כבל cat6 או cat7
שלום,
אני מתכנן להשחיל חמישה כבלים מהסלון לכל חדר בבית.
הזמנתי כבל cat6a עם סיכוך stp, ובסוף הגיע אליי cat6 עם סיכוך ftp.
בגלל הטעות של המוכר, הוא מוכן לשדרג לי ללא עלות ל-cat7, עם סיכוך s/ftp (אין לו cat6a במלאי ולטענתו לא יכול להשיג בזמן הקרוב).
האם כדאי לי? לפי מה שבדקתי, לא תהיה לי בעיה עם העובי/הקשיחות של ה-cat7.
אני מתכנן בעתיד להשתמש באינטרנט סיבים של 10gb (יש לי כרטיס רשת מתאים).
תודה מראש.
אני מתכנן להשחיל חמישה כבלים מהסלון לכל חדר בבית.
הזמנתי כבל cat6a עם סיכוך stp, ובסוף הגיע אליי cat6 עם סיכוך ftp.
בגלל הטעות של המוכר, הוא מוכן לשדרג לי ללא עלות ל-cat7, עם סיכוך s/ftp (אין לו cat6a במלאי ולטענתו לא יכול להשיג בזמן הקרוב).
האם כדאי לי? לפי מה שבדקתי, לא תהיה לי בעיה עם העובי/הקשיחות של ה-cat7.
אני מתכנן בעתיד להשתמש באינטרנט סיבים של 10gb (יש לי כרטיס רשת מתאים).
תודה מראש.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1471
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 282 פעמים
זה תלוי מאד בעובי המוליכים, וכתוצאה מזה עובי הכבל והקשיחות שלו.
לדוגמא, ניסיתי כבל של טלדור - CAT7, מעולה לכל הדעות, FTP 23AWG, הכבל קשיח במידה כזו שלא הצלחתי להעביר בתעלות בקיר. כמובן שזה לא מייצג משום שעם תעלות רחובות יותר וללא פיתולים ברדיוס קטן זה היה מצליח.
עדיין ישנו מבחר גדול בשוק, וראיתי גם כבלים עם מוליכים יותר דקים, 26AWG CAT7...
שורה תחתונה, תלוי מאד ביצרן, לא בקטגוריה, אם אתה בוחר כבל, רצוי שיהיה מיצרן מוכר, הכבל נבדק לביצועים התואמים למפרט, מוליכי נחושת ולא אלומיניום מצופה נחושת, ועובי מוליכים 23AWG.
הכבל הטוב ביותר שאני מכיר שעונה לקריטריונים האלו הוא טלדור CAT6A. כמו כן העברת כבלי תקשורת זו התקנה חד פעמית, אמור להחזיק שנים, ורצוי להשתמש ברכיבים באיכות גבוהה.
שים לב שהשקעים והקונקטורים מתאימים לעובי המוליכים- 23AWG
בהצלחה
לדוגמא, ניסיתי כבל של טלדור - CAT7, מעולה לכל הדעות, FTP 23AWG, הכבל קשיח במידה כזו שלא הצלחתי להעביר בתעלות בקיר. כמובן שזה לא מייצג משום שעם תעלות רחובות יותר וללא פיתולים ברדיוס קטן זה היה מצליח.
שורה תחתונה, תלוי מאד ביצרן, לא בקטגוריה, אם אתה בוחר כבל, רצוי שיהיה מיצרן מוכר, הכבל נבדק לביצועים התואמים למפרט, מוליכי נחושת ולא אלומיניום מצופה נחושת, ועובי מוליכים 23AWG.
הכבל הטוב ביותר שאני מכיר שעונה לקריטריונים האלו הוא טלדור CAT6A. כמו כן העברת כבלי תקשורת זו התקנה חד פעמית, אמור להחזיק שנים, ורצוי להשתמש ברכיבים באיכות גבוהה.
בהצלחה
תודה על המענה.29/11/2024 9:24DanielGR כתב: זה תלוי מאד בעובי המוליכים, וכתוצאה מזה עובי הכבל והקשיחות שלו.
בהצלחה...
האם זה הכבל שאליו התכוונת?
https://tst-israel.co.il/product/%d7%9b ... %98%d7%a8/
דרך אגב, זה מה שהמוכר הציע לי:
https://www.erco.co.il/999110522.html
- DanielGR
- גורו רשתות

זה בדיוק הכבל הזה, וגם אותו מוכר… מומלץ29/11/2024 9:51Orshaul כתב: תודה על המענה.
האם זה הכבל שאליו התכוונת?
https://tst-israel.co.il/product/%d7%9b ... %98%d7%a8/
דרך אגב, זה מה שהמוכר הציע לי:
https://www.erco.co.il/999110522.html...
לגבי מה שהציעו לך, המפרט נראה טוב, מוליכים 23AWG, לא ברור מי היצרן
CAT7 הוא לא שדרוג מ CAT6 (ו CAT8 הוא לא שדרוד מ CAT7 גם) הוא גם לא נועד לרשתות ביתיות והמחברים שלו לא סטנדרטיים, קשים יותר ללחיצה ומועדים לפורענות יותר מכבלי CAT6 בגלל לחיצה לא טובה או מכה קלה שהקונקטר יקבל.
לדעתי אם אתה לא מצפה לרעשים סיכוך FTP יכול להיות מספיק.
לדעתי אם אתה לא מצפה לרעשים סיכוך FTP יכול להיות מספיק.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1341
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
תקח מגנט תבדוק אם הכבל מתמגנט, אם כן זה זיוף. נמכרים כאלה מסין. מכניסים ברזל במקום נחושת.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
מה הכוונה ב"המחברים שלו לא סטנרטיים"? זה לא RJ45?29/11/2024 14:33borsood כתב: CAT7 הוא לא שדרוג מ CAT6 (ו CAT8 הוא לא שדרוד מ CAT7 גם) הוא גם לא נועד לרשתות ביתיות והמחברים שלו לא סטנדרטיים, קשים יותר ללחיצה ומועדים לפורענות יותר מכבלי CAT6 בגלל לחיצה לא טובה או מכה קלה שהקונקטר יקבל.
לדעתי אם אתה לא מצפה לרעשים סיכוך FTP יכול להיות מספיק....
תודה.
- DanielGR
- גורו רשתות

מקור עם הסבר די טוב:
https://electricalinstallationservices. ... %20contact.
אין בעיה להשתמש ב-CAT7 ואכן הוא Overkill.
מה שכן הקונקטורים ללחיצה חייבים להיות תואמים לעובי המוליכים, צריך לראות ספציפית שהקונקטור תואם ל-23AWG, שהוא יותר עבה מ-26AWG או 28AWG. במידה ומשתמשים בקונקטורים מתאימים אין שום בעיה. עבדתי עם עשרות ויותר קונקטורים כאלו.
לגבי המוליכים: ישנן שתי תצורות: נחושת טהורה, ואלומיניום מצופה נחושת, וכמובן שעדיפה נחושת טהורה, אך מוליך כזה יותר יקר. השוני מתבטא ב-Durability של המוליך, ותכונות ההולכה. יש לציין שגם נחושת וגם אלומיניום אינן מתכות מגנטיות, ולכן אין משמעות לבדיקה עם מגנט. גם הסיכוך הוא אלומיניום.
ראו הסבר כאן:
https://www.cablesandkits.com/learning- ... yNUNPE45Tp
https://electricalinstallationservices. ... %20contact.
אין בעיה להשתמש ב-CAT7 ואכן הוא Overkill.
מה שכן הקונקטורים ללחיצה חייבים להיות תואמים לעובי המוליכים, צריך לראות ספציפית שהקונקטור תואם ל-23AWG, שהוא יותר עבה מ-26AWG או 28AWG. במידה ומשתמשים בקונקטורים מתאימים אין שום בעיה. עבדתי עם עשרות ויותר קונקטורים כאלו.
לגבי המוליכים: ישנן שתי תצורות: נחושת טהורה, ואלומיניום מצופה נחושת, וכמובן שעדיפה נחושת טהורה, אך מוליך כזה יותר יקר. השוני מתבטא ב-Durability של המוליך, ותכונות ההולכה. יש לציין שגם נחושת וגם אלומיניום אינן מתכות מגנטיות, ולכן אין משמעות לבדיקה עם מגנט. גם הסיכוך הוא אלומיניום.
ראו הסבר כאן:
https://www.cablesandkits.com/learning- ... yNUNPE45Tp
- DanielGR
- גורו רשתות

ראו גם את השירשור הזה בפורום, גם מתייחס לחנות ארכה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=393978
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=393978
- DanielGR
- גורו רשתות

התכונות שונות, אבל לצרכים פרקטיים שניהם תומכים ב-10Gbps. ולגבי העובי, זה לא נכון. מספיק לתת דוגמא נגדית: יצא לי לעבוד עם כבלים מיוצרים על ידי טלדור CAT6A ו-CAT7. הגידים הם 23AWG, אבל CAT7 יותר עבה במילימטר או יותר, משמעותית יותר קשיח, מה שמקשה לעבוד איתו. אם זה מעניין - אצלם03/12/2024 19:43mescaline כתב: 6A ו 7 זה אותו עובי גידים וקשיחות וגם העובי הכללי של הכבל בהנחה שסימול הבידוד זהה והמותג זהה....
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 03/12/2024 21:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

הכבל הכי טוב שעבדתי איתו, וגם מיוצר בארץ, בקיבוץ עין דור. דווקא בימים אלו חשוב לתמוך בתעשיה המקומית.03/12/2024 20:56kevin כתב: אני כבר 5 שנים עם CAT6A של טלדור שצויין פה מושחל בכל הבית (8 נקודות דרך סוויץ' לא מנוהל) וזה פשוט תענוג של איכות ויציבות...
אני כבר 15 שנה עם הכבל הכי זול שמצאתי בטמבוריה השכונתית. כל הבית חווט עם זה והרשת יציבה ברזל - תענוג של איכות ויציבות.03/12/2024 20:56kevin כתב: אני כבר 5 שנים עם CAT6A של טלדור שצויין פה מושחל בכל הבית (8 נקודות דרך סוויץ' לא מנוהל) וזה פשוט תענוג של איכות ויציבות...
ואני רציני.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כבלי רשת למיניהם הוגדרו ע"י גופי התקינה TIA/EIA...
cat7 הוא חריג. הוא לא שייך לגופי התקינה האלו, לא מיועד להחליף אותם, ויש לו מחבר אחר, שנקרא GG45
אפשר לחבר לכבל cat7 מחברי RJ45 בתנאים מסויימים, אבל זה אילתור ולא כבל תקני כפי שהוא נועד להיות.
יש בשוק גם הרבה זיופים - כבלים שכתוב עליהם cat7 אבל הם למעשה cat6 ואפילו פחות.
ראיתי כבר כבל "cat7" עם מוליכים 32AWG, ללא סיכוך, ומפורסם כ- "כבל cat7 דק במיוחד"
- DanielGR
- גורו רשתות

אני מניח שאם זה הותקן לפני 15 שנה אז התחלת עם רשת של 1Gbos. עבור קצבים כאלה הרוב המכריע של הכבלים הזמינים יעבוד היטב, כולל זיופים למיניהם. CAT5e יתאים גם לקצבים של 2.5Gbps.03/12/2024 22:35IsportaR כתב: אני כבר 15 שנה עם הכבל הכי זול שמצאתי בטמבוריה השכונתית. כל הבית חווט עם זה והרשת יציבה ברזל - תענוג של איכות ויציבות.
ואני רציני....
השירשור הזה רלוונטי למי בונה עכשיו, או משדרג רשת קיימת, ומה שנלקח בחשבון זה הקצבים שיהיו זמינים בשנים הקרובות. לכן נכון לתכנן ל-10Gbps, מבלי להיכנס לדיון בשביל מה צריך את זה.
הקצבים הגבוהים רגישים יותר לאיכות נמוכה של הכבילה. המינימום מבחינת התקנים לקצבים האלו (המרחקים בבית קצרים הוא CAT6, כאשר הקפיצה בעלות היא בין CAT6 ל-CAT6a. אין יתרון לשימוש ב-CAT7 על פני CAT6a בקצבים המדוברים.
מעבר לתקנים, לטעמי, יותר חשוב לקנות כבלים איכותיים שעברו Certification מאשר הקטגוריה (שצריכה להיות מעבר למינימום הנדרש). על מעטפת הכבל אפשר להדפיס כל דבר. אם את הכבל הזה ניתן להשיג בטמבוריה - מצוין.
הסיבה בסופו של דבר היא שהכבלים בקירות לא מחליפים כל שני וחמישי, זה לשנים, ומכיוון שכך יש הצדקה להשקיע בכבילה איכותית, הפרש האבסולוטי הוא לא כזה גדול.
- Amir64
-
- גורו

CAT5e מתאים גם 10Gbps, עובד יופי עד 30 מטר שזה לרוב מעל ומעבר לאורך כבל בדירת מגורים, ומניסיון שלי - גם במבנה תעשייה עם עשרות משתמשים....
נכון שאין סיבה להמליץ להשחיל היום CAT5e, אבל מי שכבר יש לו, לא צריך להחליף.
אם אני לוקח 2 מתגים עם פורטים 10G ומחבר בינהם מגשר CAT5E קצר הם יראו לי בנורות סינכרון 10G ?04/12/2024 9:05Amir64 כתב: CAT5e מתאים גם 10Gbps, עובד יופי עד 30 מטר שזה לרוב מעל ומעבר לאורך כבל בדירת מגורים, ומניסיון שלי - גם במבנה תעשייה עם עשרות משתמשים.
נכון שאין סיבה להמליץ להשחיל היום CAT5e, אבל מי שכבר יש לו, לא צריך להחליף....
- Amir64
-
- גורו

כל עוד אורך הכבל לא עובר את ה- 30 מטר והוא תקין, אז כן.10/12/2024 13:08mescaline כתב: אם אני לוקח 2 מתגים עם פורטים 10G ומחבר בינהם מגשר CAT5E קצר הם יראו לי בנורות סינכרון 10G ?...
* 30 מטר זה סדר גודל. לא ש- 33 מטר בטוח לא יעבוד, אבל זה כבר איזור הגבול של יכולת הכבל, ככלל.
אני חיברתי ככה מבנה הצמוד למבנה קיים של העבודה, לחיבור 10 תחנות במבנה החדש, ועבד יופי, כשבחיבור 1 גיגה בין במבנים התחנות נחנקו מעומס.
לא מטעמי חיסכון, פשוט היו לנו תופים שלמים של cat5e לצורך העבודה, והיתה לי היכולת לנסות.