Marantz 2245 - תקלה בסאונד (מצורף סרטון)

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה,

בכדי לפנות מקום בבית החלטתי שאני מוכר את המרנץ שלי ומזה 15 שנה חיברתי אותי לחשמל במטרה לבדוק אותו.
לצערי יש עניינים בסאונד. חירקושים כאשר מגבירים את הווליום ובנוסף ברמקולים ימין שומעים מעט חלש.
אם אני מכוון את כפתור ה balance לצד ימין זה מעט עוזר אך עדיין שומעים חלש. חשוב לציין שכאשר אני מעביר למצב MONO שומעים ברמקול ימין רגיל.

מה יכולה להיות הבעיה, כמה לדעתם יעלה לתקן את הרסיבר ובכמה ניתן למכור אותו? קיימת גם חוברת הוראות מקורית.

רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אם הוא לא עבד 15 שנה אין פלא שזה המצב. במקרה הטוב (והכי פשוט לפתרון) יש בעיית מגעים בפוטנציומטרים של הווליום והבאלאנס (אולי גם באחרים - נסה אותם) עקב חדירת אבק, קורוזיה וכאלה. בד"כ טיפול עם מנקה מגעים טוב יפתור את זה, אם זה לא משהו קיצוני.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #3 

לגבי החירקושים. כנראה באמת פוטנציומטר עם קורוזיה. - ריסוס deoxit (ספריי מגעים) יכול לעזור למרות שיש כאלה שלא אוהבים זאת.

לגבי ערוץ אחד מוחלש - על פניו כבר נשמע כמו תקלה אלקטרונית "סטנדרטית" למכשיר ווינטאג'. אתה מציין שבמונו שומעים סימטרי אז הבעייה כפי הנראה בדרגת קדם מגבר ולא בדרגת מגבר הספק. גם זו בעייה סטנדרטית לציוד ווינטאג' בן 50 שנה. בסבירות גבוהה הבעייה תהיה קבל אלקטרוליטי במעגל האות. הכל ברמה של הסתברות. רק בדיקה מעבדתית מסודרת תאשש או תשלול את הבעייה.

ערוך מבחן נוסף - האם בהעברת מפסקים ובוררים שונים ממצב למצב שומעים קליקים חזקים ברמקולים? - גם זו אינדיקציה להחלשות וזליגת קבלים אלקטרוליטיים (הזליגה מעבירה מתח DC שמיתוגו גורם להשמעת הקליק). הפתרון? - החלפה גורפת של קבלים אלקטרוליטיים. RECAP.

אבל בכל מקרה. מכשיר ווינטאג' בן 50 שנה ? . קבלים אלקטרוליטיים מתיישנים וזולגים. למה? זו הטכנולוגיה וזו "תכונה" שלהם. אורך החיים הינו מספר שנים. זה שזה מחזיק ומתפקד 50 שנה זה כבר פלא... ו- RECAP הינו חלק מן ההתבגרות והחידוש של המכשירים הללו. ההחלפה גם מתקנת תקלות עכשוויות או עתידיות כמו המתוארות וגם מרעננת את הסאונד.

תיקון תקלה "ספציפית" כמו זו יכול לערוך מספר שעות. במקרה המדובר מכיוון שהערוצים עובדים ולא מושבתים . אז זה אמור להיות יותר קל. הייתי מצפה לסגירה בתוך מספר שעות. ומקווה שאין "תגליות" נוספות בדרך...

RECAP מלא הינו יותר מסיבי ותובעני בזמן. דורש בניית קיט קבלים ייעודי וברמה טובה מן היצרנים המובילים (, Panasonic, Elna, Nichicon, Rubycon) ורכש. יכול לקחת כמה ימי עבודה.

בשניהם. לאחר תיקון ואו החלפה חובה לחבר ציוד מדידה מסודר עם סיגנל גנרטור וסקופ כדי לבדוק את איכות התיקון וההחלפה. יש המחמירים ובודקים גם עם מד עיוותים. THD. meter

אני אישית לא כל כך אוהב את ה- 2245. כל פעם קופצת לה תקלה אחרת... פעם פה ופעם שם (ובמעגל ההגנה במיוחד..). האמת שגם ב- 2275 זה די דומה. נו.... אותו תיכנון של שנות ה-70.... אותה טכנולוגיה...

ולגבי שווי. מרנצים הפכו להיות מן היותר שווים בנישת הווינטאג'. לא שאין רסיברים אחרים לא פחות טובים חזקים ושורדים את הזמן.
(סנסוי, פיוניר, פישר, אקאי, אונקיו, קנווד :lol: ולא... אני לא חסיד של טכניקס, הרמן קרדון ונאד :o ).
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

doc-oren
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

יש לי 2235 (דגם ראשון, לא B) שלמרות שהיה מאוחסן בתנאים גרועים עדיין עבד עד לפני כמה שנים ועכשיו ממתין לשיפוץ. מרשים שהרסיבר שלך בכלל עובד עם האלקטרוניקה המקורית.
לא נראה לי ששווה להתעסק אלא אם כבר מפרקים את כל הלוחות ועושים Recap מלא - המומחה כבר פירט בצורה מדויקת במה זה כרוך. עם ה-2235 זה עוד "יחסית" פשוט, ה-2245 מורכב יותר.

יש לרסיברים האלו שוק מטורף היום, כנראה בגלל המראה הנוסטלגי. האמת שאני שוקל לסדר לשלי תאורה עם ספק כוח נפרד ורק לשים לקישוט.

אם אתה לא בעניין של וינטג' ואתה רק רוצה לפנות מקום ולשים קצת כסף בכיס, אל תנסה לשפץ בעצמך. קבל הצעת תיקון ממומחה ו/או פשוט תעמיד למכירה - תברר בפורומים ובלוחות כמה ביקשו על דגם כזה בתקופה האחרונה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #5 

יופי של מכשיר. שווה לשפץ ולהינות.

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #6 

20/10/2024 13:24  
doc-oren כתב:
לא נראה לי ששווה להתעסק אלא אם כבר מפרקים את כל הלוחות ועושים Recap מלא - המומחה כבר פירט בצורה מדויקת במה זה כרוך. עם ה-2235 זה עוד "יחסית" פשוט, ה-2245 מורכב יותר.
...

הכל נכון. עם זאת אני דווקא חושב שניתן / כדאי לתקן את הבעייה הספציפית ועל הדרך לבצע RECAP לפחות ללוח אותו מתקנים. זה פחות עמוס מאשר פירוק מלא ו- RECAP מלא.
ראה כאן תהליך שיפוץ של הרסיבר הזה...

גם מרנץ 2245 MARANTZ מתקלקל לפעמים
תקלה 3 הינה תקלה דומה - חוסר איזון בדרגת הקדם - החלפות קבלים וטרנזיסטורים.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”