על איזה מכשיר עדיף להריץ WG VPN client מבין: Banana BPI-R3/Topton N6005

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: Mumin
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש ברשותי Topton N6005 אשר מריץ 2 חיבורים של wg vpn client במנגנון failover (כלומר, אני משתמש רק באחד מהם ברגע נתון, אך שני החיבורים יכולים להיות מחוברים בו בזמן).

אני רוצה להגדיר חיבור נוסף של wg vpn גם הוא כ-client (failover אם ניתן). השאלה היא, האם עדיף להוסיף אותו על גבי Topton N6005 (כחיבור vpn שלישי) או שאולי זה יעמיס עליו יתר על המידה, ובנסיבות העניין עדיף להגדיר אותו על גבי Banana BPI-R3 (אשר משמש כרגע כ-AP).

להלן מאפייני החומרה:

https://wiki.banana-pi.org/Banana_Pi_BP ... dware_spec

https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 0-ghz.html

נ.ב. מבחינת נוחות השליטה, הייתי מעדיף כמובן להגדיר גם את החיבור הנוסף על גבי Topton.

תודה מראש לעונים.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1463
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

לא ברור מהתאור מהי מערכת ההפעלה שאתה מריץ, וירטואליזציה, כן או לא, ואם כן האם כל Tunnel רץ על Instance בנפרד או שני ה- Tunnel רצים על אותו Instance. כמו כו לא ברור מה ה- Failover scenario, כי אם ה-Topton יורד, שני ה- Tunnel יירדו גם. האם הביצועים חשובים? כלומר נניח שה-Topton מאפשר רוחב פס מסויים, ו-R3 פחות, האם זה שיקול - האם זה משנה?

לצורך העניין:
Wireguard Tunnel לא יוצר עומס אם אין עליו תעבורה. יש Keepalive אבל זה זניח
לכאורה הרצה על ה- R3 תורמת ליתירות, אבל בלי להבין מהו ה- Failover scenario זה לא ברור

ביצועים:
אני משתמש בשירות של NordVPN מול שרת בארה"ב, Wireguard, והשוואתי את המקרים הבאים:
- OpenWRT מעל Proxmox, ה-PC הוא TOPTON N100, תוצאה - 1200mbps
- Opensense מעל Proxmox ה- PC הוא TOPTON N100, תוצאה - 900mbps
- BPI R3, Openwrt - התוצאה 600mbps

בכל המקרים הבדיקות התבצעו באותן שעות ומול אותו שרת, אותה גרסה של OpenWRT. הערכים המוחלטים פחות חשובים, הפער ההשוואתי הוא מעניין.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Danial, תודה על התגובה המהירה והמפורטת!

מתנצל על המידע החלקי. להלן כמה הבהרות:

Toptopn N6005 - מערכת הפעלה - OPNsense (ללא וירטואליזציה).

Failover scenario - הכוונה למקרי כשל מצד ה- vpn server. אם הראשון נופל (ולכן החיבור אליו נופל), אשתמש בחיבור לשרת הגיבוי. אם שניהם נופלים, אשאר ללא חיבור vpn. טוב לדעת ש-Keepalive לא מעמיס על המעבד. אוכל להוסיף עוד אחד כגיבוי ללא חשש :)

Banana BPI-R3 - מריץ Openwrt (ללא וירטואליזציה) ומשמש כ-AP בלבד (כמות צרכנים די נמוכה, אך מריץ 2-3 רשתות).

אם אקבל סביב 600mbps על Banana BPI-R3, זה מספיק טוב בנסיבות העניין, כי מהירות החיבור האלחוטי גם ככה מהווה צוואר בקבוק.

מצד שני, אם אקבל מהירות דומה (סביב 600mbps) על Toptopn N6005 מכל אחד משני החיבורים הפעילים (היתר משמשים כגיבוי - keepalive), אעדיף להגדיר אותו על ה-OPNsense מטעמי נוחות השליטה.

לעניין יתירות - לא נתקלתי עד עכשיו בבעיות יציבות עם OPNsense, אך החיבור החדש אותו אני מתכוון להגדיר יותר קריטי מהקיים.

מקווה שהתמונה יותר ברורה עכשיו.

שוב תודה!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1463
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

אוקי, עכשיו זה ברור. לחדד מספר נקודות:

מבחינת יתירות, בתצורה הזו אין יתרון להרצת ה-Tunnel על ה-R3, בכל מקרה אם ה-Topton יורד, גם לא יהיה לך חיבור אינטרנט.

ביצועים:
אין להתייחס למספרים האבסולוטיים שנתתי, המסקנה היא שה- R3 יכול להגיע למספרים האלו, ואולי יותר. הביצועים של N6005 דומים. אינני יודע אם תקבל 600mbps, זה תלוי בעוד פקטורים.

מה שמעמיס את המעבד זו התעבורה ב-Tunnel

בהצלחה
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה.

אם כך, נראה לי שפשוט אנסה את שתי האפשרויות, ואראה איזו מהירות (ויציבות) אני מקבל בכל תצורה.

תודה רבה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”