חיבור קוי לטלויזיה דרך המש
היי,
יש לי סיב של בזק וראוטר שלהם, אני מתכוון להוציא כבל רשת ממנו למש של דקו שבסלון, האם אפשר להשתמש ביציאה הנוספת שלו ולחבר קוי לטלויזיה או שאצטרך כבל רשת נוסף מהראוטר של בזק ישירות לטלויזיה?
זה גם המצב שיש לי בקומה עליונה (בית פרטי), אני מניח שכדאי לחבר את יחידת המש הנוספת בכבל רשת, נכון?
תודה
יש לי סיב של בזק וראוטר שלהם, אני מתכוון להוציא כבל רשת ממנו למש של דקו שבסלון, האם אפשר להשתמש ביציאה הנוספת שלו ולחבר קוי לטלויזיה או שאצטרך כבל רשת נוסף מהראוטר של בזק ישירות לטלויזיה?
זה גם המצב שיש לי בקומה עליונה (בית פרטי), אני מניח שכדאי לחבר את יחידת המש הנוספת בכבל רשת, נכון?
תודה
אפשרי, בDECO שני שקעי הרשת הם בעצם סוג של מתג, ובמקרה שלך - פשוט הרחבה של הפורטים בנתב בעוד פורט אחד (זה נכון רק לDECO הראשון).
בDECO השני והשלישי - החיבור לפורט גם אפשרי, אבל כמובן שהביצועים יהיו בהתאם לאיכות הקליטה *האלחוטית* של הDECO במיקום שלו.
יש לך כאן בדיקת ביצועים:
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/
בDECO השני והשלישי - החיבור לפורט גם אפשרי, אבל כמובן שהביצועים יהיו בהתאם לאיכות הקליטה *האלחוטית* של הDECO במיקום שלו.
יש לך כאן בדיקת ביצועים:
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/
כן, פרט ליחידה שגם מחוברת קווית לנתב בפורט השני.
אם נדייק בשאר היחידות, "תרוויח" רק את התקשורת למרחק בין המש למחשב , אך לא את התקשורת בינו למש הראשי.
אם נדייק בשאר היחידות, "תרוויח" רק את התקשורת למרחק בין המש למחשב , אך לא את התקשורת בינו למש הראשי.
כן, אם זה לא מסובך פיזית, תמיד עדיף חיבור קוי. היות והם סמוכים גם תקשורת הWIFI בין שניהם אמורה להיות דומה, אז ההבדל לא רב. כמובן, פחות מהמהירות בחיבור קווי למש הראשי או לנתב...
שוב אני:)31/10/2024 10:33rafi_d כתב: כן, אם זה לא מסובך פיזית, תמיד עדיף חיבור קוי. היות והם סמוכים גם תקשורת הWIFI בין שניהם אמורה להיות דומה, אז ההבדל לא רב. כמובן, פחות מהמהירות בחיבור קווי למש הראשי או לנתב......
בגלל שהממ"ד במרתף, עדיף למעשה לחבר מש ולהגדיר אותו כרשת חדשה על מנת שיחובר כקוי בחיבור לסוויץ?
הכוונה שלי בעצם היא שהמש הראשי שיושב בסלון יחובר קוי מארון התקשורת ויחובר קוי לטלויזיה, מש בקומה עליונה שיחובר מהסוויץ, יחד עם עוד 2 טלויזיות בקומה עליונה שיחוברו קוית.
ואז בעצם במרתף אשתמש בדקו השלישי כחיבור נפרד ולא כזה שיחובר לראשי, אני יודע שזה יהיה בעצם ויתור על אחידוצ רשת, אבל אני מניח שהיתרון זה שיהיה חיבור הרגב יותר מהיר ויציב כי הוא יהיה קוי, נכון?
תודה
תמיד יש יתרון לחיבור קוי אם רק אפשרי, וודאי שבממ"ד. "אחידות" סוג החיבור פחות חשובה, בתנאי, כמובן שכולם יחוברו לאותו הנתב/רשת.
Deco M4 זה מוצר מיושן (וויפי 5 ac) בעל ביצועים גרועים ביחס למקובל היום. זה במיוחד מגביל אם יש בבית אינטרנט מהיר כמו פייבר. אז לא הייתי ממליץ להתקרב לזה בימינו, כי יש אלטרנטיבות מהירות פי עשר בערך (וגם לא יותר יקרות משמעותית)30/10/2024 15:18rafi_d כתב: אפשרי, בDECO שני שקעי הרשת הם בעצם סוג של מתג, ובמקרה שלך - פשוט הרחבה של הפורטים בנתב בעוד פורט אחד (זה נכון רק לDECO הראשון).
יש לך כאן בדיקת ביצועים:
https://www.tgspot.co.il/tp-link-deco-m ... er-review/...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
כל עוד זה מספק את הצרכים של פותח השרשור, אין טעם להוציא $ ולקנות משהו אחר.
לכיוון ממ"ד-ים פתרון קווי עדיף (ויציב) מWifi גם אם יהיה 6 או 7. במרבית הדגמים של יחידות mesh (כמו גם M4) זהו פורט ג'יגה. במקרים נדירים (ויקרים) יהיה פורט 2.5G. .27/12/2024 23:12tycon86 כתב: Deco M4 זה מוצר מיושן (וויפי 5 ac) בעל ביצועים גרועים ביחס למקובל היום. זה במיוחד מגביל אם יש בבית אינטרנט מהיר כמו פייבר. אז לא הייתי ממליץ להתקרב לזה בימינו, כי יש אלטרנטיבות מהירות פי עשר בערך (וגם לא יותר יקרות משמעותית)...
במקרה הנדון, 1G גם מהיר מ~~650M נטו שM4 יכול לתת אלחוטית. כמו שנאמר, שימוש קווי בקיים הוא גם תקציבי, וגם ישפר.
תודה, דווקא במקרה שלי מדובר ב-x60, אבל בכל מקרה כנראה שאשים אחד בממ"ד במרתף כקוי כנפרד ואת השתיים האחרים כרשת אחרת, אחד ראשי ליד הראוטר והשני בקומה השנייה, חיבור לטלויזיות אשים קוי ובמידת הצורך, אשים עוד יחידה בקומה השנייה,למרות שעל פניו, מדובר בכתשעים מטר, ללא הפרעה מיוחדת כך שאמור להספיק לקליטת wifi.
אני מתלבט אם למרתף לשים עוד יחידה שתעבוד, אבל נראה לי שאתחיל ככה ואוסיף במידת הצורך פשוט.
תודה לכולם
אני מתלבט אם למרתף לשים עוד יחידה שתעבוד, אבל נראה לי שאתחיל ככה ואוסיף במידת הצורך פשוט.
תודה לכולם
תמיד עדיף לפרט את דגם הציוד שאתה משתמש בפתיחת השרשור, לא היו מבלבלים לך את המוח.28/12/2024 23:32nayuval כתב: תודה, דווקא במקרה שלי מדובר ב-x60, אבל בכל מקרה כנראה שאשים אחד בממ"ד במרתף כקוי כנפרד ואת השתיים האחרים כרשת אחרת, אחד ראשי ליד הראוטר והשני בקומה השנייה, חיבור לטלויזיות אשים קוי ובמידת הצורך, אשים עוד יחידה בקומה השנייה,למרות שעל פניו, מדובר בכתשעים מטר, ללא הפרעה מיוחדת כך שאמור להספיק לקליטת wifi.
תודה לכולם...
הדגם הזה תומך בחיבור קוי בין היחידות כך שאתה לא צריך רשתות wifi שונות.