המלצה לגודל מומלץ במרחק צפייה 2.90 מ' (לאור המלצות סותרות)
היי
מתכוון לרכוש טלוויזיה חדשה לסלון (BRAVIA 7).
אשמח לקבל הבהרה לגבי הגודל המומלץ מכיוון שאני קורא המלצות סותרות.
מרחק הצפייה בסלון הוא קצת מתחת ל-3 מטר (2.9 מ' למען הדיוק), סלון מואר.
הצרכים הם בעיקר נטפליקס, ספורט ומשחקים (משחקים - מעט מאוד).
בתחילת החיפוש כיוונתי לגודל של 75''.
העניין הוא שאחרי קריאה בכל מיני אתרים מקצועיים אני קורא המלצות סותרות:
בכל מיני אתרים ולמיטב הבנתי גם בפורום כאן, ההמלצה/הגישה היא ללכת בגדול לכיוון 85'',
אבל באתרים אחרים (למשל RTINGS) ההמלצה היא סביב 75'' למרחק הזה (ב-RTINGS ממליצים על 70'' למרחק הזה).
(אגב אנחנו היום עם 50'' ישנה, אז זה גם מקשה עליי להעריך האם 85'' זה יותר מדי, הרפרנס הנוכחי שלי לא קרוב במידה ל-75/85).
האם מניסיונם של החברים בפורום 85'' במרחק 2.90 מ' זה הגיוני?
תודה רבה
מתכוון לרכוש טלוויזיה חדשה לסלון (BRAVIA 7).
אשמח לקבל הבהרה לגבי הגודל המומלץ מכיוון שאני קורא המלצות סותרות.
מרחק הצפייה בסלון הוא קצת מתחת ל-3 מטר (2.9 מ' למען הדיוק), סלון מואר.
הצרכים הם בעיקר נטפליקס, ספורט ומשחקים (משחקים - מעט מאוד).
בתחילת החיפוש כיוונתי לגודל של 75''.
העניין הוא שאחרי קריאה בכל מיני אתרים מקצועיים אני קורא המלצות סותרות:
בכל מיני אתרים ולמיטב הבנתי גם בפורום כאן, ההמלצה/הגישה היא ללכת בגדול לכיוון 85'',
אבל באתרים אחרים (למשל RTINGS) ההמלצה היא סביב 75'' למרחק הזה (ב-RTINGS ממליצים על 70'' למרחק הזה).
(אגב אנחנו היום עם 50'' ישנה, אז זה גם מקשה עליי להעריך האם 85'' זה יותר מדי, הרפרנס הנוכחי שלי לא קרוב במידה ל-75/85).
האם מניסיונם של החברים בפורום 85'' במרחק 2.90 מ' זה הגיוני?
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש כאלה שיגידו כמה שיותר גדול יותר טוב. אני אישית חושב שלמרחק כזה "75 יהיה אחלה.
זה גם מאד תלוי בשימושים. אם עיקר הצפיה היא סרטים או סדרות, כאלה שרוצים להיות כמה שיותר בתוך האקשן, אז אולי מסך גדול יותר יתאים.
אצלי יש מרחק צפיה של 2.4 מטר ואני עם מסך "65 מ-2017, ובינתיים לא ממש רואה טעם להגדיל.
זה גם מאד תלוי בשימושים. אם עיקר הצפיה היא סרטים או סדרות, כאלה שרוצים להיות כמה שיותר בתוך האקשן, אז אולי מסך גדול יותר יתאים.
אצלי יש מרחק צפיה של 2.4 מטר ואני עם מסך "65 מ-2017, ובינתיים לא ממש רואה טעם להגדיל.
לכל גודל מתרגלים. כנראה שבסרטים ומשחקים זה יהיה ממש סבבה, אבל לתוכניות ב16:9 זה יראה מעט גדול מדי בשבועות הראשונים בסצנות שהדמויות קרובות.
אני הזמנתי אתמול 75 למרחק של 3 מטרים אבל אני לא אשקר, אני התלבטתי (ועדיין) מעט אם להתקשר להחליף ל85.
אני הזמנתי אתמול 75 למרחק של 3 מטרים אבל אני לא אשקר, אני התלבטתי (ועדיין) מעט אם להתקשר להחליף ל85.