התחדשתי ב x2800! יש לי כמה שאלות לגבי ההגדרות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם.

התחדשתי ברסיבר של Denon x2800h אשר משודך לרמקולים של Monitor Audio MASS 10 עם סאב של Velodyne impact 10 בתצורת 5.1.

לאחר רפרוף בחוברת ההוראות יש לי כמה שאלות לגבי הגדרות שונות, אשמח לעזרת המומחים.

1. בתצורת רמקולים 5.1 האם כדאי להפעיל את Speaker Virtualizer? לא הבנתי האם זה מדמה מצב של רמקולים אשר ממוקמים בתקרה או שצריך שרמקולים "אמיתיים" יהיו מחוברים.

2. DTS Neural X. האם כדאי להפעיל? לאחר חיפוש באינטרנט אף אחד לא באמת מבין מה זה עושה.

3. Room Size. אם החדר שלי הוא בגודל 3 מטר על 2.6, איזה גודל עלי לבחור בהנחה שצד אחד פתוח לגמרי (המשך סלון).

4. לגבי הקרוסאובר, הרמקולים שלי מגיעים ל 80hz על הנייר. האם לדעתכם כדאי לכוון את הקרוס ל 100hz? קראתי כמה המלצות לכך באינטרנט.

5. מה זה Bass Extraction LPF? לכמה כדאי לכוון ומה ההבדל בינו לבין Low Pass Fliter?

תודה רבה לעוזרים!
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #2 

עבור 5.1 עדיף להפעיל מצב שנקרא DTS Virtual X אם יש ברסיבר. לפעמים (תלוי מיקום) זה אכן מצליח לדמות רמקולים מהתקרה באופן וירטואלי. מצב Neural X עבור קונפיגורציה של 5.1 טוב רק לתכנים של 2.0, ז"א סטריאו כמו צפיה בחדשות\סרטים בערוצי סטרימינג ישראלים שלא משודרים ב 5.1. עבור מוסיקה דו ערוצית, עדיף מצב או סטריאו או Dolby Surround אבל עם center spread במצב ON (הגדרות אודיו).

על תשנה קרוסאובר באופן ידני ואל תגע בהגדרות הסאב. תלמד על ה A1 EVO ותבצע כיול באמצעותו. הוא כבר יבחר את הקרוסאובר הכי אופטימאלי שניתן ויגיד לך כיצד להגדיר את ה LFE. תקרא את כל השרשור הזה:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=390935

או צפה בסרטון הזה:

תתחדש.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”