העברת CD למחשב וניהולם

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 315

שליחה

שלום לכולם
יש לי כ 500 CD של מוסיקה קלאסית.
שוקל להעביר אותם ולשמור אותם בפורמט דיגיטלי.
מחפש תוכנה שתדע לעשות להם RIP, לקרוא ולהביא את ה Metadata שלהם כולל CD Cover, ותהיה עם תצוגה יפה (דומה ל Plex בוידאו - (אני יודע ש Plex גם טוב לאודיו אבל אני רוצה תוכנה שתעבוד מול DATA שכולו נמצא במחשב)) וגם תשמיע עם ממשק נוח.
גם חשוב שהתוכנה (אחרי קונפיגורציה) תדע לעשות זאת On The Fly, כלומר - להכניס CD וכל הפעולות של ה RIP, העברת הדאטה והארגון יעשו אוטומטית.
ראיתי המלצות על 2 תוכנות שנראה שמתאימות - Music Bee ו Media Monkey. ראיתי שיש גם תוכנות אחרות.
אשמח לקבל תובנות והמלצות.
תודה ושנה טובה

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אף תגובה. מקפיץ אולי בגלל החג אנשים לא ראו. 😟

YaronShlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: Yaron Shlomo

שליחה

אני השתמשתי ב windows media player העברתי אותם כ WAV כי FLAC מאבד קצת איכות.

כדי לשמוע אני משתמש ב Volumio שמותקן על רספברי פיי ואליו מחובר כונן חיצוני 8TB

זול עובד נהדר והאיכות לא פחות טובה מסטרימר שעולה פי 10.

Volumio תומך בכל הפורמטים כולל DSD וממיין יפה את המוזיקה הגרסה בתשלום תומכת גם בספוטיפיי וטידל.

האיכות טובה כמו CD (בדקתי) בלי כל ההתעסקות עם הפלסטיקים של הדיסק והיתרון שאפשר לנגן קבצים באיכות של 24 ביט או DSD ואז השמיים הם הגבול.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

בזמנו התוכנה שנתנה את הRIP הכי מדויק היתה EAC. אני לא יודע אם יש משהו אחר היום, בפרט שרוב המוזיקה גם ככה זמינה דרך שרותי ההזרמה השונים.
לגבי ענין התצוגה והניגון אחר כך, אני פחות מכיר. בכל מקרה, אין סיבה לקשור בין שתי הפונקציות הללו (RIP וניגון).

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

07/10/2024 11:50  
YaronShlomo כתב:
      • אני השתמשתי ב windows media player העברתי אותם כ WAV כי FLAC מאבד קצת איכות.
        Volumio תומך בכל הפורמטים כולל DSD וממיין יפה את המוזיקה הגרסה בתשלום תומכת גם בספוטיפיי וטידל.
        האיכות טובה כמו CD (בדקתי) בלי כל ההתעסקות עם הפלסטיקים של הדיסק והיתרון שאפשר לנגן קבצים באיכות של 24 ביט או DSD ואז השמיים הם הגבול.
...
השמיעה שלי לא משהו בכלל (בגלל הגיל - פעם הייתה נהדרת) כך שכנראה אסתפק ב MP3 320Kbps
אין לי רצון להתעסק עם רספברי פיי. אסתפק בסטרימר פשוט עם מסך קטן (גם אם יהיה יקר). בנתיים לא מצאתי כזה.
תודה

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 332

שליחה

07/10/2024 11:50  
YaronShlomo כתב:
אני השתמשתי ב windows media player העברתי אותם כ WAV כי FLAC מאבד קצת איכות.

...
FLAC לא מאבד איכות לעומת WAV. הקובץ דחוס אבל זאת דחיסה ללא אובדן מידע.

יש פורמטים שכן מאבדים מידע (lossy) אבל זה מידע שהאוזן שלנו לא תרגיש בחסרונו לעומת המקור.

כבר לפני 20 שנה הראו במבחנים עיוורים שאין אפשרות להבדיל בין WAV מקורי ובין MP3 ב-256kbps. קל וחומר היום שיש פורמטים יותר טובים מ-MP3 (למשל Opus או AAC) שהם "שקופים" כמעט לכל המאזינים (לא מורגש הבדל לעומת המקור) כבר ב- 128kbps

לשואל המקורי, אכן mp3@320kbps אמור להספיק. אין לי ניסיון בהמרה של CD על חלונות אבל שמעתי רק טובות על התוכנה EAC, שהיא גם חינמית. אם EAC תומך בפורמטים מתקדמים יותר, מציע לך לבדוק גם אותם.

יש לי ניסיון בהמרה על לינוקס, אם במקרה אתה משתמש במערכת ההפעלה הזאת ויתעוררו שאלות, אתה מוזמן לשאול

YaronShlomo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
שם מלא: Yaron Shlomo

שליחה

07/10/2024 16:06  
yari כתב:
השמיעה שלי לא משהו בכלל (בגלל הגיל - פעם הייתה נהדרת) כך שכנראה אסתפק ב MP3 320Kbps
אין לי רצון להתעסק עם רספברי פיי. אסתפק בסטרימר פשוט עם מסך קטן (גם אם יהיה יקר). בנתיים לא מצאתי כזה.
תודה
...
לא תמצא סטרימר קל ופשוט לתפעול זו הבעייה, יכול לעזור לך עם רספרי פיי, מהרגע שהוא מותקן הוא אמין וסופר קל לתפעול.
אם כבר אתה ממיר אל תתפשר על פחות מ flac שומעים את ההבדל.

0544606163 דבר איתי.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

למה לעבוד קשה,תנסה את תידאל או דייזר ,יש שם הרבה מוסיקה ועם נגן נכון הרמה זהה ל CD

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

שרשור לא חדש אבל:
אני השתמשתי בשתי תוכנות בזמנו:
1. בשביל להסב מאות CD לקובצי Flac בתוכנה EAC (קיצור של Exact Audio Copy).
אחד הדברים שאני אוהב בה זה מציאת מטא דטה על כל CD . התוכנה מאפשרת התחברות למספר אתרים של מטא דטה, אני בחרתי ב freedb שנרשמתי בו והכנסתי ב EAC את המשתמש. האתר מזהה לבד את ה CD ע"פ כח מיני נתוני hash שהם כמו טביעת אצבע. יש לו הצלחה גבוהה מאוד בזיהוי אבל לפעמים הוא מציע למשתמש לבחור מבין מספר אפשרויות.
ככה כל CD עובר לקבצים עם המון מידע על האלבום בתגיות של הקובץ כולל תמונה.
כדאי להשקיע כמה דקות בהגדרות של EAC

2. הרבה אלבומים החלטתי להסב ל MP3 320Kbps. את זה אני עושה כשהמוזיקה לא עשירה מאוד וכמו שכתוב למעלה ממילא כבר לא מבדילים. את ההסבה מ FLAC ל MP3 עשיתי עם AIMP Audio Converter שמגיעה בחבילה של הנגן AIMP ש ממילא אני שומע בו.
זאת תוכנה ישנה מאוד ונגן ישן , מן הסתם יצאו הרבה דברים מאז, אבל אני רגיל אליהם והם עושים עבודה מצויינת אז אין לי מה לחפש.
ההמרה ל MP3 מאוד מהירה וניתן להגדיר את האיכות המרה.

בנוסף השתמשתי בתוכנית בשם MP3TAG בשביל עריכה ידנית של מטא דטה כאשר הכלים האוטומטים לא נתנו לי תוצאה מספיק טובה.

גילץ

2.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

קודם כל תודה לכל מי שהתייחס לנושא.
בסיכומו של דבר החלטתי להשתמש בתוכנת MusicBee
אמנם זו תוכנה מאד מורכבת עם עקומת למידה איטית (וסירטי ההדרכה ביוטיוב וכן ספר התוכנה והפורום הם בדרך כלל בסיסים מאד ולא נכנסים לעומק התוכנה המורכבת הזו)
אבל היא גם מסדרת לי קטלוג יפה ומפורט מאד . גם משמשת כנגן וגם Ripper. יש לה גם עורך MP3 Tags (אבל לעריכת Tags התוכנה MP3Tag יותר נוחה אז כשצריך (נדיר) אני עובד איתה).
אני מעביר את כל ה CD ל MP3 320Kbps.
את האינפורמציה התוכנה לוקחת מה FreeDB (GNUDB.org) האינפורמציה תמיד מאד מדויקת (מאד חשוב לצורך בדיקת ה RIP באתר AccurateRip.com) למעט העטיפה. היא מביאה רק את הקדמית ולא תמיד את הנכונה. את העטיפה האחרית או את הקדמית הנכונה אני מביא מאתר Discogs או סורק (סורק גם כאשר העטיפות באתרים הם ברזולוציה נמוכה מדי לטעמי). כאשר MisicBriainz יחזור לעבוד אפשר יהיה גם משם.

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131

שליחה

באיחור קליל 2 האגורות שלי: את מה שאתה עושה עכשיו עשיתי לפני יותר מעשר שנים עם ה 1000+ דיסקים שלי, רובם ככולם רוק קלאסי כזה או אחר. הכל קודד ב MP3 320Kbps אחרי שוידאתי שהאוזן שלי לא מבדילה בינו לבין דיסק מקורי (מאז הזדקנתי בכעשור ואיבדתי, מן הסתם, זיהוי של תדרים גבוהים מסויימים). אני כן ממליץ על שני כוננים קשיחים- אחד שיעבוד עד שימות, ואחד לגיבוי. אם אתה מוסיף מוזיקה לכונן שלך מפעם לפעם עשה לעצמך רוטינה של גיבוי מהכונן הפעיל לכונן השני אחת לחודש נניח, ואתה מסודר

לגבי הניגון: אני נדדתי בין כמה פלטפורמות ושרתים, היום אני עם PLEX ומרוצה מאד. כל Black Friday הם נותנים הנחה משמעותית על רישיון ה Lifetime שלהם, אנחנו קרובים ל BF 2024, קח את זה בחשבון. על הטלפון שלי מותקנת תוכנת Plexamp ואני משתמש ב Google Chromecat כדי להזרים לסלון או לחדר שלי, קל ופשוט (כמדומני שחובבי Apple יכולים לעבוד עם Airplay ולקבל את אותן התוצאות). אם אתה כן רוצה סטרימר פיזי עם מסך, אז האופציה הרלבנטית היא ה Wiim Ultra שיחזיר לך עודף מ 1900 ש"ח

בהצלחה ותהנה מה Private cloud שלך

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה אורן
לגבי הגיבוי. אני באופן קבוע שומר את החומר על שני דיסקים קשיחים כך הסכנה של איבוד החומר היא נמוכה מאד.
לגבי הניגון. על המחשב אני משתמש בנגן של תוכנת ה MusicBee.
למערכת הביתית עוד אין לי סידור. כרגע מחובר אליה נגן CD די טוב של סוני (בן 31 שנים אבל עדיין עובד טוב אחרי שהחלפתי לו רצועה לאחרונה) . הרעיון להחליף אותו ב Wiim Ultra די מוצא חן בעיני (למעט המסך הקטן של ה Wiim Ultra) אבל לא ברור לי עדיין איך אני מעביר אליו ומשמיע ממנו את החומר שלי.
ראיתי גם באלי אקספרס סטרימרים לאודיו עם מסך יותר גדול אבל אני ממש מפחד להשקיע בהם מה גם שהם לא זולים במיוחד.
לגבי הPlex. יש לי מנוי Plex Prime ואני משתמש ב Plex כבר כמה שנים לצפייה בסרטים וסדרות. לגבי המוסיקה שלי יש לי איתו בעייה. משום מה הוא מפצל חלק גדול מהאלבומים שלי ל 2 עד 5 אלבומים נפרדים. (למשל: אלבום של CD אחד עם 10 Tracks הוא מפצל ל 5 אלבומים: 3 עם Track אחד בכל אחד, אחד עם 2 Tracks ואחד עם 5 Tracks). לא ברורה לי הסיבה וגם כמה אנשי תמיכה מהפורום של Plex ניסו לעזור לי ולא הצליחו לפתור את הבעייה.

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תחשוב ככה: הדרך המסורתית לשמוע מוזיקה מורכבת, כמו כל דבר בצה"ל, משלושה חלקים: הנגן הפיזי עצמו (פטיפון, טייפ קסטות, מכשיר קומפקט דיסק), המדיה (תקליט, קסטה, דיסק), והממשק (עטיפה/חוברת מילים). עכשיו ניישם את זה על מה שיש לנו: הנגן הוא ה Wiim Ultra, המדיה היא הכונן עם המוזיקה, הממשק הוא הטלפון או הטאבלט שלך. יש ל Wiim אפליקציה בשם WiiM Home APP שהיא זאת שתתחבר לך לנגן, תזהה את הדיסק עם המוזיקה (אם הבנתי נכון אפשר לחבר דיסק חיצוני בחיבור USB ל Wiim Ultra), תסרוק את התוכן שלו, ותספק לך גם שליטה במכשיר עצמו וגם שלל פרטים על האלבומים שנמצאים על הדיסק. זה טיפה מייתר את המסך שעל המכשיר עצמו, אבל מצד שני יש יתרונות לגישה ישירה למכשיר מבלי צורך לעבור דרך אפליקציה. כך או כך: ברגע שאתה קונה את הסטרימר אתה מקבל גם אפליקציה שתשלוט עליו

משהו קטן לגבי Wiim: החברה מייצרת מגברים וסטרימרים, אבל בשבוע שעבר הם הכריזו על שותפות עם יצרנית הרמקולים Audio Pro, לפיה שניים מהרמקולים של החברה יגיעו עם תמיכה באפליקציה של wiim מה שאומר שתוכל לקנות רמקול כזה לחדר השינה ולנגן אליו עם האפליקציה אם וכאשר תחליט שזה בכלל רלבנטי עבורך

אחרון חביב: המעבר מניגון מדיה פיזית לסטרימינג מייצר חור קטן בנשמה שהולך ומתרחב, ומסתיים בקניית פטיפון ותקליטים. שלא תגיד שלא הזהרתי אותך :-)

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אורן. תודה על האינפורמציה בקשר ל Wiim Ultra. אני שוקל אם לרכוש אותו או לא.
בנתיים גם מצאתי את הסיבה ופתרתי את בעיית פיצול האלבומים שהייתה לי עם ה Plex.

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אם Plex טוב לך ואתה מסתדר איתו גם לניגון המוזיקה אז נשאר לך לחבר נגן כלשהו למערכת בסלון ואז להשתמש באפליקציית ה plexamp כדי לנגן. זה יהיה זול יותר מה Wiim ultra, אבל גם לא מעט התעסקות שלא בטוח שאתה רוצה להיכנס אליה: מה הנגן שתרצה לחבר למערכת בסלון? איפה ישב הדיסק עם המוזיקה? איך מתחזקים את ה Plex על הנגן? מהבחינה הזאת ה Wiim ultra הוא פיתרון One and Done אלגנטי וטוב גם אם טיפה יקר

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ה Plex טוב לי למעט זה שצריך שהטלויזיה הגדולה שלי (שמחוברת למערכת האודיו הביתית) תפעל בזמן שמיעת המוסיקה.
אני מעריך שאותו דבר נכון גם לגבי האפליקציה Plexamp. אם אשים אותה על הטלפון או על הטבלט שלי אצטרך, איך שהוא, לחבר אותם למערכת האודיו הביתית.
מה שמעלה לי את הרעיון להשתמש בטבלט קטן, שיציאת האודיו שלו תהיה מחוברת לכניסת האודיו במערכת הבייתית ( במקום נגן ה CD) באופן קבוע. זה גם יתן לי מסך יותר גדול וגם הרבה יותר זול מה wiim.
אבל לא יהיה לי שלט רחוק .

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה לא צריך שלט או טאבלט, אתה צריך headless player כלשהו שיתחבר למערכת הסטריאו שלך, ומה Plexamp תזרים אליו. החשוד המיידי הוא raspberry Pi כלשהו עם כרטיס קול. פעם השתעשעתי בדברים האלה, זה לא כזה בשמיים, אם תרצה הסברים יותר מפורטים אוכל לתת כאן למענך ולמען כל מי שיחליט שזאת הדרך שלו. בינתיים בדוק אם המאמר הזה הוא סינית בשבילך או משהו שאפשר לעבוד איתו

https://pimylifeup.com/raspberry-pi-plexamp/

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

28/10/2024 16:12  
oren29at כתב:
אתה לא צריך שלט או טאבלט, אתה צריך headless player כלשהו שיתחבר למערכת הסטריאו שלך, ומה Plexamp תזרים אליו. החשוד המיידי הוא raspberry Pi כלשהו עם כרטיס קול. פעם השתעשעתי בדברים האלה, זה לא כזה בשמיים, אם תרצה הסברים יותר מפורטים אוכל לתת כאן למענך ולמען כל מי שיחליט שזאת הדרך שלו. בינתיים בדוק אם המאמר הזה הוא סינית בשבילך או משהו שאפשר לעבוד איתו

https://pimylifeup.com/raspberry-pi-plexamp/
...
תודה
גם ירון למעלה הציע לי את השימוש ב raspberry Pi. אפילו הציע לעזור לי לבנות את זה. בנתיים אני לא אכנס לזה. אולי בהמשך.

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 791

שליחה

28/10/2024 15:31  
yari כתב:
ה Plex טוב לי למעט זה שצריך שהטלויזיה הגדולה שלי (שמחוברת למערכת האודיו הביתית) תפעל בזמן שמיעת המוסיקה.
אני מעריך שאותו דבר נכון גם לגבי האפליקציה Plexamp. אם אשים אותה על הטלפון או על הטבלט שלי אצטרך, איך שהוא, לחבר אותם למערכת האודיו הביתית.
מה שמעלה לי את הרעיון להשתמש בטבלט קטן, שיציאת האודיו שלו תהיה מחוברת לכניסת האודיו במערכת הבייתית ( במקום נגן ה CD) באופן קבוע. זה גם יתן לי מסך יותר גדול וגם הרבה יותר זול מה wiim.
אבל לא יהיה לי שלט רחוק .
...
זה רק חצי נכון: בהנחה שיש לך טלוויזיה חכמה שיכולה להריץ אפליקציה של PLEX, אתה יכול לכבות את המסך שלה (לא את הטלוויזיה, רק את המסך) ובמצב כזה האפליקציה רצה ומוציאה אודיו מהטלוויזיה אל המערכת. Plexamp שאתה מריץ על הנייד יודע להפעיל כל נגן ברשת הביתית (הוא לא מזרים לשם מוזיקה אלא רק מפעיל את האפליקציה על הטלוויזיה) והוא מוצא את האפליקציה שרצה על הטלוויזיה ומאפשר לנגן בה את מה שאתה בוחר באפליקציה בנייד. כל זה - כשהטלוויזיה אכן דולקת אבל המסך מכובה.

זה נוח. גם חוסך חשמל וגם משאיר את הסלון עם פחות הסחת דעת למי שהמסך מפריע לו בעת האזנה למוזיקה.

yari פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

29/10/2024 1:45  
odedee כתב:
זה רק חצי נכון: בהנחה שיש לך טלוויזיה חכמה שיכולה להריץ אפליקציה של PLEX, אתה יכול לכבות את המסך שלה (לא את הטלוויזיה, רק את המסך) ובמצב כזה האפליקציה רצה ומוציאה אודיו מהטלוויזיה אל המערכת. Plexamp שאתה מריץ על הנייד יודע להפעיל כל נגן ברשת הביתית (הוא לא מזרים לשם מוזיקה אלא רק מפעיל את האפליקציה על הטלוויזיה) והוא מוצא את האפליקציה שרצה על הטלוויזיה ומאפשר לנגן בה את מה שאתה בוחר באפליקציה בנייד. כל זה - כשהטלוויזיה אכן דולקת אבל המסך מכובה.

זה נוח. גם חוסך חשמל וגם משאיר את הסלון עם פחות הסחת דעת למי שהמסך מפריע לו בעת האזנה למוזיקה.
...
תודה עודד
רעיון מעולה
אכן יש לי את האופציה של כיבוי מסך הטלויזיה (85QN90D סמסונג) והשארת ניגון האודיו בלבד. היא קבורה עמוק במניו בתוך ה Accessibility. אני מחפש עכשיו דרך להעביר אותה למניו של ה Settings המהירים שנמצאים במסך הבית של הטלויזיה. כך יהיה לי יותר קל להפעיל את זה.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”