דולבי דיגיטל וטלויזיה סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 315
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום ושנה טובה לכולם
עד לפני חודש הייתה לי טלויזיה 82 אינץ' Samsung Q900R
הטלויזיה הייתה מחוברת בכבל אופטי לרסיבר שלי (פיונייר בן 14 שנה אבל עדיין עובד מעולה)
תוכן ששודר עם דולבי דיגיטל (DD) מנטפליקס, PLEX, ואפילו מהממיר של הוט היה מופיע ונשמע דרך הרסיבר כ DD.
לפני כחודש הטלויזיה הזו שבקה חיים.
במקומה הגיעה 85 אינץ' Samsung QN90D
גם היא חוברה למגבר בכבל אופטי
ואין DD בכלל. כל התכנים מופיעים ומנוגנים ברסיבר כ Stereo בלבד (רק 2 הרמקולים הראשיים והסאבוופר עובדים).
בטלויזיה יש רק 3 אפשרויות כיוון ליציאה הדיגיטלית: אוטו (auto) - על זה היא נמצאת עכשיו, PCM ו Pass-Through (שכבוי/אפור - לא ניתן לישום)
בחיפוש באינטרנט לא מצאתי שום התייחסות לעניין הזה. זה רק אצלי ?
אשמח לעזרה.
תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

מוזר מאוד. אתה חייב pass through בשביל לנצל את היכולת הזו. זה פיצ'ר מאוד בסיסי, אני מתקשה להאמין שהוא לא פועל כשורה.

תוודא שהמסך מוגדר נכון מבחינת יציאת האודיו, שזה יהיה מוגדר רק optical out ולא איזה קונפיגורציה שמשלבת את הרמקולים המובנים.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

04/10/2024 15:52  
oferlaor כתב:
מוזר מאוד. אתה חייב pass through בשביל לנצל את היכולת הזו. זה פיצ'ר מאוד בסיסי, אני מתקשה להאמין שהוא לא פועל כשורה.

תוודא שהמסך מוגדר נכון מבחינת יציאת האודיו, שזה יהיה מוגדר רק optical out ולא איזה קונפיגורציה שמשלבת את הרמקולים המובנים.
...
תודה עופר
אכן יש DD כשמגדירים שיציאת האודיו תהיה רק Optical.
בטלויזיה הקודמת היה DD מהיציאה האופטית גם כשהאודיו יצא מהרמקולים המובנים (והייתי מחליש אותם לגמרי כשהיינו רואים מדיה עם DD ושומעים רק דרך הרסיבר). לכן הערכתי שגם כאן זה יהיה ולא בדקתי.
מרגיז שאצטרך לשחק עם עוד הגדרה בטלויזיה כהכנה לראית מדיה עם סראונד סאונד (N)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

מוזר באמת שהסירו את זה אבל תבדוק אם זה המצב גם במצב hdmi arc

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

04/10/2024 19:05  
oferlaor כתב:
מוזר באמת שהסירו את זה אבל תבדוק אם זה המצב גם במצב hdmi arc
...
נושא ה HDMI/ARC לא רלוונטי עבורי כי למקלט שלי (כאמור פיוניר בן 14 שנים) אין יציאת HDMI תומכת ARC.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אפשר לקנות מתאם מ-HDMI ל-HDMI + חיבור אופטי. הוא מפריד את הסאונד מהתמונה. אולי זה יעבוד לך.
השאלה היא האם יש סאונד מהרמקולים כשאתה מגדיר יציאת ARC בטלוויזיה? אצלי ב-LG C1 הרמקולים כבויים ברגע שאני משתמש ביציאה האופטית או eARC בהגדרות הסאונד של ה-TV.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

04/10/2024 21:57  
TheCoolest כתב:
אפשר לקנות מתאם מ-HDMI ל-HDMI + חיבור אופטי. הוא מפריד את הסאונד מהתמונה. אולי זה יעבוד לך.
השאלה היא האם יש סאונד מהרמקולים כשאתה מגדיר יציאת ARC בטלוויזיה? אצלי ב-LG C1 הרמקולים כבויים ברגע שאני משתמש ביציאה האופטית או eARC בהגדרות הסאונד של ה-TV.
...
תודה ארתור
1. לגבי זה אם יש סאונד מהרמקולים כשאני מגדיר בטלויזיה מצב eARC ON - אז יש. לא יודע אם זה ישתנה כשאחבר כבל HDMI.
2. לגבי המתאם. הרעיון מוצא חן בעיני. יש לך המלצה לכזה שאפשר למצוא באלי אקספרס או באמזון ?
אם יש אז אשמח לכזה שמתנהג כמו כבל HDMI שמחובר בין הרסיבר לטלויזיה פלוס זה שיש לו יציאת אופטית לאודיו. הכוונה היא שבנוסף לכך שיוציא לי את האודיו מה ARC לאופטי גם יעביר את הוידאו מרסיבר לטלויזיה (אני צריך את זה רק לצורך כיוון ושינוי settings ברסיבר).
3. האם הווליום קונטרול בשלט של הטלויזיה משפיע גם על הווליום ביציאת ה eARC ? (הוא לא משפיע על היציאה האופטית)
4. האם צריך כבל HDMI מיוחד ל ARC ? (יש לי הרבה כבלי HDMI אבל כולם בני כמה שנים)
תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

כל מתאם בעלי יעשה את זה. אם אתה רוצה גם את הוידאו out מהרסיבר אז קח אחד שיש לו passthrough גם.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

05/10/2024 10:05  
oferlaor כתב:
כל מתאם בעלי יעשה את זה. אם אתה רוצה גם את הוידאו out מהרסיבר אז קח אחד שיש לו passthrough גם.
...
זה כנראה לא קיים. בכל המתאמים שראיתי באלי אקספרס יציאת ה HDMI השנייה (בנוסף ל HDMI שמיועד לחיבור ה eARC בטלויזיה) מיועדת ליציאת אודיו מקבילה ליציאה האופטית, לחיבור לכניסת HDMI ברסיבר במקום חיבור אופטי)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

בעצם לא בטוח שזה בכלל נחוץ. פשוט חסר את זה לכניסה אחרת במסך. זה נכון שזה אומר שיש לך שתי כניסות תפוסות אבל זה מה יש.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

05/10/2024 13:54  
oferlaor כתב:
בעצם לא בטוח שזה בכלל נחוץ. פשוט חסר את זה לכניסה אחרת במסך. זה נכון שזה אומר שיש לך שתי כניסות תפוסות אבל זה מה יש.
...
במחשבה שנייה מסכים איתך. מה גם ששנויים ב Settings של הרסיבר אני עושה אחת ל...

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

חג שמח ושקט לכולם
קיבלתי את הצעתו של ארתור כאן ורכשתי מתאם HDMI eARC ליציאה אופטית מאלי אקספרס.
חיברתי אותו עם כבל HDMI לכניסת ה HDMI eARC בטלויזיה והטלויזיה מזהה שתקעתי שם כבל אבל מהיציאה האופטית של המתאם לא יוצא אודיו.
אבל שמתי לב שביציאה האופטית של המתאם אין אור אדום. למיטב הבנתי תמיד צריך להיות אור אדום ביציאה האופטית ללא קשר אם יש סיגנל אודיו או לא. האם אני צודק ? (ואז המתאם לא תקין)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

חיברת אותו לחשמל? לא בטוח שיש מספיק אנרגיה ב hdmi לאפשר שזה יפעל.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

16/10/2024 19:31  
oferlaor כתב:
חיברת אותו לחשמל? לא בטוח שיש מספיק אנרגיה ב hdmi לאפשר שזה יפעל.
...
חיברתי אותו גם לספק חיצוני. לוקח 50 מיליאמפר לעומת חצי עד 1 אמפר שהיצרן מצהיר.
שוב. השאלה היא האם האור האדום צריך לדלוק תמיד גם כאשר המתאם לא מחובר לכבל hdmi ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

באסה. אולי המתאם דורש חיבור יציאת ה-HDMI למסך כדי להפעיל את היציאה האופטית. אם יש לך מסך שאתה יכול לחבר אליו את המתאם לצורך בדיקה, תנסה.
אישית לא חושב שזה רעיון מוצלח לחבר את היציאה של המתאם לטלוויזיה שממנה הוצאת כבל. לך תדע מה loopback כזה יכול לעשות.
אבל אם חיבור המתאם למסך יעבוד, אז יש פלאגים שנקראים HDMI Terminator (Dummy plug) שיכולים לדמות חיבור למסך עבור המתאם כדי להפעיל את היציאה האופטית.

עריכה: ואני מניח שבטלוויזיה הגדרת שהיא תוציא אודיו ב-eARC, נכון?
וגם תוודא שאתה מנגן פורמט נתמך, כמו DD רגיל ולא DD+ או משהו מתקדם יותר.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אז ככה
מסתבר שלפחות במתאם שקניתי האור האדום ביציאה האופטית נדלק רק כאשר יש סיגנל אודיו.
אחרי קצת מאמץ הצלחתי לשכנע את הטלויזיה שלי להוציא אודיו מכניסת הוידאו שמוציאה אודיו eARC.
ואז ראיתי שהמתאם שקניתי עובד בסדר.
אבל אז לצערי גם התברר שלא ניתן להוציא בטלויזיה שלי אודיו במקביל גם לרמקולים של הטלויזיה וגם ל eARC. אפשר כל אחד לחוד.
מה שמחזיר אותי להתחלה. לא להשתמש במתאם שקניתי ל eARC ולחזור לשימוש ביציאה האופטית של הטלויזיה במקביל לרמקולים של הטלויזיה. ובמקרה של סרטים או חומר אחר שעבורו אני רוצה להפעיל את הרסיבר עם DD לעבור בטלויזיה למצב של רק יציאה אופטית לאודיו.
תודה לכל העוזרים וחג סוכות שמח ושקט לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”