כבר תקופה לא קצרה שיש לי בארון לנקו L70 (לא 75) שממתין ליחס חם.
קיבלתי אותו במצב מאוד עצוב אבל אחרי ניקיון ושימון הפלטה נראת בסדר ומסתובבת חופשי, המנוע עובד, פלינת' מקורי שלא שווה כלום, הזרוע זזה בחופשיות ויש עליה את ה-Headshell המקורי ויקר המציאות.
אין ראש (Cartridge) ומה שיש לי במגירה לא ממש מתאים (אודיו טכניקה 95, אורטופון OM10, ריאליסטיק 47/שור M75).
אני יודע שיש לפטיפון הזה הרבה פוטנציאל, אבל כרגע אני בעיקר רוצה להפעיל אותו בהשקעה מינימלית - בתקווה שהחיווט המקורי עדיין עובד.
לפי מה שמצאתי במאמרים משנות השישים - הזרוע המקורית הייתה אמורה "להתנהג יפה" עם רוב הראשים של אותה תקופה. באחד הפורומים בחו"ל מישהו טען שהבחירה המקובלת (לפחות בארה"ב) היה שור M3D.
מסקירה שעשיתי באיביי (אני יכול להזמין לחבר בארה"ב) - המחירים של הראש העתיק הזה לא מקובלים עלי. אולי יש במחיר סביר יותר במקומות אחרים.
אופציות "תקופתיות" אחרות שראיתי הן שור M44 או EMPIRE 880P - ראש שמוזכר ספציפית כשידוך ראוי במאמר משנות השישים. נראה ששניהם יותר בתקציב שלי - כמובן שבלי מחט מקורית (אני אקנה משהו חלופי בנפרד).
חוץ מעניין ההתאמה הפיזית, יש עניין נוסף של הענות המחט. לא ממש מסתדר לי שיש גם המלצות ל-M3D (הענות מאוד נמוכה ומשקל עקיבה גבוהה) וגם ל-M44 ו-880P (הענות בינונית-גבוהה ומשקל עקיבה נמוך).
אני לא "חייב" ראש תקופתי, מוכן לשקול משהו מודרני יותר שיתאים לזרוע.
רעיונות מבעלי ניסיון?
ראש (תקציב נמוך) ללנקו L70 זרוע מקורית
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
ברוך הבא לעולם של לנקו.
אנסה לקצר.
קודם כל אתה נירשם לאתר של לנקו הבן ,( גן עדן) ועושה שעורי בית.
לשאלתך ללא הרבה נימוקים אבל מהרבה ניסיון : צריך להחליף את שתי התושבות מגומי הניקראות וויברס, שמחזיקות את הזרוע על הציר . יתכן ולזרוע הזאת אין צורך. צריך לראות צילום של הזרוע.
הראש המתאים ביתר במחיר סביר לזרוע זאת הקיים היום בהישג יד וכיס וכן בהיבט של התאמה טכנית של מסה אפקטיבית של הזרוע מול הענות ןקפיציות של הראש, הינה נגאוקה MP 110. איזור ה 120$ באמזון.
אל תתפתה לראשים ישנים.
בהצלחה.
אנסה לקצר.
קודם כל אתה נירשם לאתר של לנקו הבן ,( גן עדן) ועושה שעורי בית.
לשאלתך ללא הרבה נימוקים אבל מהרבה ניסיון : צריך להחליף את שתי התושבות מגומי הניקראות וויברס, שמחזיקות את הזרוע על הציר . יתכן ולזרוע הזאת אין צורך. צריך לראות צילום של הזרוע.
הראש המתאים ביתר במחיר סביר לזרוע זאת הקיים היום בהישג יד וכיס וכן בהיבט של התאמה טכנית של מסה אפקטיבית של הזרוע מול הענות ןקפיציות של הראש, הינה נגאוקה MP 110. איזור ה 120$ באמזון.
אל תתפתה לראשים ישנים.
בהצלחה.
-
doc-oren
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
תודה על התגובה.
עשיתי שיעורי בית, חרשתי את הפורום ההוא, המון מידע על ה-L75, הרבה פחות על ה-L70. יש כמה דעות, חלקן סותרות.
הלכתי גם לסקירות המקוריות ב-Audio וב-HiFi/Stereo Review (תחת השם Bogen B62).
השלה המקורית הרי בלי אפשרות לכיוון זווית הראש, אז יש דעה שלא מומלץ להתקין בה ראש עם מחט אליפטית. מצד שני יש כאלו שמדווחים שהם התקינו ראש עם מחט כזאת והתוצאות היו טובות (אבל לא תמיד ברור אם זה עם השלה המקורית או משהו משודרג).
בכל מקרה, ה-MP 110 רעיון לא רע. במקרה "הכי גרוע" זה יהיה שדרוג לפטיפון העיקרי שלי (מצויד בזרוע 3009 עם שלה קבועה, נכון להיום עם M75 ומחט די בסיסית).
תושבות גומי? חשבתי שזה רק עניין של ה-L75, הייתי בטוח שהזרוע של ה-L70 יושבת על מיסבים. עוד לא הגעתי לפירוק של הזרוע, אבל מתמונות שמצאתי ברשת של זרוע מפורקת, לא ראיתי תושבות מגומי, איפה הן אמורות להיות?
עשיתי שיעורי בית, חרשתי את הפורום ההוא, המון מידע על ה-L75, הרבה פחות על ה-L70. יש כמה דעות, חלקן סותרות.
הלכתי גם לסקירות המקוריות ב-Audio וב-HiFi/Stereo Review (תחת השם Bogen B62).
השלה המקורית הרי בלי אפשרות לכיוון זווית הראש, אז יש דעה שלא מומלץ להתקין בה ראש עם מחט אליפטית. מצד שני יש כאלו שמדווחים שהם התקינו ראש עם מחט כזאת והתוצאות היו טובות (אבל לא תמיד ברור אם זה עם השלה המקורית או משהו משודרג).
בכל מקרה, ה-MP 110 רעיון לא רע. במקרה "הכי גרוע" זה יהיה שדרוג לפטיפון העיקרי שלי (מצויד בזרוע 3009 עם שלה קבועה, נכון להיום עם M75 ומחט די בסיסית).
תושבות גומי? חשבתי שזה רק עניין של ה-L75, הייתי בטוח שהזרוע של ה-L70 יושבת על מיסבים. עוד לא הגעתי לפירוק של הזרוע, אבל מתמונות שמצאתי ברשת של זרוע מפורקת, לא ראיתי תושבות מגומי, איפה הן אמורות להיות?