TCL C855 כמוניטור למחשב – עכבר מהבהב?
-
llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
היי,
אני משתמש בטלוויזיה בסלון גם כמוניטור למחשב, ואני מתעניין בטלוויזיה זו. נתקלתי בביקורת ב avforums, שם אחד המשתמשים כותב שעכבר המחשב נעלם על רקע שחור, ומייחס את זה לכשל בתפעול ה FALD בטלוויזיה. לדבריו, בגלל שיש הרבה אזורי תאורה, הטלוויזיה "מתבלבלת" ולא יודעת מה לעשות במעבר ביניהם. מישהו נתקל בתופעה כזאת בטלוויזיה זו או במינילד כלשהי (של TCL או פירמה אחרת)? אני מצרף את דבריו:
https://www.avforums.com/threads/tcl-c8 ... t-32397271
אני משתמש בטלוויזיה בסלון גם כמוניטור למחשב, ואני מתעניין בטלוויזיה זו. נתקלתי בביקורת ב avforums, שם אחד המשתמשים כותב שעכבר המחשב נעלם על רקע שחור, ומייחס את זה לכשל בתפעול ה FALD בטלוויזיה. לדבריו, בגלל שיש הרבה אזורי תאורה, הטלוויזיה "מתבלבלת" ולא יודעת מה לעשות במעבר ביניהם. מישהו נתקל בתופעה כזאת בטלוויזיה זו או במינילד כלשהי (של TCL או פירמה אחרת)? אני מצרף את דבריו:
https://www.avforums.com/threads/tcl-c8 ... t-32397271
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
עם כל הכבוד לקונספירציות, הוא לא מדבר על איכות תמונה שקשורה ל UPSCALE. בסוף המעבד שם זה אותו מעבד שנמצא בטלווזיות הטובת יותר של השוק. הוא מתאר תופעה של LOCAL DIMMING, הוא פשוט תיאר את מה שראה בפורום ההוא לא נכון ("עכבר נעלם"), סה"כ דיברו שם שהסמן של העכבר מתכהה על מסך שחור. חסר חשיבות לחלוטין ודי מאפיין את הצורה שבה העין (המוח) רואה דברים. מישהו שמתעסק בדברים חסרי תועלת התבכיין שם ב AVS, בגלל זה הוא עדיין גר עם ההורים בגיל שמצפים ממנו "לפרוס כנפיים". לא היתי מתייחס לזה בכלל, אלא אם כן מישהו חווה סיפוק רב מזה שהסמן של העכבר מאיר ב 800 ניטים על מסך שחור באותו רגע שהוידאו שהוא צופה בו נגמר ואז יש רק מסך שחור ואת הסמן של העכבר. בקיצור לא להתרגש מזה, או לתבוע את האנשים האלה על ביזבוז זמן02/11/2024 17:18יהלי ב כתב: החולשה הכי גדולה של התרמית הסינית הזאת הנקראת TCL זה מעבד התמונה. היא טובה למי שיש מעבד חיצוני וצופה רק בתכני HD ומעלה....
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

ועדיין זה מאפיין של הטכנולוגייה, השאלה היא כמה צירך לתת חשיבות בפיתוח של האלגוריתם למצב חסר משמעות
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@ice2k
זה בהחלט קשור ליכולת העיבוד של הטלוויזיה. גם אם זה לא מעבד התמונה עצמו, אז זה האלגוריתם שהחברה משתמשת בו.
יש על זה מלא דיבורים ברשת, כל חברה מטפלת ב-FALD הכי טוב שהיא יכולה ועם פשרות.
סמן עכבר שמתכהה על מסך שחור מציג את מגבלות טכנולוגית הלד, אך יש מסכים שמתמודדים עם מצבים כאלה טוב יותר.
כמובן שזה רק מצב שמייצג בצורה הכי ברורה שיש את המגבלה הזו.
קח סצינה כהה בחלל, ותתקל במצב דומה מאד בו המסך כהה והכוככבים יהיו בקושי מוארים במקום זוהרים, לדוגמה.
זה בהחלט קשור ליכולת העיבוד של הטלוויזיה. גם אם זה לא מעבד התמונה עצמו, אז זה האלגוריתם שהחברה משתמשת בו.
יש על זה מלא דיבורים ברשת, כל חברה מטפלת ב-FALD הכי טוב שהיא יכולה ועם פשרות.
סמן עכבר שמתכהה על מסך שחור מציג את מגבלות טכנולוגית הלד, אך יש מסכים שמתמודדים עם מצבים כאלה טוב יותר.
כמובן שזה רק מצב שמייצג בצורה הכי ברורה שיש את המגבלה הזו.
קח סצינה כהה בחלל, ותתקל במצב דומה מאד בו המסך כהה והכוככבים יהיו בקושי מוארים במקום זוהרים, לדוגמה.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

ועדיין אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר על מסך שחור לגמרי. בסוף מדובר בדברים יותר קיצוניים מאשר פרקטים. צריך להיות ראלים. גם אם מדובר על מקרה של אחד למיליון. המוצר שמשלמים עליו כסף צריך לתת תוצאה הכי טובה לרוב רובם של המצבים, ולא להרוס את אותם "רוב רובם" בשביל מצבי קיצון של אנשים משועממים. בשיל זה מתכננים אלגוריתם, שבסוף מקריב מצבים נדירים לטובת מצבים אופיינים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כוכבים קטנים יותר מסמן עכבר, זאת בדיוק היתה הדוגמה.
מסכים שאלה סצינות נדירות יחסית וברור שיש פשרות כשבוחרים מסך, אבל כמו שאתה אומר צריך להיות ריאליים גם בנוגע למגבלות של המוצר ולציפיות של המשתמש ממנו.
אי אפשר לבטל את המצבים האלה בגלל שזה לא מתאים לקו המחשבה שלך, כי יש לא מעט סרטים\סדרות עם סצינות חשוכות בהם יהיה איבוד פרטים בגלל האלגוריתם הזה שבמקרה הקיצון מכהה את סמן העכבר על מסך שחור.
מסכים שאלה סצינות נדירות יחסית וברור שיש פשרות כשבוחרים מסך, אבל כמו שאתה אומר צריך להיות ריאליים גם בנוגע למגבלות של המוצר ולציפיות של המשתמש ממנו.
אי אפשר לבטל את המצבים האלה בגלל שזה לא מתאים לקו המחשבה שלך, כי יש לא מעט סרטים\סדרות עם סצינות חשוכות בהם יהיה איבוד פרטים בגלל האלגוריתם הזה שבמקרה הקיצון מכהה את סמן העכבר על מסך שחור.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

ממש לא מסכים. שדה של כוכבים זה לא סמן של עכבר בודד והאלגוריתם מתייחס לזה שונה ומספק בהירות גבוה יותר. אני אחזור על דברי: "אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר". מסך שחור מלא (פחות סמן) זה לא שדה של כוכבים, חבל לנסות לחפש בכוח. ואני חייב להגיד שהדוגמא של הכוכבים היא מאוסה בטירוף, אפילו בSTARTREK אחוז הזמן מסך של הכוכבים הוא נמוך מאוד, כל היום אנשים קונים OLED בשביל לראות כוכבים, או אני אנסח את זה אחרת: כל היום אנשים שקנו OLED צופים בכוכבים, שיהיה...
ואני אדגיש שוב את הנושא בכדי שכל אנשי דת הOLED לא יכנסו למגננה: המקרה הוא סמן קטן של עכבר על מסך שחור מלא. מפה, אני מאחל לכולם בהצלחה...
ואני אדגיש שוב את הנושא בכדי שכל אנשי דת הOLED לא יכנסו למגננה: המקרה הוא סמן קטן של עכבר על מסך שחור מלא. מפה, אני מאחל לכולם בהצלחה...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
מזכיר לי דיון שהיה כאן פעם על מקרנים עם מישהו שספר כוכבים...04/11/2024 20:49ice2k כתב: ממש לא מסכים. שדה של כוכבים זה לא סמן של עכבר בודד והאלגוריתם מתייחס לזה שונה ומספק בהירות גבוה יותר. אני אחזור על דברי: "אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר". מסך שחור מלא (פחות סמן) זה לא שדה של כוכבים, חבל לנסות לחפש בכוח. ואני חייב להגיד שהדוגמא של הכוכבים היא מאוסה בטירוף, אפילו בSTARTREK אחוז הזמן מסך של הכוכבים הוא נמוך מאוד, כל היום אנשים קונים OLED בשביל לראות כוכבים, או אני אנסח את זה אחרת: כל היום אנשים שקנו OLED צופים בכוכבים, שיהיה...
ואני אדגיש שוב את הנושא בכדי שכל אנשי דת הOLED לא יכנסו למגננה: המקרה הוא סמן קטן של עכבר על מסך שחור מלא. מפה, אני מאחל לכולם בהצלחה......
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@ice2k
אין פה הרבה על מה לדון, להסכים או לא להסכים, יש מלא ביקורות על מסכים שונים עם FALD שמתמודדים עם אותה סצינה בצורות שונות לחלוטין.
אין פה הרבה על מה לדון, להסכים או לא להסכים, יש מלא ביקורות על מסכים שונים עם FALD שמתמודדים עם אותה סצינה בצורות שונות לחלוטין.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

ומה לדעתך הדרך הנכונה להתמודד עם זה?
כולם מכירים את הסרט, כולם מכירים את הסצינה. ועדיין אנחנו מדברים על סמן עכבר לבן וקטן על רקע של מסך שחור מלא.
יש מושג בתחום שנקרא "KILLER TEST", רלוונטי גם לנושא של דחיסת וידאו ודחיסת אודיו. הוא מאוד מעניין, אבל מאוד לא פרקטי.
כולם מכירים את הסרט, כולם מכירים את הסצינה. ועדיין אנחנו מדברים על סמן עכבר לבן וקטן על רקע של מסך שחור מלא.
יש מושג בתחום שנקרא "KILLER TEST", רלוונטי גם לנושא של דחיסת וידאו ודחיסת אודיו. הוא מאוד מעניין, אבל מאוד לא פרקטי.