במיוחד וככה הוא עבד

מצד שני אצל המשפחה ב2 בתים אחרים, ואצל חברים הZTE עובד בלי בעיות.

מאז שעברתי לגופייבר העוצמות תקינות ואין ניתוקים.
מה שכן - לא קיימת תמיכה ואין עם מי לדבר בחברה הזו. המענה הטלפוני בזוי והזוי, ואין להשיג קושחה עדכנית למכשיר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1465
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #5 

04/12/2024 21:19  
Eargasma כתב:
אני יכול לומר שעם הZTE היו לי עוצמות חלשות וניתוקים רגעיים (שניהם לא ידעתי או הרגשתי) עפ חבר שעובד בבזק ובדק את החשבון שלי אחרי שהמכשיר התחיל להתנתק באופן רציני

לא יודע לומר אם יש קשר לעובדה שהמתקין של בזק חיבר upc לapc והעלים לי את המתאם שקניתי במיוחד וככה הוא עבד

מצד שני אצל המשפחה ב2 בתים אחרים, ואצל חברים הZTE עובד בלי בעיות.

מאז שעברתי לגופייבר העוצמות תקינות ואין ניתוקים.
מה שכן - לא קיימת תמיכה ואין עם מי לדבר בחברה הזו. המענה הטלפוני בזוי והזוי, ואין להשיג קושחה עדכנית למכשיר.
...
לחבר קונקטור APC ל-UPC זו פרקטיקה גרועה מאד. אפילו אם זה נראה ״עובד״ , זה בפירוש לא אמור להיות מחובר כך. יש צורך במתאם במקרים כאלו.

חיבור של קונקטורים לא תואמים יוצר מצב של סיב אחד בזווית והשני לא, שגורם למגע לא תקין של הסיבים וכתוצאה מכך Insertion loss.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Igoruts פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
שם מלא: איגור מלמד
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

תודה לכולם. בינתיים 1 ג'יגה זה די והותר בשבילי, אז הזמנתי שני מכשירי ZTE. ספק הכוח שמגיע איתם באמת נראה מפוקפק, אז פשוט אשתמש בספק כוח טוב יותר. עזרתם לי מאוד.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3428
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שליחה #7 

09/12/2024 20:33  
Igoruts כתב:
תודה לכולם. בינתיים 1 ג'יגה זה די והותר בשבילי, אז הזמנתי שני מכשירי ZTE. ספק הכוח שמגיע איתם באמת נראה מפוקפק, אז פשוט אשתמש בספק כוח טוב יותר. עזרתם לי מאוד.
...
למה שניים?... אגב אני מאלו שהו עובד אצלם ללא בעיות...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

tgw1974
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: משה אלימלך
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

גם אני קניתי את ה-ZTE F601 ומחובר לסיב בזק עם ראוטר של אסוס והכל עובד סבבה במשך שלושה חודשים לערך.
שוקל לעבור לנקסט טי וי בגלל מחיר של 79ש"ח(ספק ותשתית סיבים 1G ותכני טלויזיה) ובלבד שהציוד שלי אבל לא הצלחתי למצוא ברשימת הציוד המאושר HOT אף מכשיר באלי .
יש למישהו ניסיון עם רכישה דומה לזו שהתאימה לבזק ?
ההפרש משמעותי (120ש"ח בזק רק ספק ותשתית - 79ש"ח נקסט טיוי ועוד אני מקבל תכני טלויזיה)
אשמח לעזרתכם
תודה מראש

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”