חיבור SFP+ 10Gbps בכבל, הפסיק פתאום באמצע הלילה לעבוד
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מה זה: "חיבור SFP+ 10Gbps בכבל, הפסיק פתאום באמצע הלילה לעבוד"? המודול +SFP לא מזוהה על ידי כרטיס רשת? מזוהה, אבל LINK לא עולה? משהו אחר? מה רואים בכלל בנתוני DDM של הפורט זה? בין מה למה מחבר קישור זה? בין מתג לנתב? מה הדגמים שלהם? מה קורה שמחברים את הקישור זה לפורט של התקן אחר? הוא עולה או לא? וגם של הצד השני שעם מחברים לפורט 10G אחר, הוא עולה?16/09/2024 7:37oferlap כתב: אחרי כמה שנים טובות שפעל בלי שום בעיות. החלפת כבל לא פתרה את הבעיה, אבל זה כן עובד עם זוג מתאמי SFP-RJ45 וכבל CAT6.
מה יכולה להיות הסיבה והאם זה סימן שצריך כבר לדאוג לציוד (ראוטר/סוויץ' או שניהם) ספייר?...
בכל מקרה, זה יכול להיות מודול עצמו, שהיו כאלה שנמכרו בפחות מ 80$ באתרים סיניים והפסיקו לעבוד כבר אחרי כמה חודשים. זה יכול להיות גם הפורט שעליו מחברים את המודול וגם דברים אחרים. כך, שאם לא בודקים את הדברים הבסיסיים לא ניתן לדעת על מה מדובר בכלל ומה הכיוון שעליו ניתן להמשיך.
הקישור מחבר בין מתג לנתב.
מתג דגם D-Link DGS-1510-28P
נתב דגם Draytek Vigor 3910
בזמן התקלה, הנתב לא זיהה חיבור באותו פורט, וגם לא בפורט הזהה הסמוך, ששם יש מודול מתאם ל- RJ45 בצד של הנתב וכרטיס רשת של NAS בצד השני. הקישור היה מת ברמת כרטיס הרשת הפנימי אני מניח. הכל התחיל מחדש לעבוד כשהוצאתי את הכבל (עם המודולים היצוקים משני הצדדים) ובמקומו חיברתי מודולים עם RJ45 וכבל רשת סטנדרטי.
לפני כן החלפתי את הכבל בכבל דומה אחר שבעבר היה תקין - ועדיין לא נוצר חיבור. לכן אני חושב שמדובר במשהו בפורט של הנתב, אבל לא בטוח מה ואיך לבדוק הלאה.
בזמן התקלה, הנתב לא זיהה חיבור באותו פורט, וגם לא בפורט הזהה הסמוך, ששם יש מודול מתאם ל- RJ45 בצד של הנתב וכרטיס רשת של NAS בצד השני. הקישור היה מת ברמת כרטיס הרשת הפנימי אני מניח. הכל התחיל מחדש לעבוד כשהוצאתי את הכבל (עם המודולים היצוקים משני הצדדים) ובמקומו חיברתי מודולים עם RJ45 וכבל רשת סטנדרטי.
לפני כן החלפתי את הכבל בכבל דומה אחר שבעבר היה תקין - ועדיין לא נוצר חיבור. לכן אני חושב שמדובר במשהו בפורט של הנתב, אבל לא בטוח מה ואיך לבדוק הלאה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ב D-Link DGS-1510-28P יש שני פורטים של +SFP, כך שאתה יכול לנסות לחבר את הנתב לפורט השני בכדי לדעת היכן הבעיה. וגם הפוך, אתה יכול לאותו הפורט של המתג שלא עבד עם הנתב התקן אחר שיש לו כרטיס רשת של 10G. כך אתה יכול לבודד את הבעיה.16/09/2024 11:55oferlap כתב: הקישור מחבר בין מתג לנתב.
לפני כן החלפתי את הכבל בכבל דומה אחר שבעבר היה תקין - ועדיין לא נוצר חיבור. לכן אני חושב שמדובר במשהו בפורט של הנתב, אבל לא בטוח מה ואיך לבדוק הלאה....
כמובן שגם לפני זה אתה צריך לראות בממשק ניהול SSH של המתג את המצב של הפורט זה, גם ברמה של DDM וגם בכל שאר ההקשרים.
בכל מקרה, המתג זה הוא כבר משווק כעשור ויש לי ממנו מפוזרים כבר מאות יחידות ועד כה לא היו שום תקלות ברמה של המתג עצמו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

DDM בהקשר של SFP או +SFP זה Digital Diagnostics Monitoring . וזה מנגנון שמספק מהמודול SFP למכשיר שהוא מחובר עליו את הנתוני אבחון שונים. אם אתה משתמש רק בממשק WEB, אז אין לך יותר מדי פרטים שאפשר לראות, אבל, ביניהם יש למשל את אפשרות של לראות האם המתג מזהה בכלל נכון את המודול, למשל כך: אפשרות לראות מה היא המהירות שהפורט מסונכרן: וכמובן לראות, אם יש השגיאות על הפורט: כמובן גם מצד השני מהמכשיר שמחובר למתג אתה יכול לראות את מה שהמכשיר זה מאפשר. אצלי למשל הנתב הוא מכונה וירטואלית שרצה על ESXI, אז אני יכול לראות כך: את החיבורים פיזיים של הכרטיסי רשת של המחשב הפיזי שמחובר למתג ולציוד קצה של התשתית אינטרנט.16/09/2024 13:34oferlap כתב: מה זה DDM ומהם שאר ההקשרים?
מה שאני יודע עד היום לעשות זה לבדוק בממשקי הניהול Web במסכים שמדמים את מצב הנוריות בפורטים. לא דולק? אין חיבור. דולק? יש חיבור פיזי. יותר לעומק מזה אף פעם לא נדרשתי....
כשבדקתי שגיאות על הפורט כמו שמחובר עכשיו (עם כבל CAT6, לא כבל הנחושת שהפסיק לעבוד), זה מה שקיבלתי:
מה המשמעות של הנתון הזה? אני לא רואה שהמספר משתנה עם השעות שחולפות.
וזה מה שמוצג לגבי המודול שמחובר כרגע לפורט: אם אני מבין נכון, הוא מציג את עצמו כמתאם אופטי ולא RJ-45.
וזה מה שמוצג לגבי המודול שמחובר כרגע לפורט: אם אני מבין נכון, הוא מציג את עצמו כמתאם אופטי ולא RJ-45.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

המשמעות היא, שיש בעיה כלשהי ואם אתה רוצה לבודד אותה בצורה פשוטה וללא ציוד בדיקה מקצועי מיוחד, אז אתה פועל כפי שפירטתי כבר מקודם בשירשור זה.22/09/2024 22:52oferlap כתב: כשבדקתי שגיאות על הפורט כמו שמחובר עכשיו (עם כבל CAT6, לא כבל הנחושת שהפסיק לעבוד), זה מה שקיבלתי:
צילום מסך 2024-09-22 224348.png
מה המשמעות של הנתון הזה? אני לא רואה שהמספר משתנה עם השעות שחולפות....
כך המודול זה מזהה את עצמו מהנתונים שיצרן רשם Firmware שלו ואם הוא עובד תקין אז אין עם כך שום בעיה ואם הוא לא עובד תקין, עם חיבור של כבל רשת, זה לא בגלל שהוא מציג את עצמו כך, אלה בגלל סיבות אחרות אפשריות, כמו למשל אלה שכבר הסברתי מקודם.22/09/2024 22:52oferlap כתב: וזה מה שמוצג לגבי המודול שמחובר כרגע לפורט:
image.png
אם אני מבין נכון, הוא מציג את עצמו כמתאם אופטי ולא RJ-45....
80$?16/09/2024 10:12sys_admin כתב: בכל מקרה, זה יכול להיות מודול עצמו, שהיו כאלה שנמכרו בפחות מ 80$ באתרים סיניים והפסיקו לעבוד כבר אחרי כמה חודשים....
יותר בכיוון של 10$. זה המחירים של sfp+ patch cable באמזון: https://www.amazon.com/s?k=sfp%2B+patch ... nb_sb_noss
שני הכבלים שיש לי כרגע בבית ושפתאום אף אחד מהם לא יוצר חיבור הם מהסוג הזה.
המודולים RJ-45 שכולם כן יוצרים קישורים, גם הם לא עלו בזמנו יותר מ- 30-40$ כל אחד.
יש לך המלצה על Patch Cable ספציפי שנהוג לעבוד איתו? או שבכלל לא מומלץ להשתמש בכבל כזה ועדיפים המודולים עם RJ45?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כפי שכתבתי המודולים סיניים אלה נמכרו בכ 80$, שזה בלשון עבר.23/09/2024 10:50oferlap כתב: 80$?
יותר בכיוון של 10$. זה המחירים של sfp+ patch cable באמזון: https://www.amazon.com/s?k=sfp%2B+patch ... nb_sb_noss
שני הכבלים שיש לי כרגע בבית ושפתאום אף אחד מהם לא יוצר חיבור הם מהסוג הזה.
המודולים RJ-45 שכולם כן יוצרים קישורים, גם הם לא עלו בזמנו יותר מ- 30-40$ כל אחד.
יש לך המלצה על Patch Cable ספציפי שנהוג לעבוד איתו? או שבכלל לא מומלץ להשתמש בכבל כזה ועדיפים המודולים עם RJ45?...
מכבלי DAC בהקשר זה בטח שכדאי להתרחק כמו מאש.
ואם רוצים מוצר זול במיוחד מהקטגוריה של המודולים המדוברים, אז יש למשל את זה, שעולה כ 30$:
https://www.aliexpress.com/item/1005005137649731.html
דרך אגב, אם רוצים להזמין את אותו המוצר, אבל שהזכייה בהגרלה זה תהיה יותר ודאית, אז הוא עדיין יצא כ 80$ :
https://www.getic.com/product/sfp-s-plus-rj10-module
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
עוד דעה ברשותכם:
בעלי אקספרס יש הכל, ציוד ברמה ירודה מעין כדוגמתה, וציוד טוב. לפני כשנה וחצי החלטתי להסב את כל הרשת במעבדה הביתית ל-10G, והחלק המכריע של הציוד נקנה בעלי אקספרס: כבלי DAC, כבלים אופטיים אקטיביים, מודולי SFP PLUS BIDI, מתגי SFP PLUS מנוהלים ולא מנוהלים , כבלים ומחברים שונים.
זה היה תהליך לימוד מתמשך להבין היכן יש ציוד טוב, וממי לקנות. בסופו של דבר קניתי מעט יותר ממה שהייתי צריך, ומה שבחרתי להשתמש בו עובד מצוין וללא תקלות בכלל.
המחירים סבירים מאד, וברמה כזו שאפשר להחזיק ציוד כגיבוי, ותקלה מהסוג המתואר ניתן לבודד ולאתר מאד מהר.
כל כבלי ה-DAC עובדים היטב, והיתרון שלהם - שאינם מתחממים, מה שלא ניתן לומר על מתאמים בין SFP PLUS ל-RJ-45. לפחות מהניסיון שלי זו לא הגרלה.
השאלה היא לא האם ציוד ממותגים ידועים הוא אמין יותר, כנראה שכן. אבל, האם הוא עובר סף מסוים המאפשר להשתמש בו ברמת אמינות טובה בסביבה שאיננה כוללת יישומים קריטיים? מההתנסות שלי התשובה היא חד משמעית כן.
בעלי אקספרס יש הכל, ציוד ברמה ירודה מעין כדוגמתה, וציוד טוב. לפני כשנה וחצי החלטתי להסב את כל הרשת במעבדה הביתית ל-10G, והחלק המכריע של הציוד נקנה בעלי אקספרס: כבלי DAC, כבלים אופטיים אקטיביים, מודולי SFP PLUS BIDI, מתגי SFP PLUS מנוהלים ולא מנוהלים , כבלים ומחברים שונים.
זה היה תהליך לימוד מתמשך להבין היכן יש ציוד טוב, וממי לקנות. בסופו של דבר קניתי מעט יותר ממה שהייתי צריך, ומה שבחרתי להשתמש בו עובד מצוין וללא תקלות בכלל.
המחירים סבירים מאד, וברמה כזו שאפשר להחזיק ציוד כגיבוי, ותקלה מהסוג המתואר ניתן לבודד ולאתר מאד מהר.
כל כבלי ה-DAC עובדים היטב, והיתרון שלהם - שאינם מתחממים, מה שלא ניתן לומר על מתאמים בין SFP PLUS ל-RJ-45. לפחות מהניסיון שלי זו לא הגרלה.
השאלה היא לא האם ציוד ממותגים ידועים הוא אמין יותר, כנראה שכן. אבל, האם הוא עובר סף מסוים המאפשר להשתמש בו ברמת אמינות טובה בסביבה שאיננה כוללת יישומים קריטיים? מההתנסות שלי התשובה היא חד משמעית כן.
גם לי היו ספיירים תקינים במגירות וזו היתה הסיבה שהצלחתי להחזיר את המערכת לתפקוד תוך לא יותר מ-10 דקות בבוקר לפני ריצה לעבודה.
אם כי לא חשבתי שבאמת ייתכן מצב שבו כבלי DAC לא יעבדו פתאום, אבל זוג מודולים עם RJ45 כן. הסיבה שניסיתי את זה היתה קלות הביצוע, ללא צורך לשנות חיווטים וקונפיגורציות במכשירים.
אצלי המערכת עבדה ללא רבב במשך כמה שנים עד התקלה הזו, ואני חושד שהסיבה היא התחממות יתר בארון של ציוד הרשתות והחשמל. צריכת החשמל הכוללת של הציודים שם היא מעל 300 וואט, כלומר רחוק מלהיות זניח, ובשבועות האחרונים נוצר בבית מצב חסר תקדים - מזג אויר חם לח ומעיק, לצד מגבלה רצינית על האפשרות להפעיל מזגן בגלל מחלה חיידקית עקשנית בדרכי הנשימה. בנוסף התברר בדיעבד, שהטרמוסטט שהיה אמור להפעיל איוורור בתוך הנישה כאשר הטמפרטורה עולה מעבר לסף סביר, לא היה מכוון כראוי. אגב כשהוצאתי את כבל ה- DAC הוא היה בהחלט חם, וזה הזכיר לי לתהות שוב האם יש שם רכיבים אקטיביים כלשהם או שזה סתם כבל נחושת רגיל עם זוג תקעים פאנסי.
אם כי לא חשבתי שבאמת ייתכן מצב שבו כבלי DAC לא יעבדו פתאום, אבל זוג מודולים עם RJ45 כן. הסיבה שניסיתי את זה היתה קלות הביצוע, ללא צורך לשנות חיווטים וקונפיגורציות במכשירים.
אצלי המערכת עבדה ללא רבב במשך כמה שנים עד התקלה הזו, ואני חושד שהסיבה היא התחממות יתר בארון של ציוד הרשתות והחשמל. צריכת החשמל הכוללת של הציודים שם היא מעל 300 וואט, כלומר רחוק מלהיות זניח, ובשבועות האחרונים נוצר בבית מצב חסר תקדים - מזג אויר חם לח ומעיק, לצד מגבלה רצינית על האפשרות להפעיל מזגן בגלל מחלה חיידקית עקשנית בדרכי הנשימה. בנוסף התברר בדיעבד, שהטרמוסטט שהיה אמור להפעיל איוורור בתוך הנישה כאשר הטמפרטורה עולה מעבר לסף סביר, לא היה מכוון כראוי. אגב כשהוצאתי את כבל ה- DAC הוא היה בהחלט חם, וזה הזכיר לי לתהות שוב האם יש שם רכיבים אקטיביים כלשהם או שזה סתם כבל נחושת רגיל עם זוג תקעים פאנסי.
- DanielGR
- גורו רשתות

כבל DAC לא אמור להיות חם... אם הוא היה חם מה זה אומר על כל שאר הציוד.... 300W זה הרבה. לשם השוואה מתג מיקרוטיק CRS317 שברשותי אמור לצרוך במקסימום (עם כל 16 הפורטים בשימוש) כ-48W. בפועל - הרבה פחות, עם 6 כבלי DAC, שני כבלים אופטים אקטיביים, ומודול RJ45 ל-SFP PLUS, הטמפרטורה של המתג - 45 מעלות, ללא מיזוג. סביר
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 23/09/2024 16:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן שבכבל DAC יש רכיבים אלקטרוניים אקטיביים שמתחמים. יש שם מעבד שמריץ את ה FIRMWARE, שאת הזיהוי שלה אתה רואה ב DDM ועושה עוד הרבה פעולות אחרות שמאפשרות להעביר תקשורת במהירות של 10GB ממשק של SFP+ לשני כבלים ושפעולות אלה מן הסתם יוצרות חום. כך למשל נראה תרשים המחשה של מבנה פנימי של כבל DAC:23/09/2024 15:49oferlap כתב: גם לי היו ספיירים תקינים במגירות וזו היתה הסיבה שהצלחתי להחזיר את המערכת לתפקוד תוך לא יותר מ-10 דקות בבוקר לפני ריצה לעבודה.
אצלי המערכת עבדה ללא רבב במשך כמה שנים עד התקלה הזו, ואני חושד שהסיבה היא התחממות יתר בארון של ציוד הרשתות והחשמל. צריכת החשמל הכוללת של הציודים שם היא מעל 300 וואט, כלומר רחוק מלהיות זניח, ובשבועות האחרונים נוצר בבית מצב חסר תקדים - מזג אויר חם לח ומעיק, לצד מגבלה רצינית על האפשרות להפעיל מזגן בגלל מחלה חיידקית עקשנית בדרכי הנשימה. בנוסף התברר בדיעבד, שהטרמוסטט שהיה אמור להפעיל איוורור בתוך הנישה כאשר הטמפרטורה עולה מעבר לסף סביר, לא היה מכוון כראוי. אגב כשהוצאתי את כבל ה- DAC הוא היה בהחלט חם, וזה הזכיר לי לתהות שוב האם יש שם רכיבים אקטיביים כלשהם או שזה סתם כבל נחושת רגיל עם זוג תקעים פאנסי....
לפי ההבנה שלי, כבל DAC לא שונה מכל כבל אופטי 'רגיל' שהוא לא Direct-Attach.
מה שזה אומר כמו בתמונה ששמו למעלה, שיש לך מצד אחד את הכבל, שמחובר לTransceiver שהוא אחראי על שליחת וקבלת המידע.
במקום שתחבר כבל לTransceiver, הDAC מגיע כבר עם הכבל מוצמד אליו.
אז כן, הוא מתחמם.
אני קניתי את כל הציוד שלי מfs.com, ובגלל שהעברתי את הסיב בקיר בין חדרים ויתרתי על DAC שהיה מוזיל לי עלויות.
יתרון שיש לשיטה כזו היא שאני יכול בעתיד לשדרג את המהירות פשוט עם החלפת כרטיס הרשת במחשב והtransceiver שמחובר אליו.
מה שזה אומר כמו בתמונה ששמו למעלה, שיש לך מצד אחד את הכבל, שמחובר לTransceiver שהוא אחראי על שליחת וקבלת המידע.
אז כן, הוא מתחמם.
אני קניתי את כל הציוד שלי מfs.com, ובגלל שהעברתי את הסיב בקיר בין חדרים ויתרתי על DAC שהיה מוזיל לי עלויות.
יתרון שיש לשיטה כזו היא שאני יכול בעתיד לשדרג את המהירות פשוט עם החלפת כרטיס הרשת במחשב והtransceiver שמחובר אליו.
- DanielGR
- גורו רשתות

השאלה היא "לא שונה" באיזה מובן? ברמת תרשים מלבנים אולי זה דומה, בפרטים - המאפיינים שונים לחלוטיןלפי ההבנה שלי, כבל DAC לא שונה מכל כבל אופטי 'רגיל' שהוא לא Direct-Attach....
מגבלת אורך - כבל DAC פסיבי מוגבל לאורך של 7 מטר
פיזור הספק - כבל DAC אכן צורך אנרגיה כפי שתואר בהודעות קודמות, אבל מעט יחסית, פחות מ-0.15W. לשם השוואה - בסדר גודל פחות מאשר ממירים מ- SFP PLUS ל-RJ45 שעוברים את ה-2W - קרוב למגבלה של פיזור הספק בפורט SFP PLUS
כבלי DAC אי אפשר להעביר בקירות כי הם לא יעברו בתעלות בשל מודול ה- SFP המובנה. (הכוונה לתעלות סטנדרטיות המיועדות להעברת רשת, קואקס וטלפון) הדרך הכי נוחה להעביר סיבים בקירות היא עם ראשים מוגנים ולולאת משיכה (וראשי LC קומפקטיים יותר)
ראה השוואה כאן:
https://community.fs.com/article/guide- ... ables.html
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא רק ש כבל DAC הוא שונה לגמרי מ"כל כבל אופטי 'רגיל' שהוא לא Direct-Attach", אלה של DAC אין בכלל קשר ישיר לכל סוג של כבל אופטי 'רגיל' או אחר. DAC זה לא סתם "כבל", אלה שזו מערכת שמחברת בין שני ממשקי SFP, SFP+ או אחרים. כבל DAC יכול לא להשתמש בכלל בכבל אופטי, כפי שנתתי כבר דוגמה לפני זה, ויכול גם להשתמש בכבל אופטי, כזה למשל: שמכונה בשם AOC .24/09/2024 23:10avob כתב: לפי ההבנה שלי, כבל DAC לא שונה מכל כבל אופטי 'רגיל' שהוא לא Direct-Attach.
אז כן, הוא מתחמם.
יתרון שיש לשיטה כזו היא שאני יכול בעתיד לשדרג את המהירות פשוט עם החלפת כרטיס הרשת במחשב והtransceiver שמחובר אליו....
מנגד, חוץ מכבלי DAC, לפורטי SFP או +SFP לרוב מתחברים מודולים שהם מחברים תקנים ותשתיות שונות, שזה יכול להיות אופטי מסוג רשת כלשהי, למשל ETHERNET, PON וכו' וגם יכולה להיות נחושת, גם למשל או ETHERNET או דברים אחרים, כמו DSL למשל.
בקשר להעברתה של תשתיות רשת כנקודות תקשורת בבית או במשרדים. העברה של סיבים אופטיים בתוך הבית או במבני משרדים לחדרים כנקודות רשת, זה מיותר לגמרי, בעיתי, מסורבל, ומגביל מסיבות רבות.
אני אנסה להסביר רק כמה מהן. אחת, בסיב אופטי משתמים, אם נדרש לסלול נקודה בעורך יותר מ 100 מטר, רוב הסיכויים שלך בבית אין נקודות תקשורת במרחק כזה בין החדרים. שתיים, מי שלפני יותר מעשרים שנה, כמוני למשל, העביר כבלי רשת נחושת בתקן CAT7 בבית, יכול כבר כעשור להשתמש בהם למהירויות של 10GBE ובעתיד, אם זה יהיה לו לא מספיק, גם עד 40GBE. שלוש, כבר כמה עשורים שמשתמשים בכבלי רשת נחושת לא רק לצורך העברת נתונים, אלה גם להזין במתח את ההתקני רשת שמחוברים עליהם. זה יכולות להיות נקודות גישה אלחוטית, מצלמות אבטחה, טלפונים, מכשירי אינטרקום וכו'. כל זה לא אפשרי, אם מעבירים במקום כבלי נחושת, את כבלים אופטיים. ארבע. עיסוק בהתקנה ותחזוקה של תשתיות סיבים אופטיים הוא יקר בסדרי גודל מול מה שנדרש בהקשר זה בתשתיות של כבלי נחושת. ולא מדובר רק בציוד הכנה וריתוך של מחברים בקצוות, אלה גם במחירי הכלים שנדרשים לצורך בדיקה של תקינות החיבור וזיהוי של הבעיות ופתרון שלהם. ולרכוש כבלים מגשרים אופטיים עם מחברים מוכנים ולהשתמש בהם לצורך העברה בקירות בבית זה יהיה עוד יותר לא הגיוני מסיבות רבות מובנות.
והיכן כן משתמשים בסיבים אופטיים. אלה הם מקרים מוגדרים ביותר. למשל, היכן שהמרחק בין נקודות הוא יותר מ 100 מטר, היכן שיש מערכות שפולטות קרינה אלקטרומגנטית חזקה ביותר, למשל על התרנים של אנטנות שידור בהספקים גבוהים, מקרה נוסף הוא, היכן שנדרשת מהירות של 25GB או יותר. למשל לפני שנים רבות תכננתי לאחד הספקים אינטרנט בחו''ל את הרשת שבה הוא מספק ללקוחות ביתיים שם כל השנים אלה את המהירות של 25GB סימטרי לכל לקוח. ובגלל כך, גם בתוך הבתים שלהם לקוחת אלה משתמשים בסיבים אופטיים לצורך הציודי רשת שלהם שתומכים במהירויות כאלה.
מקרה נוסף, הוא, היכן שנדרשים בין שני הנקודות חיבורי קישורים רבים. למשל בין ריכוזי תקשורת במבנה. וזה מסיבה פשוטה, והיא, שבכבל אופטי אחד יכולים להיות מאות סיבים, שכל אחד מהם יכול לשמש לחיבור של מתג גישה שונה למתג CORE של הרשת זו.
תודה על ההסבר.25/09/2024 9:45sys_admin כתב: לא רק ש כבל DAC הוא שונה לגמרי מ"כל כבל אופטי 'רגיל' שהוא לא Direct-Attach", אלה של DAC אין בכלל קשר ישיר לכל סוג של כבל אופטי 'רגיל' או אחר. DAC זה לא סתם "כבל", אלה שזו מערכת שמחברת בין שני ממשקי SFP, SFP+ או אחרים. כבל DAC יכול לא להשתמש בכלל בכבל אופטי, כפי שנתתי כבר דוגמה לפני זה, ויכול גם להשתמש בכבל אופטי, כזה למשל: שמכונה בשם AOC .
מנגד, חוץ מכבלי DAC, לפורטי SFP או +SFP לרוב מתחברים מודולים שהם מחברים תקנים ותשתיות שונות, שזה יכול להיות אופטי מסוג רשת כלשהי, למשל ETHERNET, PON וכו' וגם יכולה להיות נחושת, גם למשל או ETHERNET או דברים אחרים, כמו DSL למשל.
בקשר להעברתה של תשתיות רשת כנקודות תקשורת בבית או במשרדים. העברה של סיבים אופטיים בתוך הבית או במבני משרדים לחדרים כנקודות רשת, זה מיותר לגמרי, בעיתי, מסורבל, ומגביל מסיבות רבות.
אני אנסה להסביר רק כמה מהן. אחת, בסיב אופטי משתמים, אם נדרש לסלול נקודה בעורך יותר מ 100 מטר, רוב הסיכויים שלך בבית אין נקודות תקשורת במרחק כזה בין החדרים. שתיים, מי שלפני יותר מעשרים שנה, כמוני למשל, העביר כבלי רשת נחושת בתקן CAT7 בבית, יכול כבר כעשור להשתמש בהם למהירויות של 10GBE ובעתיד, אם זה יהיה לו לא מספיק, גם עד 40GBE. שלוש, כבר כמה עשורים שמשתמשים בכבלי רשת נחושת לא רק לצורך העברת נתונים, אלה גם להזין במתח את ההתקני רשת שמחוברים עליהם. זה יכולות להיות נקודות גישה אלחוטית, מצלמות אבטחה, טלפונים, מכשירי אינטרקום וכו'. כל זה לא אפשרי, אם מעבירים במקום כבלי נחושת, את כבלים אופטיים. ארבע. עיסוק בהתקנה ותחזוקה של תשתיות סיבים אופטיים הוא יקר בסדרי גודל מול מה שנדרש בהקשר זה בתשתיות של כבלי נחושת. ולא מדובר רק בציוד הכנה וריתוך של מחברים בקצוות, אלה גם במחירי הכלים שנדרשים לצורך בדיקה של תקינות החיבור וזיהוי של הבעיות ופתרון שלהם. ולרכוש כבלים מגשרים אופטיים עם מחברים מוכנים ולהשתמש בהם לצורך העברה בקירות בבית זה יהיה עוד יותר לא הגיוני מסיבות רבות מובנות.
והיכן כן משתמשים בסיבים אופטיים. אלה הם מקרים מוגדרים ביותר. למשל, היכן שהמרחק בין נקודות הוא יותר מ 100 מטר, היכן שיש מערכות שפולטות קרינה אלקטרומגנטית חזקה ביותר, למשל על התרנים של אנטנות שידור בהספקים גבוהים, מקרה נוסף הוא, היכן שנדרשת מהירות של 25GB או יותר. למשל לפני שנים רבות תכננתי לאחד הספקים אינטרנט בחו''ל את הרשת שבה הוא מספק ללקוחות ביתיים שם כל השנים אלה את המהירות של 25GB סימטרי לכל לקוח. ובגלל כך, גם בתוך הבתים שלהם לקוחת אלה משתמשים בסיבים אופטיים לצורך הציודי רשת שלהם שתומכים במהירויות כאלה.
מקרה נוסף, הוא, היכן שנדרשים בין שני הנקודות חיבורי קישורים רבים. למשל בין ריכוזי תקשורת במבנה. וזה מסיבה פשוטה, והיא, שבכבל אופטי אחד יכולים להיות מאות סיבים, שכל אחד מהם יכול לשמש לחיבור של מתג גישה שונה למתג CORE של הרשת זו....
כמו שאמרת, יש סיבוכים בלהשחיל סיבים בקירות במקום נחושת, לכן למרות שלא ציינתי - הצלחתי להעביר באותם צינורות גם נחושת CAT6A וגם את סיב אופטי ויצרתי שני חיבורים שונים בנקודה בקיר. יש לי את השימושים שלי לרוחב הפס (מתעסק עם קבצים גדולים מאוד).
ציינת שהעברת CAT7 שתומך ב40GBE- שים לב שהוא לא חלק מהסטנדרט של IEEE ולא קיבל אישור רשמי. נמנעתי מלהעביר אותו בעצמי בגלל שהבנתי שגם כשהוא תומך לאחור בחיבור RJ45, כדי לנצל את מלוא רוחב הפס שלו צריך מחברים מיוחדים - GG45 או TERA שפחות נפוצים.
לגבי הכבל DAC, הנקודה שלי הייתה שיש רכיב אקטיבי בשתי הקצוות שיפלוט חום כמו שמחברים כבלים אופטיים רגילים וצריך רכיב אופטי שידע להמיר את האור.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לגבי כבלי CAT7, אין שום בעיה בשימוש של מחברי CAT7 תקניים שהם RJ45. וזה מן הסתם כולל גם ברשתות, אפילו לא ביתיות, אלה מהסוג שצריכות לקבל תקינה מחייבת. כך זה כבר יותר משני עשורים. הסברתי על זה בפורום זה בעבר, כולל גם צירפתי אז את הקישורים הרלוונטיים. גם לשימוש ביתי, היום לא בטוח שאתה משתמש במהירויות אפילו גם של 40GB בתוך הרשת הביתית.25/09/2024 10:09avob כתב: תודה על ההסבר.
כמו שאמרת, יש סיבוכים בלהשחיל סיבים בקירות במקום נחושת, לכן למרות שלא ציינתי - הצלחתי להעביר באותם צינורות גם נחושת CAT6A וגם את סיב אופטי ויצרתי שני חיבורים שונים בנקודה בקיר. יש לי את השימושים שלי לרוחב הפס (מתעסק עם קבצים גדולים מאוד).
ציינת שהעברת CAT7 שתומך ב40GBE- שים לב שהוא לא חלק מהסטנדרט של IEEE ולא קיבל אישור רשמי. נמנעתי מלהעביר אותו בעצמי בגלל שהבנתי שגם כשהוא תומך לאחור בחיבור RJ45, כדי לנצל את מלוא רוחב הפס שלו צריך מחברים מיוחדים - GG45 או TERA שפחות נפוצים.
לגבי הכבל DAC, הנקודה שלי הייתה שיש רכיב אקטיבי בשתי הקצוות שיפלוט חום כמו שמחברים כבלים אופטיים רגילים וצריך רכיב אופטי שידע להמיר את האור....
וכפי שרשמתי כבר, הבעיה בפריסה או שימוש בסיבים אופטיים ברשת ביתית היא בכלל לא "סיבוכים בלהשחיל סיבים בקירות במקום נחושת", אלה ההכנה והריתוכים של הקצוות, בדיקות של תקינות התשתית ובהמשך גם שיש בעיה לזהות אותה ואת המיקום שלה. את כל זה ניתן לעשות רק מי שיש לו גם את הארגז כלים הדרוש לזה והניסיון לכך. למשל לי יש גם כל הכלים הנדרשים לזה וגם הניסיון הרלוונטי עוד משנות התשעים ועד היום ועדיין אני מבין שברשת הביתית וגם ברשת ארגונית גדולה זה מיותר לגמרי וגורם לבעיות בהמשך, והמקומות שבהם זה כן נדרש כבר פירטתי בתגובה הקודמת.
בקשר למודולי SFP וDAC. מה שפולט את החום שם זה בכלל לאו דווקא ולא תמיד הרכיב שממיר את האות האלקטרומגנטי לאור, אלה שזה רכיבים אחרים לגמרי. לדוגמה, גם מודול +SFP לנחושת עם חיבור RJ45 ל 10GB, גם הוא מתחמם לא מעט, למרות שבו אין שום רכיב שקשור להמרה אופטית.