חיבור קוי לטלויזיה דרך המש

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי סיב של בזק וראוטר שלהם, אני מתכוון להוציא כבל רשת ממנו למש של דקו שבסלון, האם אפשר להשתמש ביציאה הנוספת שלו ולחבר קוי לטלויזיה או שאצטרך כבל רשת נוסף מהראוטר של בזק ישירות לטלויזיה?
זה גם המצב שיש לי בקומה עליונה (בית פרטי), אני מניח שכדאי לחבר את יחידת המש הנוספת בכבל רשת, נכון?

תודה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3445
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #2 

אפשרי, בDECO שני שקעי הרשת הם בעצם סוג של מתג, ובמקרה שלך - פשוט הרחבה של הפורטים בנתב בעוד פורט אחד (זה נכון רק לDECO הראשון).
בDECO השני והשלישי - החיבור לפורט גם אפשרי, אבל כמובן שהביצועים יהיו בהתאם לאיכות הקליטה *האלחוטית* של הDECO במיקום שלו.

יש לך כאן בדיקת ביצועים:
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה, וזה לא משנה אם אחבר את יחידות הדקו בחיבור קוי, בכל מקרה זה יהיה קשור לקליטה אלחוטית?
שוב תודה

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

כן, פרט ליחידה שגם מחוברת קווית לנתב בפורט השני.
אם נדייק בשאר היחידות, "תרוויח" רק את התקשורת למרחק בין המש למחשב , אך לא את התקשורת בינו למש הראשי.

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה,אז אם ככה, אם אני מבין נכון, אם יש לי בקומה השנייה בבית יחידת מש וטלויזה חכמה באותו מקום, אז בעצם עדיף לי לחבר ישירות לטלויזיה כדי שארויח את החיבור הקוי ולא אלחוטי מהמש, נכון?

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

כן, אם זה לא מסובך פיזית, תמיד עדיף חיבור קוי. היות והם סמוכים גם תקשורת הWIFI בין שניהם אמורה להיות דומה, אז ההבדל לא רב. כמובן, פחות מהמהירות בחיבור קווי למש הראשי או לנתב...

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

שוב תודה!

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

31/10/2024 10:33  
rafi_d כתב:
כן, אם זה לא מסובך פיזית, תמיד עדיף חיבור קוי. היות והם סמוכים גם תקשורת הWIFI בין שניהם אמורה להיות דומה, אז ההבדל לא רב. כמובן, פחות מהמהירות בחיבור קווי למש הראשי או לנתב...
...
שוב אני:)
בגלל שהממ"ד במרתף, עדיף למעשה לחבר מש ולהגדיר אותו כרשת חדשה על מנת שיחובר כקוי בחיבור לסוויץ?
הכוונה שלי בעצם היא שהמש הראשי שיושב בסלון יחובר קוי מארון התקשורת ויחובר קוי לטלויזיה, מש בקומה עליונה שיחובר מהסוויץ, יחד עם עוד 2 טלויזיות בקומה עליונה שיחוברו קוית.
ואז בעצם במרתף אשתמש בדקו השלישי כחיבור נפרד ולא כזה שיחובר לראשי, אני יודע שזה יהיה בעצם ויתור על אחידוצ רשת, אבל אני מניח שהיתרון זה שיהיה חיבור הרגב יותר מהיר ויציב כי הוא יהיה קוי, נכון?

תודה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 416 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

בממדים חיבור קווי הרבה יותר קריטי שכן קשה לוויפי לחדור אותם (בגלל ריבוי הברזל בקירות שמהווה כלוב פאראדיי, וככל שיהיה יותר ממנו יהיה קשה יותר לוייפי לחדור את הקירות).

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

תמיד יש יתרון לחיבור קוי אם רק אפשרי, וודאי שבממ"ד. "אחידות" סוג החיבור פחות חשובה, בתנאי, כמובן שכולם יחוברו לאותו הנתב/רשת.

tycon86
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

30/10/2024 15:18  
rafi_d כתב:
אפשרי, בDECO שני שקעי הרשת הם בעצם סוג של מתג, ובמקרה שלך - פשוט הרחבה של הפורטים בנתב בעוד פורט אחד (זה נכון רק לDECO הראשון).
בDECO השני והשלישי - החיבור לפורט גם אפשרי, אבל כמובן שהביצועים יהיו בהתאם לאיכות הקליטה *האלחוטית* של הDECO במיקום שלו.

יש לך כאן בדיקת ביצועים:
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/
...
Deco M4 זה מוצר מיושן (וויפי 5 ac) בעל ביצועים גרועים ביחס למקובל היום. זה במיוחד מגביל אם יש בבית אינטרנט מהיר כמו פייבר. אז לא הייתי ממליץ להתקרב לזה בימינו, כי יש אלטרנטיבות מהירות פי עשר בערך (וגם לא יותר יקרות משמעותית)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #12 

כל עוד זה מספק את הצרכים של פותח השרשור, אין טעם להוציא $ ולקנות משהו אחר.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #13 

27/12/2024 23:12  
tycon86 כתב:
Deco M4 זה מוצר מיושן (וויפי 5 ac) בעל ביצועים גרועים ביחס למקובל היום. זה במיוחד מגביל אם יש בבית אינטרנט מהיר כמו פייבר. אז לא הייתי ממליץ להתקרב לזה בימינו, כי יש אלטרנטיבות מהירות פי עשר בערך (וגם לא יותר יקרות משמעותית)
...
לכיוון ממ"ד-ים פתרון קווי עדיף (ויציב) מWifi גם אם יהיה 6 או 7. במרבית הדגמים של יחידות mesh (כמו גם M4) זהו פורט ג'יגה. במקרים נדירים (ויקרים) יהיה פורט 2.5G. .
במקרה הנדון, 1G גם מהיר מ~~650M נטו שM4 יכול לתת אלחוטית. כמו שנאמר, שימוש קווי בקיים הוא גם תקציבי, וגם ישפר.

nayuval פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

תודה, דווקא במקרה שלי מדובר ב-x60, אבל בכל מקרה כנראה שאשים אחד בממ"ד במרתף כקוי כנפרד ואת השתיים האחרים כרשת אחרת, אחד ראשי ליד הראוטר והשני בקומה השנייה, חיבור לטלויזיות אשים קוי ובמידת הצורך, אשים עוד יחידה בקומה השנייה,למרות שעל פניו, מדובר בכתשעים מטר, ללא הפרעה מיוחדת כך שאמור להספיק לקליטת wifi.
אני מתלבט אם למרתף לשים עוד יחידה שתעבוד, אבל נראה לי שאתחיל ככה ואוסיף במידת הצורך פשוט.
תודה לכולם

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #15 

28/12/2024 23:32  
nayuval כתב:
תודה, דווקא במקרה שלי מדובר ב-x60, אבל בכל מקרה כנראה שאשים אחד בממ"ד במרתף כקוי כנפרד ואת השתיים האחרים כרשת אחרת, אחד ראשי ליד הראוטר והשני בקומה השנייה, חיבור לטלויזיות אשים קוי ובמידת הצורך, אשים עוד יחידה בקומה השנייה,למרות שעל פניו, מדובר בכתשעים מטר, ללא הפרעה מיוחדת כך שאמור להספיק לקליטת wifi.
אני מתלבט אם למרתף לשים עוד יחידה שתעבוד, אבל נראה לי שאתחיל ככה ואוסיף במידת הצורך פשוט.
תודה לכולם
...
תמיד עדיף לפרט את דגם הציוד שאתה משתמש בפתיחת השרשור, לא היו מבלבלים לך את המוח.
הדגם הזה תומך בחיבור קוי בין היחידות כך שאתה לא צריך רשתות wifi שונות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”