ניסאן ג'וק היברידית - מתאימה לנסיעות ארוכות?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #21 

קורולה חסר במלאי...
יש קורולה סטיישן (ספייס) שמגיעה מאנגליה.
אבל הרוב מעדיפים ממילא את הקורולה קרוס (מגיעה מיפן), בייחוד כי היא גבוהה יותר... כולם חזק בטרנד הSUV.
המחיר כמעט זהה לקורולה סדאן.
מנוע זהה לקורולה החדשה שהוצגה לאחרונה, 1.8 הייבריד דור 5 ( 140 כ"ס)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #22 

את הקורולה קרוס היה לי למשך מספר ימים, רכב מאוד נחמד ולטעמי עדיף בהרבה מהאוקטביה.
....

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #23 

למה לקנות חדש תקנה רכב בן שנה\שנתיים אפשר מפרטי ו\או טויוטה סלקט רק יד1 ק"מ עד 20-30 אלף לא חבל לשלם כסף מיסים נכון קשה למצא רכב שמור בטח טויוטה כי כולם עפות אבל עם יד על הדופק וסבלנות, כן אפשרי, אם אתה אוהב לתרום אז זה משהו אחר ...

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #24 

24/10/2024 14:27  
Moshe984 כתב:
אמרתי טויוטה ולא קורולה יש לטויוטה המון דגמים. בכל אופן טויוטה קורולה זה הרכב הכי טוב היום על הכביש ולא רק בארץ ישראל וזה כן גזרת של אמינות, הכל נגזרת של האמינות, האחזקה, טיפולים, תקלות, בעיות, סחירות, ותצרוכת דלק, בתור חבילה שלמה הקורולה נותנת יותר מכולם בפער, תשאל חוות דעת של כאלו שיש להם, תסתכל על השוק המטורף כבר שנים, קורולה עם נתונים טובים וגם עם גרועים מחזיקה יום יומיים ועף מעל המחירון, אם אתה מחפש יוקרה או פיצפקייסים עושים לך את זה אז אל תקנה טויוטה בכלל, אם אתה רוצה שקט אז רק זה, אין משהו אחר. זה רכב שמעריכים אותו אחרי שיש לך אותו כמה חודשים ואז אתה מבין שיש אותו, ויש את כל השאר, תעשה סקר מוסכים תראה מה יאמרו לך.
ליצרני רכב יש בעיות ותקלות\מחלות, לטויוטה אין.
...
כל מה שאמרת נכון בהחלט גם על איוניק/אלנטרה.
רק ששם איכות החומרים ובכלל סביבת הנהג עדיפה בהרבה, גם חוויית נהיגה יותר כיפית ומערכת מולטימדיה מצויינת !
אותו כנ"ל לגבי מאזדה, פרט לצריכת דלק (לא היברידי), לעומת זה סביבת הנהג הרבה יותר נעימה וכמובן שהמנוע וחוויית הנהיגה משמעותית טובה יותר מטויוטה. חסרון אחד...משמעותי...מערכת מולטימדיה זוועה !!! מאזדות מטופלות יכולות להגיע גם ל 500,000 ק"מ ויש לא מעט דוגמאות כאלה בשוק. לא שזה מעניין את מי שקנה חדשה (לרוב לא יחזיק כל כך הרבה זמן), אבל זה מראה על אמינות.
כמובן שהסחירות של הרכבים הללו מצויינת ולא פחות טובה מטויטה ובמיוחד איוניק/אלנטרה היברידיות שעפות בשניה בשוק.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

אתה כותב צריכת דלק כאילו זה משהו זניח מזדה 2 ליטר (1.6 נחות) תשתה לך 1 ל 12 ביום טוב בלי מזגן, קורולה זה 1 ל 20 ב קל בכביש פתוח גם 1 ל 25.
הבדל משמעותי זה כפול. מזדות זה חיישנים משולשים ציריות בטויוטה אתה לא נוגע בדברים האלה בכלל גם הביטוח יקר יותר תתקשר לשאול.
מולטימדיה אפשר לשדרג זו לא בעיה.
אין שום הצדקה לקנות מזדה על פני קורולה חוץ מ מראה חיצוני מזדה נראית ממש טוב! מנגד לטויוטה שוק הרבה יותר חזק מחזיק מחיר טיפולים זולים יותר מזדה מיושנת ולכן צריכת הדלק שלה גרועה. כנ"ל מזדה 6 מול קמארי וכנ"ל ה MX5 מול הראב 4.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

מאזדה זו חברה שהולכת ונעלמת בשוק הישראלי.
הרכבים שלהם מיושנים (לא היברידים) ולא נוחים לנהיגה ולא סתם המכירות שלהם בריצפה.

המזל של דלק מוטורס שכמה חברות ליסינג עדיין רוכשות מהם פה ושם.
....

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

אני לא משווה רכב כמו מאזדה להיברידי קורולה/יונדאי/קיה בנוגע לצריכת דלק.
ההיברידיות אוכלות 1:20 למי שיש רגל קלה. היו לי שנים כאלה מכל הסוגים. לא תוציא מהן מעבר לזה וזה בהחלט מאוד מכובד (לא כל רכב דיזל יגיע לזה).
מאזדה 2 ליטר עושה 1:13 גם כן למי שיש רגל קלה. יש לי אחת כזו עכשיו בליסינג.
אלו הנתונים ואיתם כל אחד יעשה מה שירצה. ההבדל ממש לא כפול, אבל הוא משמעותי.

הטיפולים של כולן פחות או יותר זהים. חלקים בשפע ומחירם יחסית זול ובמיוחד אם לא מטפלים במוסך היבואן.
יש לי בבית 2 מאזדות 2 פרטיות והטיפולים שלהן פשוט גרושים. שמן מקורי 120 ש"ח, פילטר שמן מקורי 42 ש"ח ועבודה עוד 150 ש"ח...כאן הסתיים הטיפול. לך למוסך היבואן ותכפיל את זה ב 2.5, אבל מי צריך אותם ? גם בתקופת אחריות לא עשיתי אצלם טיפולים. כן דאגתי לתעד את הניירת במידה ואצטרך לממש אחריות (מעולם לא נזקקתי).

המאזדה לא מיושנת, פשוט לארץ היבואן בוחר לייבא דגמים עם מנועים אטמוספריים וגם לא היברידיים (כן יש כאלה בהיצע היצרן). אלו מנועים מאוד אמינים שגומעים מאות אלפי ק"מ, הם כן זוללים יותר דלק מהיברידי וזה ברור. אבל מאזדה 3 עולה 25 ש"ח פחות מאלנטרה היברידית למשל. אז שכל אחד יעשה את החשבון שלו בנוגע לחסכון בדלק.

במשפט האחרון שלך עשית כזו שקשוקה שאני בוחר לא להתייחס אליו כלל.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #28 

25/10/2024 5:14  
Moshe984 כתב:
למה לקנות חדש תקנה רכב בן שנה\שנתיים אפשר מפרטי ו\או טויוטה סלקט רק יד1 ק"מ עד 20-30 אלף לא חבל לשלם כסף מיסים נכון קשה למצא רכב שמור בטח טויוטה כי כולם עפות אבל עם יד על הדופק וסבלנות, כן אפשרי, אם אתה אוהב לתרום אז זה משהו אחר ...
...
אין ספק שמבחינה כלכלית זה הכי משתלם אבל אם כבר אני שם סכום כזה על רכב אני מעדיף להשקיע עוד קצת ולהתחיל עם משהו חדש ומשם להתגלגל בעתיד.
חוץ מזה ש 20 שנה עם רכב ליסינג מהעבודה קילקלו אותי מבחינת פינוק - אפילו שקלתי ליסינג פרטי (תפעולי - כולל ביטוח, טיפולים וכו') אבל ויתרתי כי עם כל הכבוד לנוחות ושקט הנפשי זה פשוט כמו לשלם שכירות בשווי 70% מעלות הרכב ואחרי 3 שנים אתה מתחיל מחדש.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

25/10/2024 10:45  
Arie10 כתב:
אני לא משווה רכב כמו מאזדה להיברידי קורולה/יונדאי/קיה בנוגע לצריכת דלק.
ההיברידיות אוכלות 1:20 למי שיש רגל קלה. היו לי שנים כאלה מכל הסוגים. לא תוציא מהן מעבר לזה וזה בהחלט מאוד מכובד (לא כל רכב דיזל יגיע לזה).
מאזדה 2 ליטר עושה 1:13 גם כן למי שיש רגל קלה. יש לי אחת כזו עכשיו בליסינג.
אלו הנתונים ואיתם כל אחד יעשה מה שירצה. ההבדל ממש לא כפול, אבל הוא משמעותי.

הטיפולים של כולן פחות או יותר זהים. חלקים בשפע ומחירם יחסית זול ובמיוחד אם לא מטפלים במוסך היבואן.
יש לי בבית 2 מאזדות 2 פרטיות והטיפולים שלהן פשוט גרושים. שמן מקורי 120 ש"ח, פילטר שמן מקורי 42 ש"ח ועבודה עוד 150 ש"ח...כאן הסתיים הטיפול. לך למוסך היבואן ותכפיל את זה ב 2.5, אבל מי צריך אותם ? גם בתקופת אחריות לא עשיתי אצלם טיפולים. כן דאגתי לתעד את הניירת במידה ואצטרך לממש אחריות (מעולם לא נזקקתי).

המאזדה לא מיושנת, פשוט לארץ היבואן בוחר לייבא דגמים עם מנועים אטמוספריים וגם לא היברידיים (כן יש כאלה בהיצע היצרן). אלו מנועים מאוד אמינים שגומעים מאות אלפי ק"מ, הם כן זוללים יותר דלק מהיברידי וזה ברור. אבל מאזדה 3 עולה 25 ש"ח פחות מאלנטרה היברידית למשל. אז שכל אחד יעשה את החשבון שלו בנוגע לחסכון בדלק.

במשפט האחרון שלך עשית כזו שקשוקה שאני בוחר לא להתייחס אליו כלל.
...
אני דיי טוב בשקשוקה.
נערך לאחרונה על ידי yarino ב 25/10/2024 20:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
....

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

בשוק יד2 המזדות חזקות מאוד, פשוטות ואמינות, אבל לא כמו טויוטה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #31 

הניסאן ג'וק אפילו טיפה גדול יותר מהטויוטה יאריס קרוס, אף שהוא נראה קטן יותר (אשליה שנגרמת ע"י העיצוב). אם כי בפנים הוא יותר צפוף. הגירסה ההיברידית שלו זה היברידי מלא, לא מיקרו. את הטויוטה אני מכיר ויש לה 2 מגרעות גדולות מאד: נוחות נסיעה גרועה במיוחד ומפלס רעש גבוה בתא הנוסעים. המעלות שלה זה עיצוב מוצלח, הנדסת אנוש טובה ומושבים נוחים (להבדיל מהמתלים). את הג'וק הנוכחית אני לא מכיר אבל לא הייתי בונה על רמה גבוהה של נוחות ושקט בתא הנוסעים... הרכב הזה לא ידוע כמעודן. לגבי נסיעה מחוץ לעיר: כל רכב מתאים לנסיעה כזו (גם באופן קבוע), השאלה כמה הוא נוח לנהג/ת ועונה על הדרישות שלו. מאחר שמחוץ לעיר איכות הכבישים לרוב טובה מזו שבתוך הערים, ייתכן שהנוחות או היעדרה פחות משמעותי. אין תחליף להתנסות עצמית. לגבי חיסכון בדלק: הטויוטה הנ"ל חסכונית למדי, יש להניח שגם הניסאן ההיברידית.
אגב, לגבי הסקר הבריטי שהבאת: יש בו משהו די תמוה - ניסאן קיבלה ציון גרוע, ואילו רנו קיבלה ציון טוב משמעותית, ומה שתמוה זה שניסאן זה רנו...
.Anything can be done, but it's only done if it's done

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #32 

לא מת על האמינות של VAG, היו לי שתיים. מד השמן היה עושה תחרות עם מד הדלק :-)

מקווה שתצא לך אוקטביה בלי בעיות.

תתחדש!

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

שמן זה משהו שחייבים להחזיק קבוע בבגאז' של סקודה/VW/סיאט (מניח שאותו כנ"ל לגבי AUDI).
כל 5000-7000 חייבים להוסיף כליטר עד ליטר וחצי.
אם מתרגלים לזה- אז כל השאר די בסדר.

טיפולים גם כן חייבים להקפיד...אחרת תגיד שלום לטורבו ! אבל זה די נכון לרוב הרכבים בעלי הטורבו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #34 

מבחן השוואתי בין יאריס קרוס לג'וק שפורסם היום.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

ההבדל הקטן זה שבקונצרן vag בכל נסיעה אתה מתפלל שלא תידלק לך נורה בשעון אמינות של ניסן גם לוקה בחסר ובכל זאת צריך לבקר במורשה יבואן שלא נזכיר את שמו, שזה סוג של כפרת עבונות.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”