בדיוק פרטנר התקשרו אלי בנושא 'סיבים'

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1603
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

הבחורה אמרה קצב הורדה 1,000 (אמרה שייתכן זה יירד לאיזור ה-800..) והעלאה 250 (במקום 100 כסטנדרד).

מה אני אמור לדעת עוד בנושא זה?

אשמח לטיפים ומידע,

ג'יימס

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3420
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שליחה #2 

ש - רק המחיר הסופי קובע... לא משנה פרטנר, או סלכלום... ו - כל המרבה בUPLOAD (באותו המחיר) הרי זה משובח...
כל השאר - ראה בדפי השרשור..
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Peadar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #3 

באתר שלהם החבילה הזו משווקת עם חודשיים ראשונים בהנחה במחיר של 69 שקל ואז עולה ל-120.
(יש חבילה דומה עם העלאה של 100 מגה ואז מקבלים חודשיים ראשונים חינם והשאר ב-120)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #4 

אחלה upload!

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני כנראה אחד מאנשי המחשבים הראשונים - ציורי מערות על מסך ירוק, גילוי האש (אסמבלר, לינוקס) וציד ממותות באמצעות כונן "¼5 גדול וכבד.
אז קצת מפריע לי הפיחות המובנה בשהם עשו לקצבים, כי בעצם הם מוכרים לי קצב של הורדה 125GB וקצב העלאה של 31.25MB..
ורק מורחים אותו (ואת כולנו) בכפולות 8 (1Byte = 8bit).

..ואני תוהה, האמנם העולם ההוא נעלם?!

ג'יימס

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3420
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

שליחה #6 

מזל שלא הציעו לך 100 עם פיחות ענק של 28% ... העולם ההוא נעלם, כן, כיום המחשבים בעולם יודעים להסתדר גם עם מספרים אחרים לקצבים בMbit.per.sec שלא מתחלקים רק ב 8 ... ;)
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 22/10/2024 8:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #7 

מהירות מסומנות בביטים ( b ) ונפחים בבתים ( B ).
את זה אני זוכר עוד מימי המודמים במהירות 56 kbit/s.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #8 

22/10/2024 2:10  
JamesStone כתב:
אני כנראה אחד מאנשי המחשבים הראשונים - ציורי מערות על מסך ירוק, גילוי האש (אסמבלר, לינוקס) וציד ממותות באמצעות כונן "¼5 גדול וכבד.
אז קצת מפריע לי הפיחות המובנה בשהם עשו לקצבים, כי בעצם הם מוכרים לי קצב של הורדה 125GB וקצב העלאה של 31.25MB..
ורק מורחים אותו (ואת כולנו) בכפולות 8 (1Byte = 8bit).

..ואני תוהה, האמנם העולם ההוא נעלם?!

ג'יימס
...
אם, "אתה כנראה אחד מאנשי המחשבים הראשונים", אז מדובר שאתה עוסק בזה לפחות משנות החמישים של המאה הקודמת. ובגלל כך, כנראה מתקרב או עברת כבר את גיל מאה. ובגלל זה אפשר לסלוח לך שאתה כבר לא זוכר שלא רק אז, אלה בתקופות המאוחרות יותר, אפילו עד שנות השמונים עוד לא היה לא לינוקס ולא כונני "¼5 ומה שהשתמשו כהתקני אחסון זה למשל כרטיסי ניקוב וסרטי ניקוב. כזה למשל, בכדי להזכירך:
או כזה:
ולתכנות השתמשו אז והרבה יותר מאוחר, כמובן זה לא באסמבלר, אלה ב COBOL למשל, כפי שמופיעה על כרטיס ניקוב זה.

עכשיו נעבור למהירויות שהם מוכרים לך. כי, אם בעצם הם מוכרים לך קצב של הורדה 125GB, אז אתה עוד במצב טוב מאוד :lol: ואני לא בכל מקום משתמש בקצבים כאלה, אפילו לעסקים. ונדרש להסתפק בחיבורים של כרטיסי רשת כאלה למשל:
בזמנו באקדמיה ניסיתי ללמד את הסטודנטים את המוסג ואת התפיסה של קנה מידה, בכדי שאם יוצאות להם תוצאות לא הגיוניות, שהם ירגישו את זה לבד מיד לפני שממשיכים הלאה.

ובקשר של יחידות של bps מול Bps, אז גם כאן הזיכרון הנדיף כנראה מתעתע, וגם זה היה מאז ומתמיד בהקשר של ייצוג המהירויות העברת נתונים.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

22/10/2024 2:10  
JamesStone כתב:

ג'יימס
...
מילא היית מציין Teletype כונן 8" ו SYS IV... אתה לא כזה זקן.

לשימושים ביתיים גם 600/100 תספיק ולכן מה שהכי מבדיל זה המחיר ולכמה זמן הם מתחייבים אליו.

וסתם כאנקדוטה ההודעה הזו נכתבת ממחשב שמריץ... לינוקס

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

טוב, אז לפני שכולם עולים עלי כמו "נמלי אש" (שזה עוד מושג מהשנים האחרונות שלמדתי "על בשרי" כמו שאומרים),
אז אולי הטעיתי כמה אנשים כאן לחשוב שאני מעל 100, אז לא; אני מתקרב, אבל "עוד לא שם".

גם אני השתמשתי בכרטיסיות העליזות לתכנת את המחשב של הסטודנטים בטכניון. אז זה היה פורטרן שזיכרוני המתועתע עוד זוכר.
מדובר בסביבות שנת 79-83.. ואז, בערך בתקופה ההיא, האבא של חברתי דאז שהיה פרופ' בטכניון ונסע הרבה למזרח הרחוק, הביא באחת מנסיעותיו מחשב אפל - 1 ; לפני אבולוצית ][Apple וכל אבולוצית המכשירים שאחריו.

אני זוכר שבתקופה ההיא, לא היו חנויות מחשבים, לא היו ספרי מחשבים, כמובן שלא היה אינטרנט ובעצם במבט לאחור, חיינו בסוג של שממה דיגיטלית.
לא היה כלום. אפילו כתיבת עברית נעשתה אפשרית רק לאחר שכתבתי רוטינה באסמבלי של Apple ( למי שזוכר Call -151) שהמירה את ההקלדות ל-Ascii בתוספת ערך שהקפיצה אותן ל-128 ומעלה;
ובהמשך ביצעה גם "דחיפה" שאחרת היית צריך לכתוב מילים מהסוף להתחלה.. להקיש םולש כדי שייכתב 'שלום'..

זו האבולוציה שאני חוויתי. אז לא הכרתי אף אחד "כמוני" שהכיר את תחום עולם המחשבים האישיים "מראשיתו" בארץ.
חברת המחשבים הראשונה שהכרתי אז היתה מ.ח.ט בע"מ ובהמשך גם נהייתי הטכנאי הראשון שלהם (לפחות באיזור חיפה).

זה "קיצור תולדות הזמן" כפי שאני חוויתי אותו.

סליחה למי שלקח את הדברים למקום אחר. אני חוויתי פרהיסטוריה של מחשבים אישיים.
אשמח להחליף חוויות, זיכרונות, מידע וידע בנושא הזה ובשאר הנושאים שקשורים לתקופה ההיא.

ואגב, מלפני כ-5 שנים, גם אני בלינוקס.. :P

ג'יימס

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #11 

לענייננו, אתה מתכוון ל-125MB/s, לא GB/s. אבל אין ממש קשר בין זה למציאות, כי גם הפרוטוקולים לוקחים חלק מרוחב הפס (IP header, TCP header, retransmits וכו׳). יחס יותר נכון הוא 1:10, וגם זה בתנאי שמדובר על חיבור לזמן ארוך. כשמודדים רוחב פס המדידה היא לפי כמות ביטים שיכולים לעבור על הקו, לא כמה מידע אתה יכול להוריד, כי זה תלוי בהרבה מאוד משתנים חיצוניים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”