The Lord of the Rings: The Rings of Power - עונה 3

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #21 

Kondo10 כתב: Adigaforever
אתה יכול לכתוב את דעתך בצורה מסודרת, זה לא אמור להיות מושפע מדעתם של אחרים אלא בדיוק ההפך (ריבוי דעות נותן מבט יותר רחב).
תראה כמה רפש (אותו צמד שכותב כאן) כותבים על סדרות שאני אהבתי, זה לא משנה את דעתי ואני לא טורח לענות
היות וזה לא ישנה את דעתם וגם לא את דעתי - אז כל הדיון מיותר מראש.
...
מסכים איתך לגמרי לגבי החלק הראשון. ריבוי דעות זה בדיוק מה שמכניס עניין לפורום, וזה ממש לא אמור להשפיע או לשנות את מה שמישהו מרגיש כלפי סדרה שהוא אוהב.

לגבי ה"רפש", אני פחות מתחבר למילה הזו. ביקורת נוקבת, אפילו אם היא חריפה, היא לא רפש. היא פשוט עמדה שונה של אנשים שאיכפת להם מהזכיינית הזו ומאוכזבים מהתוצאה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11455
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2399 פעמים

שליחה #22 

יכול להיות שהמילה לא בדיוק מתאימה, אך צריך גם דרך להביא דעה מנוגדת ולא לחזור עליה שוב ושוב
כאילו להראות לצד השני שהוא טועה או לא בדיוק מבחין בדקויות.

דעות מנוגדות זה מה שיפה בכל דבר בחיים כולל בפורומים, דעה אחידה אין לה משמעות והיא די משעממת
דווקא דעות מנוגדות כמו שציינתי נותנות נקודת מבט אחרת שיכולה להאיר ולחשוף דברים שלא שמים אליהם לב.
אני כמובן בעד ולא עדר אחיד שהולך אחרי הרועה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #23 

אסייג את מה שאני כותב כאן שאני לא חושב שזה הסיטואציה הספציפית כאן בשרשור הזה. זה יותר דיון עקרוני מאשר ספציפי.
=====

אם מישהו כותב את הדעה האישית שלו, קטונתי מלהגיד משהו על זה. לא אהבת, אתה לא חייב לאף אחד שום דבר - זכותך להביע את אי אהבתך לכל דבר שאתה חושב לנכון.

לא על זה אני מדבר. אני מדבר על מה ש@kondo10 מדבר עליו. המילה היא אג'נדה.

נניח שלמשתמש כלשהו בפורום מציק מותג A מכל סיבה שבעולם (מצידי סמסונג, TCL, LOTR או אלקטרוניקס פרו). אם בכל שרשור המשתמש יעלה את זה ש A הוא ***, זה לא נעים ולא מוסיף לדיון. אם זה נעשה באופן הגיוני, סביר אז זכותו. כנ"ל אם אחרי כל הודעה על A מישהו מסביר לו באופן מסודר למה A זה ***, זה מעיק ובהחלט לא מוסיף לדיון פלורליסטי.

אז השאלה מה המטרה של ההודעות. אם בכל שרשור של LOTR הדיון הופך על כמה הוא ווק ודפוק וחרא אז זה לא ריבוי דעות ופלורליזם. זה רק מיועד לכבות לכל מי שעלול בטעות לראות את זה. כלומר, זה אג'נדה. זה אני לא רוצה. זה לא הדעה שמרחיקה, זה הקביעה החוזרת והחד משמעית שמרמזת שמי שחושב אחרת טועה.

אני חושב שזה די מעיק כל ההודעות בשרשור של האודיסאה זה וידאו שלועג לאודיסאה שנוצר חודשים לפני שהסרט יצא וכל מה שנכתב או נראה שם נעשה על ידי אנשים שלא ראו את הסרט אבל החליטו כמה שהוא גרוע מראש. סרטון אחד סבבה, אחרי 10 הבנו שיש כאן בעיה. החפירה הזו לא מוסיפה לדיון ובוודאי לא לחוויה של הסרט של מי שכן הלך לראות את הסרט.

זה לא שחור לבן. מה שאחד חושב שזה דעה שלו ואוביקטיבי עלול להראות אחרת לאחרים. אבל בוא ונשאיר מקום לכל הדעות ולא ננסה שוב ושוב רק לקדם דעה אחת "צודקת".

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #24 

עופר, אני מרגיש שאני חייב להגיב פה ולהגן על העמדה של האנטי שאני וכמה אחרים מציגים פה: זה לא נעשה בשביל לבאס או להרגיז אף אחד, או להוריד למישהו את החשק מלראות את הסדרה, אני מבטיח לך.

אצלי באופן אישי זה נעשה מתוך מקום של תסכול וכאב אמיתי, בתור מי שקרא את שר הטבעות וספרים נוספים של טולקין כלוחם בצבא, עמוק בתוך רצועת עזה בתקופה של גוש קטיף זה נתן לי בריחה מבורכת מהמציאות, ולאחר מכן בתור מי שראה את הטרילוגיה (על כל גרסאותיה השונות) עשרות פעמים, וכמובן גם בקולנוע.

העולם של טולקין קרוב מאוד ללבי כבר עשרות שנים, ולקרוא שבעונה הנוכחית אנחנו הולכים לראות משולש אהבה בין גלדריאל, בעלה קלבורן וסאורון (!) הופך לי את הקרביים ברמה שאני לא מסוגל לתאר (לינק לכתבה: https://nerdist.com/article/sauron-gala ... owrunners/)

אז כן, אני נהנה להכניס קצת ליוצרים (לא לצופים! חשוב לי להדגיש את זה) ולתקוף את העלילה האבסורדית של הסדרה כי אני באופן אישי בניתי הרים וגבעות על הסדרה הזו, והייתי בטוח שהיא תהפוך לסוג של משחקי הכס של שר הטבעות בטלוויזיה, ואני מבואס תחת מהמוצר הסופי. אבל אם זה ממש מציק, אני אשתדל לצמצם את זה למינימום את הביקורת ובשאר הזמן פשוט אזרוק את הפלאפון על הקיר בעצבים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #25 

אני מבין אם מפריע לך משהו ספציפי. השאלה אם אתה כל יום נכנס, ועושה פוסט בשרשור שמכבה לכל מי שכן מעוניין לצפות וגורם לו להרגיש שאם הוא צופה אז הוא בוגד בטולקין ובמורשתו...

אין לי בעיה עם עצם ביקורת על תוכנית כזו או אחרת. אין לי מניות של פריים, אמזון או בטולקין ופועלו. אני רק אומר שאם אני צופה בסדרה ונהנה ממנה סה"כ, ומהסדרה הזו אני די נהנה, אז ממש היה מבאס אותי אם שוב ושוב היו מכבים אותי ומבטלים את הדעה שלי בשם הקולקטיב שהחליט שכולנו צריכים להיות נגד הסדרה.

אף סדרה וסרט לא מושלמים. דוגמא עדכנית: HOTD, שזו עונה שהתחילה בבום גדול ובינתיים די גרועה... אבל עדיין, אני לא מבלה את כל היום בלכתוש אותה. כותב שאני לא מת על הכתיבה בעונה הזו ומתקדם עם חיי.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”