netflix - אסופה של 99% חדלי אישים בתחום ה-IT.
netflix לא עובד. בפעם היחידה שרציתי לצפות בשידורים שלהם, פעם יחידה שאי פעם השתמשתי בשירות שלהם מ-2021 (ומשלם מאז באופן חודשי) - הסטרים לא עבד, בשום מכשיר, בשום רשת / קווית / אלחוטית / סלולרית.
<נערך בשל שפה לא ראויה>
<נערך בשל שפה לא ראויה>
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 16/11/2024 12:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: netflix חלאות אדם
בסוף צפיתי בסטרים (ממקור אחר).. מה זה אמור ללמד את המשתמש הממוצע ? שלגנוב משתלם ? שהכסף שהוא משלם לספק התוכן הולך לכיסים של המנהלים החלאות ולא לתשתיות טובות יותר ? שה-IT של נטפליקס מורכב ברובו מאנשים חדלי אישים וחומרה נחותה (כנראה מלונקס)? כן !! כן !! ופאקינג כן !!!
טינופות.
טינופות.
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 16/11/2024 10:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
למה אתה משלם להם משנת 21 ולא משתמש בשירותים שלהם ?
אם אין לך בעיה, אני אעביר לך את פרטי החשבון שלי ותעשה גם לשם הוראת קבע חודשית.
אם אין לך בעיה, אני אעביר לך את פרטי החשבון שלי ותעשה גם לשם הוראת קבע חודשית.
אצלי לא עבד בטלויזיה ולא עבד בטלפון.
כשהתחברתי דרך המחשב של העבודה (אולי ה VPN קשור לזה), עבד מושלם
כשהתחברתי דרך המחשב של העבודה (אולי ה VPN קשור לזה), עבד מושלם
גם מהסטרים שאני לבסוף בלית ברירה השתמשתי עבד מעולה - 1080p בלי נפילה אחת.16/11/2024 10:08yarko כתב: אצלי לא עבד בטלויזיה ולא עבד בטלפון.
כשהתחברתי דרך המחשב של העבודה (אולי ה VPN קשור לזה), עבד מושלם...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אולי לא בכוונה, אבל בטוח שידעו את המיליונים שיצפו ולא נערכו כראוי או שקיצצו היכן שלא היה צריך....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78758
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
1. בזיון
2. נא להשתמש בשפה ראויה בפורום
3. פיאסקו
4. נראה לי שלא שמענו את הסוף של הסיפור הזה. הם ידעו שזה הולך להיות הפייט של השנה, והם די חדשים בכל העניין הזה של סטרימינג לייב...
השאלה מה קרה שם כי זה היה מאוד ספציפית בסטרים הזה. נגלה כנראה בקרוב. הם בכל מקרה לא פעם ראשונה שמשדרים בלייב (לא בסקייל כזה, כמובן) ויש עוד fights בדרך...
2. נא להשתמש בשפה ראויה בפורום
3. פיאסקו
4. נראה לי שלא שמענו את הסוף של הסיפור הזה. הם ידעו שזה הולך להיות הפייט של השנה, והם די חדשים בכל העניין הזה של סטרימינג לייב...
השאלה מה קרה שם כי זה היה מאוד ספציפית בסטרים הזה. נגלה כנראה בקרוב. הם בכל מקרה לא פעם ראשונה שמשדרים בלייב (לא בסקייל כזה, כמובן) ויש עוד fights בדרך...
אחרי מה שהיה הלילה, זו מצווה.16/11/2024 15:08יהלי ב כתב: אין תוכן שלהם שלא זמין להורדה בתוך דקות מטורנט. אני באמת לא מוצא יותר סיבה לממן חברות שפועלות נגד הציבור הרחב עם האג'נדה שהם מקדמים למרות שבכל פעם היא מתפוצצת להם בפנים....
יש מנוי.
מ3 עד 7 השידור היה תקין.
בקרב של הבנות התחילה הבעיה של תקיעות ולאגים ויציאה מהאפליקציה.
ראיתי באתר פיראטי וגם שם תימרנתי בין המקורות...עד מהסיבוב השני ועד הסוף נשארתי עם סטרים אחד..יחסית יציב. שעבד.
היית בעיה עולמית ולא רק בישראל.
מ3 עד 7 השידור היה תקין.
בקרב של הבנות התחילה הבעיה של תקיעות ולאגים ויציאה מהאפליקציה.
ראיתי באתר פיראטי וגם שם תימרנתי בין המקורות...עד מהסיבוב השני ועד הסוף נשארתי עם סטרים אחד..יחסית יציב. שעבד.
היית בעיה עולמית ולא רק בישראל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78758
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
עדיין לא יודעים מה קרה שם אבל רוצה לנחש שזו בעיה תשתיתית עקרונית.
למי שלא זוכר את הימים הרעים שבו נטפליקס תפסו אחוזים ניכרים מתעבורת האינטרנט בכלל (30% בפריים טיים בזמנו). באותה תקופה הם השתמשו בכל מערכות ה cdn של חברות הענן הגדולות והכל עדיין גמגם.
זה גרם להם לייצר מערכת שנראית OpenConnect שהיא אוסף של שרתי OCA שמותקנים אצל ה isp. תכנים שפופולריים במדינה מסויימת מועברים לשם וחוסכים את מרבית התעבורה של ה isp ומונע את הצורך שלהם לשדרג את חיבוריהם לחו״ל.
התענוג הזה עולה לא מעט ולהבנתי נטפליקס בהתחלה תרמה את המכשירים האלה ואח״כ לקחה מספקים כסף עבור זה. והשיטה עובדת, ספקים שיש להם את השרתים לא יגמגם להם התוכן מנטפליקס. מאז חברות נוספות כולל גוגל הוסיפו פתרונות דומים.
הבעיה היא שאני לא חושב שהשיטה עובדת טוב למשדרי הלייב של החברה שדורשים latency נמוך. אני מעריך שהם השתמשו ב cdn קונוונציונלי יותר והתעודדו מזה ששידורי לייב קודמים (שידורים חיים על לוס אנג׳לס למשל) דווקא עבדו אבל צריך לזכור שהספקיות עדיין צוואר בקבוק לא קטן, ויתכן שגם שספקי ה cdn לא עמדו בלחץ.
למי שלא זוכר את הימים הרעים שבו נטפליקס תפסו אחוזים ניכרים מתעבורת האינטרנט בכלל (30% בפריים טיים בזמנו). באותה תקופה הם השתמשו בכל מערכות ה cdn של חברות הענן הגדולות והכל עדיין גמגם.
זה גרם להם לייצר מערכת שנראית OpenConnect שהיא אוסף של שרתי OCA שמותקנים אצל ה isp. תכנים שפופולריים במדינה מסויימת מועברים לשם וחוסכים את מרבית התעבורה של ה isp ומונע את הצורך שלהם לשדרג את חיבוריהם לחו״ל.
התענוג הזה עולה לא מעט ולהבנתי נטפליקס בהתחלה תרמה את המכשירים האלה ואח״כ לקחה מספקים כסף עבור זה. והשיטה עובדת, ספקים שיש להם את השרתים לא יגמגם להם התוכן מנטפליקס. מאז חברות נוספות כולל גוגל הוסיפו פתרונות דומים.
הבעיה היא שאני לא חושב שהשיטה עובדת טוב למשדרי הלייב של החברה שדורשים latency נמוך. אני מעריך שהם השתמשו ב cdn קונוונציונלי יותר והתעודדו מזה ששידורי לייב קודמים (שידורים חיים על לוס אנג׳לס למשל) דווקא עבדו אבל צריך לזכור שהספקיות עדיין צוואר בקבוק לא קטן, ויתכן שגם שספקי ה cdn לא עמדו בלחץ.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

סטרימינג של ספורט זה לא דבר פשוט בכלל. יש תקלות תמיד באירועים גדולים. גם בפלטפורמות שונות.
למשל DAZN עם אפליקציה פשוט נוראית וגם סובלת מרמת שידור גרועה ביותר כולל ניתוקים לעיתים קרובות במהלך משחקי פוטבול (שבוע שעבר המשחק של סטילרס-קומנדוס היה פשוט לא ניתן לצפיה)
למשל DAZN עם אפליקציה פשוט נוראית וגם סובלת מרמת שידור גרועה ביותר כולל ניתוקים לעיתים קרובות במהלך משחקי פוטבול (שבוע שעבר המשחק של סטילרס-קומנדוס היה פשוט לא ניתן לצפיה)
אכן ביזיון אבל אלו חבלי לידה.
מהמר שעוד 5 שנים שידורים כאלו יעברו ללא גימגום של פיקסל.
בינתיים לא הייתי משלם במיוחד על שידורים חיים של אירועים בסדר גודל כזה דרך נטפליקס ואמזון עד שנצא משלב הבטא.
כדאי שאנשים שמתבטאים נגד נטפליקס ייזכרו במה שהיה כאן לפניהם, לפחות אצל מונופלי התקשורת בארץ עם ערוצי הסרטים והסדרות העלובים ומחירי מנוי מפולפלים בכבלים ולווין.
בינתיים לא הייתי משלם במיוחד על שידורים חיים של אירועים בסדר גודל כזה דרך נטפליקס ואמזון עד שנצא משלב הבטא.
כדאי שאנשים שמתבטאים נגד נטפליקס ייזכרו במה שהיה כאן לפניהם, לפחות אצל מונופלי התקשורת בארץ עם ערוצי הסרטים והסדרות העלובים ומחירי מנוי מפולפלים בכבלים ולווין.
נטפליקס חטפה נוקאאוט בקרב: האם היה ניתן למנוע את הבלאגן?
הקרב הענק של מייק טייסון נגד ג'ייק פול הוביל לקריסה בשירותי Netflix, ועכשיו מתחילים להתברר הפרטים מאחורי הבלאגן
https://www.geektime.co.il/jake-paul-vs ... x-servers/
הקרב הענק של מייק טייסון נגד ג'ייק פול הוביל לקריסה בשירותי Netflix, ועכשיו מתחילים להתברר הפרטים מאחורי הבלאגן
https://www.geektime.co.il/jake-paul-vs ... x-servers/
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

שירותי הסטרימינג הבינו מזמן שהספורט הוא כסף גדול. להפיק סדרות וסרטים עולה המון כסף ואתה בכלל לא בטוח באיכות המוצר הסופי. הספורט מאפשר להן למשוך קהל חדש שלא בהכרח מתעניין בתוכן הקיים וגם למנף את זה לסדרות ספורט ייעודיות. זו המגמה בשוק, שהתחילה בצעד שנראה פסיכי בשעתו והיום גאוני של אמזון שחתמו לפני שנתיים או שלוש חוזה ל-11 שנה עם ה-NFL על סך מליארד דולר לשנה עבור משחק אחד בשבוע (משחק יום חמישי), סה"כ 16 משחקים בשנה.
ברור, כי אז החומרה תהיה אחרת לגמרי. אולם זה עדיין לא אומר שמה שקרה בקרב הינו לגיטימי.17/11/2024 17:03Lony26 כתב: אכן ביזיון אבל אלו חבלי לידה.
כדאי שאנשים שמתבטאים נגד נטפליקס ייזכרו במה שהיה כאן לפניהם, לפחות אצל מונופלי התקשורת בארץ עם ערוצי הסרטים והסדרות העלובים ומחירי מנוי מפולפלים בכבלים ולווין....