האם ערוץ הטלוויזיה הישראלי רשת 13 בפני סכנת סגירה?
המצב הבעייתי ברשת 13,
אחרי נסיגת עופר ינאי: בעלי המניות ברשת מעוניינים במשקיעים חדשים שייכנסו - כבר לא מוכנים לשאת את העלויות לבדם. הערכות: ״לא יהיו הזרמות כספים כבעבר״. הסבלנות של בעלי המניות בערוץ מתקצרת.
במקביל - דוברת הערוץ, ענת ביין, הודיעה על עזיבתה.
עובדים בערוץ 13 פנו למיליארדר ניר צוק: ״בוא תקנה את הערוץ״.
צוק ובעלי המניות של ערוץ 13 ניהלו שיחות בשנה האחרונה - אולם היו פערים כספיים גדולים מאוד בין הצדדים.
עכשיו ברשת מעוניינים במשקיעים חדשים - מה שיכול אולי לגרום לפערים הגדולים בין הצדדים להצטמצם.
רן בוקר.
אז מה בדיוק עומד מאחורי המצב העגום אליו נקלעה רשת 13? | דעה
אם נחזור 5 וחצי שנים לאחור, מסתבר שהכתובת הייתה על הקיר. בינואר 2019 מוזגו רשת, עם מה שנקרא אז ערוץ עשר לכדי ערוץ אחד.
החיבור לא היה דבר טבעי מלכתכילה, שכן חוסר הזרמות כספים מבעלי המניות וההפסדים הכבדים שספגו הערוצים בעידן שאחרי פיצול ערוץ 2 - אילצו שני גופים בעלי קו שונה ותפיסה הפוכה לחלוטין - לאחד כוחות.
האחת, זכיינית חזקה שאחראית למותגי ריאליטי בולטים, והשנייה - חברת חדשות נישתית, עם מספרי רייטינג נמוכים, שהייתה קרובה מאוד להיסגר במהלך השנים.
מה שאנחנו רואים היום, 5 וחצי שנים לאחר מכן, הוא תוצאה של אותו הלחם מלאכותי. דרוקר וחודרוב, שמייצגים כמעט לחלוטין את עמדת עובדי חדשות 13 - מול רשת, או יותר נכון מול בעלי המניות ברשת, שכבר לא מוכנים לשתוק לאור מה שרואים מול עיניהם.
השתלטות מוחלטת של עיתונאים שכופים את עמדותיהם הפוליטיות על הציבור פעם אחר פעם, ואינם מעוניינים להשמיע ולשמוע צד נוסף. כל מי שהעז להשמיע אחד כזה (אילה חסון, צבי יחזקאלי, שרון גל, אברי גלעד) ישר הוגדר כשופר ומצא עצמו בחוץ.
ומה עושים אותם אנשים שרואים שהרייטינג ממשיך לרדת? זורקים את האחריות על נציגי הציבור בדריקטוריון, על המנכ״לית לשעבר שמאלוב ברקוביץ’, שאם רק תלך הביתה כל העסק יחזור מיד לתפקד.
אז מי יהיה הבא בתור להאשים? כנראה שזו בדיוק הסיבה שחודשיים לאחר עזיבתה של יוליה שמאלוב ברקוביץ’ - בערוץ עדיין לא מצאו לה מחליף.
אחרי נסיגת עופר ינאי: בעלי המניות ברשת מעוניינים במשקיעים חדשים שייכנסו - כבר לא מוכנים לשאת את העלויות לבדם. הערכות: ״לא יהיו הזרמות כספים כבעבר״. הסבלנות של בעלי המניות בערוץ מתקצרת.
במקביל - דוברת הערוץ, ענת ביין, הודיעה על עזיבתה.
עובדים בערוץ 13 פנו למיליארדר ניר צוק: ״בוא תקנה את הערוץ״.
צוק ובעלי המניות של ערוץ 13 ניהלו שיחות בשנה האחרונה - אולם היו פערים כספיים גדולים מאוד בין הצדדים.
עכשיו ברשת מעוניינים במשקיעים חדשים - מה שיכול אולי לגרום לפערים הגדולים בין הצדדים להצטמצם.
רן בוקר.
אז מה בדיוק עומד מאחורי המצב העגום אליו נקלעה רשת 13? | דעה
אם נחזור 5 וחצי שנים לאחור, מסתבר שהכתובת הייתה על הקיר. בינואר 2019 מוזגו רשת, עם מה שנקרא אז ערוץ עשר לכדי ערוץ אחד.
החיבור לא היה דבר טבעי מלכתכילה, שכן חוסר הזרמות כספים מבעלי המניות וההפסדים הכבדים שספגו הערוצים בעידן שאחרי פיצול ערוץ 2 - אילצו שני גופים בעלי קו שונה ותפיסה הפוכה לחלוטין - לאחד כוחות.
האחת, זכיינית חזקה שאחראית למותגי ריאליטי בולטים, והשנייה - חברת חדשות נישתית, עם מספרי רייטינג נמוכים, שהייתה קרובה מאוד להיסגר במהלך השנים.
מה שאנחנו רואים היום, 5 וחצי שנים לאחר מכן, הוא תוצאה של אותו הלחם מלאכותי. דרוקר וחודרוב, שמייצגים כמעט לחלוטין את עמדת עובדי חדשות 13 - מול רשת, או יותר נכון מול בעלי המניות ברשת, שכבר לא מוכנים לשתוק לאור מה שרואים מול עיניהם.
השתלטות מוחלטת של עיתונאים שכופים את עמדותיהם הפוליטיות על הציבור פעם אחר פעם, ואינם מעוניינים להשמיע ולשמוע צד נוסף. כל מי שהעז להשמיע אחד כזה (אילה חסון, צבי יחזקאלי, שרון גל, אברי גלעד) ישר הוגדר כשופר ומצא עצמו בחוץ.
ומה עושים אותם אנשים שרואים שהרייטינג ממשיך לרדת? זורקים את האחריות על נציגי הציבור בדריקטוריון, על המנכ״לית לשעבר שמאלוב ברקוביץ’, שאם רק תלך הביתה כל העסק יחזור מיד לתפקד.
אז מי יהיה הבא בתור להאשים? כנראה שזו בדיוק הסיבה שחודשיים לאחר עזיבתה של יוליה שמאלוב ברקוביץ’ - בערוץ עדיין לא מצאו לה מחליף.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 22/11/2024 4:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
עמותת הצלחה פנתה לרשות השניה: עצרו את המינוי של מנכ״לית זמנית לחדשות 13. ״ההחלטה התקבלה ברוב של 67% - פחות מהרוב המיוחד הנדרש על פי חוק 75%״,
הבלגן רחוק מלהסתיים: נציגי הציבור בדריקטוריון חדשות 13, שהתנגדו למינוייה של טלי בן עובדיה למנכ״לית, אברהם נתן ויפעת בן חי שגב מאיימים:
"מדובר במינוי לא חוקי. נופיע ביום חמישי בפני הרשות השנייה. הם עשו מהלך שלא עובר את בג״צ
נציגי הציבור הם לא מריונטות שלהם. הציבור מחזיק ב-40 אחוז ממניות החברה. ההנהלה פשוט נכנעה לקומץ עובדים שמנהל את החברה בפועל ונחוש להחריב אותה"
הבלגן רחוק מלהסתיים: נציגי הציבור בדריקטוריון חדשות 13, שהתנגדו למינוייה של טלי בן עובדיה למנכ״לית, אברהם נתן ויפעת בן חי שגב מאיימים:
"מדובר במינוי לא חוקי. נופיע ביום חמישי בפני הרשות השנייה. הם עשו מהלך שלא עובר את בג״צ
נציגי הציבור הם לא מריונטות שלהם. הציבור מחזיק ב-40 אחוז ממניות החברה. ההנהלה פשוט נכנעה לקומץ עובדים שמנהל את החברה בפועל ונחוש להחריב אותה"
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
אני לא יודע אם זה הדבר היחיד שטוב שם, אבל זה כבר דבר אחד טוב יותר מערוץ 14, אז אולי כדאי שקודם יסגרו אותו.22/11/2024 18:56gilg7 כתב: הדבר היחיד שטוב בערוץ 13 זה התוכית עם רביב דרוקר.
עיתונאי אמיץ, דבר נדיר בתקשורת הישראלית.
מקווה שדרוקר יעבור לערוץ אחר ואז שיסגרו את 13.
גיל...
דרוקר לבד שווה יותר מכל בערוץ הזה.
לחברה למלעלה - מציע לכם לצפות בתחקיר על מירי רגב. קצת לא מובן איך אנשים תומכים בממשלה שמכילה אנשים כאלה.
@magshield
עצה מרתקת, אני רושם לעצמי לבדוק את זה בהזדמנות הראשונה.
בינתיים, תפסיק לדחוף פוליטיקה לפורום.
עצה מרתקת, אני רושם לעצמי לבדוק את זה בהזדמנות הראשונה.
בינתיים, תפסיק לדחוף פוליטיקה לפורום.
יש לנו פה סטאנדאפיסט , ולא ידענו...22/11/2024 18:56gilg7 כתב: הדבר היחיד שטוב בערוץ 13 זה התוכית עם רביב דרוקר.
עיתונאי אמיץ, דבר נדיר בתקשורת הישראלית.
מקווה שדרוקר יעבור לערוץ אחר ואז שיסגרו את 13.
גיל...
25/11/2024 0:14magshield כתב: מעניין שדווקא הדברים שלי מפריעים לך. כשאחרים הכניסו פוליטיקה בהודעות שלהם, לא הגבת להם ספציפית (נתת איזו הודעה כללית אחרי הודעה אחת ומהאחרים התעלמת).
יהלי - יש כבר אל ג'זירה ישראל 12
עמית - בלי קשר לנטייה הפוליטית המובהקת של הערוץ.
שי - הערוץ עצמו משדר, נוטף ומטפטף רק שמאלניות ובוז לימין ולי כצופה זה צורם....
התגובה הכי ילדותית שראיתי פה בכל הפורומים שאני קורא בהם...
אשכרה ניסית לצאת טוב בזה שהלשנת על אחרים שכתבו.
מזכיר לי את המלחמה הילדותית של "בנט נתן לערבים 53 מיליארד VS ביבי העביר מזוודות של כסף כל חודש" - באמת זה הכי טוב שיש לך? להסתכל על אחרים? תהיה גבר, תתאפס ותקח אחריות על המעשים שלך ואל תצדיק אותם ע"י התנהגות של אחרים
מגישת מהדורת חדשות 13, של ערוץ הטלוויזיה מישראל, רשת 13, הילה קורח, גם כנראה עוזבת את רשת 13
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001494569
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001494569
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
מכה למתן חודרוב וועד העובדים: הרשות השנייה פוסלת את מינוייה הזמני של טלי בן עובדיה לתפקיד מנכ״לית חדשות 13,
הרשות השנייה לרשת 13: מצופה מכם להגיע להסכמות תוך חודש על מנכ״ל קבוע. ״ככל שהדבר לא יתבצע - תבחן הרשות השניה את הצורך להפעיל את סמכויותיה כלפי כלל המעורבים״.
הרשות השנייה לרשת 13: מצופה מכם להגיע להסכמות תוך חודש על מנכ״ל קבוע. ״ככל שהדבר לא יתבצע - תבחן הרשות השניה את הצורך להפעיל את סמכויותיה כלפי כלל המעורבים״.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
עד כמה מצב הרוח ברשת 13 קשה?
הבור של רשת 13: בשנה החולפת הפסיד הערוץ בכל חודש 12-14 מיליון שקל
בימים אלה מתנהלת בדיקת הנאותות שעורך ניר צוק לקראת כניסה לערוץ רשת 13, שרושם ירידה מתמשכת ברייטינג • לגלובס נודע כי גם לאחר שהבעלים לן בלווטניק הזרים 100 מיליון שקל בסוף 2023, ההפסדים ב־2024 עומדים על 145-170 מיליון שקל - בעיקר בטלוויזיה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001499285
במועצת הרשות השנייה מאיימים כי אם הדירקטוריון לא ימנה מנכ"ל קבוע לחדשות 13 עד 16 במרץ, המועצה תנחה את ההנהלה לפתוח בהליכים להטלת עיצומים כספיים, וזאת בגין כל שבועיים איחור מן המועד האמור ועד למינוי המנכ"ל. גובה העיצומים האפשריים הוא עד גובה הערבויות, כלומר עשרות מיליוני שקלים.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001499604
ברשת 13 החליטו באין ברירה להיכנע היום לקשת 12, ובזמן גמר הכוכב הבא לאירוויזיון, לשדר פרק מיוחד של בשידור חוזר של משחקי השף, ארוחת תודה,
במקום לשדר פרק חדש של הריאליטי הישרדות שגם הרייטינג צפיה הממוצע שלו לעונה של עכשיו, נמוך מאוד.
, אני מעדיף שרשת 13 לא יסגר, כי אם הוא יסגר, אז תהיה פחות תחרות בערוצי הטלוויזיה מישראל.
הבור של רשת 13: בשנה החולפת הפסיד הערוץ בכל חודש 12-14 מיליון שקל
בימים אלה מתנהלת בדיקת הנאותות שעורך ניר צוק לקראת כניסה לערוץ רשת 13, שרושם ירידה מתמשכת ברייטינג • לגלובס נודע כי גם לאחר שהבעלים לן בלווטניק הזרים 100 מיליון שקל בסוף 2023, ההפסדים ב־2024 עומדים על 145-170 מיליון שקל - בעיקר בטלוויזיה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001499285
במועצת הרשות השנייה מאיימים כי אם הדירקטוריון לא ימנה מנכ"ל קבוע לחדשות 13 עד 16 במרץ, המועצה תנחה את ההנהלה לפתוח בהליכים להטלת עיצומים כספיים, וזאת בגין כל שבועיים איחור מן המועד האמור ועד למינוי המנכ"ל. גובה העיצומים האפשריים הוא עד גובה הערבויות, כלומר עשרות מיליוני שקלים.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001499604
ברשת 13 החליטו באין ברירה להיכנע היום לקשת 12, ובזמן גמר הכוכב הבא לאירוויזיון, לשדר פרק מיוחד של בשידור חוזר של משחקי השף, ארוחת תודה,
במקום לשדר פרק חדש של הריאליטי הישרדות שגם הרייטינג צפיה הממוצע שלו לעונה של עכשיו, נמוך מאוד.
, אני מעדיף שרשת 13 לא יסגר, כי אם הוא יסגר, אז תהיה פחות תחרות בערוצי הטלוויזיה מישראל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
ניר צוק התחרט? המו״מ על רכישת רשת 13 תקוע
דוד ורטהיים מפרסם: ברשת 13 רוצים למכור ועכשיו - מטעם הרוכש הפוטנציאלי ניר צוק רוצים עוד זמן כדי לבחון את עומק הבור הכלכלי של החברה (והוא עמוק). בין הצדדים מרחפים גם חששות כי נציגו של בלווטניק - נדב טופולסקי רב המעללים - מנסה להכשיל את העסקה בניגוד לרוח הכללית של הבעלים שמבקשת להיפטר מהמוצר הבעייתי הזה שכבר שרף לו לא מעט מזומנים
בפועל: ביממות האחרונות - כנראה בצעד של אולטימטום - ברשת 13 חסמו את צינור הגישה למידע פנימי שנדרש עבור בדיקת הנאותות. ההערכה בענף: סיכויי העסקה ירדו מגבוהים לפיפטי פיפטי
דוד ורטהיים מפרסם: ברשת 13 רוצים למכור ועכשיו - מטעם הרוכש הפוטנציאלי ניר צוק רוצים עוד זמן כדי לבחון את עומק הבור הכלכלי של החברה (והוא עמוק). בין הצדדים מרחפים גם חששות כי נציגו של בלווטניק - נדב טופולסקי רב המעללים - מנסה להכשיל את העסקה בניגוד לרוח הכללית של הבעלים שמבקשת להיפטר מהמוצר הבעייתי הזה שכבר שרף לו לא מעט מזומנים
בפועל: ביממות האחרונות - כנראה בצעד של אולטימטום - ברשת 13 חסמו את צינור הגישה למידע פנימי שנדרש עבור בדיקת הנאותות. ההערכה בענף: סיכויי העסקה ירדו מגבוהים לפיפטי פיפטי
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
זה שמכל ערוצי הטלוויזיה השידור ברשת 13, בקשר לשידור החי של נתניהו, נגמר בהרבה לפני הערוצים האחרים זה גם מוכיח שחסר לרשת 13 הרבה כסף, כולל בשביל לשדר למשך הרבה יותר זמן, שידורים חיים.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
לדעתי זה משהו חשוב,
ימים גורליים בערוץ 13: נכון לכתיבת שורות אלה, הבעלים לן בלווטניק החליט לעצור את הזרמת הכספים לערוץ.
בימים האחרונים נעשים מאמצים קדחתניים למצוא פתרון בכל הקשור לעתידו של הערוץ כשהאופציה המועדפת היא מכירה.
לערוץ אין הפקות על המדף, ואין כסף להפקות עתידיות.
האח הגדול אמור לעלות אחרי פסח, אבל מלבד זה בערוץ פסימיים לגבי הפקות קדימה, אין לכך תזרים מזומנים.
בהנהלת הערוץ אומרים שלא יעצרו את הפקת האח הגדול, אבל תולים תקוות במכירה או בהשקעה של בלווטניק, אחרת - עתיד הערוץ לוט בערפל.
המילה סגירה עלתה על הפרק, אבל אף אחד לא מעוניין בה, גם לא בלווטניק בעצמו כרגע.
בערוץ קיוו מאוד שניר צוק ירכוש החברה, מה שנראה כעת רחוק יותר.
ימים גורליים ועצובים מאוד למי שהיה פעם, עד לא מזמן, הערוץ השני בחשיבותו בישראל.
רן בוקר.
ימים גורליים בערוץ 13: נכון לכתיבת שורות אלה, הבעלים לן בלווטניק החליט לעצור את הזרמת הכספים לערוץ.
בימים האחרונים נעשים מאמצים קדחתניים למצוא פתרון בכל הקשור לעתידו של הערוץ כשהאופציה המועדפת היא מכירה.
לערוץ אין הפקות על המדף, ואין כסף להפקות עתידיות.
האח הגדול אמור לעלות אחרי פסח, אבל מלבד זה בערוץ פסימיים לגבי הפקות קדימה, אין לכך תזרים מזומנים.
בהנהלת הערוץ אומרים שלא יעצרו את הפקת האח הגדול, אבל תולים תקוות במכירה או בהשקעה של בלווטניק, אחרת - עתיד הערוץ לוט בערפל.
המילה סגירה עלתה על הפרק, אבל אף אחד לא מעוניין בה, גם לא בלווטניק בעצמו כרגע.
בערוץ קיוו מאוד שניר צוק ירכוש החברה, מה שנראה כעת רחוק יותר.
ימים גורליים ועצובים מאוד למי שהיה פעם, עד לא מזמן, הערוץ השני בחשיבותו בישראל.
רן בוקר.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
וחשוב גם מאוד להוסיף ש,
הסיבה העיקרית לרצון של בלווטניק למכור את רשת זה הכאב ראש שהיא יוצרת לו. הוא לא מעוניין בהפגנות, מריבות, ואנשים שיגיעו למקום מגוריו לונדון כדי להאשים אותו בעניינים פוליטיים או תקשורתיים שקורים בישראל. הדבר האחרון שהוא רוצה שעיתונאים שמחפשים כותרות ירדפו אחריו ויאשימו אותו בהריסת הערוץ בגלל פוליטיקה. השם שלו בקהילה שלו חשוב לו והוא לא רוצה להיצבע כאיש פוליטי או כשייך למחנה מסויים.
הסיבה העיקרית לרצון של בלווטניק למכור את רשת זה הכאב ראש שהיא יוצרת לו. הוא לא מעוניין בהפגנות, מריבות, ואנשים שיגיעו למקום מגוריו לונדון כדי להאשים אותו בעניינים פוליטיים או תקשורתיים שקורים בישראל. הדבר האחרון שהוא רוצה שעיתונאים שמחפשים כותרות ירדפו אחריו ויאשימו אותו בהריסת הערוץ בגלל פוליטיקה. השם שלו בקהילה שלו חשוב לו והוא לא רוצה להיצבע כאיש פוליטי או כשייך למחנה מסויים.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין