תיקון שנאי שרוף דבל טייפ 110 וולט
הי יש טכנאי מומחה לתיקון או ליפוף שנאי נשרף במכשיר דבל טייפ איזור צפון? הבנתי יש מישהו בקריות לא מכיר ספציפית
מוזר רכשתי מתאם שקע חשמל מסתבר הוא אומנם אוניברסלי מ 110 עד 230 וולט
היה לי DVD ELITE PIONEER 120 וולט
לא נשרף !! אבל שמתי לו דבל טייפ 110 וולט נשרף תוך עשר שניות אני מפספס משהו או משהו לא מסתדר לי פה בכלל ...
מוזר רכשתי מתאם שקע חשמל מסתבר הוא אומנם אוניברסלי מ 110 עד 230 וולט
היה לי DVD ELITE PIONEER 120 וולט
לא נשרף !! אבל שמתי לו דבל טייפ 110 וולט נשרף תוך עשר שניות אני מפספס משהו או משהו לא מסתדר לי פה בכלל ...
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
היי שלומי, מה שלומך?
המתאם הלבן שבתמונה הוא רק מתאם, הוא לא מוריד מתח מ 220V/240V ל 110V/120V, ה DVD כנראה יודע להתמודד עם כל המתחים, למרות שלא כתוב עליו, המכשיר השני כנראה לא, לכן נשרף הספק.
היה לי כמה מקרים של ספק כח שהתקלקל, במקרה שלי אלה היו ספקים שהוציאו 12V ב DC, אז השתמשתי בספק חיצוני שתואם לנתונים של הספק המקורי והכנסתי אותו למארז של המכשיר וחיברתי את מה שצריך והכל עובד עד היום.
לפי התמונה, הספק בנקודת המוצא יש לו כבל "אדמה" או (-) שמתחבר לגוף המכשיר ועוד קונקטור שצריך לדעת מה המתח (+) שהוא אמור להוציא ומשם אפשר להתקדם.
המתאם הלבן שבתמונה הוא רק מתאם, הוא לא מוריד מתח מ 220V/240V ל 110V/120V, ה DVD כנראה יודע להתמודד עם כל המתחים, למרות שלא כתוב עליו, המכשיר השני כנראה לא, לכן נשרף הספק.
היה לי כמה מקרים של ספק כח שהתקלקל, במקרה שלי אלה היו ספקים שהוציאו 12V ב DC, אז השתמשתי בספק חיצוני שתואם לנתונים של הספק המקורי והכנסתי אותו למארז של המכשיר וחיברתי את מה שצריך והכל עובד עד היום.
לפי התמונה, הספק בנקודת המוצא יש לו כבל "אדמה" או (-) שמתחבר לגוף המכשיר ועוד קונקטור שצריך לדעת מה המתח (+) שהוא אמור להוציא ומשם אפשר להתקדם.
וואוו נשמע מעניין מאוד מה שאתה אומר אח
לגבי ה DVD מעניין אם הוא מקבל את כל סוגי המתח ...אני לא רוצה לקחת סיכון לחבר אותו לקיר... קניתי מתאם מתח כמו שאתה אומר ושמתי לו ...לגבי ספק חיצוני מאוד מעניין איך אני עושה את זה אין לי מושג לגבי מתחים יציאה כניסה ...אבל מסקרן מאיפוא אפשר להשיג ספקי כוח חיצוני כמו שאתה אומר??
לגבי המכשיר שמתי אותו אצל המעבדה של דודו אמר יתן אותו לבחור בקריות לגבי תיקון ואפילו שינוי כבר המתח ל 230 ווולט ..מאוד מסקרן התשובה אשמח לעדכן...
לגבי ה DVD מעניין אם הוא מקבל את כל סוגי המתח ...אני לא רוצה לקחת סיכון לחבר אותו לקיר... קניתי מתאם מתח כמו שאתה אומר ושמתי לו ...לגבי ספק חיצוני מאוד מעניין איך אני עושה את זה אין לי מושג לגבי מתחים יציאה כניסה ...אבל מסקרן מאיפוא אפשר להשיג ספקי כוח חיצוני כמו שאתה אומר??
לגבי המכשיר שמתי אותו אצל המעבדה של דודו אמר יתן אותו לבחור בקריות לגבי תיקון ואפילו שינוי כבר המתח ל 230 ווולט ..מאוד מסקרן התשובה אשמח לעדכן...
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אם להיות ספציפי, תיקנתי לפני כמה שנים, סטרימר של DUNE, שחדל לעבוד, מבדיקה התברר כי רכיב על השנאי נשרף. לפי מה שהיה כתוב עליו, הבנתי שהוא מוציא 12 וולט ו 5 אמפר.
היה לי שנאי חיצוני עם נתונים דומים, מיקמתי והלחמתי את כל מה שצריך והמכשיר חזר לחיים ועובד עד עכשיו ללא בעיה, גם מבחינה ויזואלית לא מרגישים בכלום, כי מיקמתי את השנאי בתוך המארז של הסטרימר.
תיקנתי גם עוד מכשיר שגם בו רכיב על השנאי נשרף והמכשיר לא נדלק, גם פה ביצעתי תיקון דומה, הספק שלו היה מחובר למכשיר בסגנון של השנאי של הטייפ, גם שמתי ליתר בטחון ספק עם נתונים יותר טובים מהספק המקורי וגם פה הכל עובד בסדר.
האם על הכרטיס החום של הספק כתובים נתוני מתח וזרם? אם כן זה מאוד יעזור.
היה לי שנאי חיצוני עם נתונים דומים, מיקמתי והלחמתי את כל מה שצריך והמכשיר חזר לחיים ועובד עד עכשיו ללא בעיה, גם מבחינה ויזואלית לא מרגישים בכלום, כי מיקמתי את השנאי בתוך המארז של הסטרימר.
תיקנתי גם עוד מכשיר שגם בו רכיב על השנאי נשרף והמכשיר לא נדלק, גם פה ביצעתי תיקון דומה, הספק שלו היה מחובר למכשיר בסגנון של השנאי של הטייפ, גם שמתי ליתר בטחון ספק עם נתונים יותר טובים מהספק המקורי וגם פה הכל עובד בסדר.
האם על הכרטיס החום של הספק כתובים נתוני מתח וזרם? אם כן זה מאוד יעזור.
הזכרת הלחמות זה כבר לא התחום שלי
לגבי כרטיס מה כתוב אני אבדוק כרגע הוא נמצא במעבדה נראה בהמשך אח
לגבי כרטיס מה כתוב אני אבדוק כרגע הוא נמצא במעבדה נראה בהמשך אחכל החיים אתה מוכר ציוד אודיו ואתה לא יודע הבדלים בין 110 ל 220 ?
המתאם שבתמונה (זהו מתאם ושום דבר אחר), הוא רק מתאם בין צורות שקעים שונים ! הוא לא עושה שום המרה של מתח !
מכשיר 110V שמיובא לארץ, מחייב שנאי שיוריד את המתח שלנו (220V) אל מתח המכשיר המיובא (110V). מתח זה הפרמטר הראשון וחייבים גם להתייחס להספק הנדרש !
המתאם שבתמונה (זהו מתאם ושום דבר אחר), הוא רק מתאם בין צורות שקעים שונים ! הוא לא עושה שום המרה של מתח !
מכשיר 110V שמיובא לארץ, מחייב שנאי שיוריד את המתח שלנו (220V) אל מתח המכשיר המיובא (110V). מתח זה הפרמטר הראשון וחייבים גם להתייחס להספק הנדרש !
אריאל חמוד אני יודע האמן לי...03/12/2024 15:39Arie10 כתב: כל החיים אתה מוכר ציוד אודיו ואתה לא יודע הבדלים בין 110 ל 220 ?
מכשיר 110V שמיובא לארץ, מחייב שנאי שיוריד את המתח שלנו (220V) אל מתח המכשיר המיובא (110V). מתח זה הפרמטר הראשון וחייבים גם להתייחס להספק הנדרש !...
המתאם הנרכש בילבל אותי וזאת משום שה DVD ELITE PIONEER שהיה מחובר אליו משום מה לא נשרף
.
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

סביר להניח שכבר יחליפו לך לדגם אחר, כי הישן שרוף.03/12/2024 15:37ADICT כתב: הזכרת הלחמות זה כבר לא התחום שלילגבי כרטיס מה כתוב אני אבדוק כרגע הוא נמצא במעבדה נראה בהמשך אח
...
זה יותר בשביל הידע הכללי.
לא בטוח ... למיטב ידיעתי נאמר אולי ילפפו מחדש הסליל אפילו לחשמל ישראלי... יתקנו בפנים השנאי ..בכל מקרה נדע בהמשך אשמח לעדכן03/12/2024 17:03CRAZYDIAMOND כתב: סביר להניח שכבר יחליפו לך לדגם אחר, כי הישן שרוף.
זה יותר בשביל הידע הכללי....
במכשיר הDVD יש ספק ממותג. גם אם הוא לא מתאים למתח 230V הוא יוציא מתח תקין במוצא, ויעבוד עד שישרף קבל הכניסה או רכיבי הגנה אם קיימים.
בטייפ יש שנאי ליניארי, שכל מתח לא תקין בכניסה, עובר מידית למוצא. בתוך השנאי יש פיוז טרמי שגם מוגבל בזרם. במקרה ורק הוא נשרף, הוא ניתן להחלפה. זו עבודה לא פשוטה במקרה הזה, אבל אפשרית.
אם נשרף השנאי, אז זה כבר תיקון בסכומים בסדר גודל אחר לגמרי, ויש סיכוי גם לבעיות בהמשך המכשיר, כי הוא הוציא מתח גבוה לפני שנשרף.
בטייפ יש שנאי ליניארי, שכל מתח לא תקין בכניסה, עובר מידית למוצא. בתוך השנאי יש פיוז טרמי שגם מוגבל בזרם. במקרה ורק הוא נשרף, הוא ניתן להחלפה. זו עבודה לא פשוטה במקרה הזה, אבל אפשרית.
אם נשרף השנאי, אז זה כבר תיקון בסכומים בסדר גודל אחר לגמרי, ויש סיכוי גם לבעיות בהמשך המכשיר, כי הוא הוציא מתח גבוה לפני שנשרף.
..
הסבר מקצועי ומקיף אח04/12/2024 13:00ZiggyMan כתב: במכשיר הDVD יש ספק ממותג. גם אם הוא לא מתאים למתח 230V הוא יוציא מתח תקין במוצא, ויעבוד עד שישרף קבל הכניסה או רכיבי הגנה אם קיימים.
אם נשרף השנאי, אז זה כבר תיקון בסכומים בסדר גודל אחר לגמרי, ויש סיכוי גם לבעיות בהמשך המכשיר, כי הוא הוציא מתח גבוה לפני שנשרף....
כלומר בכל מקרה לא לחבר ה DVD לחשמל רגיל גם אם הוא יודע לקבל ...
לגבי הטייפ אצה צודק נאמר לי כי יכול להיות הגוקים מתחת ללוח מקבלים 5 v קיבלו כפול רוב הסיכויים נשרפו כך שאין טעם לתקן השנאי החלטתי שלא ...מי שירצה לחלקים..