המלצה על מכונת קפה ידנית
שלום לכולם
ברשותי מכונת נספרסו שנים רבות
כנראה היא מסיימת את חייה בשיב טובה
מעוניין לעבור למכונה ידנית , מכונת כניסה שתתן את ההבדל בין מכונת נספרסו למכונה ידנית.
1-תקציב עד 5-6 אלף שקל כולל הכול מטחנה
2-אנו צורכים די הרבה כוסות אספרסו והפוך עד 7-10 אני אשתי וביתי.
3-יש מכונות שזמן ההמתנה לחימום ראשוני הוא קצר או שצריך לחכות בכולם חצי שעה.
4-מוגבל במקום על השיש.
5-איזו מערכת סינון מים מומלצת נגד אבנית.
האם מכירים מבצעים בחול מומלצים על מכונות ומטחנות
אשמח לעזרתכם המהירה
תודה רבה
צביקה
ברשותי מכונת נספרסו שנים רבות
כנראה היא מסיימת את חייה בשיב טובה
מעוניין לעבור למכונה ידנית , מכונת כניסה שתתן את ההבדל בין מכונת נספרסו למכונה ידנית.
1-תקציב עד 5-6 אלף שקל כולל הכול מטחנה
2-אנו צורכים די הרבה כוסות אספרסו והפוך עד 7-10 אני אשתי וביתי.
3-יש מכונות שזמן ההמתנה לחימום ראשוני הוא קצר או שצריך לחכות בכולם חצי שעה.
4-מוגבל במקום על השיש.
5-איזו מערכת סינון מים מומלצת נגד אבנית.
האם מכירים מבצעים בחול מומלצים על מכונות ומטחנות
אשמח לעזרתכם המהירה
תודה רבה
צביקה
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אפשר גם ללכת על מכונת כניסה כמו breville
יש לה טכנולוגיה של טרמוג'ט שמאפשרת להכין קפה בשניות מהדלקת המכונה. אין דוד.
תלוי בדגמים אבל יש כאלה שדואגות שאתה בכוון לקפה מוצלח,
תחפש סירטונםי ביוטיוב.
יש לה טכנולוגיה של טרמוג'ט שמאפשרת להכין קפה בשניות מהדלקת המכונה. אין דוד.
תלוי בדגמים אבל יש כאלה שדואגות שאתה בכוון לקפה מוצלח,
תחפש סירטונםי ביוטיוב.
אני כבר יוצא מבולבל 
האם כדאי למתוח את התקציב בעוד 1000 וללכת על ה VBM Junior HX
או ללכת על דוד בודד עם PID כמו Profitec go ולהשקיע יותר במטחנה
זו תהייה מכונה ראשונה שלי לפולים שותה
6 אספרסו ו 2 קפוצינו
תודה
צביקה

האם כדאי למתוח את התקציב בעוד 1000 וללכת על ה VBM Junior HX
או ללכת על דוד בודד עם PID כמו Profitec go ולהשקיע יותר במטחנה
זו תהייה מכונה ראשונה שלי לפולים שותה
6 אספרסו ו 2 קפוצינו
תודה
צביקה
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1401
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
התקציב שלך מכובד וההמלצות בשירשור עבורך/שלך היא ברובה לצעצועים. מכרתי בשנים האחרונות 2 מכונות יד שנייה עם 2 דודים באזור ה-6+ (פרופיטק פרו 700 ו-ECM סיכרוניקה) ונכון שזה לא משאיר מקום למטחנה
באם צריך הקצפה דוד בודד יורד מהפרק רק מחליף חום כנראה בתקציב שלך
הייתי הולך על מכונה עם ראש E61 ומחליף חום (רוקט וכד׳), לרוב המכונות לוקח כ-25 דקות להתחמם ובשימוש שלך שהמכונה תדלוק תיאורטית 24/7 קנה מטחנה פשוטה וותתקדם בהמשך
אניי כיום עם קרם וואן דוד כפול ומטחנת ציאדו E37S
כל מכונה דורשת תחזוקה וטיפול - הכל פסיפס שניתן לתקן והשימוש שלך לא קטן - אני צורך 2.5 עד 3 ק״ג בחודש
לא הייתי פוסל יד 2 וקונה בלחץ, אני נתקעתי מס׳ חודשים בלי מכונה אחרי שמכרתי האחרונה והשתמשתי במקינטה - החיפזון מהשטן!
באם צריך הקצפה דוד בודד יורד מהפרק רק מחליף חום כנראה בתקציב שלך
הייתי הולך על מכונה עם ראש E61 ומחליף חום (רוקט וכד׳), לרוב המכונות לוקח כ-25 דקות להתחמם ובשימוש שלך שהמכונה תדלוק תיאורטית 24/7 קנה מטחנה פשוטה וותתקדם בהמשך
אניי כיום עם קרם וואן דוד כפול ומטחנת ציאדו E37S
כל מכונה דורשת תחזוקה וטיפול - הכל פסיפס שניתן לתקן והשימוש שלך לא קטן - אני צורך 2.5 עד 3 ק״ג בחודש
לא הייתי פוסל יד 2 וקונה בלחץ, אני נתקעתי מס׳ חודשים בלי מכונה אחרי שמכרתי האחרונה והשתמשתי במקינטה - החיפזון מהשטן!
תודה Carmonle
ייתכן ותהיה לי אפשרות לקנות באילת בינואר
מאחר וזו מכונת אספרסו פולים ראשונה
מתלבט בין Lelit Mara X לבין Profitec 400 pro
הבדל של כ 700 שח בינהם עם חצי PID
כפתור 3 מצבים.
שאלה
בהנחה שניתן לסבול לחכות להקצפה קצת זמן עם מכונה עם דוד בודד
האם ראש E61 עושה את ההבדל בתוצאה(חליטה) ע"פ ראש רגיל פרופילטר 58?
תודה
צביקה
ייתכן ותהיה לי אפשרות לקנות באילת בינואר
מאחר וזו מכונת אספרסו פולים ראשונה
מתלבט בין Lelit Mara X לבין Profitec 400 pro
הבדל של כ 700 שח בינהם עם חצי PID
כפתור 3 מצבים.שאלה
בהנחה שניתן לסבול לחכות להקצפה קצת זמן עם מכונה עם דוד בודד
האם ראש E61 עושה את ההבדל בתוצאה(חליטה) ע"פ ראש רגיל פרופילטר 58?
תודה
צביקה
- chayperetz
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
גם אני יושב כרגע על הגדר, ומתלבט איזה מכונה עדיפה לי, בגדול אחרי המון חפירות הגעתי למסקנה שה mara x הכי משתלמת ביחס למחיר, - ב coffee mod לא דורשת קולינג פלאש, ויציבות הטמפרטורה ממש טובה, מה שחוסך הרבה מהכאב ראש של מחליף חום סטנדרטי (מה שכן ראיתי בסקירות שזמן ההתאוששות שלה בין שוטים, זה כ3 דקות, אחרת הטמפרטורה צונחת במהלך החליטה, ככה שזה פקטור שצריך לקחת בחשבון)
מבחינת אמינות, מביקורות ברשת לא ריאתי משהו חריג, אם יש למישהו נסיון או אינפורמציה אשמח שישתף,
האסתטיקה לא הצד החזק שלה, וגם הפיניש של המכונה לא ברמה של היותר יקרות, אבל גם לא נורא כ"כ... סה"כ היא התמורה הכי טובה למחליף חום לפי דעתי, (מי שכבר רוצה להשקיע יותר עדיף כבר DB )
הסנריו היחיד שאני רואה למה להעדיף את הפרופיטק עליה, היא רק אם האסתטיקה והגימור ממש חשובים לך, או אם לפרופיטק יש 4 שנות אחריות, אז אתה מקבל את התמורה לתוספת.
אם אין צורך בקצפת חלב יומיומית, וגם אין צורך להכנת הרבה כוסות ברצף, אז דוד יחיד כמו פרופיטק גו, היא אחלה תמורה לכסף ותוציא אספרסו נהדר! במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה מעדיף מכונה שתתפוס פחות מקום. (זמן חימום לפי דעתי הוא לא פקטור חשוב, בכמה שקלים אתה קונה שקע חכם, ואתה יכול לקבוע לו"ז מראש, וגם להדליק מרחוק לפני שאתה מגיע לבית).
מבחינת אמינות, מביקורות ברשת לא ריאתי משהו חריג, אם יש למישהו נסיון או אינפורמציה אשמח שישתף,
האסתטיקה לא הצד החזק שלה, וגם הפיניש של המכונה לא ברמה של היותר יקרות, אבל גם לא נורא כ"כ... סה"כ היא התמורה הכי טובה למחליף חום לפי דעתי, (מי שכבר רוצה להשקיע יותר עדיף כבר DB )
הסנריו היחיד שאני רואה למה להעדיף את הפרופיטק עליה, היא רק אם האסתטיקה והגימור ממש חשובים לך, או אם לפרופיטק יש 4 שנות אחריות, אז אתה מקבל את התמורה לתוספת.
אם אין צורך בקצפת חלב יומיומית, וגם אין צורך להכנת הרבה כוסות ברצף, אז דוד יחיד כמו פרופיטק גו, היא אחלה תמורה לכסף ותוציא אספרסו נהדר! במיוחד בהתחשב בעובדה שאתה מעדיף מכונה שתתפוס פחות מקום. (זמן חימום לפי דעתי הוא לא פקטור חשוב, בכמה שקלים אתה קונה שקע חכם, ואתה יכול לקבוע לו"ז מראש, וגם להדליק מרחוק לפני שאתה מגיע לבית).
- chayperetz
- חבר שרק התחיל

לא יודע להגיד לגבי הפרופיטק פחות חפרתי עליה... מאמין שבשיטוט קטן ברשת אפשר למצוא את המידע.
לא חושב שההרכבה הפנימית היא פקטור כל עוד שתי המכונות אמינות, לטכנאי זה משנה לא למשתמש הביתי... ( אם כי בפרופיטק שינוי הלחץ של ה opv נגיש ונוח, הם מיקמו אותו למעלה ,ואפשר לשנות רק עם מברג בשניות, ובלליט הוא בתוך המכונה ופחות נגיש, ככה שצריך לפרק כמה ברגים... אבל זה משו חד פעמי ככה שלא הייתי מייחס לזה יותר מדי חשיבות, אלא אם כן אתה בקטע של לשחק עם הלחץ...)
גם ללליט יש דוד מבודד מנירוסטה, אז מבחינה הזו הם שווים...
מבחינתי הפלוס הגדול שהלליט חוסכת את כל ההתעסקות עם הקולינג פלאש, וכל הניחוש טמפרטורה, זה פקטור משמעותי שחוסך הרבה כאב ראש ביומיום, פשוט להדליק את המכונה ולדעת שאני מקבל את המים בטמפרטורה הנכונה, בלי פרוצדורה מיותרת....
לא חושב שההרכבה הפנימית היא פקטור כל עוד שתי המכונות אמינות, לטכנאי זה משנה לא למשתמש הביתי... ( אם כי בפרופיטק שינוי הלחץ של ה opv נגיש ונוח, הם מיקמו אותו למעלה ,ואפשר לשנות רק עם מברג בשניות, ובלליט הוא בתוך המכונה ופחות נגיש, ככה שצריך לפרק כמה ברגים... אבל זה משו חד פעמי ככה שלא הייתי מייחס לזה יותר מדי חשיבות, אלא אם כן אתה בקטע של לשחק עם הלחץ...)
גם ללליט יש דוד מבודד מנירוסטה, אז מבחינה הזו הם שווים...
מבחינתי הפלוס הגדול שהלליט חוסכת את כל ההתעסקות עם הקולינג פלאש, וכל הניחוש טמפרטורה, זה פקטור משמעותי שחוסך הרבה כאב ראש ביומיום, פשוט להדליק את המכונה ולדעת שאני מקבל את המים בטמפרטורה הנכונה, בלי פרוצדורה מיותרת....
- chayperetz
- חבר שרק התחיל

היום התחדשתי ב eureka specialita המהממת...
ראיתי עוד מכונה שחשבתי עליה
Lellit Elizabet
חוץ מאסטטיקה נראה שיש לה יכולות טובות
המגבלה זה הדודים הקטנים לכמה כוסות קפה ביום המכונה הזו מיועדת?
מישהוא יודע על עוד מיגבלות
וההתלבטות היא בין Lellit Elizabe לבין Lellit Mara X
אשמח לדעתכם
Lellit Elizabet
חוץ מאסטטיקה נראה שיש לה יכולות טובות
המגבלה זה הדודים הקטנים לכמה כוסות קפה ביום המכונה הזו מיועדת?
מישהוא יודע על עוד מיגבלות
וההתלבטות היא בין Lellit Elizabe לבין Lellit Mara X
אשמח לדעתכם
תתחדש גם לי המליצו עליה12/12/2024 16:51chayperetz כתב: היום התחדשתי ב eureka specialita המהממתבמחיר מעולה מ espresso coffee shop, ורסטילית שקטה ונוחה, בהחלט אחת המטחנות הכי טובות לשימוש ביתי אם אתה לא בקטע של סינגל דוז, לסינגל דוז ה Df64 gen 2 ואחיו הקטן df54 נותנים תמורה מעולה לכסף...
...
איך כוונון הטחינה שלה
- chayperetz
- חבר שרק התחיל

...
פחות נוח מאשר מטחנות עם חוגה גדולה יותר, בעיקר כי צריך לזכור כמה סיבובים עשית כבר, אבל יש לזה מוד שאנשים הוסיפו לה עיגול גדול בנוסף ואז אתה יודע בדיוק על איזה כיוון המטחנה עומדת, הנה דוגמא
https://www.etsy.com/il-en/listing/1444 ... g-dial-for
יש גם לה קיט לסינגל דוז... בקיצור זו מטחנה סופר פופולרית ויש לה המון מודים.
במחיר שהיא נמכרת פה בארץ, הייתי כבר מעדיף לרכוש יד2, ואם בכל זאת אתה מעוניין בחדשה אז תעיף מבט על זו
https://creama.co.il/collections/lx-ita ... 6804086945
יש לה את כל היתרונות של eureka , + סכינים בקוטר 65 במקום 55 ב eureka, ופיניש הרבה יותר טוב, ועכשיו יש עליה 20% הנחה היא יוצאת כמעט אותו מחיר כמו ה specialita
לגבי המכונה לליט אליזבת, לא אמורה להיות שום בעיה לחלוט איתה הרבה כוסות ברצף, בגלל שהבוילר קטן הוא גם מתחמם מהר,
היתרונות שלה
שליטה מדויקת בטמפרטורה גם של החליטה וגם של ההקצפה, ככה שאפשר להגדיר בדיוק לכל אחד מהם את הטמפרטורה שמתאימה לך.
יש אפשרות לחליטה לפי זמן, לא מדויקת לגמרי.. אבל עדיין זה משו,
והמסך שליטה נהפך לטיימר בזמן חליטה שזה תוספת מאוד נחמדה
יש הרבה הגדרות לפרינפיוז'ן,
אפשרות להפעיל רק את הדוד לאספרסו, מה שחוסך בחשמל...
החסרונות:
המחיר (יותר יקרה ב1000)
קיצוצים באיכות של החלקים, כדי לשמור על מחיר זול (ידית פורטפילטר מפלסטיק זול, דוחסן פלסטיק, הכפתור לפתיחה של האדים נראה כמו נשכח מאב-טיפוס של המכונה.. צינורות פלסטיק בתוך מיכל המים - תבדוק עם החנות שאתה מתכנן לקנות ממנה אם לליט שידרגו אותו למיכל רגיל בלי צינורות שצריך לשלוף כל פעם כי יכול להיות שבדגמים חדשים שידרגו את המיכל-)
וזה שהיא רחבה יותר משמעותית (כ10 ס"מ נוספים)
משאבה ויברציונית רגילה, ולא שקטה כמו ב mara x.
זמן חימום הוא כ20 דקות אז, פה אין הבדל משמעותי ביניהם
בסוף זה עניין של העדפה / צורך, וגובה תקציב....
לדעתי אם הוספת תקציב למכונה, תבוא על חשבון מטחנה טובה אז זה לא שווה את זה...
באופן אישי אני על תקציב מצומצם, ומעט מקום על השיש, ואין לי צורך בהרבה פיצ'רים ושליטה מוחלטת בטמפרטורה, וגם אין צורך להכין הרבה כוסות ברצף, ככה שלי אישית ה mara x מספיקה לגמרי, (גם מגיעה עם טמפר איכותי, ועם 3 בסקטים מדויקים של ims שזה ממש נחמד)
בהצלחה!
*נערך להוספת אינפורמציה ודעה אישית
נערך לאחרונה על ידי chayperetz ב 19/12/2024 12:56, נערך פעם 1 בסך הכל.