תיקון שנאי שרוף דבל טייפ 110 וולט

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

הי יש טכנאי מומחה לתיקון או ליפוף שנאי נשרף במכשיר דבל טייפ איזור צפון? הבנתי יש מישהו בקריות לא מכיר ספציפית
מוזר רכשתי מתאם שקע חשמל מסתבר הוא אומנם אוניברסלי מ 110 עד 230 וולט
היה לי DVD ELITE PIONEER 120 וולט
לא נשרף !! אבל שמתי לו דבל טייפ 110 וולט נשרף תוך עשר שניות אני מפספס משהו או משהו לא מסתדר לי פה בכלל ...
1000039324.jpg
1000039323.jpg
1000039321.jpg

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #2 

היי שלומי, מה שלומך?
המתאם הלבן שבתמונה הוא רק מתאם, הוא לא מוריד מתח מ 220V/240V ל 110V/120V, ה DVD כנראה יודע להתמודד עם כל המתחים, למרות שלא כתוב עליו, המכשיר השני כנראה לא, לכן נשרף הספק.
היה לי כמה מקרים של ספק כח שהתקלקל, במקרה שלי אלה היו ספקים שהוציאו 12V ב DC, אז השתמשתי בספק חיצוני שתואם לנתונים של הספק המקורי והכנסתי אותו למארז של המכשיר וחיברתי את מה שצריך והכל עובד עד היום.
לפי התמונה, הספק בנקודת המוצא יש לו כבל "אדמה" או (-) שמתחבר לגוף המכשיר ועוד קונקטור שצריך לדעת מה המתח (+) שהוא אמור להוציא ומשם אפשר להתקדם.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

וואוו נשמע מעניין מאוד מה שאתה אומר אח
לגבי ה DVD מעניין אם הוא מקבל את כל סוגי המתח ...אני לא רוצה לקחת סיכון לחבר אותו לקיר... קניתי מתאם מתח כמו שאתה אומר ושמתי לו ...לגבי ספק חיצוני מאוד מעניין איך אני עושה את זה אין לי מושג לגבי מתחים יציאה כניסה ...אבל מסקרן מאיפוא אפשר להשיג ספקי כוח חיצוני כמו שאתה אומר??
לגבי המכשיר שמתי אותו אצל המעבדה של דודו אמר יתן אותו לבחור בקריות לגבי תיקון ואפילו שינוי כבר המתח ל 230 ווולט ..מאוד מסקרן התשובה אשמח לעדכן...

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אם להיות ספציפי, תיקנתי לפני כמה שנים, סטרימר של DUNE, שחדל לעבוד, מבדיקה התברר כי רכיב על השנאי נשרף. לפי מה שהיה כתוב עליו, הבנתי שהוא מוציא 12 וולט ו 5 אמפר.
היה לי שנאי חיצוני עם נתונים דומים, מיקמתי והלחמתי את כל מה שצריך והמכשיר חזר לחיים ועובד עד עכשיו ללא בעיה, גם מבחינה ויזואלית לא מרגישים בכלום, כי מיקמתי את השנאי בתוך המארז של הסטרימר.
תיקנתי גם עוד מכשיר שגם בו רכיב על השנאי נשרף והמכשיר לא נדלק, גם פה ביצעתי תיקון דומה, הספק שלו היה מחובר למכשיר בסגנון של השנאי של הטייפ, גם שמתי ליתר בטחון ספק עם נתונים יותר טובים מהספק המקורי וגם פה הכל עובד בסדר.

האם על הכרטיס החום של הספק כתובים נתוני מתח וזרם? אם כן זה מאוד יעזור.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

הזכרת הלחמות זה כבר לא התחום שלי 😆 לגבי כרטיס מה כתוב אני אבדוק כרגע הוא נמצא במעבדה נראה בהמשך אח

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2559
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #6 

כל החיים אתה מוכר ציוד אודיו ואתה לא יודע הבדלים בין 110 ל 220 ?
המתאם שבתמונה (זהו מתאם ושום דבר אחר), הוא רק מתאם בין צורות שקעים שונים ! הוא לא עושה שום המרה של מתח !

מכשיר 110V שמיובא לארץ, מחייב שנאי שיוריד את המתח שלנו (220V) אל מתח המכשיר המיובא (110V). מתח זה הפרמטר הראשון וחייבים גם להתייחס להספק הנדרש !

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

03/12/2024 15:39  
Arie10 כתב:
כל החיים אתה מוכר ציוד אודיו ואתה לא יודע הבדלים בין 110 ל 220 ?
המתאם שבתמונה (זהו מתאם ושום דבר אחר), הוא רק מתאם בין צורות שקעים שונים ! הוא לא עושה שום המרה של מתח !

מכשיר 110V שמיובא לארץ, מחייב שנאי שיוריד את המתח שלנו (220V) אל מתח המכשיר המיובא (110V). מתח זה הפרמטר הראשון וחייבים גם להתייחס להספק הנדרש !
...
אריאל חמוד אני יודע האמן לי...
המתאם הנרכש בילבל אותי וזאת משום שה DVD ELITE PIONEER שהיה מחובר אליו משום מה לא נשרף 8O כלומר כנראה היה אוניברסלי בחשמל שלו ..כלומר שנאי ספק ממותג הבנתי זה נקרא..כלומר עובד על כל סוגי המתחים כנראה ..... לכן הוא בילבל אותי חשבתי הוא מתאם מתח זה מה 'ביקשתי בחנות ... לכן הטייפ נשרף..בחוסר עירנות של שניה .. מצרף צילום של השנאי של ה DVD ELITE כנראה הוא ספק ממותג
.
1000039463.jpg

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

03/12/2024 15:37  
ADICT כתב:
הזכרת הלחמות זה כבר לא התחום שלי 😆 לגבי כרטיס מה כתוב אני אבדוק כרגע הוא נמצא במעבדה נראה בהמשך אח
...
סביר להניח שכבר יחליפו לך לדגם אחר, כי הישן שרוף.
זה יותר בשביל הידע הכללי.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

03/12/2024 17:03  
CRAZYDIAMOND כתב:
סביר להניח שכבר יחליפו לך לדגם אחר, כי הישן שרוף.
זה יותר בשביל הידע הכללי.
...
לא בטוח ... למיטב ידיעתי נאמר אולי ילפפו מחדש הסליל אפילו לחשמל ישראלי... יתקנו בפנים השנאי ..בכל מקרה נדע בהמשך אשמח לעדכן

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #10 

במכשיר הDVD יש ספק ממותג. גם אם הוא לא מתאים למתח 230V הוא יוציא מתח תקין במוצא, ויעבוד עד שישרף קבל הכניסה או רכיבי הגנה אם קיימים.

בטייפ יש שנאי ליניארי, שכל מתח לא תקין בכניסה, עובר מידית למוצא. בתוך השנאי יש פיוז טרמי שגם מוגבל בזרם. במקרה ורק הוא נשרף, הוא ניתן להחלפה. זו עבודה לא פשוטה במקרה הזה, אבל אפשרית.
אם נשרף השנאי, אז זה כבר תיקון בסכומים בסדר גודל אחר לגמרי, ויש סיכוי גם לבעיות בהמשך המכשיר, כי הוא הוציא מתח גבוה לפני שנשרף.
..

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

04/12/2024 13:00  
ZiggyMan כתב:
במכשיר הDVD יש ספק ממותג. גם אם הוא לא מתאים למתח 230V הוא יוציא מתח תקין במוצא, ויעבוד עד שישרף קבל הכניסה או רכיבי הגנה אם קיימים.

בטייפ יש שנאי ליניארי, שכל מתח לא תקין בכניסה, עובר מידית למוצא. בתוך השנאי יש פיוז טרמי שגם מוגבל בזרם. במקרה ורק הוא נשרף, הוא ניתן להחלפה. זו עבודה לא פשוטה במקרה הזה, אבל אפשרית.
אם נשרף השנאי, אז זה כבר תיקון בסכומים בסדר גודל אחר לגמרי, ויש סיכוי גם לבעיות בהמשך המכשיר, כי הוא הוציא מתח גבוה לפני שנשרף.
...
הסבר מקצועי ומקיף אח
כלומר בכל מקרה לא לחבר ה DVD לחשמל רגיל גם אם הוא יודע לקבל ...
לגבי הטייפ אצה צודק נאמר לי כי יכול להיות הגוקים מתחת ללוח מקבלים 5 v קיבלו כפול רוב הסיכויים נשרפו כך שאין טעם לתקן השנאי החלטתי שלא ...מי שירצה לחלקים..

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”