TCL C855 כמוניטור למחשב – עכבר מהבהב?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני משתמש בטלוויזיה בסלון גם כמוניטור למחשב, ואני מתעניין בטלוויזיה זו. נתקלתי בביקורת ב avforums, שם אחד המשתמשים כותב שעכבר המחשב נעלם על רקע שחור, ומייחס את זה לכשל בתפעול ה FALD בטלוויזיה. לדבריו, בגלל שיש הרבה אזורי תאורה, הטלוויזיה "מתבלבלת" ולא יודעת מה לעשות במעבר ביניהם. מישהו נתקל בתופעה כזאת בטלוויזיה זו או במינילד כלשהי (של TCL או פירמה אחרת)? אני מצרף את דבריו:

https://www.avforums.com/threads/tcl-c8 ... t-32397271

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #2 

החולשה הכי גדולה של התרמית הסינית הזאת הנקראת TCL זה מעבד התמונה. היא טובה למי שיש מעבד חיצוני וצופה רק בתכני HD ומעלה.

llime פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

מה הכוונה ב- "מעבד חיצוני"? אני צופה בכל התכנים שלי דרך המחשב (ולפעמים דרך סטרימר מי בוקס). אין לי כוונה להשתמש באפליקציות הבנויות בטלוויזיה, אם לזה התכוונת.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #4 

02/11/2024 17:18  
יהלי ב כתב:
החולשה הכי גדולה של התרמית הסינית הזאת הנקראת TCL זה מעבד התמונה. היא טובה למי שיש מעבד חיצוני וצופה רק בתכני HD ומעלה.
...
עם כל הכבוד לקונספירציות, הוא לא מדבר על איכות תמונה שקשורה ל UPSCALE. בסוף המעבד שם זה אותו מעבד שנמצא בטלווזיות הטובת יותר של השוק. הוא מתאר תופעה של LOCAL DIMMING, הוא פשוט תיאר את מה שראה בפורום ההוא לא נכון ("עכבר נעלם"), סה"כ דיברו שם שהסמן של העכבר מתכהה על מסך שחור. חסר חשיבות לחלוטין ודי מאפיין את הצורה שבה העין (המוח) רואה דברים. מישהו שמתעסק בדברים חסרי תועלת התבכיין שם ב AVS, בגלל זה הוא עדיין גר עם ההורים בגיל שמצפים ממנו "לפרוס כנפיים". לא היתי מתייחס לזה בכלל, אלא אם כן מישהו חווה סיפוק רב מזה שהסמן של העכבר מאיר ב 800 ניטים על מסך שחור באותו רגע שהוידאו שהוא צופה בו נגמר ואז יש רק מסך שחור ואת הסמן של העכבר. בקיצור לא להתרגש מזה, או לתבוע את האנשים האלה על ביזבוז זמן 8)
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 356 פעמים

שליחה #5 

ה FALD נשען על אותו מעבד תמונה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ועדיין זה מאפיין של הטכנולוגייה, השאלה היא כמה צירך לתת חשיבות בפיתוח של האלגוריתם למצב חסר משמעות
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

@ice2k

זה בהחלט קשור ליכולת העיבוד של הטלוויזיה. גם אם זה לא מעבד התמונה עצמו, אז זה האלגוריתם שהחברה משתמשת בו.
יש על זה מלא דיבורים ברשת, כל חברה מטפלת ב-FALD הכי טוב שהיא יכולה ועם פשרות.
סמן עכבר שמתכהה על מסך שחור מציג את מגבלות טכנולוגית הלד, אך יש מסכים שמתמודדים עם מצבים כאלה טוב יותר.
כמובן שזה רק מצב שמייצג בצורה הכי ברורה שיש את המגבלה הזו.
קח סצינה כהה בחלל, ותתקל במצב דומה מאד בו המסך כהה והכוככבים יהיו בקושי מוארים במקום זוהרים, לדוגמה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ועדיין אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר על מסך שחור לגמרי. בסוף מדובר בדברים יותר קיצוניים מאשר פרקטים. צריך להיות ראלים. גם אם מדובר על מקרה של אחד למיליון. המוצר שמשלמים עליו כסף צריך לתת תוצאה הכי טובה לרוב רובם של המצבים, ולא להרוס את אותם "רוב רובם" בשביל מצבי קיצון של אנשים משועממים. בשיל זה מתכננים אלגוריתם, שבסוף מקריב מצבים נדירים לטובת מצבים אופיינים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

כוכבים קטנים יותר מסמן עכבר, זאת בדיוק היתה הדוגמה.
מסכים שאלה סצינות נדירות יחסית וברור שיש פשרות כשבוחרים מסך, אבל כמו שאתה אומר צריך להיות ריאליים גם בנוגע למגבלות של המוצר ולציפיות של המשתמש ממנו.
אי אפשר לבטל את המצבים האלה בגלל שזה לא מתאים לקו המחשבה שלך, כי יש לא מעט סרטים\סדרות עם סצינות חשוכות בהם יהיה איבוד פרטים בגלל האלגוריתם הזה שבמקרה הקיצון מכהה את סמן העכבר על מסך שחור.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ממש לא מסכים. שדה של כוכבים זה לא סמן של עכבר בודד והאלגוריתם מתייחס לזה שונה ומספק בהירות גבוה יותר. אני אחזור על דברי: "אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר". מסך שחור מלא (פחות סמן) זה לא שדה של כוכבים, חבל לנסות לחפש בכוח. ואני חייב להגיד שהדוגמא של הכוכבים היא מאוסה בטירוף, אפילו בSTARTREK אחוז הזמן מסך של הכוכבים הוא נמוך מאוד, כל היום אנשים קונים OLED בשביל לראות כוכבים, או אני אנסח את זה אחרת: כל היום אנשים שקנו OLED צופים בכוכבים, שיהיה...

ואני אדגיש שוב את הנושא בכדי שכל אנשי דת הOLED לא יכנסו למגננה: המקרה הוא סמן קטן של עכבר על מסך שחור מלא. מפה, אני מאחל לכולם בהצלחה...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7661
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #11 

04/11/2024 20:49  
ice2k כתב:
ממש לא מסכים. שדה של כוכבים זה לא סמן של עכבר בודד והאלגוריתם מתייחס לזה שונה ומספק בהירות גבוה יותר. אני אחזור על דברי: "אין סרט בו מציגים משהו בחלל בגודל של סמן עכבר". מסך שחור מלא (פחות סמן) זה לא שדה של כוכבים, חבל לנסות לחפש בכוח. ואני חייב להגיד שהדוגמא של הכוכבים היא מאוסה בטירוף, אפילו בSTARTREK אחוז הזמן מסך של הכוכבים הוא נמוך מאוד, כל היום אנשים קונים OLED בשביל לראות כוכבים, או אני אנסח את זה אחרת: כל היום אנשים שקנו OLED צופים בכוכבים, שיהיה...

ואני אדגיש שוב את הנושא בכדי שכל אנשי דת הOLED לא יכנסו למגננה: המקרה הוא סמן קטן של עכבר על מסך שחור מלא. מפה, אני מאחל לכולם בהצלחה...
...
מזכיר לי דיון שהיה כאן פעם על מקרנים עם מישהו שספר כוכבים... :lol:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@ice2k

אין פה הרבה על מה לדון, להסכים או לא להסכים, יש מלא ביקורות על מסכים שונים עם FALD שמתמודדים עם אותה סצינה בצורות שונות לחלוטין.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ומה לדעתך הדרך הנכונה להתמודד עם זה?
כולם מכירים את הסרט, כולם מכירים את הסצינה. ועדיין אנחנו מדברים על סמן עכבר לבן וקטן על רקע של מסך שחור מלא.
יש מושג בתחום שנקרא "KILLER TEST", רלוונטי גם לנושא של דחיסת וידאו ודחיסת אודיו. הוא מאוד מעניין, אבל מאוד לא פרקטי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”