אני חושב שזה לא נכון החוק ביום כיפור האוסר על שידור הוא הגיוני ואין על מה להתלונן לפני כמה שנים כשאני הייתי עד תינוקי ההורים שמו לי סרטים?לא הם לא ואני יצאתי די בסדר אתה תמיד יכול לשכור סרטים לפני החג אחרי הכל יום אחד בשנה שבו מכבדים את היהודים המסורתיים והדתיים לי זה נראה הגיוני לחלוטין.
ערוצים שההפקה שלהם בארץ *חייבים* להפסיק לשדר לפי חוק (וזה כולל ערוצים בהפקה עצמית של יס, כאלה שהם רוכשים שמקורם בארץ וכו'). ערוצים כמו MTV, או CARTOON NETWORK הם RELAY בלבד ולכן עבדו ביום כיפור. יתר על כך, אם יש תקלות בערוצים הללו או בשידור אם לא יכולים לתקן אותם.
אמנם אני לא חי בארץ כך שלא ממש יש לי זכות להתלונן על העניין אבל קצת הופתעתי מהתגובות שלכם... האמת שציפיתי לתגובות קצת יותר "נאורות".
הרי אף אחד לא מצפה מהם לשדר מרתון של שידורים חיים. כל מה שהם צריכים כדי להחזיק את השידור באוויר זה לדחוף כמה קלטות לתוך המכשירים, לשים על לופ ומעבר לזה אפילו קוף מאולף יספיק כדי לוודא ששום דבר לא נתקע.
מה עם לכבד את הציבור שאיננו יהודי דתי או מסורתי?
להסתתר מאחורי תירוצים כמו תקנות, רישיונות או חוקים זה די קלאבל גם די צבוע - במיוחד כשמתעלמים לרגע מכך שהם נקבעו על ידי בני אדם עם אינטרסים פוליטיים. כל חוק, תקנה או רשיון אפשר לשנות אם רוצים - הבעייה היא שלא רוצים ובדר"כ לא מהסיבות שנדמה לכם.
אגב, מה בדיוק הבעייה עם (חס וחלילה!) להעסיק "גויים" לצורך זה? מרטין, אולי לא קלטתי והדברים שלך נאמרו באופן ציני ובאמת שאני לא מנסה להיות "פוליטיקלי קורקט" או משהו אבל במשפט אחד בעטת את הפלורליזם והסובלנות מהחלון ודוגרי - המשפט שלך נשמע קצת גזעני. (ידעת שמשרד העבודה מעסיק לא-יהודים במשך כל השנה רק כדי שיוכל לשלוח אותם בשבתות לבתי עסק פתוחים כדי להוציא להם דוחות? כנראה שאין לנו שום בעייה להעסיק אותם כשהם מגדילים לנו את הקופה.)
הם ממילא מעסיקים עובדים ביום כיפור, זה לא שכל המערכות מושבתות...
ובכל מקרה אם זה היה תלוי בהם הם כנראה היו משדרים.
תנאי הרשיון של הכבלים והלווין נקבעו ברשות לשידורי לווין וכבלים ולא בכנסת, ואני לא בטוח שבסמכותם לכפות הפסקת שידורים ביום כיפור, זה לא עסק פרטי שלהם, שהם יכולים להתערב בתנאי העבודה.
באותה מידה הם יכולים להוסיף לרשיון שאסור לשדר בשבת/ראמאדן/חג המולד או יום ההולדת של מרי פופינס - אתה גם חושב שזה חוקי ?
אולי בכלל צריך להוסיף שבב בכל הטלוויזיות שיחסום אותם מיום שיש ועד מוצאי השבת ?
אפרופו גויים, איסור העסקת עובדים ביום כיפור ובשבת הוא זהה, ולמיטב ידיעתי כל הערוצים עובדים בשבת...
Nissan,
למה רק ביום כיפור? אולי הבן שלך רוצה לראות גם תוכניות ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל,ויום הציון לשואה ולגבורה?
אגב לפני עתירות לבג"צ הייתי מציע לך לבדוק את החוק,לאחר בדיקת החוק,הייתי מציע לך באם התעקשת לתבוע יצוגית להתחשב בעובדה שבית הדין עלול להחשיב את תביעתך כקנטרנית,או שידחה אותה על הסף ולחייבך בתשלום סכום"סמלי" עבור הוצאות משפט עבור הנתבעים
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
ראשית אני חושב שאתה קצת נתפסת לדבר ספציפי כמו הבן של Nissan ומה בא לו לראות ומתי, ומפספס את התמונה היותר גדולה.
לכל בנאדם צריכה להיות הזכות להחליט לעצמו איזה ימים ואירועים הוא בוחר לכבד ואיזה לא. אתה יכול לא להסכים אבל כאן אנחנו קצת נוגעים בכפייה. מדובר בעיקרון מתחום חופש האמונה והעיסוק. כבן למשפחה של ניצולי שואה וכחייל מילואים ביחידה קרבית (לפני שעברתי לארה"ב) אני מכבד את כל הימים שציינת אבל אולי תשאיר לי להחליט מה אני עושה בהם?
בעניין לשון החוק - כמו שכבר אמרתי קודם החוק נכתב ונערך ע"י אנשים בשר ודם שעיסוקם בפוליטיקה, והאינטרסים שלהם העומדים מאחורי לשון סעיף כזה או אחר אינם תמיד כל כך פשוטים ותמימים כמו שהיינו רוצים לחשוב.
בנוסף למה שcrusader כתב, צריך להוסיף שכדי שתביעה תוכר כייצוגית היא אכן צריכה להיות כזו, כלומר לייצג הרבה אנשים . לא יודע בדיוק על איזה מספרים מדובר, אבל לא ברור פה בכלל שמדובר בהרבה.
dragonflyXXL,
אתה מערבב פה שני דברים שלא קשורים. ברור שלבן אדם הזכות להחליט איזה אירועים לכבד וכו. אבל זה לא העיניין פה. אף אחד לא כופה על מישהו לכבד יום זה או אחר. שירותי טלוויזיה זה לא זכות יסוד שאסור למנוע אותה.
השאלה היחידה הרלוונטית, בהנחה שמדובר בחוק מדינה ולט החלטה של יס, אם החוק הזה בפוגע באיזשהי זכות. הוא פוגע רק אם אתה רואה ב"זכות" לקבל שידורי טלויזיה 24X7 כזכות של כל אזרח.
מאחורי כל חוק יש אינטרסים ו/או ערכים, שגם האינטרסים וגם הערכים אף פעם לא משותפים לכולם.
אם חברת Yes כן היתה משדרת כרגיל ביום כיפור, אז אני ועוד שלושה מליון איש (לפחות) היינו תובעים אותם.
נראה לי שמבחינה מספרית שלושה מליון (ועוד אחד) היו מספיקים לתביעה ייצוגית.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
Booboo,
גם זה היה נופל. כמובן, אם יש חוק בעיניין אז אפשר היה לתבוע אותם פלילית על עבירה על החוק, אבל זה משהו אחר.
על מה בדיוק היית תובע? איזה נזק הם עשו לך? בעצם הם כן שידרו ביום כיפור, רק לא את הערוצים שלהם.
פגיעה ברגשותי הדתיים.
כמו שאני מגלה סובלנות כלפיי אחרים, הייתי מצפה לגילוי סבלנות כלפיי.
אתמול ראיתי במקרה בטלוויזיה פרסומת למסעדה "מוזס".
"מוזס" היא מסעדה לא כשרה כמדומני, ובכל זאת לא ראיתי היום את כל חברי הכנסת הדתיים צועקים גוועלד על זה שפירסמו מסעדה לא כשרה בערוץ ציבורי בטלוויזיה.
אבל כשחס וחלילה פוגעים בנפשו הרכה של איזה אתאיסט ע"י זה שלא משדרים ביום כיפור(לדוגמה) - מיד כל יפי הנפש מצקצקים בלשונם על המסכן.
כפיה דתית? מסתבר שיש גם כפיה חילונית...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"