5 ג'יגה בזק. לא מצליח לקבל
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 194
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
יש לי חבילת 5 ג'יגה בבזק. Gofiber תומך 10 ג'יגה, ראוטר אסוס ax89x תומך 10 ג'יגה וכרטיס רשת גם תומך. לא מצליח לעבור את ה-2.5 ג'יגה. באם אני מחבר את הראוטר של בזק, מגיע ממש קרוב ל-5. מה יכולה להיות הבעיה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
מעניין למה אתה זקוק ל-5 גיגה? אני מתקשה לנצל את חבילת ה-1G שלי.
אגב, בזק ידועים בכל מני תחמונים שכאלה, הימור שלי שהם תפרו משהו עם הראוטרים שלהם...
אגב, בזק ידועים בכל מני תחמונים שכאלה, הימור שלי שהם תפרו משהו עם הראוטרים שלהם...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
יכול להיות שלא שמת לב, אבל ממש מתחת לשרשור זה שפתחת עכשיו, קיים בדיוק שרשור זהה:04/10/2024 13:44meninblack כתב: יש לי חבילת 5 ג'יגה בבזק. Gofiber תומך 10 ג'יגה, ראוטר אסוס ax89x תומך 10 ג'יגה וכרטיס רשת גם תומך. לא מצליח לעבור את ה-2.5 ג'יגה. באם אני מחבר את הראוטר של בזק, מגיע ממש קרוב ל-5. מה יכולה להיות הבעיה?...
viewtopic.php?t=393706
עם אותו הסיפור, עם אותו הנתב, עם אותו ה ONU ובו הכל כבר נטחן עד דק בפעם המי יודע איזה, כולל גם הסבר מה הם השלבים של בדיקות שאפשר לעשות בכדי לזהות את הבעיה וגם מה הפתרונות האפשריים לבעיה זו.
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

לא מצאתי בנתיים שום פתרון למעט להזמין מהם שוב את הראוטר שלהם ולראות אם זה הציוד שלי בעייתי או הסיב שלהם.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ציינת בפתיח שניסית עם הראוטר של בזק וקיבלת קרוב ל-5Gbps, לכן זה לא הסיב או חבילת השירות. כנראה שהבעיה בהגדרות הציוד שלך, אם תזמין שוב את הציוד של בזק זו חזרה לנקודת ההתחלה… היו הפניות בשירשור הזה שאפשר לעשות כדי לאפיין את הבעיה, בפרט המהירויות שעליהן מסתנכרן כל רכיב.05/10/2024 21:54meninblack כתב: לא מצאתי בנתיים שום פתרון למעט להזמין מהם שוב את הראוטר שלהם ולראות אם זה הציוד שלי בעייתי או הסיב שלהם....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
ממה שאני מבין בשרשור השני, נראה שיש מגבלה טכנית שמשתלבת בין מה שהראוטר מאפשר ומה שמתאם הסיב תומך.
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

זהו, שניטרלתי את הראוטר וחיברתי את המחשב ישירות עם המתאם סיב ועםתחייכן על המחשב אותו דבר, לא עלה מעל 2.5 ג'יגה. התקשרתי לתמיכה אמרו שמבחינתם הכל תקין.
- DanielGR
- גורו רשתות

עם איזה כרטיס רשת אתה בודק על המחשב?
בנוסף הבדיקה צריכה להיום עם Speedtest מול שרת בדיקה של פרטנר או הוט, אלו נותנים את התוצאות הכי עקביות (כנראה שיש עוד שרתים אמינים, עדיין עדיף עם אלו)
בנוסף הבדיקה צריכה להיום עם Speedtest מול שרת בדיקה של פרטנר או הוט, אלו נותנים את התוצאות הכי עקביות (כנראה שיש עוד שרתים אמינים, עדיין עדיף עם אלו)
- DanielGR
- גורו רשתות

בדוק כאן - Control panel - network and sharing center
וזו התצוגה שצריך לקבל:
חייב להיות 10Gbps, אחרת בוודאי שלא תקבל תוצאת בדיקת מהירות המתקרבת ל-5Gbps. כלומר ממיר הסיב GF10C והמחשב מחוברים בניהם על 10Gbps נקודה לנקודה
וזו התצוגה שצריך לקבל:
חייב להיות 10Gbps, אחרת בוודאי שלא תקבל תוצאת בדיקת מהירות המתקרבת ל-5Gbps. כלומר ממיר הסיב GF10C והמחשב מחוברים בניהם על 10Gbps נקודה לנקודה
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

כן, הוא 10 גיגה. הרי עם ראוטר של בזק הוא מקבל 5.06/10/2024 0:00DanielGR כתב: בדוק כאן - Control panel - network and sharing center
image.png
וזו התצוגה שצריך לקבל:
image.png
חייב להיות 10Gbps, אחרת בוודאי שלא תקבל תוצאת בדיקת מהירות המתקרבת ל-5Gbps. כלומר ממיר הסיב GF10C והמחשב מחוברים בניהם על 10Gbps נקודה לנקודה...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ניסית בכלל את מה שכבר הסברתי בפשטות בשרשור שכל זה כבר נטחן עד דק בו שם, ושאפילו נתתי לך קישור ישיר עליו. למשל לחבר מחשב ללא נתב ישירות ל ONU ?05/10/2024 21:54meninblack כתב: לא מצאתי בנתיים שום פתרון למעט להזמין מהם שוב את הראוטר שלהם ולראות אם זה הציוד שלי בעייתי או הסיב שלהם....
מה המהירות שקיבלת בחיבור ישיר למחשב?
כי, אם לא עשית אפילו את הבדיקות בסיסיות בכדי לזהות מה היא הבעיה, אז מן הסתם שגם לא תדע מה היא ולא תוכל לפתור אותה. מה זה יעזור לך, אם תחבר את הנתב של בזק והכל יעבוד במהירות תקינה ? הרי כך חזרת לנקודת ההתחלה. אתה צריך להבין היכן הבעיה שיש לך כרגע. האם זה בנתב או ב ONU. או בכלל בחיבורים או בהגדרות. למשל לנתב זה יש רק פורט T אחד של 10G והשני הוא +SFP. ובכדי לחבר את הפורט זה אתה צריך מודול +SFP לנחושת במהירות של 10G. איזה מודול השתמשת? הוא תקין בכלל? איך הגדרת את הנתב?
- DanielGR
- גורו רשתות

לחדד: זה שחיבור רשת GF10C הסתנכרן על 10G מול הנתב של בזק לא בהכרח אומר שהחיבור הסתנכרן על 10G מול המחשב. לכן שאלתי....
לוודא שאנחנו מבינים אותו דבר: התצורה לצורך הבדיקה היא ONT GF10C המחובר למחשב, נקודה לנקודה.
שאלתי בהודעה הקודמת מהו כרטיס הרשת בצד של המחשב, ישנן מספר אפשרויות. כמו כן צריך לבדוק מהירות מול שרתים ספציפיים, כדי לנטרל את ביצועי שרת הבדיקה כפקטור המשפיע על התוצאה.
כאשר אתה מחובר עם המתאם סיב ישירות למחשב - פתח Command Prompt, והרץ את הפקודה הבאה:
קוד: בחירת הכל
netsh interface ipv4 show subinterface-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

מצ"ב06/10/2024 10:31DanielGR כתב: לחדד: זה שחיבור רשת GF10C הסתנכרן על 10G מול הנתב של בזק לא בהכרח אומר שהחיבור הסתנכרן על 10G מול המחשב. לכן שאלתי.
לוודא שאנחנו מבינים אותו דבר: התצורה לצורך הבדיקה היא ONT GF10C המחובר למחשב, נקודה לנקודה.
שאלתי בהודעה הקודמת מהו כרטיס הרשת בצד של המחשב, ישנן מספר אפשרויות. כמו כן צריך לבדוק מהירות מול שרתים ספציפיים, כדי לנטרל את ביצועי שרת הבדיקה כפקטור המשפיע על התוצאה.
כאשר אתה מחובר עם המתאם סיב ישירות למחשב - פתח Command Prompt, והרץ את הפקודה הבאה:
מה ה- MTU שאתה מקבל? (עבור כל ממשקי הרשת)קוד: בחירת הכל
netsh interface ipv4 show subinterface...
- DanielGR
- גורו רשתות

אוקי, חיבור ה-PPPOE הוא ״חיבור פס רחב״ וה-MTU 1480, צריך להיות 1492, אבל זה לא מסביר את הירידה הגדולה בביצועים.
האם יש לך חיבור VPN שמתחבר אוטומטית לאחר שהאינטרנט מתחבר?
עריכה: אין תעבורה דרך זה לפי מה שנראה
תריץ בבקשה מ- Command prompt
האם יש לך חיבור VPN שמתחבר אוטומטית לאחר שהאינטרנט מתחבר?
עריכה: אין תעבורה דרך זה לפי מה שנראה
תריץ בבקשה מ- Command prompt
קוד: בחירת הכל
wmic NIC where "NetEnabled='true'" get "Name","Speed"-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

עדכון:
לקחתי ראוטר של בזק ומקבל בסביבות 4500. מהירות תקינה.
אני חושד במתאם סיב. כי בחיבור ישיר שלו עם חייגן במחשב הוא נותן לי בסביבות 2000.
לקחתי ראוטר של בזק ומקבל בסביבות 4500. מהירות תקינה.
אני חושד במתאם סיב. כי בחיבור ישיר שלו עם חייגן במחשב הוא נותן לי בסביבות 2000.
- DanielGR
- גורו רשתות

מספר הערות:
תקלה בממיר סיב הגורמת למהירות פחותה יכולה להיות, אבל פחות סבירה. יותר סביר שבעיה בחומרה היתה גורמת לכך שהממיר לא היה עובד כלל. עדיין זה נראה יותר כמו מיס-קונפיגורציה.
היישום של PPPOE ב-Windows הוא לא אופטימלי, וייתכן שזה משמעותי יותר במהירויות גבוהות. לכן יש אפשרות שתצורה מול נתב אסוס ומול Windows מראות את אותו סימפטום, אבל זה לא אותה בעיה
חזרה לנתב אסוס: האם ממיר הסיב מתחבר לפורט Ethernet, או SFP PLUS עם מתאם? האם ניתן לראות על איזה מהירות מסתנכרן פורט ה-WAN? נסה לבטל את Auto negotiate של המהירות על הפורט, ולקבע אותו על 10G.
תקלה בממיר סיב הגורמת למהירות פחותה יכולה להיות, אבל פחות סבירה. יותר סביר שבעיה בחומרה היתה גורמת לכך שהממיר לא היה עובד כלל. עדיין זה נראה יותר כמו מיס-קונפיגורציה.
היישום של PPPOE ב-Windows הוא לא אופטימלי, וייתכן שזה משמעותי יותר במהירויות גבוהות. לכן יש אפשרות שתצורה מול נתב אסוס ומול Windows מראות את אותו סימפטום, אבל זה לא אותה בעיה
חזרה לנתב אסוס: האם ממיר הסיב מתחבר לפורט Ethernet, או SFP PLUS עם מתאם? האם ניתן לראות על איזה מהירות מסתנכרן פורט ה-WAN? נסה לבטל את Auto negotiate של המהירות על הפורט, ולקבע אותו על 10G.
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

טוב, כנראה הבעיה נפתרה.
הבעיה הייתה שה-VPN INSTANT GUARD היה פתוח וזה הוריד דרסטית את מהירות ההורדה.
בביטול של האופציה הזאת המהירות הגיע לי לממוצע של 4 גיג'ה.
בביטול של האופציה הזאת המהירות הגיע לי לממוצע של 4 גיג'ה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

10/10/2024 8:07meninblack כתב: טוב, כנראה הבעיה נפתרה.
בביטול של האופציה הזאת המהירות הגיע לי לממוצע של 4 גיג'ה....
אתה רואה, הכל הסתבר בסוף בדיוק כפי שהימרת.04/10/2024 15:51oferlaor כתב:
בזק ידועים בכל מני תחמונים שכאלה, הימור שלי שהם תפרו משהו עם הראוטרים שלהם......
גם הפעם, זה עוד פעם הבזק האלה, עם כל מני תחמונים ועם כל התפירות שלהם.