באג בווינדוס 24H2 שגורם לרשת להיות 100\100 mbit?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #1 

אהלן.

אז לאבא שלי יש מחשב מבוסס i7 8700k , עם כרטיס רשת מובנה, 1gbit. כל השנים עבד כמו שצריך.

לאחר העדכון מע' הפעלה, זה צנח ל100.

בהתחלה לא חשדתי, אז הבאתי לו כרטיס רשת מבוסס USB3 של 1 גיגה, (וכמובן חובר לפורט המתאים) וגם שם 100 מגה. (אצלי נבדק והיה תקין).

טוב.. כנראה הבעיה בראוטר,סוויץ',כבל..

ניסיתי כמובן לעשות FORCE FULL DUPLEX 1gb במאפיינים בדרייבר, ואין רשת בכלל

------

לאחר השדרוג אצלי, וקיבלתי כרטיס רשת של TPLINK 10G' , היה 1 גיגה (בסדר, שאר מרכיבי הרשת כרגע לא 10G), אבל אחרי ריסטרטים\הדלקה של המחשב, זה שונמך ל100 מגה גם.

פה כן הצלחתי לעשות FORCE, ולאחר כמה שניות זה עבד.

אצלי יש מערכת מבוסס AMD -7700,.

לא מצאתי ברשת תלונות על הדבר הזה, מישהו עוד נתקל?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

19/10/2024 10:17  
xsoft7 כתב:
אהלן.

אז לאבא שלי יש מחשב מבוסס i7 8700k , עם כרטיס רשת מובנה, 1gbit. כל השנים עבד כמו שצריך.

לאחר העדכון מע' הפעלה, זה צנח ל100.

בהתחלה לא חשדתי, אז הבאתי לו כרטיס רשת מבוסס USB3 של 1 גיגה, (וכמובן חובר לפורט המתאים) וגם שם 100 מגה. (אצלי נבדק והיה תקין).

טוב.. כנראה הבעיה בראוטר,סוויץ',כבל..

ניסיתי כמובן לעשות FORCE FULL DUPLEX 1gb במאפיינים בדרייבר, ואין רשת בכלל

------

לאחר השדרוג אצלי, וקיבלתי כרטיס רשת של TPLINK 10G' , היה 1 גיגה (בסדר, שאר מרכיבי הרשת כרגע לא 10G), אבל אחרי ריסטרטים\הדלקה של המחשב, זה שונמך ל100 מגה גם.

פה כן הצלחתי לעשות FORCE, ולאחר כמה שניות זה עבד.

אצלי יש מערכת מבוסס AMD -7700,.

לא מצאתי ברשת תלונות על הדבר הזה, מישהו עוד נתקל?
...
אין שום באג כזה בווינדוס 24H2. יש לי לא מעט מחשבים עם גרסה זו של מערכת הפעלה ועם כרטיסי רשת שונים, כולל מחשבים עתיקים מלפני עשור וחצי וכולל גם עם כרטיסי רשת של 10GB ובכולם אחרי השדרוג לגרסה זו של מערכת ההפעלה אין שום בעיה של מהירות חיבור. מצרף צילום מסך מאחד מחשבים כאלה:
גם כרטיסי רשת למהירויות נמוכות יותר של 5GB, של 2.5GB ואפילו של 1GB עובדים מצויין בגרסת מערכת הפעלה זו.

אתה צריך להתחיל לבדוק מהדברים הפשוטים ביותר. כמו למשל לבדוק את הכבלים שאתה מחבר את הכרטיס רשת למתג, את המנהל התקן של הכרטיס רשת וכו.
גם אתה צריך להבין שסוג כרטיס רשת של TPLINK 10G, זה לא אומר כלום, כי TPLINK לא מיצרים בכלל בקרי רשת, אלה מזוודים את הבקרים של יצרנים אחרים ומדביקים עליהם את הלוגו שלהם. בגלל זה, אם לא מוגדר איזה סוג של כרטיס רשת יש לך, אז גם לא ניתן לנסות לעזור לך. כי ל TPLINK יש גם כרטיסי רשת למשל כמו TX401 למשל, שזה כרטיס עם בקר של Marvell מסוג AQtion AQN-107 הידוע לשמצה, שעושה בעיות וצרות מסוגים שונים ומשונים.
אז, אם, זה סוג הכרטיס שיש לך, אז זה כבר כיוון למקור צרות נוסף וממש מומלץ להחליף אותו לכרטיס רשת של INTEL, אפילו ישן, נניח מסוג של X550, אם אתה באמת נדרש בעתיד לחיבור של 10GB.

xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #3 

כמו שרשמתי, הבעיה בכלל התחילה לא בבית שלי, ולא במחשב שלי, אלא במקום אחר, במיידי לאחר העדכון גרסא. ושם יש מובנה של הלוח אם של 1G.

בנוסף, אצלי ם התחיל הסיפור הזה עם הכרטיס הנל. כמובן יכול להיות שזה הכבלים (שכאגב RATED CAT 7) , שוב, לא אתפלא אם זה באמת באג (יש שלל באגים כבר על הגרסא הזו, כמו כל גרסא כן) . פשוט זה תמוהה ש2 מחשבים שונים ,תשתיות ומפרטים שונים, עם תקלה דומה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

כמו שכבר רשמתי, אין שום באג בהקשר זה בגרסה זו של מערכת ההפעלה ואם לא תעשה את הבדיקות הפשוטות והלא מורכבות שהסברתי לפני זה, אז גם שמן הסתם שלא תתקדם לכיוון של פתרון הבעיה. שיכולה גם דרך אגב להיות בכל מחשב מאלה שראית, אחרת לגמרי אחד מן השנייה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #5 

נסה להתקין מחדש את הדרייבר של כ. רשת ...
קרה לי באחד המחשבים פעם שפתאום המהירות צנחה , התקנת הדרייבר מחדש פתרה את זה .

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1327
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #6 

תבדוק את הדרייבר כפי שכבר נאמר, תאריך מנהל התקן.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #7 

המחשב הנייד שלי התעדכן ל-24H2, בדקתי עכשיו את המהירות בחיבור קווי ואין שום בעיה:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”