מחשב נייד אסוס משטח העכבר התרומם
-
גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
יש לי מחשב נייד אסוס דגם Q324UAK , המשטח של העכבר התרומם בצורה מוזרה ( בתמונה ) ,
חשבתי שאולי הגורם להתרוממות זה מהסוללה שאולי התנפחה ...יכול להיות ?
המחשב שלי בן 5 או 6 שנים בערך , הוא בדרך כלל בבית ומחובר רוב הזמן למטען ולחשמל ...
כשאני מנתק את החשמל המחשב עובד יפה על הסוללה ונראה שהיא די תקינה .
מה לדעתכם צריך לעשות ? לנסות להחליף סוללה במעבדה או להמשיך עד שהסוללה תמות לבד ?
חשבתי שאולי הגורם להתרוממות זה מהסוללה שאולי התנפחה ...יכול להיות ?
המחשב שלי בן 5 או 6 שנים בערך , הוא בדרך כלל בבית ומחובר רוב הזמן למטען ולחשמל ...
כשאני מנתק את החשמל המחשב עובד יפה על הסוללה ונראה שהיא די תקינה .
מה לדעתכם צריך לעשות ? לנסות להחליף סוללה במעבדה או להמשיך עד שהסוללה תמות לבד ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בד"כ תופעה כזו נובעת מסוללה נפוחה.
גם במצב כזה היא יכולה עדיין לעבוד למשך זמן מסויים, אז זה שהמחשב עובד מסוללה לא בהכרח אומר שהיא לא נפוחה.
אישית לא הייתי סוחב סוללה נפוחה במחשב. למרות שיש כל מני מנגנוני הגנה וכו', סוללות ליתיום זה לא משחק.
גם במצב כזה היא יכולה עדיין לעבוד למשך זמן מסויים, אז זה שהמחשב עובד מסוללה לא בהכרח אומר שהיא לא נפוחה.
אישית לא הייתי סוחב סוללה נפוחה במחשב. למרות שיש כל מני מנגנוני הגנה וכו', סוללות ליתיום זה לא משחק.
-
גלובל
- חבר ותיק

אשמח להמלצה על מעבדה שיכולה להחלף סוללה כזאת ....תודה21/10/2024 17:39TheCoolest כתב: בד"כ תופעה כזו נובעת מסוללה נפוחה.
אישית לא הייתי סוחב סוללה נפוחה במחשב. למרות שיש כל מני מנגנוני הגנה וכו', סוללות ליתיום זה לא משחק....
-
גלובל
- חבר ותיק

הזמנתי את הסוללה - מקורית של אסוס 39.50$ באיביי ....מקווה שתגיע מהר ,
אחליף אותה בעצמי כשתגיע ....תודה על העזרה עד כה .
אחת המעבדות שפניתי אליה בתחילה נאמר לי שאחרי החלפת הסוללה
יש תהליך קליברציה - תהליך כיול סוללה חדשה לוינדוס ....מה זה אומר ? איך עושים את זה ?
https://www.ebay.com/itm/322900187345
אחליף אותה בעצמי כשתגיע ....תודה על העזרה עד כה .
אחת המעבדות שפניתי אליה בתחילה נאמר לי שאחרי החלפת הסוללה
יש תהליך קליברציה - תהליך כיול סוללה חדשה לוינדוס ....מה זה אומר ? איך עושים את זה ?
https://www.ebay.com/itm/322900187345
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1305
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לא הייתי דואג לגבי זה יותר מדי.
פשוט תטעין את הבטריה ל-100%, ותשאיר את הנייד מחובר למטען לפחות 30 דקות במצב זה כדי שה-BMS יספיק לעשות ייצוב מתחים בין התאים.
אחר כך, תשתמש במכשיר עד לפריקה מלאה שלו ותטעין אותו מחדש, אל תשאיר את הבטריה פרוקה במלואה להרבה זמן.
פשוט תטעין את הבטריה ל-100%, ותשאיר את הנייד מחובר למטען לפחות 30 דקות במצב זה כדי שה-BMS יספיק לעשות ייצוב מתחים בין התאים.
אחר כך, תשתמש במכשיר עד לפריקה מלאה שלו ותטעין אותו מחדש, אל תשאיר את הבטריה פרוקה במלואה להרבה זמן.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אל תחזור למעבדה הזו ! הם חרטטנים.
החלפתי בחיי עשרות סוללות בלפטופים שונים והפעולה היחידה שעשיתי לאחר החלפת הסוללה היתה.....לחבר את הלפטופ למטען !
לגבי הסוללה שקנית ב EBAY ממוכר סיני...
לא רוצה לבאס אותך אבל...לא היתי בונה שזו סוללה מקורית. זו בדיוק אותה הסוללה שנמכרת למשל ב ALIEXPRESS.
סוללה מהדגם הנ"ל (לא מקורית) עולה בישראל כ 160 ש"ח.
החלפתי בחיי עשרות סוללות בלפטופים שונים והפעולה היחידה שעשיתי לאחר החלפת הסוללה היתה.....לחבר את הלפטופ למטען !
לגבי הסוללה שקנית ב EBAY ממוכר סיני...
לא רוצה לבאס אותך אבל...לא היתי בונה שזו סוללה מקורית. זו בדיוק אותה הסוללה שנמכרת למשל ב ALIEXPRESS.
סוללה מהדגם הנ"ל (לא מקורית) עולה בישראל כ 160 ש"ח.
כשאתה קונה ב EBAY ממוכר סיני...רוב הסיכויים שזו אותה סוללה שנמכרת ב ALIEXPRESS (כמובן שהרוב שם מזוייף ולא חשוב מה אתה רואה בתמונה).
לכן עדיף כבר לקנות ב ALIEXPRESS, שם זה בטוח יהיה גם זול יותר.
איפה לקנות מקורי ? אצל היבואן בארץ. יש גם את סולן בארץ שמוכרים את כל סוגי הסוללות.
ברשת מחו"ל ?...זו שאלה קשה.
לכן עדיף כבר לקנות ב ALIEXPRESS, שם זה בטוח יהיה גם זול יותר.
איפה לקנות מקורי ? אצל היבואן בארץ. יש גם את סולן בארץ שמוכרים את כל סוגי הסוללות.
ברשת מחו"ל ?...זו שאלה קשה.
-
גלובל
- חבר ותיק

האסוס הנייד שלי לא נרכש בארץ, נרכש בחו"ל ולפני 6 שנים וזה לא דגם שהיה משווק בארץ ,
כך שיש סיכוי גדול שהיבואן בארץ לא מביא בכלל סוללות לדגם הזה , אני לא מכיר את היבואן
אבל פעם בעבר ניסיתי לדבר איתם בנושא אחר ושלחו אותי ממעבדה אחת לשניה ולא ממש ענו לי .
שאלה - הסוללה המקורית לא מיוצרת בסין ? ....מיוצרת בשוויץ ?
בדקתי גם באלי אקספרס היה הבדל קטן במחיר אבל ביקשו דמי משלוח כך שיצא מחיר די דומה ,
באי ביי המשלוח היה חינם כך שהמחיר הכול זהה ....אגב - אלי אקספרס זה לא מוכר סיני ?
כך שיש סיכוי גדול שהיבואן בארץ לא מביא בכלל סוללות לדגם הזה , אני לא מכיר את היבואן
אבל פעם בעבר ניסיתי לדבר איתם בנושא אחר ושלחו אותי ממעבדה אחת לשניה ולא ממש ענו לי .
שאלה - הסוללה המקורית לא מיוצרת בסין ? ....מיוצרת בשוויץ ?
בדקתי גם באלי אקספרס היה הבדל קטן במחיר אבל ביקשו דמי משלוח כך שיצא מחיר די דומה ,
באי ביי המשלוח היה חינם כך שהמחיר הכול זהה ....אגב - אלי אקספרס זה לא מוכר סיני ?
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 24/10/2024 17:35, נערך 2 פעמים בסך הכל.
גם האייפון מיוצר בסין וגם הטסלה. ארץ יצור לא מצביע על שום דבר.
אני טוען שהסיכוי שזו סוללה מקורית די קטן ולכן אני מראש לא משווה מחירים של "מקורי" בין ALI לבין EBAY (כשהמוכר סיני).
שלא ישמע שאני לא אוהב את EBAY. אני רוכש משם על בסיס קבוע ומשנת 2002 (עם מעל 4000 פידבקים). אבל צריך לדעת מה לקנות שם וממי לקנות שם !
אני טוען שהסיכוי שזו סוללה מקורית די קטן ולכן אני מראש לא משווה מחירים של "מקורי" בין ALI לבין EBAY (כשהמוכר סיני).
שלא ישמע שאני לא אוהב את EBAY. אני רוכש משם על בסיס קבוע ומשנת 2002 (עם מעל 4000 פידבקים). אבל צריך לדעת מה לקנות שם וממי לקנות שם !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
בעלי אתה יודע שזה חיקוי. באיביי קשה לדעת.
בדיוק החלפתי ללפטופ לבטריה לא מקורית. עובד מעולה. זה לא טכנולוגיית חלליות. זה בטריה.
בדיוק החלפתי ללפטופ לבטריה לא מקורית. עובד מעולה. זה לא טכנולוגיית חלליות. זה בטריה.
בסוללה מאוד חשוב מעגל ה BMS.
יש מיליון כרטיסונים כאלה ובאיכות משתנה.
אם נפלת על מוצלח זה יחזיק לא מעט זמן.
כמובן שאותו כנ"ל נכון גם לסוללה עצמה.
לאחרונה רכשנו לניסויים כמות די גדולה של סוללות 18650 מיצרן סיני.
ביקשנו משהו זול מכיון שהמטרה היא לפוצץ אותן !
בינתיים, עוד לפני שהתחלנו לעבוד, מצאתי כבר 3 יחידות דפוקות לגמרי (לא נטענות). מה שמדהים הוא, שאחת מראה מתח 0 ושתי אחרות מראות מתח 3.7V, אבל לא נטענות !!!
כל זה מצביע על איכות יצור/הרכבה/QA ועוד...
יש מיליון כרטיסונים כאלה ובאיכות משתנה.
אם נפלת על מוצלח זה יחזיק לא מעט זמן.
כמובן שאותו כנ"ל נכון גם לסוללה עצמה.
לאחרונה רכשנו לניסויים כמות די גדולה של סוללות 18650 מיצרן סיני.
ביקשנו משהו זול מכיון שהמטרה היא לפוצץ אותן !
בינתיים, עוד לפני שהתחלנו לעבוד, מצאתי כבר 3 יחידות דפוקות לגמרי (לא נטענות). מה שמדהים הוא, שאחת מראה מתח 0 ושתי אחרות מראות מתח 3.7V, אבל לא נטענות !!!
כל זה מצביע על איכות יצור/הרכבה/QA ועוד...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
@גלובל
אם לא חשובה לך הניידות (וציינת שרוב הזמן המחשב מחובר קבוע לחשמל), ניתן להפעיל הרבה מחשבים ניידים כלל ללא סוללה.
אם לא חשובה לך הניידות (וציינת שרוב הזמן המחשב מחובר קבוע לחשמל), ניתן להפעיל הרבה מחשבים ניידים כלל ללא סוללה.
-
גלובל
- חבר ותיק

צודק ...המחשבה עלתה בראשי ,25/10/2024 10:21ziv_r כתב: @גלובל
אם לא חשובה לך הניידות (וציינת שרוב הזמן המחשב מחובר קבוע לחשמל), ניתן להפעיל הרבה מחשבים ניידים כלל ללא סוללה....
יש לי נייד אחר מהעבודה שאיתו אני מסתובב וזה הפרטי יושב קבוע במשרד הבייתי מחובר לדוקינג + 2 מסכים .
קניתי כבר את הסוללה אז אחכה שתגיע ואז כשאפרק את הישנה אחליט מה לעשות .
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
נתקלתי באותה תופעה במחשב של חמותי (HP) - חשבתי שאני מדמיין שפתאום הופיעה בליטה...25/10/2024 10:21ziv_r כתב: @גלובל
אם לא חשובה לך הניידות (וציינת שרוב הזמן המחשב מחובר קבוע לחשמל), ניתן להפעיל הרבה מחשבים ניידים כלל ללא סוללה....
יש דרך לדעת מראש אם מחשב יכול לעבוד רק על חשמל? לא בא לי לפרק את הסוללה סתם