mulder כתב:
קטונתי, אבל אני לא כל כך מבין איך בטרינוב שיש לה אוטומציה טובה מאוד, זה מצריך ימים כדי לכוון אותה, אפילו שעות זה כבר די מוגזם. בסוף מדובר בכיול של חדר בבית, לא מערך רמקולים בקומפלקס ענק. לפחות לדעתי (ואולי אני טועה פה) כל הרעיון במערכת כיול יקרה וחכמה כמו זאת זה שהיא תוכל למפות את כל הבעיות ולהתמודד איתן בהצלחה יתרה, עם מעט מאוד התערבות של המשתמש.
...
צר לי שאתה מתעקש לא לקרוא את כל מה שאני רושם וכתוצאה מזה לא להבין את המטריה והרציונל.
ניסיתי להסביר כמה פעמים מה אפשר. ולמה כדאי.
mulder כתב:
קטונתי, אבל אני לא כל כך מבין איך בטרינוב שיש לה אוטומציה טובה מאוד, זה מצריך ימים כדי לכוון אותה, אפילו שעות זה כבר די מוגזם. בסוף מדובר בכיול של חדר בבית, לא מערך רמקולים בקומפלקס ענק. לפחות לדעתי (ואולי אני טועה פה) כל הרעיון במערכת כיול יקרה וחכמה כמו זאת זה שהיא תוכל למפות את כל הבעיות ולהתמודד איתן בהצלחה יתרה, עם מעט מאוד התערבות של המשתמש.
...
אכן אתה טועה.
מערכת הכיול הזו היא חכמה ומושקעת מאוד. יש לה הרבה יכולות שמאפשרות לך להגיע הכי רחוק שניתן היום.
אתה יכול לבחור "להתערב" ולמקסם יכולות ובכך להגיע לתוצאה יוצאת דופן. כולל הכנסת העדפה אישית.
אתה יכול גם לא. תגיע לתוצאה טובה מאוד, אבל לא מצוינת.
זה כל היופי.
עניין של בחירה.
mulder כתב:
פספסתי ככל הנראה את התשובה הקודמת שלך, זה עליי.
העיקר שבסוף מגיעים לתוצאה טובה כדי להנות, בשביל זה אנחנו פה.
...
אתה יכול לקבוע היכן אתה רוצה לעצור.
זה היופי שבדבר.
מנסיון אני יכול להגיד לך שההשקעה הראשונית שווה וכדאית, ואז אפשר להנות למשך זמן רב.
אפשר גם להיעזר באיש מקצוע
כאחד שהתנסה במשך הרבה מאוד שנים בכלל המערכות הקיימות, כולל תארים מתקדמים ופוסט דוקטורט בחלק מהן...
המערכת של טרינוב היא היעילה והקצרה ביותר למימוש.
לטרינוב יש 2 אפשרויות לביצוע הכיול, שתיהן מבוצעות (בדומה לכל המערכות האחרות..) באופן בו המשתמש מניח את המיקרופון בנקודת ההאזנה הקריטית ומחכה לסיגנלים שונים שיוצאים מהרמקולים שמרכיבים את המערכת.
האופציה האוטומטית של טרינוב היא הקצרה ביותר, האינטואיטיבית ביותר, הפשוטה ביותר והברורה ביותר למשתמש ההדיוט, מבין שלל המערכות.
מדובר על דקות ספורות בלבד מרגע תחילת התהליך ועד לתוצאה הסופית.
התוצאה מאוד מפתיעה באיכות שלה, בוודאי ביחס לזמן ואפס ההשקעה הנדרשת.
עכשיו נשאלת השאלה האם למשתמש יש את הידע, הסבלנות והרצון להשתמש בסל הכלים העצום שיש לטרינוב להציע והמילה "עצום" נאמרת כאנדרסטייטמנט, הכל על מנת להגיע לתוצאה טובה יותר מהתוצאה אליה הוא הגיע תוך 2-3 דקות בלבד.
ההבדל, אותו פער, בין התוצאה המהירה לתוצאה אליה יכול להגיע המשתמש, היא פועל יוצא ביכולת ההבנה, הנסיון, הידע והסבלנות של המשתמש.
משתמשים עם ידע מקיף בשפה של טרינוב וזו בהחלט שפה, ביחד עם ידע נוסף באקוסטיקה, יכול להיות משמעותי ודרמטי, בכל הקשור לתוצאה הסופית.
חלק לא קטן (ברחבי העולם) בוחר בדרך אחרת והיא תשלום עבור מכייל מקצועי במקום להשקיע את הזמן והאנרגיה הנדרשים.
כמובן שזו דרך קלה לכאורה, אבל היא בעייתית היות היא קצובה בזמן של אותו מכייל וכמובן כסף עצום.
באופן אישי, בחרתי להשקיע שעות רבות (מאוד) בלימוד, הבנה, התנסות, מדידות, התייעצויות ובעיקר הקשבה שוב ושוב ושוב, הכל על מנת ליצור פער גדול ומשמעותי ביחס לאותה תוצאה (מעולה) של הכיול הקליל והפשוט בין 2-3 דקות.
כמו כל דבר הקשור עם התחביב שלנו, גם עניין ספציפי זה, הוא תלוי משתמש, הרצון שלו, היכולות שלו ובעיקר האנרגיה והכספים שהוא רוצה להשקיע.
עצם העובדה שטרינוב נותנת לך את האפשרויות הבלתי מוגבלות הללו וזו ההגדרה הנכונה- בלתי מוגבלות, כל זאת ביחד עם תמיכה 24/7 מיידית, לרבות השתלטות מרחוק על המכשיר, הופכת את "הארוע" לקל ופשוט יותר.
בסופו של יום, לפחות בעיני, ההשקעה הזאת, בין אם זה בטרינוב, בין אם זה קריאה של ספרי אקוסטיקה ו/או שימוש בסנסורים לכיול מקרנים, ו/או התנסות בכל גורם הקשור לסאונד ו/או לתמונה, ביחד עם שמירה על "ראש פתוח", הם חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה.
אם אני מבין נכון, בדומה ל DIRAC, החסרון של טרינוב זה העדר פיצ'רים כמו Dynamic EQ ו Dynamic Volume. ז"א שאין אפשרות לפתות על ה EQ בעצמות האזנה נמוכות באופן אוטומטי ואין תמיכה בנרמול עוצמות למצב לילה. אבל יש זכרונות לעקומות שונות כמו ב DIRAC? כרגע ה DEQ ו ה DVOL נתמכים רק עי אודיסי ודם שם יש איתם בעיות אם כי הסקריפט של OCA מצליח לשפר את ה DEQ. זה לדעתי חסרון.
יהלי ב כתב:
אם אני מבין נכון, בדומה ל DIRAC, החסרון של טרינוב זה העדר פיצ'רים כמו Dynamic EQ ו Dynamic Volume. ז"א שאין אפשרות לפתות על ה EQ בעצמות האזנה נמוכות באופן אוטומטי ואין תמיכה בנרמול עוצמות למצב לילה. אבל יש זכרונות לעקומות שונות כמו ב DIRAC? כרגע ה DEQ ו ה DVOL נתמכים רק עי אודיסי ודם שם יש איתם בעיות אם כי הסקריפט של OCA מצליח לשפר את ה DEQ. זה לדעתי חסרון.
...
מה יהיה הסוף עם ה DV וה DE האלו?
הרגת אותנו עם שני הקישקושים האלו ועוד להגדיר כחיסרון את הטרינוב בגלל שאין לו ( ואולי יש לו אין לי מושג) ..........
אני יכול להגיד לך שבסטורם הוסיפו את ה DV+DE האלו וזה פשוט קישקוש בלבוש ( בדיוק כמו באודסי הישן ) . שמים סרט אקשן מסובבים את חוגת העוצמה ימינה ויאללה חגיגה ולגבי השכנים ,שעבורם למעשה זה מיועד , הם חייבים ללמוד להתחשב
יש מלא משתמשים ב AVS ובפורומים הנוספים ברחבי הרשת שממליצים לא/כן להשתמש באופציות הללו ומניסיוני אלו שממליצים לא להשתמש בהן צודקים, זו העדפה אישית ולכן להגדיר כחיסרון במידה ואין זה .......
יהלי ב כתב:
...
לא, אין את הדברים האלה
לפני עשור לערך היה לי את זה באודיסי, מעולם לא השתמשתי בזה, כי כשניסיתי לא עשה כלום
אני גם לא נוהג לצפות בצורה כזו.
מזל שזה החיסרון היחיד שמצאת במכשיר, בכל מקרה, לא זה נושא השרשור.
הזכרתי שבחודשים האחרונים טרינוב הרחיבו את האופציות של ה- WaveForming כך שיתאימו גם כאשר לא ניתן לקיים את הדרישות האולטימטיביות.
או לכאלה שמעוניינים רק עבור מוזיקה דו ערוצית.
להלן טבלה שמתארת את ההבדלים.
ניתן לראות שגם בסט-אפ מוגבל יותר ניתן להפיק תועלת משמעותית.
Balance כתב:
לא, אין את הדברים האלה
לפני עשור לערך היה לי את זה באודיסי, מעולם לא השתמשתי בזה, כי כשניסיתי לא עשה כלום
אני גם לא נוהג לצפות בצורה כזו.
מזל שזה החיסרון היחיד שמצאת במכשיר, בכל מקרה, לא זה נושא השרשור.
...
צודק בני אני זוכר שניסינו והסתכלנו אחד על השני, כדי להבין מה בדיוק הם רוצים
אשכרה מדובר בקישקוש בלבוש אולי טוב לאלו ששומעים בעוצמות של 45-50db - שגם במידה וזה עושה משהו זה לעולם לא יאפשר להנות מהסאונד כמו שצריך.
זה מזכיר לי את הקישקוש הנוסף של אודסי, שהוסיפו איזו אופציה לרסן את הבס שעובר דרך הקירות. חשבתי שהגעתי לנירוונה עם השכן אבל שוב התברר שהכל קישקוש והשכן, שלא ישן.........
אשמח לדעת אם בנוסף למערכת הכיול דאגת לאקוסטיקה פסיבית ? והאם בחלל פתוח מערכת הכיול תעניק מענה דומה ? - אצלי חדר הקולנוע ממוקם במרתף, אך צד אחד פתוח למדרגות ושאר הבית
חלקית.
המערך הקדמי יושב בתוך Baffle Wall אז בכל התאים הריקים יש ספיגה נוספת.
טרם הגעתי לטפל באופן משמעותי, גם בפיזור. מתוכנן להמשך.
לגבי שאלתך השניה, אני לא יודע לומר בוודאות. ראשית אתה צריך מבנה כזה או אחר על מנת למקם את הסאבים האחוריים לפי הדרישה.
זה יכול להיות מעמד כזא או אחר שהם יושבים עליו.
שנית, ראיתי באחד השרשורים ב- AVS מיישהו עם אותו מבנה כמו שלך והוא חצץ את שטח הקולנוע עם שאר הבית על ידי פאנלים אקוטסטיים ובצורה זו הרוויח פעמיים.
אפשר להיות יצירתיים.