נקודת גישה בממ״ד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
יש לי סיבים של בזק. ראוטר ממוקם באחד החדרים ועקרונית זה מחסה את כל הדירה, חוץ ממ״ד שבו נמצא מתבגר גיימר שאוכל לי את הראש :) אני מחפש פתרון זול אך יעיל לסוגיה. בארון תקשורת יש תעלות של הוט לכל חדר, כולל ממ״ד, עם כבלים מושחלים של הוט (כבר לא משתמשים מזמן). מצד אחד חשבתי לעשות בעצמי משיכה מהראוטר של בזק לארון ומשם לממ״ד ולחבר קווי לנייח. אבל זה לא פותר את עניין ה- wifi.
חשבתי לפנות לבזק לגבי ה ביספוט שלהם, לא מצאתי כמה זה עולה והאם הוא מגיע עם חיבור קווי. אני בטוח שיש פתרון יותר יעיל בהשקעה חד פעמית ואין לי מושג מהו…
רוב הסיכויים שאזמין איש רשתות אבל אני חייב להבין מה בדיוק לבקש ממנו. יש לי ראוטר ישן אבל עובד שהוא אולי יכול לשמש כ-AP - זה ה- archer A7

אשמח לרעיונות,
תודה וחג שמח

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

אל הממד תמשוך כבל רשת, או אם זה לא אפשרי תוכל לשים יחידת מוקה על תשתית הכבלים הקיימת.
ביציאה החדשה תשים סוויץ' ואליו תחבר את הצרכנים הקויים ו AP עבור WIFI

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

אני השתמשתי בזמנו בפתרון של מוקה על גבי קואקס - אבל זה היה מוגבל ל 100MB (מניח שיש פתרונות יותר מתקדמים היום)

https://www.amazon.com/gp/product/B01AYMAV1Q

אם אתה יכול להעביר כבל רשת זה הכי טוב.

היום כפתרון לממ'ד אני משתמש ב MESH - פשוט מיקמתי יחידה ממש מחוץ לממ'ד וזה עובד מצוין

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול להזמין שני יחידות MOCA 2.5 בהזמנות נפרדות כדי לא להגיע לסף המס :)
אפילו השנאי המצולם מתאים ל 100-240V אז מצריך רק מתאם זול
https://www.amazon.com/MoCA-2-5-Gigabit ... B0931V5847

DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה.
Archer A7 יספיק כנתב AP עד 1000? יעבוד עם סיב?

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #6 

MoCA זה פתרון ממש לא מוצלח. השתמשתי בזה כמה שנים, וזה זרוק עכשיו בארון.
המלצה חמה: תשתמש בכבל ה-coax כחוט משיכה, ותחליף אותו ב-Ethernet CAT7. יותר זול ממתאימי ה-MoCA, ויותר אמין ועמיד בפער.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #7 

אני משתמש בזוג HITRON HT-EM4 (מוקה 2.5) שעלו 35 דולר באיביי ועוד 10 דולר משלוח לארץ עם redbox, עובד כאילו זה כבל רשת לכל דבר (רק מוגבל לג'יגה)
אם הדירה שלך ולא שכורה הייתי משחיל וזהו כי למה לא.
אין שום מניעה לחבר את הAP שיש לך, כולה חדר של 7-9 מ"ר.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

זה אכן עובד. אבל ה-latency גרוע, ולפעמים קשה לו להתאושש מהפסקות חשמל. אם אי אפשר להשחיל, זו בהחלט האופציה הכי טובה, אבל אם כן אפשר אז לגמרי עדיף.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

22/10/2024 14:54  
DK69 כתב:
Archer A7 יספיק כנתב AP עד 1000? יעבוד עם סיב?
...
אפילו נתבים יותר ישנים וחלשים יעמדו בדרישות לחדר אחד. ה AP מקבל פנימה כניסת רשת מהסוויץ'. הוא בכלל לא יודע שיש סיב במורד הדרך, וזה גם לא משנה לו.

ומה שכתבתי לגבי המוקה: תמיד עדיף להשחיל כבל רשת אם אפשר. אבל במקרה שאי אפשר המוקה זה פתרון תחליפי סביר.
יש עוד פתרונות פחות טובים, אבל כיוון שיש תשתית קואקס כבלים קיימת, אין סיבה לדבר עליהם פה.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

23/10/2024 9:18  
dr0r כתב:
זה אכן עובד. אבל ה-latency גרוע, ולפעמים קשה לו להתאושש מהפסקות חשמל. אם אי אפשר להשחיל, זו בהחלט האופציה הכי טובה, אבל אם כן אפשר אז לגמרי עדיף.
...
Latency זהה לחלוטין לזה שאני מקבל עם כבל ישר לראוטר. וגם הוא יציב ולא זז.
אולי היו לך מכשירים ישנים/לא מוצלחים.

מה שכן בארון התקשורת חיברתי את הקואקס מהסלון ישירות לזה שמגיע מהממ"ד, ללא מפצלים, ויש לי רק זוג ככה שיש 0 הפרעות.
אולי אוסיף בעתיד אחד לחדר השינה ואז נראה אם יש הבדל כלשהו

הפסקות חשמל טפו טפו נדירות עד לא קיימות איפה שאני גר אז פחות יכול להעיד, בכמה פעמים שניתקתי וחיברתי להם את החשמל התחברו תוך כמה שניות בודדות חזרה.

DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אוקיי שוב תודה, נסגרתי על למשוך כבל. מה אני אמור לקנות חוץ מcat7? אין לי נקודת חשמל בארון תקשורת, זה מקשה על העניין של סוויצ׳ים, לא? או שלא חייב שם סוויץ׳?

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אל תקנה cat7 זה על גבול הבלתי אפשרי ללחוץ אותו עם ציוד ביתי. וקשה להשחלה כי הוא עבה וקשיח.

לך על cat6 ובכל חנות מוכרים גם סיומות שאפשר ללחוץ לבד ללא כלים. חפש סרטון ביוטיוב זה מאוד קל לעשות לבד בטח כשיש לך כבל קיים שאפשר למשוך איתו.

לא צריך סוויצ' בארון התקשורת כי אתה רוצה רק נקודת רשת אחת. אתה כן יכול לחלק את הכבל ל2 בארון בשביל שתוכל לפצל לנקודות נוספות בעתיד.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כבל ה-Coax מאוד עבה. אם אתה מחליף אותו, לא אמורה להיות בעיה להשחיל גם cat7 במקומו. אכן קשה מאוד ללחוץ אותו לתוך סופיות, אבל אין שום בעיה לחבר keystone, ואפילו לא צריך כלים חוץ מ-cutter.
אם אני מבין נכון, הסיב מגיע לאחד החדרים? אתה יכול להעביר את הכבל שיגיע עד לשם, דרך ארון התקשורת - או לחתוך אותו, לחבר 2 מתאמי keystone, וכבל רשת מוכן קצר ביניהם. אבל אם אין לך חשמל שם, כנראה שלא ייצא לך יותר מדי מזה, אז הכי פשוט הוא להשאיר ככבל רציף, אבל להשאיר שם מספיק ״עודפים״ כך שתוכל לבצע פיצול אם באמת תרצה בעתיד.

DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אוקיי, אז אני מושך כבל מהחדר שיש בו ראוטר לארון חשמל (נמצא ליד דלת כניסה) ואת אותו כבל משחיל לצינור של ממ״ד? נשמע די פשוט. ולאחר השחלה לחבר סוויץ׳ בשביל ראוטר AP וזהו? הבנתי נכון?
אגב יש המלצה על סוויץ׳?
שוב תודה

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

כן, בדיוק. תגיד אתה אם יש לך מספיק פורטים פנויים על הראוטר, או שנדרש סוויץ׳. בכל מקרה, סוויץ׳ טוב עד 1Gbps זה עניין ממש זול, למשל זה ב-KSP עולה 90 ₪.

DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

ראוטר של בזק פנוי לגמרי. לגבי סוויץ׳ - התכוונתי לסוג של מפצל לאחר שאכין שקע (נקבה) בממ״ד שהבן יוכל להתחבר גם קווי וגם דרך AP. יש לו שני מחשבים, נינטנדו, VR ושאר הדברים המיותרים :))

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אוקיי, אז הסוויץ' שקישרתי אליו יתאים. יש גם 8 פורטים אם אתה צריך.
https://ksp.co.il/mob/item/45516/מתג-שו ... 0-1000mbps

DK69 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

שוב תודה לכולם!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”