מוסך טסלה - חוייה חיובית
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אחרי כל התלונות על עומס ובאלגן, רציתי לשתף חוויה חיובית מהמוסך של טסלה.
הגעתי בדיוק בזמן ב-9:15, המוסך היה עמוס בטירוף (מתברר שאנשים פשוט מאחרים). הם המליצו לי בשקט להגיע ב-8:00-8:30 אם אני רוצה להקדים וכנראה שככה אפשר לקצר משמעותית את הזמן במוסך עצמו...
היו לי כמה דברים -
1. היה לי תקתוקים כשאני מסובב את ההגה. ההצעה היתה לכ-500 ש"ח לתקן את זה. היו לי גם עוד רעשים שהם אבחנו כבעיה בטאסות וגם סידרו לי באותה הזדמנות. בפועל הם לא חייבו אותי על התיקון הזה.
2. באופן יזום אני ביקשתי להחליף בטריה 12V. אורך החיים של בטריות מקוריות הוא סביב שלוש שנים ולכן במקום להתקע ולהיות בלחץ, החלטתי ליזום החלפה מראש. זה עלה 560 ש"ח וזה בטריה מקורית כך שהיא לא אמורה להכשל אחרי שנה כמו הבטריות החלופיות שמקבלים לרוב בתחנות דלק...
כל הסיפור היה קצר וענייני. הם גם הפנו אותי למדריכים ה-DIY של טסלה על הקיר במוסך . יש שם הדרכה איך ללטש את הברקסים לפני החורף (עדיין לא ראיתי אבל הבחורה בקבלה הסבירה שזה יכול להוריד חריקות אם זה משהו שאתם חווים).
הגעתי בדיוק בזמן ב-9:15, המוסך היה עמוס בטירוף (מתברר שאנשים פשוט מאחרים). הם המליצו לי בשקט להגיע ב-8:00-8:30 אם אני רוצה להקדים וכנראה שככה אפשר לקצר משמעותית את הזמן במוסך עצמו...
היו לי כמה דברים -
1. היה לי תקתוקים כשאני מסובב את ההגה. ההצעה היתה לכ-500 ש"ח לתקן את זה. היו לי גם עוד רעשים שהם אבחנו כבעיה בטאסות וגם סידרו לי באותה הזדמנות. בפועל הם לא חייבו אותי על התיקון הזה.
2. באופן יזום אני ביקשתי להחליף בטריה 12V. אורך החיים של בטריות מקוריות הוא סביב שלוש שנים ולכן במקום להתקע ולהיות בלחץ, החלטתי ליזום החלפה מראש. זה עלה 560 ש"ח וזה בטריה מקורית כך שהיא לא אמורה להכשל אחרי שנה כמו הבטריות החלופיות שמקבלים לרוב בתחנות דלק...
כל הסיפור היה קצר וענייני. הם גם הפנו אותי למדריכים ה-DIY של טסלה על הקיר במוסך . יש שם הדרכה איך ללטש את הברקסים לפני החורף (עדיין לא ראיתי אבל הבחורה בקבלה הסבירה שזה יכול להוריד חריקות אם זה משהו שאתם חווים).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני מקווה ששיחקת קצת בארקייד שם 

- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
תודה על העדכון עפר.
האמת שבדיוק חשבתי לפני מספר ימים על נושא המצבר ותהיתי מה חלון ההחלפה הממוצע / המתבקש...
מניח שבמקרה של מצבר בלבד אבדוק האם זה שירות שניתן ע״י ניידות הדרכים שלהם במקום במוסך.
האמת שבדיוק חשבתי לפני מספר ימים על נושא המצבר ותהיתי מה חלון ההחלפה הממוצע / המתבקש...
מניח שבמקרה של מצבר בלבד אבדוק האם זה שירות שניתן ע״י ניידות הדרכים שלהם במקום במוסך.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
-
oferlaor
- מנהל

חחח, לא היה לי זמן לארקייד.
פגשתי במוסך חבר וגם תכננתי לעבוד שם אז הייתי על המחשב שלי כל הזמן. זה גם לקח פחות זמן ממה שתכננתי. אני רגיל שיושבים במוסך כל היום, לא משנה מה הם אמורים לעשות לך. כאן הם מנסים לשערך כמה זמן כל אחד אמור לקחת ולתזמן אנשים באופן הדרגתי במהלך היום בכדי לצמצם את הזמן שאנשים נמצאים שם. זה רק עובד כמובן אם אנשים משתפים פעולה, אבל תאכלס הם ממש תקתקו את העבודה שם.
לגבי המצבר - המערכת אמורה לזהות pattern שבו הבטריה נמוכה ולתת לך התראה. מצד שני ראיתי לא מעט אנשים שמהרגע שהם קיבלו התראה ועד שהרכב התחיל לעשות בעיות רציניות היה קצר ביותר (יום). אני לא בנוי לזה, אז מעדיף ליזום.
את המצבר הוספתי להזמנה יום לפני הזימון, אני מניח שאם זה הדבר היחיד שהיה לעשות אז הם בהחלט יכולים לעשות את זה דרך טכנאי נייד. זה לקח להם ממש 5 דקות להחליף.
פגשתי במוסך חבר וגם תכננתי לעבוד שם אז הייתי על המחשב שלי כל הזמן. זה גם לקח פחות זמן ממה שתכננתי. אני רגיל שיושבים במוסך כל היום, לא משנה מה הם אמורים לעשות לך. כאן הם מנסים לשערך כמה זמן כל אחד אמור לקחת ולתזמן אנשים באופן הדרגתי במהלך היום בכדי לצמצם את הזמן שאנשים נמצאים שם. זה רק עובד כמובן אם אנשים משתפים פעולה, אבל תאכלס הם ממש תקתקו את העבודה שם.
לגבי המצבר - המערכת אמורה לזהות pattern שבו הבטריה נמוכה ולתת לך התראה. מצד שני ראיתי לא מעט אנשים שמהרגע שהם קיבלו התראה ועד שהרכב התחיל לעשות בעיות רציניות היה קצר ביותר (יום). אני לא בנוי לזה, אז מעדיף ליזום.
את המצבר הוספתי להזמנה יום לפני הזימון, אני מניח שאם זה הדבר היחיד שהיה לעשות אז הם בהחלט יכולים לעשות את זה דרך טכנאי נייד. זה לקח להם ממש 5 דקות להחליף.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
טוב לשמוע 
שיקחו את זה צעד קדימה עם אפשרות של איסוף הרכב מהלקוח והחזרה, כמו שיש בהרבה מוסכים אחרים.

שיקחו את זה צעד קדימה עם אפשרות של איסוף הרכב מהלקוח והחזרה, כמו שיש בהרבה מוסכים אחרים.
אפשר באופן עצמאי להכנס מידי פעם למצב סרוויס ולבדוק את מצב המצבר
-
oferlaor
- מנהל

זה לא יעזור. הבעיה היא שמצברים לרוב סבבה עד שיום אחד הם פתאום ממש לא סבבה.
אם הם היו רואים בעיה הם מתריאים מיד עליה
אם הם היו רואים בעיה הם מתריאים מיד עליה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

יונדאי i10 
טיפול שנתי שאני עושה כל שנה ביום של הטסט עולה 500-600 ש"ח

טיפול שנתי שאני עושה כל שנה ביום של הטסט עולה 500-600 ש"ח
יש עוד פתרונות כמו לשים בוסטר ב-frunk25/09/2024 14:06oferlaor כתב: זה לא יעזור. הבעיה היא שמצברים לרוב סבבה עד שיום אחד הם פתאום ממש לא סבבה.
אם הם היו רואים בעיה הם מתריאים מיד עליה...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

להשאיר אותו קבוע שם? זה מתכון בטוח לגמור לו את החיים בגלל החום, אסור לחשוף את הסוללות לחום גבוה.
אכן, הפתרון יותר מתאים לעונה קרה
בכל מקרה עדיף שיהיה בהישג יד
בכל מקרה עדיף שיהיה בהישג יד
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מוסך שהגעתי אליו לפני 10~ שנים דרך מידרג, מאז אני מבקר אותו פעם בשנה.
כל הביקורים שלי במוסך מאוד פשוטים, אז לא עושים יותר מידי חוץ משמן מנוע, פילטר מזגן ובדיקה כללית לפני טסט.
עם רכב יקר, תמיד המוסכים מוצאים מה צריך לתקן, עם רכב זול, הכל פשוט ואין מה לתקן
כל הביקורים שלי במוסך מאוד פשוטים, אז לא עושים יותר מידי חוץ משמן מנוע, פילטר מזגן ובדיקה כללית לפני טסט.
עם רכב יקר, תמיד המוסכים מוצאים מה צריך לתקן, עם רכב זול, הכל פשוט ואין מה לתקן

-
oferlaor
- מנהל

...
אם ה-Model Y יוצא מחוץ לטווח, אין יותר תמיכה במצבר ה-מתח נמוך ולא ניתן לטעון את הרכב כאשר אין תמיכה ב-מתח נמוך. לפיכך, מצבר ה-מתח נמוך נתמך באמצעות ספק כוח חיצוני כדי לאפשר לכם להטעין את מצבר המתח הגבוה (HV). לאחר שטעינת הרכב תתחיל, ניתן יהיה לנתק את ספק הכוח החיצוני....