מחפש שוטף רובוטי איכותי וצריך המלצות

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1618
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
המרתון עם הילדים הכריע אותנו וכרגע מחפשים שוטף רובוטי איכותי. באחת התגובות ראיתי שרשמו משהו בסגנון "יש כאלו שמנגבים ויש כאלו שמקרצפים". ורציתי לדעת אם באמת יש משהו שמחליף שטיפה (או קרוב לזה) ועל איזה מדובר?
עד עכשיו הסתכלתי קצת על:
Roborock s8 maxv ultra
Dreame x40 ultra או l20
Ecovacs x5 או t30 pro
וממש לאחרונה הבנתי מהפורום הזה שיש גם חדש לרומבה ששכחתי את שמו
מספר שאלות:
1. מה מהם הכי מומלץ לניקיון כמה שיותר טוב? והאם יש אחרים שכדאי ולא ציינתי?
2. שמעתי על Dreame שהם טובים כל עוד עובדים אבל שיש להם הרבה תקלות השירות לא טוב. מישהו יכול לאשר או להפריך את זה?
3. על הרובורוק הבנתי שיש שיטה קצת מוזרה ושהוא לא ממש מקרצף אלא סתם קצת עושה mop זה נכון?

כיום יש לי שואב שוטף במוט של טינקו S5
כשאני מנקה הרבה פעמים אני צריך לגרד ידנית מהרצפה לכלוכים דבוקים. אני כן רוצה רובוטי שידע להתגבר על זה. אשמח להמלצות. ממה שאני מבין הטובים יעלו בסביבות ה5500. אשמח למשהו בתקציב וכמובן שאם אפשר לחסוך אז עדיף
תודה רבה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73211
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3154 פעמים

שליחה #2 

לנו יש Roborock s8 maxv ultra, ללא ילדים קטנים אבל עם כלב. מרוצים מאוד.

1. לא משתמשים בחומר, רק מים.
3. כולם עושים רק מופ. המטרה היא לא נקיון יסודי אלא שמירה על הנקיון בין שטיפה לשטיפה. זה לא מחליף שטיפה יסודית של הרצפות לפחות פעם בשבוע.
15/09/2024 9:04  
bixente כתב:
כשאני מנקה הרבה פעמים אני צריך לגרד ידנית מהרצפה לכלוכים דבוקים. אני כן רוצה רובוטי שידע להתגבר על זה.
...

תנמיך ציפיות. כפי שציינתי הרובוטיים/אוטומטיים לא מחליפים שטיפה "ידנית" אלא רק שומרים על הנקיון בין לבין. לכלוך כבד עדיין יצריך שטיפה ידנית.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #3 

15/09/2024 9:04  
bixente כתב:
שלום לכולם
המרתון עם הילדים הכריע אותנו וכרגע מחפשים שוטף רובוטי איכותי. באחת התגובות ראיתי שרשמו משהו בסגנון "יש כאלו שמנגבים ויש כאלו שמקרצפים". ורציתי לדעת אם באמת יש משהו שמחליף שטיפה (או קרוב לזה) ועל איזה מדובר?
עד עכשיו הסתכלתי קצת על:
Roborock s8 maxv ultra
Dreame x40 ultra או l20
Ecovacs x5 או t30 pro
וממש לאחרונה הבנתי מהפורום הזה שיש גם חדש לרומבה ששכחתי את שמו
מספר שאלות:
1. מה מהם הכי מומלץ לניקיון כמה שיותר טוב? והאם יש אחרים שכדאי ולא ציינתי?
2. שמעתי על Dreame שהם טובים כל עוד עובדים אבל שיש להם הרבה תקלות השירות לא טוב. מישהו יכול לאשר או להפריך את זה?
3. על הרובורוק הבנתי שיש שיטה קצת מוזרה ושהוא לא ממש מקרצף אלא סתם קצת עושה mop זה נכון?

כשאני מנקה הרבה פעמים אני צריך לגרד ידנית מהרצפה לכלוכים דבוקים. אני כן רוצה רובוטי שידע להתגבר על זה. אשמח להמלצות. ממה שאני מבין הטובים יעלו בסביבות ה5500. אשמח למשהו בתקציב וכמובן שאם אפשר לחסוך אז עדיף
תודה רבה
...
כולם בעיקרון מנגבים, ברובם אפשר להגדיר תדירות שיחזור לעמדה לשטוף את המטלית מה שמעלה את רמת הנקיון שיכול להגיע אליו.
מהשניים האחרונים שהזכרת ה-T30 יודע לזהות שהאיזור היה מלוכלך ולחזור אליו שוב לפי רמת הלכלוך בזמן השטיפה של המטליות וה-X5 מתיימר לזהות בזמן אמת כתמים ולחזור עליהם באותו רגע ולא על כל האיזור כך שכנראה יותר יעיל מבחינת זמן ניקוי כללי וניצול סוללה אבל גם יקר משמעותי.
כדאי לחפש סרטונים שמשווים בינהם בתחום השטיפה והתמודדות עם איזורים מלוכלכים באמת, זה כמובן גם תלוי בתדירות ההפעלה.

כל אלה עם הפד באמצע לדעתי פחות יעילים גם אם היא רוטטת בשני איזורים (כי השאר לא) והיא גם נראית קטנה יותר ודקה מבחינת יכולת ספיגה וכמובן לא תגיע לפינות וצמוד לקיר. והגימיק שהוסיפו ברובורוק האחרון של המטלית צד הפצפונת נראה די מגוחך לדעתי אבל לא מנסיון איתו.

מנסיון מספיק שואב יבש שמתחזק וכהשלמה שוטף ידני שבאמת שוטף לאיזורים שממש מתלכלכים כמו במטבח ולשטיפה השבועית ואז סוגרים את זה בתקציב יותר נמוך.

לגבי הדרימי אכן יש המון DOA וגם תקלות שונות אחרי זמן קצר של עבודה איתו והשירות לא משהו אם אתה לא קונה דרך קבוצה ששם יש נציג שלהם שמגיב מייד בגלל שזה קבוצה ציבורית ואז גם הטיפול משופר בהתאם. מצד שני הם מאוד נמכרים יחסית אז אי אפשר לדעת אם באמת אחוז התקלות שלהם גבוה מאחרים.
בכללי השירות בארץ של כולם לא משהו, לא עומדים בזמן תיקון של עשרה ימים, מנסים להתנער מלהחליף מוצר חדש שהגיע לא תקין ומבקשים לשלוח למעבדה.
אגב טינקו הם גם ידועים בהמון תקלות במיוחד סוללה שמתה אם יש מזל בתקופת האחריות ואז הם מחליפים אבל בגדול המוצרים של רובורוק כיום בשוטפים הידניים ואחרים נותנים הרבה יותר תמורה בחצי\שליש מחיר מהטינקו כך שהם כבר לא שווים את המחיר המופרז שדורשים עליהם כאילו שהם ה-"מרצדס" של השוטפים והם לא.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46326
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5067 פעמים

שליחה #4 

מבחינת אופן השטיפה, השואבים הרובוטים שגם שוטפים מגיעים עם אחד מ- 3 המנגנונים הבאים:
1. פד לח שמנגב את הרצפה היכן שהרובוט עובר (למשל Xiaomi Robot Vacuum E10).
2. פד לח רוטט (למשל Roborock S8 MaxV Ultra).
3. פדים מסתובבים (למשל Dreame L10s Ultra).

וגם לזה יש וריאציות, כמו הרמת משטח השטיפה מעל שטיחים - ויש אחרים שמתגאים שהם מרימים את משטח השטיפה גבוה יותר מאחרים.

יש גם רובוטים שתחנת העגינה שלהם מחוברת לעמדת ניקוז עבור תחזוקה מינימלית.

בקצרה, יש אינספור דגמים והמון תכונות, אבל כולם טובים לתחזוקה שוטפת של הניקיון. עבור ניקוי טוב יותר של הרצפה, אין תחליף לשטיפה על ידי אדם עם שוטף חשמלי נייד, הוא יגיע לרמת נקיון הרבה יותר גבוהה מכל רובוט.
חלק מהשוטפים אצלי, יש גם עמדה דומה עבור שואבים אלחוטים
 חלק מהשוטפים אצלי, יש גם עמדה דומה עבור שואבים אלחוטים

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

15/09/2024 10:25  
Huber כתב:
לנו יש Roborock s8 maxv ultra, ללא ילדים קטנים אבל עם כלב. מרוצים מאוד.

1. לא משתמשים בחומר, רק מים.
3. כולם עושים רק מופ. המטרה היא לא נקיון יסודי אלא שמירה על הנקיון בין שטיפה לשטיפה. זה לא מחליף שטיפה יסודית של הרצפות לפחות פעם בשבוע.
...
1. נראה לי שלא ממש הבנת אותי בסעיף 1, לא שאלתי על החומר שאלתי על הדגמים.
3. נכון כולם עושים מופ אבל חלק זה סתם מופ שעובר באיזור חלק מסובבים את המטלות במהירות כדי לנקות טוב יותר וחלק רוטטים. בגלל זה ניסיתי להבין.
מה אופן התחזוקה תדירות עם הרובורוק 8 שלך?

ותודה כמובן על התשובה:)

16/09/2024 8:59  
ziv_r כתב:
מבחינת אופן השטיפה, השואבים הרובוטים שגם שוטפים מגיעים עם אחד מ- 3 המנגנונים הבאים:

וגם לזה יש וריאציות, כמו הרמת משטח השטיפה מעל שטיחים - ויש אחרים שמתגאים שהם מרימים את משטח השטיפה גבוה יותר מאחרים.

בקצרה, יש אינספור דגמים והמון תכונות, אבל כולם טובים לתחזוקה שוטפת של הניקיון. עבור ניקוי טוב יותר של הרצפה, אין תחליף לשטיפה על ידי אדם עם שוטף חשמלי נייד, הוא יגיע לרמת נקיון הרבה יותר גבוהה מכל רובוט.
...
1. כזה היה לי מזמן והעפתי אותו אחרי שבוע. גיסי דווקא היה קצת יותר מבסוט ממני. אני ממש לא אהבתי. ההתלבטות היא בין 2 ל3 ושם אשמח לדעתכם.

אשמח להסבר על העניין עם הנקודת ניקוז ואיך זה עובד וגם איך זה עובד בלי ומה בעצם אופן התחזוקה של השוטפים האלו?

נ.ב
למה יש לך צי של שוטפי מוט? 🤔

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

הנקודה שלי היא שלא להסתמך על השטיפה של הרובוטים, זה לליכלוכים מאוד קלים.
השואבים עם נקודת ניקוז דורשים פתח ניקוז כמו שיש ליד מכונת כביסה וגם נקודת חשמל, זה מוריד את התחזוקה לרק ניקיון מברשות משערות כל זמן מה.
שואבים עם תחנות עגינה, שואבים את הלכלוך לתוכם ואז צריך להחליף שקיות (יקרות יחסית) או לקמבן ריקון שקיות מבלי לקנות חדשות.

התחזוקה של ניקוי המברשות והגלגלים משערות מתבצעת בכל סוגי השואבים. התדירות של הניקיון תלויה בכמה שיער מסתובב יש לך בבית.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8253
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #7 

יש קבוצה מעניינת בשמייסבוק עם מלא מידע ומומחים וכדאי לך להעיף שם מבט ולשאול שם:

https://www.facebook.com/groups/1611201575763226

אוסיף להתלבטות שלך (ושלי) שיש בדרך שואבים שוטפים עם מברשת מסתובבת כמו הידניים שנראה מאוד מעניין כמו:

etrain5
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

16/09/2024 8:59  
ziv_r כתב:

...
היי זיו, תוכל בבקשה לספר על השוטפים החשמליים שלך? על איזה דגם אתה ממליץ? זה באמת מנקה טוב?

תודה!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

@etrain5
תגדיר תקציב ונמליץ בהתאם.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

08/10/2024 16:49  
etrain5 כתב:
היי זיו, תוכל בבקשה לספר על השוטפים החשמליים שלך? על איזה דגם אתה ממליץ? זה באמת מנקה טוב?

תודה!
...
אם אתה מתכוון לשוטפים הידניים, כולם שוטפים בערך אותו הדבר, ההבדלים כב ר מתמקדים בתכונות יותר מתקדמות כמו אם צמוד לקיר מצד אחד, שניהם או בכלל לא (הממש ישנים), אם צריך להוציא את הרולר לייבוש בעצמך או שהוא מייבש לבד ובאופן כללי כמה נוחה התחזוקה שלו.
לא רואה כיום סיבה להתפשר על דגם שלא צמוד משני צדדים וללא ייבוש עצמי אלא אם הוא ממש ממש זול.

בחדשים יותר כמו הרובורוק פלקסי, ואחרים גם נשכבים לגמרי כך שניתן להגיע מתחת לרהיטים. פה כבר יש פער מחיר מסויים שאולי מצדיק שיקול של עלות תועלת.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #11 

08/10/2024 17:04  
ziv_r כתב:
@etrain5
תגדיר תקציב ונמליץ בהתאם.
...
גם אני אשמח לבמלצה על שוטף חשמלי - באיזור ה- 1000 ש"ח .

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

10/10/2024 14:04  
movieman כתב:
גם אני אשמח לבמלצה על שוטף חשמלי - באיזור ה- 1000 ש"ח .
...
דגם אחד בתחום התקציב זה זה JONR ED12 שהיה מאוד משתלם כשהיה נמכר ב-600 כי הוא די בסיסי.
יש גם את JIMMY HW9 שנשכב, החיסרון העיקרי שלו שיש צורך ללחוץ ידני על לחצן בזמן העבודה בשביל לפזר מים והוא לא עושה את זה לבד.
שניהם לא מייבשים את הרולר ושניהם לפחות ויזואלית מתמונת המוצר לא צמודים ממש לקצה.
כשההפרש בינם לבין דיאד פרו הוא בסביבות 500 ש"ח לא מוצא סיבה טובה לא להוסיף קצת לתקציב ולקבל משהו שהוא די בטופ מבחינת תכונות, למעט שלא נשכב.
נערך לאחרונה על ידי gildmor ב 10/10/2024 14:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

ה- Crosswave של Bissell הוא די מוצלח. קשה לי למצוא בתקציב נמוך יותר מכשירים ראויים (אין לי הכרות עם מוצרים זולים יותר).
https://www.lastprice.co.il/p/32686440/ ... ax%2D2765N

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #14 

אין מכשיר שקניתי שאני מתעב כמו את הביסל הזה שקניתי.
משאיר פסים, מלא התעסקות לנקות, כבר יותר פשוט לעשות ספונג'ה אנלוגית וזהו.

מה שכן יש לי את ה Roborock S7 Ultra MaxV ואני מת עליו.
יש לי כלבה שמשירה שיער בכמות לא נורמלית (רועה שוויצרית), והוא מתמודד בגבורה++.
אחרי שהוא מיפה את כל הבית הגדרתי לו לוז -
כל יום הוא שואב (רק שואב) סלון ומרפסת > חוזר להתרוקן > מנקה מטבח וחדרים > חוזר להתרוקן.
3 פעמים בשבוע הוא בנפרד יעביר סמרטוט על כל הבית חוץ מהאמבטיה.

בזכות הרובוט הזה ספונג'ה מלאה זה משהו של פעם באף פעם :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

@emage
ה- Bissell הכי מתקרב לתקציב של השואל - והדגם שציינת, הוא שוטף רובוטי, לא שוטף ידני.
פסים בשטיפה זה בגלל חומר הניקוי או לכלוך במברשות.

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לפני שבועיים רכשתי את ה X5 pro של ecovacs ואני חייב להגיד שאני מאוד מאוד מרוצה. הוא אמנם יקר מאוד אבל ממש מבסוט עליו. למי שבכל זאת יחפש משהו טוב ויותר VFM אגיד שכדאי כנראה לקחת את ה T30 pro שחוסך לדעתי קרוב ל2000 ש"ח
בינתיים לא השתמשתי בחומר רק כי אין במלאי מה שחיפשתי ואת המקורי אני לא מתכנן לקנות בגלל מחיר מופרז. אני כן חושב שהוא יכול להחליף ספונג׳ה במצבים מסוימים

etrain5
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

תודה רבה! אני רואה ששניהם בערך באותו מחיר, מה עדיף - ה- Crosswave של Bissell או הדיאד פרו? עוד שאלה - האם ניתן להשתמש בכל חומר רצפות?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

כל חומר שטיפה שאיננו מקציף.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #19 

10/10/2024 14:59  
emage כתב:
כבר יותר פשוט לעשות ספונג'ה אנלוגית
...
אני חייב לציין שאני מת על המונח הזה...
:D

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #20 

10/10/2024 14:46  
gildmor כתב:
דגם אחד בתחום התקציב זה זה JONR ED12 שהיה מאוד משתלם כשהיה נמכר ב-600 כי הוא די בסיסי.
יש גם את JIMMY HW9 שנשכב, החיסרון העיקרי שלו שיש צורך ללחוץ ידני על לחצן בזמן העבודה בשביל לפזר מים והוא לא עושה את זה לבד.
שניהם לא מייבשים את הרולר ושניהם לפחות ויזואלית מתמונת המוצר לא צמודים ממש לקצה.
כשההפרש בינם לבין דיאד פרו הוא בסביבות 500 ש"ח לא מוצא סיבה טובה לא להוסיף קצת לתקציב ולקבל משהו שהוא די בטופ מבחינת תכונות, למעט שלא נשכב.
...
בין 1000 ש"ח ל- 1500 ש"ח - זהקפיצה של 50 אחוז ..

יש לך ניסיון עם ה- JONR ED12 ?

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”