חבילת פייבר של פרטנר במהירות 5 גיגהביט - מקבל בפועל רק מקסימום 1.6 גיגהביט
היום הגיע טכנאי לבצע התקנה. הוא הביא עימו ממיר מדיה של GoFiber (דגם GF10C) וחיבר אותו לנתב שלי, Banana PI R4. ביקש ממני להגדיר חייגן PPPoE בנתב. לאחר שהגדרתי את החייגן עם שם המשתמש והסיסמה שקיבלתי מהספק, ביצענו בדיקת מהירות וגילינו שמקבלים רק 1.4 גיגהביט. הוא חיבר את הממיר מדיה ישירות למחשב והגדיר חייגן בWindows 11, אך עדיין המהירות הייתה 1.4 גיגהביט. הוא שהה שעה עם הטלפון ביד התייעץ עם התמיכה הטכנית, ניסה כבלים אחרים ביצעו בדיקות אצלם; לבסוף אמר שיחזרו אליי.
כעת, אני לא ממש מתלונן כי עדיין אני מקבל חצי גיגהביט של העלאה ואני לא משלם את המחיר המלא מכיוון שההתקנה עדיין לא הושלמה, אבל אני תוהה אם מישהו יכול לעזור לי להבין מה הם פספסו ולמה אני לא מקבל את המהירות המלאה של ההורדה, או לפחות משהו קרוב לכך? המהירות המקסימלית שקיבלתי בבדיקה בfast.com הייתה 1.6 גיגהביט.
כרטיס הרשת של המחשב שלי תומך במהירות של 10 גיגהביט. כאשר הייתי מחובר לחבילה של 5 גיגהביט דרך הוט, קיבלתי את המהירות המלאה דרך הנתב שלהם עם אותו כרטיס הרשת. אני יודע שהבעיה אינה בנתב שלי, מכיוון שגם כאשר הממיר מדיה מחובר ישירות למחשב, אני לא מקבל את המהירות המלאה של ההורדה.
אז מה יכול להיות?
עריכה: הבעיה נפתרה הודות לDanielGR. הבעיה הייתה בהגדרות נתב. גם של כרטיס רשת כי לא נתן את המהירות הרצויה בחיבור ישיר לממיר מדיה, אבל אין לי רצון להתעסק עם ההגדרות שלו במערכת ההפעלה. הפתרון: היה צריך להפעיל Software flow offloading וHadware flow offloading בנתב (Banana PI R4).
כעת, אני לא ממש מתלונן כי עדיין אני מקבל חצי גיגהביט של העלאה ואני לא משלם את המחיר המלא מכיוון שההתקנה עדיין לא הושלמה, אבל אני תוהה אם מישהו יכול לעזור לי להבין מה הם פספסו ולמה אני לא מקבל את המהירות המלאה של ההורדה, או לפחות משהו קרוב לכך? המהירות המקסימלית שקיבלתי בבדיקה בfast.com הייתה 1.6 גיגהביט.
כרטיס הרשת של המחשב שלי תומך במהירות של 10 גיגהביט. כאשר הייתי מחובר לחבילה של 5 גיגהביט דרך הוט, קיבלתי את המהירות המלאה דרך הנתב שלהם עם אותו כרטיס הרשת. אני יודע שהבעיה אינה בנתב שלי, מכיוון שגם כאשר הממיר מדיה מחובר ישירות למחשב, אני לא מקבל את המהירות המלאה של ההורדה.
אז מה יכול להיות?
עריכה: הבעיה נפתרה הודות לDanielGR. הבעיה הייתה בהגדרות נתב. גם של כרטיס רשת כי לא נתן את המהירות הרצויה בחיבור ישיר לממיר מדיה, אבל אין לי רצון להתעסק עם ההגדרות שלו במערכת ההפעלה. הפתרון: היה צריך להפעיל Software flow offloading וHadware flow offloading בנתב (Banana PI R4).
נערך לאחרונה על ידי yuckfou ב 13/10/2024 21:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1334
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
מה כרטיס הרשת שמותקן במחשב?
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
https://www.aliexpress.com/item/1005004299203349.html...
איפה? לא נגעתי בהגדרות של כרטיס הרשת במחשב והכל מופעל ומוגדר בדיוק כמו שהיה עם החיבור בהוט (קיבלתי את מהירות ההורדה המלאה שם בנוסף לגיגהביט העלאה). בנתב גם לא נגעתי באפשרויות של openwrt חוץ מהחלפת חיבור WAN מDHCP לPPPoE. אבל לא רוצה לשחק עם ההגדרות של הנתב עכשיו, לפחות עד שלא אקבל את המהירות ישר מהממיר מדיה בעזרת החייגן של Windows. פחות סיבוכים ככה....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1467
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
החייגן של Windows איננו אמצעי טוב לבדיקה של בעיית ביצועים. המימוש של PPPOE Client ב-Windows איננו אופטימאלי. אפשר להשתמש בחייגן לבדוק האם מתבצע אימות תקין והחיבור מתבצע, אבל לצורך בדיקת ביצועים זה לא אינדיקטיבי, בפרט במהירויות הגבוהות, ומעבדים לא מאד מהירים.
מניסיון, R4 נותן את מלוא רוחב הפס, בין אם מפעילים את אופציות ה-Offloading ו-Packet steering ובין אם לא. מכיוון שGF10C הוא Ethernet באיזה ממיר מ-SFP PLUS to RJ45 אתה משתמש?
אם השינוי היחידי הוא הגדרות הנתב וחיבור הוט עם GF10C נתן קודם 5Gbps - הבעיה לא אצלך (בציוד שמותקן אצלך או ההגדרות שלו)
עריכה: זה לא נכון, R4 לא נותן את מלוא רוחב הפס ללא Offload. האירוניה היא שבעצמי בדקתי את זה לפני מספר חודשים.
מניסיון, R4 נותן את מלוא רוחב הפס, בין אם מפעילים את אופציות ה-Offloading ו-Packet steering ובין אם לא. מכיוון שGF10C הוא Ethernet באיזה ממיר מ-SFP PLUS to RJ45 אתה משתמש?
אם השינוי היחידי הוא הגדרות הנתב וחיבור הוט עם GF10C נתן קודם 5Gbps - הבעיה לא אצלך (בציוד שמותקן אצלך או ההגדרות שלו)
עריכה: זה לא נכון, R4 לא נותן את מלוא רוחב הפס ללא Offload. האירוניה היא שבעצמי בדקתי את זה לפני מספר חודשים.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 14/10/2024 13:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
היו לי כמה וניסינו את כולם על המחשב והR4 בנפרד. אם זוכר נכון, רק המודול של Go-Fibereasy עשה בעיות עם הR4 (מערכת הפעלה נתנה שגיאות)....
עריכה: המודול של 1G לא מותקן על הכרטיס רשת או הנתב.
נערך לאחרונה על ידי yuckfou ב 13/10/2024 20:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

אני חוזר בי ! עבר זמן מאז שבדקתי.
בדקתי בזמנו את ה- R4 וההבדל בין offloading כן או לא הוא משמעותי ביותר, בלי offloading בכלל גם קיבלתי 1.6Gbps
ראה כאן:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3336911+
ראה בשירשור הזה, עם offload התוצאות מעולות.
אלה ההגדרות: @OMRIJ - בדיוק
ההבדל בין הוט לפרטנר הוא הצורך ב- PPPOE שכנראה מעמיס את המערכת, ולא ניתן לקבל את מלוא רוחב הפס בלי Offload. בכלל הדיון בשירשור הנ"ל מעניין, שווה לקרוא.
בדקתי בזמנו את ה- R4 וההבדל בין offloading כן או לא הוא משמעותי ביותר, בלי offloading בכלל גם קיבלתי 1.6Gbps
ראה כאן:
אלה ההגדרות: @OMRIJ - בדיוק
ההבדל בין הוט לפרטנר הוא הצורך ב- PPPOE שכנראה מעמיס את המערכת, ולא ניתן לקבל את מלוא רוחב הפס בלי Offload. בכלל הדיון בשירשור הנ"ל מעניין, שווה לקרוא.
- DanielGR
- גורו רשתות

מעולה. ולהשלים את התחקיר, בהתייחס לבדיקה עם מחשב:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3350308+
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3350308+
החודשיים הראשונים ב-69 ש"ח. לאחר מכן, המחיר הוא 199 ש"ח לחודש ואחרי שנה עולה ל-209 ש"ח.14/10/2024 7:25MrYair כתב: ממתי פרטנר משווקים חבילה של 5 ג׳יגה? לא ראיתי כלום באתר שלהם,כמה עולה התענוג הזה אם ציוד שלהם?...
זה עם נתב פרטי, מכיוון שעדיין אין להם נתב שתומך במהירות של מעל 2.5 גיגהביט. אני מניח שכאשר יהיה להם נתב תומך במהירות זו, עלות נוספת בסביבות 20 ש"ח לחודש תוסף עבור השכרת הנתב.
היי13/10/2024 20:23DanielGR כתב: אני חוזר בי ! עבר זמן מאז שבדקתי.
ראה כאן:
אלה ההגדרות:
image.png
image.png
@OMRIJ - בדיוק
ההבדל בין הוט לפרטנר הוא הצורך ב- PPPOE שכנראה מעמיס את המערכת, ולא ניתן לקבל את מלוא רוחב הפס בלי Offload. בכלל הדיון בשירשור הנ"ל מעניין, שווה לקרוא....
מצטער להתפרץ לדיון
אני רואה שאתה ממליץ להפעיל את packet steering
האם כדאי להפעיל גם בבננה 3 אם חיבור האינטרנט איטי יותר - 300/100?מה יכול להשתפר או להשתבש?
תודה
500 מגה העלאה זה מבורך במיוחד לגיבויים בענן ושירותי ענן אבל מה כבר יש לעשות אם 5 ג׳יגה הורדה למשתמש ביתי?14/10/2024 12:33yuckfou כתב: החודשיים הראשונים ב-69 ש"ח. לאחר מכן, המחיר הוא 199 ש"ח לחודש ואחרי שנה עולה ל-209 ש"ח.
זה עם נתב פרטי, מכיוון שעדיין אין להם נתב שתומך במהירות של מעל 2.5 גיגהביט. אני מניח שכאשר יהיה להם נתב תומך במהירות זו, עלות נוספת בסביבות 20 ש"ח לחודש תוסף עבור השכרת הנתב....
אתה מנצל את מלוא רוחב ההורדה?
כי אני אם 600 על 100 וזה לקחתי רק בגלל ה 100 מגה העלאה בתאחלס ההורדה לרוב אני לא מנצל.
- DanielGR
- גורו רשתות

אסייג את תשובתי בכך שאינני מכיר את פרטי המימוש של Packet steering, התשובה מבוססת על נסיון וחומר רקע.14/10/2024 19:30tolaat01 כתב: היי
מצטער להתפרץ לדיון
אני רואה שאתה ממליץ להפעיל את packet steering
האם כדאי להפעיל גם בבננה 3 אם חיבור האינטרנט איטי יותר - 300/100?מה יכול להשתפר או להשתבש?
תודה...
ההגדרה הזו יכולה לשפר את הביצועים על ידי איזון העומס בין הליבות. זה לא תמיד עוזר וניתן פשוט לנסות. תתקין htop או btop, ותריץ מתוך ממשק SSH, ותוך כדי תריץ בדיקת מהירות. אם אתה רואה מצב של ליבה אחת קרובה ל-100% והשאר הרבה פחות - Packet steering יכול לשפר, תבדוק.
ברוחבי הפס שציינת ובמידה ומשתמשים ב-offloading - זה פחות משנה משום שאף ליבה לא תתקרב ל- 100%. תנסה, זה מעניין
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

אני לא בטוח ש-Packet Steering יעזור במשהו במידה והאצת חומרה עובדת.
הרי הפעולות רצות בשבב ייעודי (?) ולא על עיבוד CPU.
הרי הפעולות רצות בשבב ייעודי (?) ולא על עיבוד CPU.
- DanielGR
- גורו רשתות

אם דנים במקרה של R4, הפעלת Offload מורידה את ה-CPU כמעט ל-0, כך שאין מה לאזן. זה כן יכול לעזור במקרה של מטלות אחרות שהן לא Offloaded. לכן במקרה הזה אתה צודק.
R4 הוא יוצא דופן במובן הזה ש-Offload מביא את ניצולת המעבד כמעט ל-0, בכל המקרים האחרים שבדקתי Packet steering מאפשר לקבל תוצאה יותר טובה.
בשירשור הזה בדקתי מספר תצורות, בחלק מהן ל- Packet steering היתה השפעה משמעותית:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3337059+
לא נתקלתי במקרה ש- Packet steering גרם לירידה בביצועים אם כי זה יתכן.
R4 הוא יוצא דופן במובן הזה ש-Offload מביא את ניצולת המעבד כמעט ל-0, בכל המקרים האחרים שבדקתי Packet steering מאפשר לקבל תוצאה יותר טובה.
לא נתקלתי במקרה ש- Packet steering גרם לירידה בביצועים אם כי זה יתכן.
היי15/10/2024 13:00Jabberwock כתב: אני לא בטוח ש-Packet Steering יעזור במשהו במידה והאצת חומרה עובדת.
הרי הפעולות רצות בשבב ייעודי (?) ולא על עיבוד CPU....
נכון - האצת חומרה וPacket Steering מייתרים האחד את השני (ממה שקראתי).
האצת חומרה היתה מופעלת קודם אבל נטרלתי אותה.
לאחר ניסיונות הפעלתי Packet Steering ואז הוספתי irqbalance.
בבדיקה באמת שאר הליבות התחילו להשתתף אבל הההורדה וההעלאה לא היו כמו מקודם.
הפעלתי האצת תוכנה שהחזירה את ההורדה וההעלאה לרמה הקודמת.
לא ראיתי פגיעה משמעותית גם בהורדות הטורנטים (nvme ssd ).
הדבר היחיד שקצת נפגע (נכון לעכשיו) זאת ההעתקה מהnvme למחשב - הייתה 75 וירדה ל68 אבל זה בתחום הנורמל.
אמשיך לנטר ונראה אם יש עוד תופעות לוואי.
לא שנראה לי שזה משנה - אצלי R3?15/10/2024 13:51DanielGR כתב: אם דנים במקרה של R4, הפעלת Offload מורידה את ה-CPU כמעט ל-0, כך שאין מה לאזן. זה כן יכול לעזור במקרה של מטלות אחרות שהן לא Offloaded. לכן במקרה הזה אתה צודק.
לא נתקלתי במקרה ש- Packet steering גרם לירידה בביצועים אם כי זה יתכן....
בכל מקרה המעבד ברמה נמוכה מאוד עם ובלי אופלואדינג.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

עם הראוטר GL.iNet GL-MT6000 שלי ו-SSD NVME אני מקבל מהירות העברה של 150MB (בייט לא ביט).15/10/2024 14:40tolaat01 כתב: הדבר היחיד שקצת נפגע (נכון לעכשיו) זאת ההעתקה מהnvme למחשב - הייתה 75 וירדה ל68 אבל זה בתחום הנורמל....

!