ZTE F601 מול Go Fiber GF25C לשימוש עם נתב פרטי בתשתית בזק
-
Igoruts
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- שם מלא: איגור מלמד
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
סוף-סוף הגיעה לבנייון שלנו תשתית הסיבים האופטיים של בזק. אחרי שחיפשתי בקבוצה הזאת ובמקורות אחרים, החלטתי להתחבר לפרטנר, מהירות 1 ג'יגה. אני רוצה להשתמש בנתב פרטי (ASUS RT-AX56U, לא נראה לי שזה משנה).
מכל הרשימה הרשמית של ציוד תואם באתר בזק, מצאתי רק שני מכשירים שאפשר לקנות די בקלות ובמחיר סביר: ZTE F601 מעלי אקספרס ו-Go Fiber GF25C שנמכר בארץ ועולה בערך פי 3.
אני מניח שיש פה אנשים שהתנסו עם שני המכשירים הנ"ל. האם יש יתרון משמעותי לאחד מהם, גם מבחינת המהירויות וגם מבחינת יציבות החיבור? ראיתי פה כמה דיווחים על ה-ZTE ששבק חיים אחרי זמן קצר מדי. מצד שני, במחיר של Go Fiber אחד אפשר לקנות 3 ZTE, אם אורך החיים זאת הבעיה היחידה. אשמח לכל מידע מבעלי ניסיון.
מכל הרשימה הרשמית של ציוד תואם באתר בזק, מצאתי רק שני מכשירים שאפשר לקנות די בקלות ובמחיר סביר: ZTE F601 מעלי אקספרס ו-Go Fiber GF25C שנמכר בארץ ועולה בערך פי 3.
אני מניח שיש פה אנשים שהתנסו עם שני המכשירים הנ"ל. האם יש יתרון משמעותי לאחד מהם, גם מבחינת המהירויות וגם מבחינת יציבות החיבור? ראיתי פה כמה דיווחים על ה-ZTE ששבק חיים אחרי זמן קצר מדי. מצד שני, במחיר של Go Fiber אחד אפשר לקנות 3 ZTE, אם אורך החיים זאת הבעיה היחידה. אשמח לכל מידע מבעלי ניסיון.
אצל חלק מהאנשים ה-ZTE עובד ללא בעיות ואצל חלק אחר היה צורך בהחלפה עקב בעיות התחממות או יציבות. זה מכשיר זול סה"כ ולפעמים זה סוג של הימור.
שים לב גם שההבדל המשמעותי בין המכשירים הוא שה-Fiber GF25C תומך במהירות 2.5g. זה יתרון אם אתה שוקל לשדרג את המהירות בעתיד, וזה כמובן מסביר את המחיר הגבוה יותר בהשוואה ל-ZTE.
לדעתי, אם אין לך כוונה לשדרג את המהירות ל-2.5g גיגה בשנים הקרובות (תצטרך גם נתב חדש שתומך בזה), לך על ה-ZTE. מקסימום תחליף אותו אם יהיו בעיות.
בהצלחה.
שים לב גם שההבדל המשמעותי בין המכשירים הוא שה-Fiber GF25C תומך במהירות 2.5g. זה יתרון אם אתה שוקל לשדרג את המהירות בעתיד, וזה כמובן מסביר את המחיר הגבוה יותר בהשוואה ל-ZTE.
לדעתי, אם אין לך כוונה לשדרג את המהירות ל-2.5g גיגה בשנים הקרובות (תצטרך גם נתב חדש שתומך בזה), לך על ה-ZTE. מקסימום תחליף אותו אם יהיו בעיות.
בהצלחה.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1330
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
עם GF25C זה גם סוג של השקעה לעתיד. ואפשר להשיג אותו בהנחה עם קופון.
לא ידוע לגבי ה-ZTE אבל אם הוא זול מדי, יכולים לחסוך בספק הכוח שלו וזה יכול לגרום לבעיות.
לא ידוע לגבי ה-ZTE אבל אם הוא זול מדי, יכולים לחסוך בספק הכוח שלו וזה יכול לגרום לבעיות.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני יכול לומר שעם הZTE היו לי עוצמות חלשות וניתוקים רגעיים (שניהם לא ידעתי או הרגשתי) עפ חבר שעובד בבזק ובדק את החשבון שלי אחרי שהמכשיר התחיל להתנתק באופן רציני
לא יודע לומר אם יש קשר לעובדה שהמתקין של בזק חיבר upc לapc והעלים לי את המתאם שקניתי במיוחד וככה הוא עבד
מצד שני אצל המשפחה ב2 בתים אחרים, ואצל חברים הZTE עובד בלי בעיות.
מאז שעברתי לגופייבר העוצמות תקינות ואין ניתוקים.
מה שכן - לא קיימת תמיכה ואין עם מי לדבר בחברה הזו. המענה הטלפוני בזוי והזוי, ואין להשיג קושחה עדכנית למכשיר.
לא יודע לומר אם יש קשר לעובדה שהמתקין של בזק חיבר upc לapc והעלים לי את המתאם שקניתי במיוחד וככה הוא עבד
מה שכן - לא קיימת תמיכה ואין עם מי לדבר בחברה הזו. המענה הטלפוני בזוי והזוי, ואין להשיג קושחה עדכנית למכשיר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1465
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
לחבר קונקטור APC ל-UPC זו פרקטיקה גרועה מאד. אפילו אם זה נראה ״עובד״ , זה בפירוש לא אמור להיות מחובר כך. יש צורך במתאם במקרים כאלו.04/12/2024 21:19Eargasma כתב: אני יכול לומר שעם הZTE היו לי עוצמות חלשות וניתוקים רגעיים (שניהם לא ידעתי או הרגשתי) עפ חבר שעובד בבזק ובדק את החשבון שלי אחרי שהמכשיר התחיל להתנתק באופן רציני
מה שכן - לא קיימת תמיכה ואין עם מי לדבר בחברה הזו. המענה הטלפוני בזוי והזוי, ואין להשיג קושחה עדכנית למכשיר....
חיבור של קונקטורים לא תואמים יוצר מצב של סיב אחד בזווית והשני לא, שגורם למגע לא תקין של הסיבים וכתוצאה מכך Insertion loss.
למה שניים?... אגב אני מאלו שהו עובד אצלם ללא בעיות...09/12/2024 20:33Igoruts כתב: תודה לכולם. בינתיים 1 ג'יגה זה די והותר בשבילי, אז הזמנתי שני מכשירי ZTE. ספק הכוח שמגיע איתם באמת נראה מפוקפק, אז פשוט אשתמש בספק כוח טוב יותר. עזרתם לי מאוד....
- tgw1974
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: משה אלימלך
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
גם אני קניתי את ה-ZTE F601 ומחובר לסיב בזק עם ראוטר של אסוס והכל עובד סבבה במשך שלושה חודשים לערך.
שוקל לעבור לנקסט טי וי בגלל מחיר של 79ש"ח(ספק ותשתית סיבים 1G ותכני טלויזיה) ובלבד שהציוד שלי אבל לא הצלחתי למצוא ברשימת הציוד המאושר HOT אף מכשיר באלי .
יש למישהו ניסיון עם רכישה דומה לזו שהתאימה לבזק ?
ההפרש משמעותי (120ש"ח בזק רק ספק ותשתית - 79ש"ח נקסט טיוי ועוד אני מקבל תכני טלויזיה)
אשמח לעזרתכם
תודה מראש
שוקל לעבור לנקסט טי וי בגלל מחיר של 79ש"ח(ספק ותשתית סיבים 1G ותכני טלויזיה) ובלבד שהציוד שלי אבל לא הצלחתי למצוא ברשימת הציוד המאושר HOT אף מכשיר באלי .
יש למישהו ניסיון עם רכישה דומה לזו שהתאימה לבזק ?
ההפרש משמעותי (120ש"ח בזק רק ספק ותשתית - 79ש"ח נקסט טיוי ועוד אני מקבל תכני טלויזיה)
אשמח לעזרתכם
תודה מראש