פרטנר p2p ניתוקים כל יממה
היי חברי הפורום,
כרגע אני מחובר על פרטנר p2p בחיבור dhcp,לאחרונה אני שם לב
שכל יממה בערך יש לי ניתוקים ואיפי מתחלף, האיפי שאני מקבל זה תמיד מתחיל ב 84.229
במוקד הטכני כרגיל אין אם מי לדבר דאפרים אחד אחד,לעבור לתצורת חייגן נשמע הזוי בשנת 2024
מישהו עוד נתקבל בזה? רואטר של פרטנר, לצורך בדיקה חברתי מתאם סיב ל rj45 גם קורה אותו דבר,
שוקל לעבור לספק אחר?
מה המלצות פה?
אני רואה בינתיים גילת טלקום יש ביקורות טובות?
מי פה על גילת טלקום? איך היציבות? החיבור זה dhcp או חייגן שנות ה 90?
אשמח לשמוע תגובות.
תודה
כרגע אני מחובר על פרטנר p2p בחיבור dhcp,לאחרונה אני שם לב
שכל יממה בערך יש לי ניתוקים ואיפי מתחלף, האיפי שאני מקבל זה תמיד מתחיל ב 84.229
במוקד הטכני כרגיל אין אם מי לדבר דאפרים אחד אחד,לעבור לתצורת חייגן נשמע הזוי בשנת 2024
מישהו עוד נתקבל בזה? רואטר של פרטנר, לצורך בדיקה חברתי מתאם סיב ל rj45 גם קורה אותו דבר,
שוקל לעבור לספק אחר?
מה המלצות פה?
אני רואה בינתיים גילת טלקום יש ביקורות טובות?
מי פה על גילת טלקום? איך היציבות? החיבור זה dhcp או חייגן שנות ה 90?
אשמח לשמוע תגובות.
תודה
הייתי אם חיבור בתצורת חייגן עובד יציב, אבל לדעתי זה מטומטם להיות אם חייגן בשנת 202423/11/2024 1:07dor4x כתב: כמעט כל הספקיות בארץ עובדות עם חיייגן PPPOE
תעבור בפרטנר לחייגן ויש סיכוי טוב שיפסיקו לך הניתוקים.
מניסיון...
ועוד על מהירויות כאלה גבוהות,
לגבי ניתוקים פרטנר פטרו את הבעיה, העבירו אותי פורט בצד שלהם כי על p2p ומאז חיבור ב dhcp יציב.
כבר כמעט שבוע בלי ניתוקים,מקווה שלא פתחתי תפה.
- dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
הייתי במצב שלך.. ברשת פרטנר P2P23/11/2024 12:51MrYair כתב: הייתי אם חיבור בתצורת חייגן עובד יציב, אבל לדעתי זה מטומטם להיות אם חייגן בשנת 2024
ועוד על מהירויות כאלה גבוהות,
לגבי ניתוקים פרטנר פטרו את הבעיה, העבירו אותי פורט בצד שלהם כי על p2p ומאז חיבור ב dhcp יציב.
כבר כמעט שבוע בלי ניתוקים,מקווה שלא פתחתי תפה....
באיזה שהוא שלב התחילו לי ניתוקים ב DHCP. היו אצלי 3-4 טכנאים כולל מפקח.
העבירו אותי פורט. לא עזר.
החלפתי 3 רואטרים!! לא עזר כלום.
המפקח הודה בפני שיש בעיה.
הבעיה לדעתי ששרת ה DHCP שלהם לא עומד בעומס חיבורים. הגעתי למסכנה הזאת אחרי שהתקנתי תוכנה שרצה על המחשב ומנטרת את החיבור.
בשעות הלילה המאוחרות עד הבוקר 0 ניתוקים
בשעות הבוקר עד אחה"צ ניתוקים בודדים.
אחה"צ/ערב ניתוקים רבים מאוד. עשרות. לא את כולם מרגישים כי הם קצרים.
עברתי ל PPPOE ומאז 0 תקלות. 0 ניתוקים.
הפינג אולי איטי יותר ב 2MS אבל היציבות שווה את זה לטעמי.
רק ב P2P אפשר לקבל לדעתי חיבור DHCP וזה לא אפשרי על סיב GPON
בקיצור.. ממליץ לך כן לעבור ל PPPOE. מהירות ההורדה הסופית זהה אצלי.
אני דברתי אם התמיכה של פרטנר, שאלו אותי איזה ציוד יש לך אמרתי להם ציוד שלכם ה5670 השחור וויפי שש24/11/2024 14:12dor4x כתב: הייתי במצב שלך.. ברשת פרטנר P2P
באיזה שהוא שלב התחילו לי ניתוקים ב DHCP. היו אצלי 3-4 טכנאים כולל מפקח.
העבירו אותי פורט. לא עזר.
החלפתי 3 רואטרים!! לא עזר כלום.
המפקח הודה בפני שיש בעיה.
הבעיה לדעתי ששרת ה DHCP שלהם לא עומד בעומס חיבורים. הגעתי למסכנה הזאת אחרי שהתקנתי תוכנה שרצה על המחשב ומנטרת את החיבור.
בשעות הלילה המאוחרות עד הבוקר 0 ניתוקים
בשעות הבוקר עד אחה"צ ניתוקים בודדים.
אחה"צ/ערב ניתוקים רבים מאוד. עשרות. לא את כולם מרגישים כי הם קצרים.
עברתי ל PPPOE ומאז 0 תקלות. 0 ניתוקים.
הפינג אולי איטי יותר ב 2MS אבל היציבות שווה את זה לטעמי.
רק ב P2P אפשר לקבל לדעתי חיבור DHCP וזה לא אפשרי על סיב GPON
בקיצור.. ממליץ לך כן לעבור ל PPPOE. מהירות ההורדה הסופית זהה אצלי....
הנציגה לא הבינה איך יש לי ציוד במנוי אבל אצלכם במערכת מופיע שהציוד מנותק אבל אני גולש תקין אם ניתוקים,
מפה לשם העבירה את הפניה שלי להנדסה אמרה לי יחזרו אליך אם בסיום טיפול עד 3 ימי עסקים, טוב אמרתי ניתן להם צ׳אנס
אישתי חוזרת מעבודה מדליקה טלויזיה אין אינטרנט והיורש מתחיל לשגע, מתקשר לתמיכה של פרטנר שוב לאחר שנציגה ראשונה
לא עזרה בכלום פרט לחזור כמו תקליט כי ראתה שיש פניה פתוחה להנדסה, לאחר שהתעקשתי אמרה תחף חוזר אליך מישהו בכיר
חזר אלי נציג בכיר הוריד אותי בפורט אצלם החזיר אותי לפורט במערכות שלהם בווםםם התקלה הסתדרה אני כבר שבוע אינטרנט
מחובר ללא ניתוק טפו טפו,
חיבור בחייגן אני יודע שיציב אבל זה מטומטם בעיניי להיות מחובר אם חייגן 2024 אנחנו כבר לא בתקופת adsl.
- dor4x
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- שם מלא: דור
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
כמעט כל מי שמחובר לסיב מחובר ב PPOE. ממה שאני קורא פרטנר בתהליך סגירת רשת P2P ואז כולם יהיהו חייבים בחייגן.
אם העבירו אותך פורט כנראה לאחד פחות עמוס. יכול להיות שזה זמני בלי עומס ולא יהיהו ניתוקים ויכול להיות שלא.
ב 2024 DHCP יוצא מהשרות כי הרוב (ואולי כולם בעתיד) יעבדו רק ב GPON
אם העבירו אותך פורט כנראה לאחד פחות עמוס. יכול להיות שזה זמני בלי עומס ולא יהיהו ניתוקים ויכול להיות שלא.
ב 2024 DHCP יוצא מהשרות כי הרוב (ואולי כולם בעתיד) יעבדו רק ב GPON
חבל... DHCP משמעותו פחות עומס על הנתב שלך... כנראה ש*היום* הנתבים מספיק חזקים לחיבור נפוץ של 1G, אבל בוא לא נשכח שמחר ב5G/2.5G/10G - שוב עלולה לצוף מגבלתיות הנתב הביתי מול חייגן .28/11/2024 0:05dor4x כתב: כמעט כל מי שמחובר לסיב מחובר ב PPOE. ממה שאני קורא פרטנר בתהליך סגירת רשת P2P ואז כולם יהיהו חייבים בחייגן.
ב 2024 DHCP יוצא מהשרות כי הרוב (ואולי כולם בעתיד) יעבדו רק ב GPON...
נכון ... היום נתבים של סלקום שמגיעים אם וויפי 7 הותאמו מבחינת חומרה ותוכנה לסחוב 5 ג׳יגה בחיבור בחייגן28/11/2024 17:13rafi_d כתב: חבל... DHCP משמעותו פחות עומס על הנתב שלך... כנראה ש*היום* הנתבים מספיק חזקים לחיבור נפוץ של 1G, אבל בוא לא נשכח שמחר ב5G/2.5G/10G - שוב עלולה לצוף מגבלתיות הנתב הביתי מול חייגן ....
אבל 10 ג׳יגה ? איזה נתב ביתי יסחוב לך מהירויות כאלה בחיבור בחייגן, חוץ מזה אני לא מבין למה ספקיות ממשיכות
לספק חיבור ביתי בחיבור בחייגן אם יותר פשוט ונפוץ לספק ב dhcp הרי בישביל לספק חייגן צריך להחזיק שרת radius
ב dhcp מה צריך? כלום טווח כתובות ושרת dhcp וזהו.
פרטנר גם בחיבור gpon מחברים ב dhcp רק סלקום בזק גילת טלקום וכנראה כל השאר שרוחבים על בזק28/11/2024 0:05dor4x כתב: כמעט כל מי שמחובר לסיב מחובר ב PPOE. ממה שאני קורא פרטנר בתהליך סגירת רשת P2P ואז כולם יהיהו חייבים בחייגן.
ב 2024 DHCP יוצא מהשרות כי הרוב (ואולי כולם בעתיד) יעבדו רק ב GPON...
מספקים רק חייגן.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
ב dhcp מה צריך? מן הסתם בין היתר שצריך גם את אותו השרת RADIUS בדיוק.29/11/2024 8:18MrYair כתב: נכון ... היום נתבים של סלקום שמגיעים אם וויפי 7 הותאמו מבחינת חומרה ותוכנה לסחוב 5 ג׳יגה בחיבור בחייגן
אבל 10 ג׳יגה ? איזה נתב ביתי יסחוב לך מהירויות כאלה בחיבור בחייגן, חוץ מזה אני לא מבין למה ספקיות ממשיכות
לספק חיבור ביתי בחיבור בחייגן אם יותר פשוט ונפוץ לספק ב dhcp הרי בישביל לספק חייגן צריך להחזיק שרת radius
ב dhcp מה צריך? כלום טווח כתובות ושרת dhcp וזהו....
הרי בלי שרת RADIUS ספק אינטרנט לא יכול לאפשר את שירות של חיבור DHCP ללקוח. או שחשבת באמת שזה פועל כמו שרת DHCP שבסבונייה שקונים ב KSP או שבסבונייה שהספק זה מחלק ללקוחות?
מבנה הרשת של הספק אינטרנט והמנגנונים בה, "טיפה" שונים מהרשת הביתית אצל משתמש ביתי וממה שהוא מכיר אצלו בבית.
בכדי לא לסבך עם ההסברים הטכניים אתן רק תרשים פשוט איך שירות זה עובד, מה המנגנונים שפועלים לצורך זה ומה נדרש לצורך כך אצל הספק אינטרנט או ברשתות ארגוניות. כך שכפי שזה נראה מהתרשים זה, לא ניתן לספק שירות חיבור לאינטרנט ללקוח עם מנגנון DHCP בצד הלקוח, ללא שרתי RADIUS ועד שרתים שונים רבים אחרים בצד הספק, שכאן פשוט לא היה צורך לפרט מה הם ולצלול יותר לעומק של מבנה הרשת של הספק.
והתשובה לשאלה: "למה ספקיות ממשיכות לספק חיבור ביתי בחיבור בחייגן", היא פשוטה ביותר, והיא שא' זה מאפשר מבנה רשת פשוט וגמיש יותר לספק
וב' והכי חשוב, זה שזה נותן אפשרות פשוטה לספק תשתית לאפשר על גבי תשתית שלו לפועל לספקים וירטואליים אחרים, ללא סיבוכים מיותרים לצורך זה.
וגם הסבוניות שהספקים מחלקים מזה שנים רבות מסוגלות ללא שום בעיה לתמוך לא רק בחיבור PPPoE של 5G, אלה גם של 10G ללא שום בעיה ולצורך כך לא צריך לעשות שום התאמות.